fredag den 28. august 2015

Strøtanker på en regnvejrsdag…..

Faktisk så er mit indlæg passé, idet jeg skrev det i går, da det regnede uafbrudt.

Sørme, om ikke meteorologerne ved KNMI fik ret, det er nu ikke altid, at de gør det. Det undrer mig ofte, de får bedre og bedre udstyr til at forudsige vejret og alligevel bliver forudsigelserne ringere og ringere, hvorfor? Er det fordi vejret i forbindelse med klimaforandringer er blevet mere uforudsigeligt? Hvis det er tilfældet, så forstår jeg ikke, at de vejrforudsigelser jeg finder i bogen ”Vore gamle kalenderdage”, som jeg købte for en del år siden, ofte passer bedre end meteorologernes. En tidligere kollega, der i øvrigt er tysk, sagde engang, at hun altid så på den belgiske vejrmelding for det nordlige Belgien, for den holdt som regel meget bedre stik for det sydlige Holland end den hollandske vejrmelding. Men det glemmer jeg som regel at gøre og i dette tilfælde betød det heller ikke så meget.

Gårsdagens triste vejrmelding for i dag gjorde, at jeg tog i haven og fik sat 21 jordbærstiklinger på det nye jordstykke, der skal flere til, men jeg orkede ikke mere og da der i løbet af eftermiddagen havde småregnet et par gange og jeg var taget af sted i shorts og T-shirt, var det ikke så sjovt længere. Men der blev fjernet ukrudt i begge haver, så samvittigheden fejler ikke noget på det punkt. Jeg har i øvrigt i det tidlige forår sået ”Deense witte kool” som dansk hvidkål hedder hernede. Det hed sig i frø kataloget, at de kunne holde sig i umindelige tider og at de i øvrigt var gode at fryse ned. Jeg har i sommerens løb set, at vi må dele med de mange kålorme der mæsker sig godt og grundigt i bladene, men mon ikke der bliver til os alle. Men det undrer mig, at de hvidkål der står tæt op af broccolien har kålormene ikke været i, det samme gælder de der står op ad stikkelsbær- og hindbærbuskene, men de kål der står alene og nær sojabønnerne, der ligner bladene et fint spindelvæv efter kålormenes besøg. I øvrigt skal jeg have fundet ud af, hvad jeg skal gøre med de sojabønner, jeg fik frøene forærende engang vi var på ”Pure Markt” og de kommer fint op. Men hvordan man får dem omsat til noget spiseligt, det mangler jeg at finde ud af.

Hvad er der så sket i det år, hvor jeg har været fraværende på bloggen?
Vi var så heldige, at vi kunne fejre juleaften i Danmark. Da talen faldt på, at husstanden skulle udvides med et husdyr, havde jeg ligesom set i øjnene, at det nok aldrig blev muligt at holde jul i Danmark mere, men det lykkedes at få barnepige til det lille væsen. Det var helt igennem vidunderligt at være i Danmark i juledagene, at være sammen med mine kære, at kunne mæske sig i dansk julemad og blive inviterede til diverse julefrokoster. Desværre blev vor vært syg mens vi var der, men det gik alligevel.

I det store og hele går det godt med den Diabetes 1, som jeg pludselig tilegnede mig for et par år siden. Medicineren siger, at hvis jeg følger den vej jeg har valgt, så er han nogenlunde tilfreds og diabetes sygeplejersken synes også at være godt tilfreds og viser mig, at jeg er rimelig stabil. Hun er også så sød og sige, at mennesker med mit aktivitetsniveau aldrig vil være helt stabile. Alt i alt lyder det jo meget godt, så lang tid jeg hele tiden har fokus på bevægelse og på hvad jeg putter i munden. Jeg synes egentlig ikke, at jeg lider de helt store afsavn og hvis jeg hele tiden tænker fremadrettet og afholder mig fra at være spontan og finde på at tage på pludselige udflugter m.v., så kan jeg holde insulin indtagelsen på et nogenlunde niveau, selv om kurven er langsomt stigende.

Egentlig synes jeg, at jeg har været travlt optaget hele året, men når jeg kigger billedmaterialet igennem, så er det faktisk ikke det helt store der er sket. Jeg har mødtes med Mai-Britt fra bloggen ”At bo i Holland” et par gange, det er altid hyggeligt og snakken går samtidig med at vi når lidt sight seeing samt diverse kaffepauser. Der er blevet cyklet lidt i lokalområdet, egentlig ikke så meget. Det er helt forkert, det burde have været meget mere.

Desuden har der været bryllup i familien, bonus sønnen og hans smukke Cynthia blev gift i maj. Det var en stor dag for det unge par og jeg fik et indblik i hvordan et bryllup fejres i Holland, hvilket er en del anderledes end jeg var vant til fra Danmark. Men hvert land sine skikke.

Huwelijk1Huwelijk2

Huwelijk3Huwelijk4

9 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Du er virkelig ihærdig! Sjovt, at kålsommerfuglene ikke kan lide stikkelsbær og hindbær mm. De planter udsender nok et eller andet stof, som kålsommerfuglene ikke kan lide. Jeg prøvede for sjov at google efter en sammenhæng, men fandt ikke noget. Måske er du i gang med at finde ud af noget helt nyt og spændende :-)

Ellen sagde ...

En regnvejrsdag er ideel til masser af tanker, og det var hyggeligt at få et kort indblik i, hvad du har foretaget dig det forløbne år.
Kan du ikke opdage en eller anden plante, der kan holde dræbersnegle væk fra ens have? Det kan du simpelthen vinde Nobels fredspris på, tror jeg :-)

Annette sagde ...

Fruen i Midten!
Tusinde tak fordi du googlede for at finde en mulig sammenhæng mellem larverne og diverse planter. Jeg har en liste med hvad det er fint at sætte ved siden af hinanden for at undgå alverdens lurende farer, bl.a. løg og gulerødder.
Med hensyn til hvidkål har jeg heller ikke kunnet finde nogle tips og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det første gang nogensinde jeg har prøvet at dyrke hvidkål, så al erfaring er meget velkommen (egentlig er det måske også lidt dumt at jeg har sået dem, for husbond er ikke så vild med hvidkål ☺).
Lige for øjeblikket er der ikke noget spændende på trapperne, men det skal nok komme.
Rigtig god weekend.

Annette sagde ...

Ellen, jeg lover dig jeg skal holde øjne og ører åbne for eventuelle tips angående dræbersnegle ☺. Selvfølgelig ville det i den forbindelse være en kæmpefordel, hvis jeg forstod de ældre herrer der har haver i samme lille forening. De fleste taler dialekt og det ikke bare en lille smule og ofte er det min frygt, om jeg nu har sagt ja/nej på de rigtige tidspunkter.

Husbond er ikke så vild med havearbejde, han mener at han har udført det han skal i den retning, men jeg forsøger at overbevise ham om, at det er en god ide, at han tager med i haven, han behøver overhovedet ikke at lave noget, bare sidde og nyde livet og referere alle de spændende ting, som have herrerne fortæller mig og som jeg ikke forstår ☺.
Rigtig god weekend til dig og John.

Madame sagde ...

Det var dejligt at læse, at din diabetes er under kontrol og om julen i Danmark- spændende også med jeres køkkenhave. Så hyggeligt at du er tilbage her på bloggen, Annete.
Ha' en rigtig god weekend!

Pia sagde ...

Tak for et dejligt lille indblik i din tid udenom bloglivet og rart at høre at du har fundet 'melodien' sammen med din diabetes, når nu 'nogen' har lagt den opgave på dine skuldre.
Jeg hader larver, så derfor har jeg aldrig kål udover rosenkål og grønkål. Der er evt. larver nemlig døde og væk, når de skal høstes. Jeg kan se de mikroskopiske små ulækre larver på lang afstand og så nævner jeg slet ikke de store ;-)

Annette sagde ...

Madame, tak for de pæne ord. Jeg indrømmer gerne, at jeg har savnet kontakten med alle I dejlige mennesker.
Varme, meget varme hilsener fra det sydlige Holland.

Annette sagde ...

Stegemüller, da jeg fik diabetes konstateret, gjorde jeg på samme måde som din kollega. Men efterhånden, som jeg fik mere og mere styr på hvor mange kulhydrater der er i maden (ikke at jeg nu har styr på værdierne i al mad), så er det gået lidt i glemmebogen.
Du har ret i, at der er store fordele i at være systematisk, hvis man afviger fra normalen bliver man som regel "straffet" med for høj/lav blodsukkerværdi. Men det går jo også.
Jeg plejer at sige, at jeg er utrolig taknemmelig for, at jeg var 59 før sygdommen kom ind i mit liv.

Annette sagde ...

Pia, de larver der mæsker sig i vores hvidkål er meget store og absolut ikke til at overse ☺. Jeg har spekuleret lidt på, hvordan jeg skal forholde mig til dem, når hvidkålen skal med hjem, men jeg kan mærke at kålhovedet er meget fast (og ikke så stort endnu), så jeg forventer, at det umuligt for dem at kravle ind i selve kålhovedet. Jeg håber, at jeg har ret i min teori ☺.
Jeg prøvede rosenkål sidste år, men da gik der en eller anden sygdom i alle kålplanterne i hele området, de rådnede simpelthen for os alle. Derfor ville jeg prøve noget nyt i år.
Grønkål skal jeg i hvert fald have sået næste år.