torsdag den 3. juni 2010

Fodboldfeberen sniger sig langsomt ind over os....

Pragtfuldt, så nåede det gode vejr også os....
I går cyklede jeg til biblioteket i Tilburg og det gik som det plejer! Jeg mestrer simpelthen ikke begrænsningens kunst, når jeg bliver lukket indenfor. Cykeltasken var fyldt, da jeg forlod biblioteket og dagligvareindkøbene måtte som sædvanligt hænge i 2 indkøbsnet på styret. Hvornår lærer jeg, at det ikke er allersidste gang, at jeg kan låne bøger....ØV.

På vej til Tilburg, da jeg så disse, kom jeg pludselig til at tænke på, om jeg nogensinde har fortalt hvad valmuer hedder i Holland (hvis ikke man bruger den latinske betegnelse)..... de hedder klaproos!
Min mand griner nøjagtig lige så højt af ordet valmue, som jeg gør af klaproser!

VM feberen og den orange farver har igennem det sidste måneds tid bredt sig som en steppebrand overalt i landet. Uanset hvor man end vender og drejer sig, så er der orange udsmykning og orange ting til salg i butikkerne.

Velvidende at jeg med min antifodboldsholning ikke er den allerbedste til at bedømme hvad der er godt og skidt indenfor emnet, så mener jeg mig alligevel i stand til at vurdere, at orange (og hermed mener jeg rigtig meget orange) toiletpapir med græsduft, som jeg har set til salg flere steder, det er da lige i overkanten, ik?

Yderligere så bliver hjemmet i denne tid forsynet med diverse underlige dimser, som alle med lidt god vilje godt kan have noget med fodbold at gøre. I går fik jeg pga. gadefodboldsturnering 2010 i Tilburg udleveret en nøglering der var formet som en orange skumfodbold med hat!!!!!

Nå, men nu står Jens´s lækre rabarber kompot og køler på køkkenbordet og om få minutter sadler jeg jernhesten. En rigtig god dag til jer ude i blogland.

20 kommentarer:

Dragonfly sagde ...

Jeg kan så godt lide dine små fortællinger om 'mit andet land'. Min far, Jaap, er fra Holland (Ede-området) og jeg er kommet der gennem hele mit liv. Jeg taler ikke hollandsk, men forstår det meste, og håber en dag at kunne bosætter mig der for et par år.
Synes bare lige, jeg ville give mig til kende og lade dig vide, at jeg følger lidt mere:-)

Kisser sagde ...

Annette,jeg så super glad for at erfare, at jeg ikke er alene i denne verden om at være antifodboldfan. Jeg bestemmer jo over fjernbetjeningen her, så INGEN fodbold. Det var anderledes i gamle dage, da fortrak jeg til haven eller førstesalen.
Klaproos eller klaphat -kan det komme ud på et?
Naj, du lærer det nok aldrig, hvis du ikke har lært det endnu - med biblioteksbøgerne. Og du kan jo altid genlåne, hvis du ikke får læst dem allesammen, ikk'?
Hvor lang er lånetiden i Holland?
Hav en god aften. Er der fodbold???

Bettys blog sagde ...

Hvor jeg kender det med biblioteksbøger. Der er så mange spændende.
Sjovt navn på valmuen. ;-)

Rosemary and thyme sagde ...

Jeg har aldri helt forstått hvorfor det er så stor interesse for fotball...
Her i huset er det fotball opp og i mente. Jeg føler mang en gang at nok er nok. Heldigvis kan jeg stenge dørene mellom stuene og slappe av med min blogging,hihi:)

Ser deg nesten for meg der du kommer syklende med bæreposene full av varer og bøker;)
God trim får du ihvertfall...

Syntes det ble veldig fint hos deg nå, Annette.

Og du er definitivt en jeg ville lært bedre å kjenne om vi hadde bodd nærmere hverandre!

Ønsker deg en fortsatt fin kveld
Klem Tove

Lotte Glensnov sagde ...

Hej Annette!
Hmm, nu er ORAAAANGE ikke lige min farve, så jeg er lidt glad for at bygningerne her i Danmark ikke pakkes ind i den farve :0))))
Og JO, toiletpapir i orange er TO MUCH!!!
Og fodbold er slet ikke mig - jeg er lige så anti-fodbold som dig - jeg forstår ikke alt det ståhej for sådan en bold !
Dejligt at sommeren også er kommet til dig - århh, hvor har vi trængt og trængt og NU skal det nydes.
Rigtig god sommerdage til dig :0)
Megaknus og kram

Ellen sagde ...

Det er og bliver hovedsagelig en mande-ting, det med fodbold. Vil jeg vove at påstå.
Det siger mig ikke en hujende f...
Heldigvis nøjes John med at følge med i de kampe, DK deltager i, men hvis vi ryger ud af turneringen, gider han hverken at se finale eller semifinaler. Hele hysteriet omkring det synes også han er for meget, så det bliver aldrig til mere i vores hus, end at jeg sagtens kan holde det ud :-)

Orange toiletpapir med græsduft! Helt ærligt... :lol:

Annette sagde ...

Dragonfly, nej hvor skønt, velkommen herned sydpå, jeg blev bare så glad, da jeg så din hilsen ☺.
Selvfølgelig skal du da til Holland at bo, om ikke andet så nogle år. Med hensyn til sproget, så lærer du det hurtigt, du er jo så ung.....Jeg var....hmmmmmm 47, da jeg blev udsat for det hollandske sprog og må nok erkende, at helt perfekt bliver det nok aldrig, men pyt!

Annette sagde ...

Kisser, tak fordi du deler min opfattelse. Med fare for at bliver skældt ud, så er der et eller andet i min hjerne, der bare ikke kan forstå, hvad der kan få intelligente mennesker til at sidde og se på 22 mennesker, der slås om en fodbold! Min mand påstår, at det har noget med taktik at gøre?
Ang. biblioteket, så har jeg alle muligheder for genlån mv. For 67 € om året, kan jeg låne alt hvad jeg vil bøger, film, CD, for bøger er lånetiden 6 uger, for lyd og billeder 1 uge. Men hvis ikke der kommer en reservation, så kan jeg via internettet forlænge i det uendelige, så der er overhovedet ingen grund til at slæbe alle de bøger hjem på cyklen ☺.
En rigtig god fredag til dig.

Annette sagde ...

Betty, ja er det ikke sjovt.
Tagetes kaldes i øvrigt Afrikaantjes!
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Tove, tusinde tak for dit dejlige indlæg ☺.
En rigtig god helg til dig, forhåbentlig har I ligeså godt vejr hos jer som vi har hernede.
Knus til dig

Annette sagde ...

Lotte, det er vildt, meget vildt at pakke huset ind i orange plast, men det værste jeg har oplevet (altså lige rent bortset fra det orange toiletpapir med græsduft), det var da de til et eller andet fodboldshalløj der foregik i et af årene fra 2002 - 2005, havde malet et værtshus orange!!!!
I går købte jeg orange grydesvampe hvor delen til at skrubbe med er pink!!!!!!!! Den eneste grund til at det lige blev dem var, fordi de i fodboldens navn var på tilbud ☺ ☺.
En rigtig dejlig dag til dig med høj blå himmel og et stort knus

Annette sagde ...

Ellen, jeg bliver så glad når jeg ser, at vi er flere (ikke fodboldsbegestrede).
Jeg tror du har ret i, at det hovedsageligt er en mandeting, selv om jeg dog lige må indskyde, at jeg i mit tidligere job havde en kvindelig hollandsk kollega der nægtede at tage på kursus når PSV fra Eindhoven spillede hjemmekampe. Det værste var, at det skam blev accepteret fra ledelsens side!!!!
En rigtig dejlig dag til dig.

Tina - omme i London sagde ...

Orange toiletpapir med graesduft - det er sgi da genialt! LOL, jeg ville ikke have andet i huset fodboldperioden, hvis det var her! :)

Vibeke sagde ...

Kære Annette
Det er da bare for vildt, jamen hvad tænker folk da på, og undskyld mig, men orange er ikke lige min farve:) det er jo næsten som om de forskellige nationer "opruster", til den store fodboldskrig:) her foregår det via TV reklamer.
Jeg gider ikke sidde klistret til skærmen for at se fodbold, men jeg har heller ikke antipati mod fodbold, og her i huset, er der kun mig, der bestemmer over det apparat, og der bliver nok set en kamp af og til, det kommer også an på vejret:)
Knus
Vibeke

Anonym sagde ...

Orange toiletpapir som lugter af græs, lyder som noget giftigt stads med en masse kemikalier. Når det ikke er fødevarer, så glemmer vi ofte hvor skadeligt den slags kan være og hvor meget det kan genere huden. ;-)

Jeg håber du er bedre end mig til at cykle med en pose på hver sin side af styret, haha! Så skal man altså have orden i balance evnerne!

Inge sagde ...

Hahahahahaaaa... ORANGE TOILETPAPIR med græsduft... hvordan kan man leve uden.. ;-)) det er ski da humor... hvor mange ruller købte din mand..;-D
Jeg er ikke specielt interesseret i fodbold, men når Danmark spiller landskamp, og jeg ikke skal noget andet vigtigt... så er jeg også en af dem der sidder og hepper
Ha' en skøn aften, forhåbentlig helt uden fodbold..

Annette sagde ...

Tina, jeg forstår ud af dit svar, at du mener jeg har begået en kæmpefejl ved ikke at købe ☺ ☺.
Orange passer altså ikke på toilettet ☺ ☺ ☺ ☺.

Annette sagde ...

Vibeke, vi er fuldstændig enige, det er for vildt. Alt er orange her, udsmykning i forretninger, TV-programmer, alle husstandsomdelte reklamer, huse og gader osv.
Jeg kunne godt blive ved at skrive lidt om hvad jeg mener om det, men det må jeg nok hellere lade være med ☺. En fortsat rigtig god weekend til dig.
Knus

Annette sagde ...

Jens, netop mine tanker, da jeg så toiletpapiret første gang.
Indtil for ca. 1 år siden kørte jeg på en dansk racercykel, hvor al varetransport via cykelstyret var forbundet med stor fare.
Siden jeg er overgået til hollandsk damemodel, så går det faktisk ret godt med diverse poser og tasker på styret. Min mand påstår ganske vist, at det går galt en dag, med alt det jeg slæber hjem via styret, men indtil nu er det gået fint ☺.

Madame sagde ...

Åh det var morsomt at læse om klaproser, Annette - og om orange toiletpapir med græsduft :-)
Her i huset følger vi slet ikke med i sport, vi er nærmest sporstblindw. Men du kan tro, jeg også kender det med at cykle med alt for meget ;)

Ha' en dejlig lørdag aften, varme klem :-)