onsdag den 4. august 2010

En ny dag med pensel og malerrulle.....

Jeg ved det, jeg burde ikke, slet ikke, overhovedet ikke, men....
Hollandske kager og bagværk i det hele taget, er fnuglet, elegant, fint og luftigt og en utrolig delikatesse for de fleste. Men når man som jeg, bedst kan lide et stykke tungt chokoladekage, der gerne må være lidt faldet sammen eller måske en træstamme, så har der ikke været meget at vælge imellem. Indtil i går, hvor jeg tilbragte en times ventetid på en ny cafe i Oss og fik det mest fantastiske stykke chokoladekage. Godt, at vi ikke længere bor i Oss, for så var jeg blevet stamkunde på den cafe ☺.

Pause i malerarbejdet!
Jeg har fået lov til at publicere mine "arbejdsgivere" udi malerarbejdet. Arbejdet skrider godt fremad, mens de unge mennesker fik malet soveværelse, arbejdsværelse og et par døre på første salen, fik jeg malet et skab i entreen, hoveddøren indvendig, 2 døre og karme på begge sider. Men jeg må indrømme, at det er efter sådan en dag, at jeg kan mærke at jeg ikke ligefrem er 17 år længere ☺.

Hvordan mon man bærer sig ad med at få fat i den pose med fårekæber, der ligger midt på havebordet? (Det lykkedes senere på dagen, men heldigvis havde de 3 baryler ikke nået at få posen åbnet ☺).

Hvis jeg nu - som altid - finder mig i, at hun nusser og kæler for mig, mon så ikke hun giver mig et stykke fårekæbe? Greyhound Silvan er en ældre dame, hvis krop bærer præg af det hårde liv hun har haft inden hun kom til Holland fra Spanien for ca. 4 år siden. Utroligt, at tilliden til mennesker stadig er i behold.

Nå, mon ikke snart de 2-benede er færdig med at holde pause, så jeg kan blive fri for dette nusseri og få ro til at sove igen?

Dette vidunder mødte mig, da jeg endelig var hjemme ved 21 - tiden i går aftes. Jeg var ellers lige ved at tro, at denne knop ikke kom i blomst, da den havde ramt vinduesruden, men jo den udfoldede sig i al sin pragt. Og søsteren har også en knop der nu er ca. 4 cm. lang.

Formoderen for denne kaktus fik jeg af min mormor tilbage i 1989 og hvor den dog blomstrede indtil den døde. Jeg mener, at kunne huske, at det højeste antal blomster den nåede op på på en gang var 10, men jeg har desværre ikke beviset på billedmateriale.
Formoderen døde i 1997, hvor vi flyttede til et hus med udestue, hvor alle vore kaktus fik lov til at stå, men de kunne ikke klare en temperatur over 50 graders varme. Heldigvis havde jeg nået at få taget et par aflæggere og de beriger vor sommer med 1 - 3 blomster hver. Blomsterne dufter ikke, men de er så smukke og kronbladene føles som silke.

20 kommentarer:

Annette's space sagde ...

Der kan man bare se ??? At sådan en kaktus overhovedet KAN blomstre er helt nyt for mig, og jeg havde ellers en del af slagsen da jeg var helt ung og endnu ikke havde fattet at potteplanter skal vandes hvis de skal overleve.

Er du ikke snart træt af at male ? Du har altså en imponerende energi når det gælder malerarbejde :-))

Fortsat god arbejdslyst med malerrullen :-))

Ps: kagen ser ganske skøn ud

Inge sagde ...

MUMmmmmmSSSS den kage ser ganske perfekt ud. Kan vi dele.. :-))
Min gamle mormor fik også de der super flotte blomster i sine kaktusser, det er ret imponerende
Knus til dig dernede i Holland. :-))

Salix sagde ...

Hej Annette
Hvor er du altså energisk!
Jeg må lige spørge dig: fårekæber - er det en hundedelikatesse? eller er det noget helt andet, som har fået navnet fårekæber? Dem kender jeg ikke.
Jeg kan godt forstå, at du er glad for din kaktus og ikke mindst den meget smukke blomst. Det var heldigt, at du nåede at tage aflæggere, så du stadig har denne erindring fra din mormor.
Lene

MissMuffin sagde ...

Åha Annette, hvor kunne jeg godt li fræse sån et stykke chokoladekage!
Der er ikke noget bedre end fed chokoladekage og dejlige vovser at nusse:)

Annette sagde ...

Annette, jo jo den er skam god nok.
Nu er jeg ikke den store ekspert, men jeg mener at du var inde på noget af det rigtige i dine unge år ☺ ☺.
Jeg har engang hørt, at planter skal have lov til at tørste lidt, for at komme i blomst og min bonussøn, der pludselig er blevet interesseret i kaktus, har i havecentret fået at vide, at han ikke må vande kaktus, kun sprøjte det grønne med lidt vand fra en plantesprøjte! Det diskuterer vi så lidt frem og tilbage omkring ☺.
Du har ret, jeg orker næsten ikke at male længere, jeg har været træt som et helt alderdomshjem i dag ☺. Jeg har lovet de unge mennesker at komme en dag i næste uge, men håber lidt at de er klar med maleriet, så kan jeg gå på havearbejde i stedet for ☺.
Er du nået frem til hytten i skoven?

Annette sagde ...

Inge, jeg vil altså hellere købe et stykke til dig, for det er altså for godt til at dele ☺.
Knus til dig og hav en skøn aften.

Annette sagde ...

Lene, jeg tror nok at det var ægte tørrede kæber fra får. Jeg hørte Fleur snakke om fårekæber og jeg så på posen, at det var noget fra et får ☺.

Jeg var på marked i går inden malearbejdet og standsede tilfældigvis op foran en af boderne med hundesnack, det var utroligt hvor mange forskellige slags tørrede dele fra køer, grise og får der var til salg, så fårekæber kan fint passe ☺.
Hav det godt helt derovre på den anden side af det store vand.

Annette sagde ...

MissMuffin, nej vel ☺.
Forhåbentlig går det bedre med helbredet.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Rigtigt gode billeder igen Annette, det ser nu for mig ud til at du godt kan tåle lidt kage, træstammer skriver du, er de de samme som her i Danmark?
Dejlige hunde, ja de 4 benene er tillidsfulde, flot kaktus, godt du fik lavet en aflægger.
God dag.

Madame sagde ...

Hvor er det dog smukt med en blomstrende kaktus, Annette! Det er aldrig lykkedes for mig, og jeg gad vide, om alle kaktus kan blomstre. Det er meget flotte billeder, du viser. Jeg har selv en guldranke, som stammer fra en stikling, jeg tog af min mors plante for mange, mange år siden. Jeg elsker den slags :-))
Klem og en dejlig torsdag til dig!

Rosemary and thyme sagde ...

Den kaktusen du viser var helt nydelig! Jeg har ikke noen kaktuser lenger, alle er visnet for mange år siden. Jeg hadde en god del på 80-tallet, da var de faktisk veldig moderne.
Du er flink å stå på når det gjelder malerarbeid. Godt at du husker på å ta pauser innimellom slagene og riktig koser deg. Kaken så himmelsk god ut!
Ha en fin dag videre
Klem Tove

Annette sagde ...

Michael, jo den er god nok. Det er danske træstammer jeg mener, med et tykt lag marcipan omkring og enderne dyppet i chokolade (kan du "høre", at jeg allerede er begyndt at savle ☺). Den slags kage kendes ikke her, hvor alt inden for kage kategorien er meget fint, let og luftigt.
Med hensyn til hundene, så finder jeg det utroligt, at de stadig elsker mennesker. De har tidligere levet et liv som væddeløbshunde i Spanien, de er blevet mishandlet, proppet fulde af diverse medikamenter for at øge præstationen på væddeløbsbanen og når de ikke længere kan tjene nok, så bliver de enten forsøgt aflivet (en handling der ofte mislykkes) eller bare smidt ud.
Nu må jeg hellere stoppe for denne gang ☺.
En rigtig god aften til dig.

Annette sagde ...

Madame, jeg er ikke sikker på om alle kaktus kan blomstre. Lige umiddelbart vil jeg sige jo, men det er rent gæt ☺.
Jeg har det på nøjagtig samme måde som du beskriver med guldranken fra din mor. Det betyder meget mere for mig, at have en blomst, et møbel eller andet fra mine forældre/ bedsteforældre i stedet for bare at gå ud og købe noget nyt uden historie.
Varme tanker og klem til dig.

Annette sagde ...

Tove, ja tilbage i 80´erne havde jeg også mange kaktus. Nu er der kun enkelte tilbage, det er nogle af min mormors som jeg har taget stiklinger af og dem kan jeg ikke smide ud. Dem føler jeg, at jeg må holde i live.
Jeg kan godt lide at male, men lige nu kan jeg godt mærke, at det er ved at være for meget. Men de unge mennesker er også ved at være klar med huset og det er blevet så flot.
Kagen var himmelsk ☺ ☺ ☺.
Knus og hav det nu rigtig godt.

Ellen sagde ...

Det er da helt rar at høre, at du også bare er et menneske :-D Jeg tænker på maleriet... jeg var dybt imponeret over, at du orkede at gå i gang en gang til.
Jeg tror bestemt, at alle kaktus kan blomstre - det må da være et led i formeringen? Det er bare os, der ikke formår at få dem til det, da kaktus ikke ligefrem liver under deres yndlingsbetingelser hos de fleste mennesker.
Men for en del arter går der vist mange år mellem blomstringerne - og et eller andet er det vist om det med udtørringen :-)

Bettys blog sagde ...

Hvor er du sød at du stadig hjælper med at male. Det er rørende med hundene. Jeg får helt ondt, når dyr udnyttes på den måde. Så er det godt, de er kommet til mennesker, der passer godt på dem.

May Anna sagde ...

Hej Annette
Med alle de lange cykelture og malerarbejde du foretager, tror jeg såmænd, at du sagtens kan klare noget lækkert kageværk. Nu har du inspireret mig til at bage en dejlig fed chokolade, men venter lige til ferien er slut og tropperne igen er samlet.
Hvor er din kaktus flot og så gemmer den jo samtidig på en historie/minder.
Jeg kan tydelig huske indlægget, du havde om hundene i Spanien. Grusomt, at mennesker kan behandle dyr sådan. De skulle selv have samme behandling, ja de skulle så.
Kan du have en dejlig weekend

Conny sagde ...

Kære Annette
Du kan nok godt tåle et stykke chokoladekage, når du har så travlt med at male.Jeg kan godt huske da du fortalte om de stakkels hunde, hvor er det dejlig de har fået et kærlig hjem.Jeg har også haft en kaktus lige som den du har, den hade også gerne en eller to blomster

TinaLiel sagde ...

Hejsa Annette! Hvor skønt at være tilbage her hos dig og alle dine skønne historier og fotos♥ Du er da rigtig blevet malermester iår! Hvor er blomsten flot. Jeg synes altid at det er sådan et mini mirakel når man ser sin katus med blomst! Og den kage er bare lækker. Også skønt at se et billede af dig smukke♥ KNUS

Anonym sagde ...

Den chokoladekage ser helt vildt lækker ud. Jeg er desværre ikke så god til at bage chokoladekager, men det er min hensigt at øve mig, når det ikke længere er sæson for frugtkager og den slags. :-)