fredag den 24. februar 2012

Karnevalsstemning……………

Energien har simpelthen bare ikke været der til at blogge. Jeg har savnet det og hver gang jeg har set et eller andet sjovt og anderledes, har jeg tænkt, at det må på bloggen, men længere er jeg ikke nået.

Tiden har været brugt på diverse sygehus- og lægebesøg, en proces som givetvis kommer til at tage lang tid. Sidste nye fra den front er, at speciallægen i intern medicin mener, at jeg har en diabetes 1 i stedet for en 2´er! Jeg afventer, men undervejs føler jeg, at jeg er i gode og kompetente hænder.

Vi har netop haft besøg fra Danmark, pragtfuldt! Hvor har jeg dog nydt at være sammen med dem og der er i den grad blevet fyldt op på mormorkontoen, selv om det ind i mellem var en meget træt mormor ☺.

Karoline og Kristian1

Tirsdag var der karneval i vor lille by og børnene synes, at det var herligt. Især Karoline på 6½ var meget betaget af det hele, hun sagde på et tidspunkt, at hun ikke havde forestillet sig, at det var så sjovt. Kristian på 1½ nøjedes med at kigge på, mens han sad trygt og godt pakket ind i barnevognen.

Karneval

Mon ikke snart optoget kommer?

Karneval1

Karneval2

Karneval3

Karneval4

Karneval5

Karneval7

Karneval8

Karneval9

På et tidspunkt blev Karoline, hendes far og mormor fotograferede, jeg er lidt spændt på, om billedet mon kommer i ugeavisen ☺.

I dagene under besøget fik jeg et længe næret ønske opfyldt! Den lille danske familie gav os en Dolce Gusto Piccolo og jeg er bare så glad for den! De sidste mange år har jeg drukket the om aftenen, hvis vi er alene og kaffe, hvis vi har gæster, men nu står den på interessante drikke som Cappucino og Latte Macchiato og jeg kan både i brochuren og på nettet se, at fremtiden vil byde på utallige spændende smagsoplevelser. Måske de har ret hos Krups, når de skriver: I fremtiden bliver intet mere det samme!

Dolce Gusto

Rigtig god weekend til jer derude i Blogland.

18 kommentarer:

Conny sagde ...

Det er bare så dejlig, at høre fra dig, jeg tro da aldrig jeg har hørt om nogen der må døje så meget med deres diabetes som dig jeg vil håbe, at speciallæge får rat ,så du kan få den rigtige behandling. Det må være dejlig, at få mormorkontoen fyldt op, de ser også ud til, at være et par skønne unger.
Knus og god weekend til dig

Ellen sagde ...

Øv hvor er det synd for dig, at du skal trækkes så meget med en sukkersyge - og måske oven i købet en 1'er.
Så var det godt, at den lille familie kunne komme og muntre dig lidt op, og selv om det måske kostede lidt på energikontoen, kan det nok aldrig vægte så meget som det, der blev fyldt på mormorkontoen :-)
Jeg håber alt det bedste for dig og sender varme tanker herfra, og på trods af alle mine principper også et stort kram.
God weekend. Trods alt :-)

Annette sagde ...

Kære Conny, du har fuldstændig ret, jeg har heller aldrig hørt om nogle, der har så meget døje som jeg har.

Frank fik konstateret diabetes for 6 - 7 år siden, han tager en tablet morgen og aften og tænker lidt over hvad han spiser og hvor meget han bevæger sig og så ikke mere. Jeg får jævnligt medicindosis sat op og skulle have startet med at sprøjte insulin allerede før jul, men lægerne bliver ved med at prøve om ikke de kan finde nogle tabletter i stedet for, men det er som om tabletterne uanset hvor høj dosis jeg skal tage, slet ikke virker.

Du kan tro, at jeg har nydt at have børnebørnene her (og selvfølgelig også deres forældre) og hvor er der tomt, når de er taget afsted igen.
Knus tilbage til dig og en rigtig god weekend.

Annette sagde ...

Ellen, tusinde tak for dine søde ord. Jeg var slet ikke klar over, at man i min høje alder kan få en 1´er, men indtil videre afventer jeg hvad sagkundskaben finder ud af.

Der er nu ikke meget der kommer på højde med et knus fra sådan et par dejlige barnearme, vel ☺.

Tak for krammet, jeg vover at returnere et ☺. En rigtig god weekend til dig og John.

Bettys blog sagde ...

Kære Annette, godt at høre fra dig igen. Jeg kan godt forstå, det 'trækker tænder ud' at døje så meget med at få reguleret din diabetes. Du er da vidst også et særligt drilagtigt tilfælde. ;-) Men jeg håber for dig, der snart kommer stabile tider.
Hvor hyggeligt, du har har haft børnebørnene og deres forældre på besøg. Det må have været en stor oplevelse at se karnevallet og de spektakulære udklædninger. Der er noget at fortælle om i børnehaven - eller er hun i børnehaveklasse?
Jeg kan godt forstå, det trætter med besøg. Det er jeg også ved at gøre mine erfaringer om. ;-)
Varme forårshilsner til dig.

Rejen sagde ...

Øv hvor trist at du stadig skal slås med den diabetes håber de finder på hjælp til dig med at få det reguleret...Skønne billeder fra jeres karneval og ja det er dejligt at få fyldt op på mormorkontoen, så kan man lidt igen..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Hvor er det surt for dig med sådan noget diabetes-uorden :-( Vil da håbe, at der snart bliver styr på det, så du kan slippe for alt det der sygehus-renderi.

Fantastisk så meget energi, der er lagt i de karnevalsfigurer, hvor er de flotte :-)

Annette sagde ...

Betty, ja det er utroligt, at det er så besværligt, at få min diabetes under kontrol.
Min mand fik konstateret diabetes for 6 - 7 år siden, han tager medicin morgen og aften, holder øje med kost og vægt og så er der ikke mere i det.
Jeg havde ikke forestillet mig, at der også er andre måder at have diabetes på, men nu ved jeg det.

Du kan tro, at jeg har nydt at have den lille familie hernede, selv om der er lidt småt med pladsen, når vi alle er samlet. Hvor er det dejligt, at du har dine børnebørn så nær, det er en gave.

Karoline går i det der nu om dage kaldes 0 klasse, jeg regner med, at det må være det samme som vi i sin tid kaldte børnehaveklasse. Hun synes det er vældig sjovt at gå i skole og venindekredsen er jo blevet udvidet ret så betydeligt ☺. En rigtig god mandag til dig.

Annette sagde ...

Kære Annemarie, ja for søren, den mormorkonto, den kan meget let komme i underskud, men det kender du jo så godt.
Jeg synes det er utroligt, at man gør så meget ud af karnevallet i en lille landsby. Der er vinteren over brugt mange timer på at forberede.
En rigtig dejlig mandag til dig.

Annette sagde ...

Fruen i midten, også jeg håber, at alle de kloge hoveder snart får styr på tingene. De siger, at jeg ikke selv kan gøre mere end jeg gør, det er da altid noget.
En skøn mandag til dig.

Jønne sagde ...

Jeg var da også ved at være lidt bekymret for dig! Man bliver hurtigt afhængig af det friske pust fra sydvest som du plejer at levere en gang eller to om ugen. Men med huset fuld af af familie er det da klart nok dem der kommer i første række så må vi andre vente til energien er der igen.
Din diabetes skal jeg ikke gøre mig klog på, men træls er det at du sådan må døje.
Jeres karnevalsoptog er da godt nok noget mere end en fastelavnsfest må jeg sige. Jeg kan godt huske engang jeg skulle til en lille by lidt uden for Köln hvor alt var lukket på en almindelig hverdag pga karneval. Der er stil over det må man sige. Det er godt man holder fast i de gamle traditioner syntes jeg. Og lige en ting mere, den der lidl i har er den ikke større en den ser ud til på billedet? Eller er der noget inde bagved?
Kan du nu have det rigtig godt...

Madame sagde ...

Det er dejligt at høre nyt fra dig, Annette, men sikke noget at du måske har diabetes 1. Jeg håber, lægerne hurtigt bestemmer sig og fortæller dig, hvad du skal gøre, for at få det bedre. Dejligt at læse om besøget fra Danmark og jeres oplevelser! Klem

Annette sagde ...

Hej Jønne, tak for de pæne ord, jeg skal nok se, om ikke jeg kan blive lidt mere aktiv ☺.

Godt, at du ikke kan snakke med om diabetes, forhåbentlig bliver det ved det.

Ja, er det ikke utroligt så meget de gør ud af karnevallet, selv i en mindre by. Jeg kan huske, at jeg som meget ung, fik en brochure fra karneval i enten Køln eller Bonn, jeg var vildt betaget af alle de flotte udklædninger. Også her er de fleste forretninger lukkede i karnevalsdagene, alt drejer sig om karnevallet. Mens jeg arbejdede var der altid mange kolleger, der havde taget fri mandag og tirsdag, for at være med til at fejre og det uanset alder.

Tidligere var det kun her i den katolske del af Holland, at der blev fejret karneval, men jeg ser at det langsomt sniger sig mod nord.

Vi gør ikke så meget i karneval her hos os, hvis vi har muligheden for at se et optog, så gør vi selvfølgelig det. Frank mener, at man skal være opvokset med det for at synes det er sjovt. For rigtig mange handler karnevallet selvfølgelig om at få en meget stor kæp i øret, som man holder ved lige i 4 dage ☺.

Men du har ret i, at det er godt at man holder fast i de gamle traditioner, det kan jeg også godt lide.

Jeg fik aldrig skrevet til dig, at jeg (så vidt jeg husker) ikke mener, at det var mig der var så nysgerrig, at jeg ville bruge en søndag på at køre til Duisburg for at se den dims, som vi senere fandt ud af var en minelampe. Jeg mener bestemt, at det var Frank men han mener sikkert det modsatte ☺ ☺ ☺.

En rigtig god dag til dig ude på landevejene.

Annette sagde ...

Madame, tak for dine søde ord. Du kan tro, jeg glæder mig også til, at der forhåbentlig snart kommer styr på min diabetes. Jeg plejer at boble af energi og være i gang med et utal af ting på én gang og pludselig er der kun energi til det mest nødvendige, det har jeg det ikke godt med.
Varme klem til jer deroppe mod nord.

Annette sagde ...

Jønne, jeg glemte alt om Lidl i farten ☺. Nej, butikken er større end det du lige ser på billederne. Indgangen ligger inde bagvej og det man ser på billerne er kun endegavlen ☺.

Mia Folkmann sagde ...

Jeg har også altid kun drukket hvidtøl til risengrød. Da jeg var yngre, kunne jeg finde på at bestille en porter og citronvand, hvis jeg var ude, men ellers er jeg slet ikke øl-drikker. Men en dag prøvede jeg at smage min rare mands Guiness, og den faldt jeg lidt for. En meget speciel øl med næsten fløjlsblødt skum, og den er faktisk lidt lækker...

En smart lille kaffemaskine - den må jeg lige kigge mere på på Krups' hjemmeside... :-)

Salix sagde ...

Kære Annette jeg håber inderligt, at det snart vender for dig, når de finder den helt rigtige behandling til dig. Der er ikke noget så træls som helbredsproblemer, og endnu værre hvis lægerne ligesom skal prøve sig frem.
Jeg kan sørme godt forstå, at Karoline kunne lide optoget. Det er nogle enorme figurer for sådan en lille pige.

Anonym sagde ...

Sikken et fantastisk optog - jeg ville ønske, at vi gjorde noget lignende her i Danmark. Jeg synes nemlig det er utrolig synd, at den danske fastelavn efterhånden er ved at forsvinde; man kan ikke bare erstatte fastelavn med et sydamerikansk karneval. Det er både synd og skam.

Hvis vi lavede et optog lige som det på dine billeder, så tror jeg, at fastelavn ville blive populært igen.