torsdag den 17. september 2015

Vi glemte rugbrødet…….

Rent bortset fra det, så nåede vi faktisk det meste af, hvad vi havde sat os for.

Søndag aften meget sent kom vi hjem efter den dejligste uge i Danmark, en uge med et pragtfuldt vejr, hyggestunder med familie, venner og bekendte samt masser af aktiviteter.

På vej til Danmark spiser vi altid morgenmad i Vechta (Autohof ved frakørsel 64). Vi har efterhånden spist der en del gange, faktisk så mange, at servitricen genkender os og ved, at der skal iskoldt smør på bordet. Betjeningen er i top, maden ligeså og det besynderlige ved det hele er, at det morgenkomplet vi altid bestiller (den mellemste af 3 mulige) er en del billigere i betjeningsrestauranten end i selvbetjeningsafdelingen ved siden. Desuden kommer servitricen svingende med kaffekanden med jævne mellemrum, ganske gratis ☺.

Morgenbord Deutsche brötchen plus diverse, efter det måltid kan vi nemt holde den gående resten af dagen ☺.

Grundet vejarbejder rundt Hamburg samt fra Hamburg og mod nord, tog turen lidt længere end normalt, men i forhold til de år, hvor tyskerne havde gang i 13 vejarbejder fra Hamburg og mod den hollandske grænse, var dette intet at regne.

Siden December, hvor vi sidst var i Danmark, er der sket meget hos vor lille familie udi det nordjyske. De har bygget om og til på huset og selv som vi har set billeder undervejs gennem processen, så er det færdige resultat bare så godt. Det er lidt sjovt at tænke på den forandring huset har taget i de år vor lille nordjyske familie har haft det, starten var et ganske almindeligt parcelhus med en lang gang midt i huset, det er der efterhånden ikke meget tilbage af. Men det hele er rigtig lækkert og flot.

Vi nåede en del kvalitets tid sammen med guldklumperne, også med dem er der sket stor forandring i det halve år, der er gået siden vi sidst har set dem. Kristian, der lige er fyldt 5 år, er i den grad vokset i længden. Han synes, at det var vældig sjovt, at vi hentede ham tidligt i børnehaven et par dage og Karoline, der meget snart fylder 10, droppede frivilligt klubben efter skoletid for at være sammen med os. Hvor jeg savner de 2 i hverdagen.

Bella, den dejlige hund, er vant til at have det hele for sig selv i dagtimerne. I sidste uge måtte hun finde sig i at blive travet nogle ture i dagens løb, men egentlig tror jeg ikke hun havde noget imod det.

Danmark1Danmark2Danmark3Danmark4

Når jeg sidder og tænker tilbage på hvad vi nåede i ugens løb, så er det faktisk en hel del, men alligevel var det hele afslappet. Vi nåede omkring min kære gamle faster og 4 gode venner, var på kirkegården med blomster, fik fødderne skyllet i Vesterhavet, nåede at beundre den nye havnefront i Aalborg, spise på yndlingsstedet Luna i Aalborg samt trave en tur i Aalborgs gader. Aalborg3LunaAalborg2Aalborg4Aalborg5

Aalborg1
Under traveturen kom vi forbi min gamle arbejdsplads Maria Gram. Lidt sjovt at tænke på, hvis jeg ikke var blevet optaget på konstabelskolen dengang tilbage i 1972, så havde jeg måske stadig arbejdet der ☺.  Da husbond så det høje hus på Aalborgs havnefront sagde han, at hvis vi kunne bo der, så ville han måske overveje en flytning til Danmark, når han går på pension ☺.

Vi nåede skam også en tur til Den gamle by i Aarhus sammen med en god ven. Det er andet år i træk, at det er lykkedes os at komme dertil og vi håber begge, at det vil blive en årlig tradition, for vi synes begge, at det er hyggeligt at gå rundt på museet og sidste uges gode vejr gjorde det til en endnu bedre oplevelse. Sidste år købte vi for sjovs skyld en krukke brændevins sennep og da den hurtigt var væk, ja så måtte vi i år have 2 krukker. Gad vide, hvor mange der skal slæbes med til Holland næste år?

Den gamle by1Den gamle by2

Siden sidste år er der kommet et par huse til i 70´er afdelingen og det er lidt underligt, at ens ungdom nu er på museum ☺.

Den gamle by5Den gamle by6Den gamle by3Den gamle by4
Jeg kan huske, da min mor købte Beocord Belcanto båndoptageren og især husker jeg alle de timer jeg tilbragte foran den for at indspille “Efter skoletid” med Jørgen Mylius. Det var altid en besværlig affære, idet hr. Mylius gerne snakkede ind over musikken og det skulle jo helst ikke med.
Husbond var absolut ikke tilfreds, da han så hvad der var på tv i en af lejlighederne! Det var nemlig VM fra 1974, hvor Holland tabte til Tyskland.
På køkkenbordet stod en kakao dåse fra Bensdorp cacao, præcis samme dåse har vi stående i køkkenet fyldt med poser som bruges, når kattens toilet skal tømmes.
Det er under et sådant besøg, at man nok må realisere sig, at man ikke er helt grøn længere ☺.

På en blog havde jeg læst om ø haverne og dem måtte jeg se, nu vi var i Aarhus. Det er jo godt med nye input til min “mark” til foråret. Sjovt nok, så brokkede drengene sig slet ikke over, at de skulle på havevandring ☺.

Isbjergetø haverne1ø haverne

Efter at have foretaget alle de obligatoriske indkøb, der som altid ender med en bil der er fyldt til sidste milimeter, gik turen tilbage til Holland søndag formiddag. Siden da er tiden gået med alt det praktiske der følger med at komme hjem med et bil fyldt til randen ☺. Men for søren da, hvor har vi nydt at være i Danmark og være sammen med alle dem, som vi holder så meget af ☺.

12 kommentarer:

Jønne sagde ...

Dejligt at høre i har haft en god tur til Danmark. Og både vejret og helbredet artede sig. Du har det jo med at blive syg på de forkerte tidspunkter synes jeg. Jeg havde nær glemt Vechta Autohof selvom jeg har spist der mange gange før i tiden. Der er altid nok og det er godt.
Rugbrød kan jeg desværre ikke hjælpe dig med :-( Jeg holder i Skagen i aften og det blæser en halv pelikan heroppe på toppen af Danmark, men der er faktisk ret lunt, 16 grader nu her kl kvart i midnat.
Ha´ det så godt ude i det Nederlandske

Madame sagde ...

Dejlige billeder, Annette, og hvor var det spændende at læse om jeres oplevelser, mens I var i Danmark. Ja, tænk at vores ungdom nu er kommet på museum :-)

Inge sagde ...

Dejligt med en uges ferie i dit gamle land, jeg synes bestemt I har nået meget.. :-)

Ellen sagde ...

Det var da også lææænge siden I sidst havde været i Danmark!
I havde lidt bedre vejr i Aarhus end vi havde da vi var der - vi sprang øhaverne og Isbjerget over, fordi vejret var så elendigt, men I må have været der bare en dag eller to før os. Det kunne ellers have været lidt morsomt at være rendt ind i hinanden!
Ja, vi er på museum, men generationen under os er jo faktisk også blevet museumsemner - da vi var i Den Gamle by med Charlotte for et par år siden, så vi godt, at de var ved at indrette noget 70'er-noget, og Charlotte, som er fra 1976, bemærkede at det var temmelig skræmmende at være en slags museumsgenstand allerede som 36-årig :-D

Annette sagde ...

Hej Jønne, det er da heller ikke så ringe med 16 grader på det tidspunkt. Her har det regnet konstant (sådan føles det i hvert fald), siden vi kom hjem.

Alt artede sig under ferien ☺. Vi kiggede faktisk på flere parkerede tankbiler, for at se om det skulle være dig, men nej desværre.

Det gør ikke så meget, at du ikke kan hjælpe med rugbrødet ☺. Både Ikea og Sømandskirken i Rotterdam er leveringsdygtige i rugbrøds blandinger, så vi kan få noget ordentligt rugbrød ☺ ☺.

Du må også have det rigtig godt og en god weekend.

Annette sagde ...

Madame, vi føler os bestemt ikke som museumsgenstande, vel ☺.
Selv om det er sjovt, at vor ungdom nu er på museum, så giver det også grobund for mange "Kan du huske.....".
Rigtig god weekend til dig.

Annette sagde ...

Stegemüller, selv om man under et besøg i "Den gamle by" realiserer sig, at dåbsattesten ikke er helt ny længere, så synes jeg også, at det er lidt sjovt, at kunne nikke genkendende til mange genstande fra ens ungdom. Vi elsker at komme i byen, det hele er så flot bygget op og virker autentisk.

Vi havde en rigtig dejlig uge med mange gode oplevelser.

En rigtig god weekend til dig.

Annette sagde ...

Inge, ja egentlig så nåede vi meget. Men der var også tid til at sidde i solen og slappe af ind i mellem ☺. Rigtig god weekend til dig.

Annette sagde ...

Ellen, du har ret, vi var i Aarhus den sidste dag med flot vejr.
Det er jo altid godt at have noget til gode, så du får nok Isbjerget at se en anden gang. Jeg mener at have læst, at øhaverne forsvinder, men at de til gengæld opstår et andet sted i byen, fordi så mange har taget ideen til sig.
Det kunne have været rigtig sjovt, hvis vi pludselig havde løbet ind i hinanden i Aarhus. Gad vide, om vi ville have kunnet kende hinanden ☺.
Ja, det er jo ikke lige det man forventer, at komme på museum som 36 årig, men jeg synes det var sjovt, at der var så mange genstande, som man kunne nikke genkendende til fra ens ungdom. Især i de lejligheder der var kommet til siden vi var der sidste år, der var der mange "Kan du huske...." og "Har du set....".
En rigtig god weekend til jer deroppe nordpå.

Fruen i Midten sagde ...

Skønt med en vellykket tur i DK. Og sikken masse I nåede :-)

Annette sagde ...

Kære Frue! Ja, det var bare så godt at komme "hjem" og få fyldt op på alle konti.
En rigtig god weekend til dig.

Pia sagde ...

Godt at både vejr og helbred holdt denne gang, så I kunne nyde det hele i fulde drag.
Med den kommentar du lagde hos mig, tænkte jeg nok I havde været i Danmark. Sjov tanke, at vi kunne være stødt på hinanden i det jyske. Vi har jo gået de samme steder :-)
Det er efterhånden nogle år siden vi har været i Den gamle By, men jeg husker det som et herligt sted, og med de nye tiltag, er det måske ved at være tiden til et gensyn. Jeg synes det er ren nostalgi, at se min barndom og ungdom er på museum.

Du lader dig sikkert let overtale, uanset hvor du skal bo, hvis husbonden står ved sit ord om at flytte til Danmark, når den tid kommer?