onsdag den 3. februar 2010

Min dag i billeder - 4 Februar

Jeg var så heldig, at jeg i dag blev inviteret med på tur til områderne Achterhoek og Twente. En invitation som jeg selvfølgelig sagde ja til, selv om den indebar at jeg måtte ud af fjerne allerede midt nat.


Morgenlys

Sjovt nok, så fortalte meteorologen i går aftes i nyhederne, at de ovennævnte områder var de eneste i hele Holland, der IKKE ville få skyfrit og sol i dag. Men et eller andet må være gået galt i beregningerne, for vi har haft fuld sol hele dagen.

Jeg ved godt, at det er ondt at vise et sådan billede for sneramte danskere, undskyld.

Achterhoek er den østlige del af provinsen Gelderland der grænser til Tyskland. Området er smukt og fyldt med gamle restaurerede bondegårde og herskabshuse.

Twente er ”næsten” Danmark ☺ da vi altid kører via A1 Hengelo – Osnabrück osv., når vi kører til/fra Danmark. Jeg kender kun området fra motorvejen samt fra besøg hos venner i Hengelo, hvor de har den herligste dialekt. En sjov ting er, at netop i det område har man mange sammenfaldende ord med dansk.

Man kan være helt sikker på, at den rundkørsel ikke bliver overset ☺

På afstand troede jeg at det var en rundkirke, men det var kun toppen der var rund.

På vej hjemad efter en lang dag.

19 kommentarer:

Rosemary and thyme sagde ...

Du har sikkert hatt en fin tur!
Fine bilder du har tatt!
Takk for at du deler dem med oss...
Klem Tove

May Anna sagde ...

Tak for en dejlig guidet dagtur.
Næh, jeg synes altså ikke, at det er ondt at vise alle de dejlige billeder. Beretningen om din hverdag er daglig læsning.
Her på Sydsjælland fik vi masser af sne i går og udkørsel blev kraftigt frarådet. På Nordfalster blev der sat bæltekøretøjer ind. Mange biler havnede i driverne, og man sørgede for at ældre og børn fik husly på bl.a Falckstationen. For min skyld må vinteren gerne være ved en måneds tid endnu, jeg jamrer ikke før end til sommer, når det bliver hedebølge.

Lotte Glensnov sagde ...

Hej Annette!
Hvor er det bare nogle fantastiske billeder - specielt de første - waw siger jeg bare!
Tak for turen :0)
Stort knus til dig!

Mia Folkmann sagde ...

Vi har sandelig også haft sol her! Den skinnede cirka en halv time i tirsdags på min fødselsdag - og det var der jo så en grund til... :-)

Det er sjovt at læse dine små reportager fra Holland. Jeg kender Belgien rigtig godt, men Holland har jeg til gode. Vi kom tilfældigvis en tur til Maastrict forrige år, og det var en dejlig by. (Det var dengang, vi havde autocamper, ak ja!)

Lone sagde ...

I dag har solen skinnet en del af dagen over Danmark, Annette :) Så vi har også set blå himmel.

Tak for endnu en dejlig tur udi Holland.
Det er sandelig en noget speciel rundkørsel :)
Jeg syntes bestemt, at den ikke runde kirke ser rund ud :O

Ha' en dejlig dag!

Tina Liel sagde ...

Hvor dejligt med sådan en heldagstur til et omr¨de du ikke kender så godt. Hvor sjovt at der er mange ord der minder om dansk. Israelere tror tit at jeg snakker hollandsk - men havd ved de hi hi. KNUS

Conny sagde ...

Kære Annette
Det er rigtig smukke billeder du har taget. Du må gerne fortælle om den blå himmel,for den er da smuk.Den rundkørsel kan man ikke undgå se på lang afstand.

Madame sagde ...

Det ser ud som den dejligste tur, Annette! Og det var sjovt at læse, at i Hengelo, har de en dialekt med mange sammenfaldende ord med dansk. Kender du mon forklaringen på det?
Ha' en dejlig aften, klem :-)

Ellen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Ellen sagde ...

Som altid en perlerække af dejlige billeder, og som andre allerede har sagt, er det helt o.k. at vise billeder af sol. Den kan stadig opleves i Danmark ind imellem, og den gør vinterlandskabet så eventyrlig smukt.
Dit første morgenlysbillede er helt vidunderligt, og dit andet billede med fjerskyerne viser jo, at du bare skiftede sengefjerene ud med andre fjer :-)

Annette sagde ...

Tove, tak skal du have.
Knus til dig helt deroppe nordpå.

Annette sagde ...

Manna, tak skal du have.
Jeg synes også vinter og sne er dejligt (i passende mængder ☺). Men hvis man skal køre langt og være fremme til bestemte tidspunkter, så er det ikke så rart. Men jeg tænker af og til på, at det netop er de skiftende årstider, som gør vores del af verden så dejlig.

Annette sagde ...

Lotte, tak skal du have.
Du er altid velkommen til at komme med, når jeg tager på tur ☺
Knus til dig.

Annette sagde ...

Mia, forsinket tillykke med fødselsdagen. Selvfølgelig havde I sol på netop den dag, selv om det begrænsede sig til ½ times tid ☺
Ja, Maastricht er dejlig, jeg læste for nylig, at den blev kaldt sydens Amsterdam ☺ ☺
Jeg må indrømme, jeg har aldrig prøvet at rejse med autocamper, men jeg har en ide om, at det må være en dejlig rejseform.

Annette sagde ...

Lone, så behøver jeg slet ikke at have så ondt af jer pga. al sneen ☺
Det er som om solen har en effekt på ens humør på denne tid af året, synes jeg.
Nej, du har fuldstændig ret, der var ikke ret meget rundkirke over kirken, på afstand så det sådan ud ☺
Jeg troede, at jeg havde opdaget at der også her fandtes den slags kirker, men nej.
Også en dejlig dag til dig.

Annette sagde ...

Tina, sjovt at israelerne tror, at du snakker hollandsk. Men på den anden side, hollændere tror jeg kommer fra Tyskland ☺ ☺
En rigtig god dag til dig, knus.

Annette sagde ...

Conny, tak skal du have. Jeg synes det var lidt ondt at vise jer billeder af den dejlige blå himmel, når jeg nu ved, at I sloges med sne, sne og atter sne.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Madame, nej desværre kender jeg ikke årsagen til de mange sammenfaldende ord. Måske det stammer fra det tyske sprog, men det er rent gæt fra min side.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Ellen, tak skal du have.
Du har ret, det er helt fantastiske motiver som kombinationen sol og sne giver. Oppe nordpå er der stadig en del sne tilbage, men her hos os er alt væk efter regn. Det er også fint og må gerne forblive sådan og så vil vi gerne have forår og masser af det ☺