mandag den 3. maj 2010

Lidt ro i hverdagen.....

Så faldt der for en kort bemærkning igen en smule ro over det lille hjem.

Malerarbejdet er overstået for denne omgang og det er bare så flot. Stor tak til Lavendel, der anbefalede den 5 cm. brede hvide kant rundt om det røde, den giver lige det ekstra der skal til, for at gøre det hele perfekt. Og den var egentlig slet ikke så svært at lave, som jeg havde frygtet. Malingen (Pure & Original) var hundedyr, men det er nok det bedste maling jeg nogensinde har malet med og tro mig, jeg har været igennem en del forskelligt slags maling.

Det er lidt vildt, men af frygt for at blive arbejdsløs ☺, så er jeg allerede begyndt at planlægge næste projekt inden for maling og omflytning. Min stakkels mand kiggede fortvivlet på mig, da jeg begyndte at snakke lidt om det i weekenden, idet det for hans part indebærer flytning af et fjernsyn, der sidder godt forankret på væggen med et beslag. Nå vi må se, om ikke godt han kan lokkes, da jeg ikke er helt sikker på at mine evner med boremaskinen rækker, når der skal hænges et fjernsyn op.

Det er her i foråret væltet ind med invitationer både fra Danmark og Holland. Sjovt nok så tænker jeg nogle gange, mon de helt har glemt mig hernede, men jeg skal love for at dette forår har vist, at de overhovedet slet ikke har glemt mig ☺. Alle invitationerne indebærer jo, at man er nødt til at skal ud og investere i lidt nyt tekstil, det nåede vi også i løbet af weekenden.

Indrømmet, jeg har haft det lidt problematisk med tøj efter jeg drog udenlands. Tøjindkøb har været noget jeg har skubbet foran mig og kun når det har været yderst nødvendigt, har jeg købt lidt på må og få. Jeg har været lykkelig, når jeg har kunnet overtage tøj efter min datter, for så slap jeg for at skulle ud og købe.

I Danmark var jeg umådelig privilegeret når det kom til indkøb af tøj, stedet jeg frekventerede hørte ganske vist ikke til i den billige ende, men det har vist sig at være en uhyre god forretning alligevel. De 2 Ivan Grundahl frakker, som jeg købte hhv. i slutningen af 80´erne og midt i 90´erne ser stadig ud som nye, selv om de bliver brugt næsten dagligt og har været i vaskemaskinen uendeligt mange gange, så er det ligesom slet ikke så dyrt alligevel.
Stedet var/er ejet af et par, hvor fruen står for den daglige ledelse og hun er i mine øjne skabt til at lave lige præcis det hun gør. Hvis ikke det var fordi jeg var så nysgerrig og ville se hvad der var på hylderne, så kunne jeg ringe og fortælle hvad jeg havde brug for og bede min mand om at køre fordi og hente tøjet. Jeg ville være helt sikker på, at det hun havde fundet til mig, det sad lige i øjet og passede perfekt.

Men nu tror jeg endelig at jeg er ved at være inde på det rigtige hernede og en måske næsten lignende forretning er fundet. Jeg har været der nogle gange tidligere for at købe bukser og nu er festskruddet også købt der og det er bare så flot, noget med jeg ved ikke hvor mange lag tøj, mamelukker og så videre og det allerbedste er, at husherren der udviste en udsøgt tålmodighed, mens jeg var i mindst 10 forskellige kombinationer, har sagt god for det hele ☺.

33 kommentarer:

Rosemary and thyme sagde ...

Gratulerer med ferdigmalt vegg. Den ble riktig fin. Du er flink. Og at du allerede vil igang med neste prosjekt viser at du også er fornøyd, og det er godt!
Skjørtet så veldig fint ut, Annette!
Håper du får brukt det mye.

Ønsker deg en fin start på uken
Klem Tove

Lavendel sagde ...

Jeg kan lige sætte mig ind i, at det må være svært..og hvor er din væg blevet flot!!

Lene sagde ...

Det hele passer perfekt sammen :-)

Og jeg er aldrig blevet varm på den butik, har altid syntes det var dyrt og det var ikke min stil osv,men de gange jeg har handlet der, har jeg været rigtig tilfreds med tøjet, så måske skulle jeg prøve igen :-)

Conny sagde ...

Kære Annette
Det er blevet flot og farvet synes jeg er rigtig god. Her huset er det Poul der maler, der hvor vi boede før ,malede han på samme måde som dig,med en hvid kant uden om en farve,det ser nemmelig rigtig godt ud.Jeg er spændt på, at se hvad dit næste projekt bliver.Det er da godt at "gamle Danmark" ikke helt har glemt dig.Den butik kender jeg godt af navn, men jeg har aldrig været der,jeg er heller ikke god til at få købe tøj og sko jeg udsætter der så længe jeg kan.(Jeg kan godt lide din nederdel.)
Kan i have en rigtig god aften der nede i Holland

Mia Folkmann sagde ...

Det ser vel nok smukt ud, og sikken dejlig farve! Jeg kan nu godt forstå, at din mand ser lidt bekymret ud, når du snakker om nye projekter - men jeg kender det fra mig selv; det er vist noget med foråret, der sætter ting i gang... :-)

Jeg har det lidt på samme måde med tøj - jeg gider ikke rigtigt, hvis jeg skal være helt ærlig. Men jeg har ingen datter at overtage tøj fra, så jeg er nødt til det selv. Det allerbedste er, når jeg ser noget tøj eller et par sko i et vindue og så bare ved, at det nærmest er skabt til mig. Det sker sjældent, men det sker... og så slipper man så dejligt nemt over det... :-)

Annette sagde ...

Tove, tusinde tak.
Jeg er så glad for at det er overstået. Det værste var loftet, det skal vare nogle år før jeg gør det igen ☺.Jeg har besluttet, at jeg holder mig langt væk fra loftet i det næste projket ☺.
Også en rigtig god uge til dig.
Knus fra Holland.

Annette sagde ...

Lavendel, tusinde tak. Ja, det er jo faktisk din fortjeneste, at den er blevet så flot som den er ☺

Annette sagde ...

Lene, tusinde tak skal du have.
Jeg kan stadig huske første gang jeg var på Gl. Torngaard, det må have været forår 1986 og min overraskelse over priserne. I mine helt unge år, var jeg i en periode hos "Maria Gram", prisniveauet var det samme og det var bestemt ikke de priser, jeg var vant til at bruge på tøj. Men efterhånden blev det stedet hvor jeg købte tøj, både fordi det holder så utrolig godt og Ingelise var så god til at finde noget der passede til mig.

Annette sagde ...

Conny, det var sjovt at du kender butikken, den ligger jo ikke lige om hjørnet ☺.
Jeg har aldrig prøvet at lave den hvide kant før og var meget spændt på, om det ville lykkes. Jeg tænkte hvis det går helt galt, så kan jeg jo altid male ud til kanten. Min mand er frygtelig ked af at male og da vi havde sommerhuset, som var et muret hus, tog han hvert år sin tørn med at male en stor del af det. Da vi solgte det lovede jeg ham, at han i fremtiden nok skulle slippe for at male ☺. Og jeg kan faktisk vældig godt lide at male, når bare jeg har tiden til det og ikke behøver at være færdig til et bestemt tidspunkt.
En rigtig god tirsdag til dig.

Annette sagde ...

Mia, du har sikkert ret i, at det er foråret der gør, at man synes der skal ske noget i ens omgivelser. Men på den anden side, jeg malede køkkenet i November/December ☺.
At jeg har været i stand til at overtage tøj efter min datter skyldes ene og alene, at der gik et par år efter mit barnebarns fødsel, før min datter tabte sig rigtig meget. Det er slut med at overtage tøj nu, men på den anden side set, så er mit behov for tøj heller ikke stort nu, hvor jeg er hjemmeløbende husmor.

Lotte Glensnov sagde ...

Hej Annette!
Jeg er målløs over væg-resultatet, hold k... hvor er den blevet flot og JA, helt fantastisk med den hvide ramme udenom, så det virker let og luftigt og øjet har set det smukke, smukke væg-ur :0) Godt gået Annette og husbond!!!
Da du skrev om din "manglende evner udi boring" kom der en række billeder ind på min nethinde...Annette står med boremaskinen og har lavet SÅ mange huller....*skrupgriner*, så mon ikke manden giver et nap med, når tid er ?
Og så lige endnu et waw, til den der nederdel *top-nice* og jep, det der med at købe dyrt, kan i den sidste ende vise sig, at blive billigt. Jeg købte en Eva & Claudi striktrøje for 7 år siden og den SER stadig ud som ny - prisen var vist omkring de 2200,- (ødsel-maren-Lotte) - men jer er SÅ vild med Eva & Claudi´s tekstiler!
Dejligt med invitationer fra både her og der...så bli´r der da lidt hulomhej :0)*griner*
Stort knus herfra

Ellen sagde ...

Det er en rigtig flot farve, og jeg kan godt forstå, at du er tilfreds med resultatet.

Jeg bliver heller aldrig den store tøjshopper - for slet ikke at tale om skoshopper - jeg gider ikke bruge tid på det, men engang imellem er det jo nødvendigt.
Jeg vil helst, ligesom Mia, bare falde over over noget, jeg kan lide, og så er det overstået.

God fornøjelse med alle festerne :-)

May Anna sagde ...

Hej Annette
JØSSES!, hvor er det en smuk vægfarve og interiøret passer super perfekt dertil. Den hvide kant gør underværker.
Da jeg første gang læste om dine planer med en rød væg, tænkte jeg UHA-UHA, men så for mig postkasserød. Den farve du har valgt, er alt andet end postkasserød. Den er Super-duper-smuk.

Tøjindkøb har ikke min store interesse mere. Som pensionist/hjemmegående er man jo ikke så afhængig af at møde op i smart tøj. Cowboybukser og T-shirt er min foretrukne "uniform" i hverdagen.

Her skinner solen, men der er ikke meget varme i luften.

En god dag til dig i det Nederlandske

Madame sagde ...

Din væg er bare så flot, Annette - og den hvide kant er en rigtig god idé!
Jeg går også lidt i baglås, når jeg skal køb tøj til 'pænt brug'. Det går nemmere med det afslappede. Dejligt at du har fundet en god butik i Holland, du er glad for!
Klem og ha' en god dag :-)

Tina - omme i London sagde ...

Hvor er vaeggene bare blevet flotte. Med alle de invitationer vi ogsaa har faaet i aar og det at vi til tider bliver noedt til at koere frem og tilbage kan det vaere jeg skal til at tilbyde koerelejlighed naar vi suser gennem Holland? Det kunne da vaere skaegt om det passede. :)

Annette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Annette sagde ...

Lotte, tusinde tak skal du have.
Det er ikke fordi jeg vil prale ☺ ☺, men jeg er faktisk helt godt tilfreds med resultatet. Jeg er fuldstændig vild med den maling, det var bare såååå lækkert at male med, jeg ville ønske at jeg havde brugt det til loft og de hvide vægge også.
Mine evner med boremaskine, de er ikke eksisterende ☺. Engang i mit tidligere liv ville jeg lige hænge sådan en dims op til at hænge haveredskaber på i garagen, pludselig kom nabomanden farende og sagde "Slå for helvede det slag fra" og du kan sikkert godt forestille dig, hvor stort et hul der var blevet i den pudsede garagevæg. Jeg fik det lappet inden min ex-mand kom hjem fra øvelse.
Og jeg har lavet noget lignende hernede, da jeg skulle bore et par huller i badeværelset og pludselig kunne kigge ind på toilettet! Jeg tror jeg er bedst med sådan en gammeldags boremaskine med håndsving ☺ ☺.
Eva & Claudi, det mærke har jeg aldrig hørt om,pinligt, pinligt. Det skal jeg lige have undersøgt ☺.
Kan du have det rigtig godt.
Et stort knus tilbage til dig.

Annette sagde ...

Ellen, den er jeg med på, den med pludselig at falde over et eller andet stykke tekstil. Men det sker bare alt for sjældent for mig.
Jo, jo vi skal skam rigtigt ud og luftes i år, skønt at man ikke er glemt, selv om jeg foretrak udlændingheden for det danske ☺

Annette sagde ...

Manna, du beskriver præcis mine tanker, da min mand begyndte at snakke om en rød væg. Det var jeg godtnok overhovedet slet ikke vild med. Men denne farve, som er et fælles valg, den er bare så varm og dejlig.
Sjovt nok, jeg bruger samme unform som du i det daglige ☺. Nu hvor jeg ikke går på arbejde længere, er det ikke så meget tøjindkøb der skal foretages, heldigvis ☺.
En rigtig god aften til dig.

Annette sagde ...

Madame, tak skal du have.
Jeg er heller ikke god til at købe festskrud, men heldigvis tror jeg, at det er lykkedes denne gang, det er lag-på-lag-på-lag osv. ☺.
Knus og en rigtig god aften til dig.

Annette sagde ...

Tina, ja er det ikke dejligt, at de stadig vil se os de danskere ☺.
Nu har vi jo ganske vist noget kortere end jer, men vi plejer at køre om natten og kan så klare turen på ca. 7 timer, Men Tyskland har det sidste 1 - 2 år været fuldstændig vilde med at lave vejbroer og det vejarbejde det medfører, gør turen noget længere. Det kunne da være sjovt, hvis vi pludselig kunne rende ind i hinanden under sådan en Danmarkstur ☺

Lone sagde ...

Hvor er væggen blevet flot, Annette!
Det er en meget smuk farve. Nu er jeg lige ved at få blod på tanden igen - bare med én væg :)
Men først skal sommerhuset males.

Ja, man kommer helt til at savne malerarbejdet, når det er færdigt. Jeg begynder altid at tænke på, hvilke møbler, som kunne blive anderledes flotte, hvis de fik en overhaling. Vi har fx min svigermors gamle spisebord og stole stående gemt af vejen. Sættet kunne blive rigtig flot, hvis det blev malet. Endnu har jeg ikke turde gå i gang :))

Jeg er også vild med din nederdel, som lige er min smag. Den bliver flot til dig med din smukke hårfarve. En overgang købte jeg tøj af mærket Bitte Kai Rand. Det var også lag-på-lag tøj og flagrende gevandter, som jeg kunne lide det. Nu følger jeg mest med i, hvad Noa Noa har at byde på. Det er den tøjbutik, der ligger nærmest, hvor jeg bor :) Men behovet for nyt tøj er heldigvis ikke så stort efter jeg er holdt med at arbejde. Så har jeg ikke de problemer. Det er mest arbejdstøj til haven, jeg har brug for :))

Rigtig god onsdag til dig, Annette! Rufus og jeg er på vej ind til byen. Vi må hjem og se, hvordan det står til derinde :)

Tina Liel sagde ...

Hvor er v;ggen blevet flot! Det var hele indsatsen værd! Lad os se hvilke nye projekter husherren går med til he he. Sikke en flot nederdel! Hvor skønt når man finder en butik der passer til ens smag! Dine blomsterbilleder er inetet mindre end FANTASTISKE. En skøn dag til dig♥

Nille sagde ...

Hvor er det blevet flot med dem væg - og kantent rundt omkring er meget velvalgt! Flot arbejde... men nu skal du da slappe lidt af inden næste projekt!!!

Annettes space sagde ...

Så flot væggen er blevet :-))

Og uha en forårsagtig og dejlig ny header :-))

Ha' en dejlig dag :-))

Sol sagde ...

Kære Annette

Tillykke med den flotte røde væg. Det ser knaldgodt ud. Faktisk er jeg lidt misundelig på den røde nuance, der er mere over i sådan en orange-pompeji rød, end min egen røde væg, der er mere over i bordeaux. Rød er i øvrigt en svær farve at male, den dækker ikke ret godt, så hvis din maling har været god, er det bare med at holde fast i den.


Mange hilsner
Solveig

Bettys blog sagde ...

Hvor er det blevet flot i jeres stue, Annette, og tillykke med nederdelen. Den er skøn. Jeg er heller ikke nogen ørn til shopping. Så jeg har en bestemt forretning, hvor jeg går ind og spørger, hvad de har, der passer til mig. Og så finder de noget.......;-)
Henrik hader at købe tøj. Så en varm sommerdag var jeg med i sådan en herretøjsforretning. Da vi kom ind, sagde jeg til ekspedienten idet jeg pegede på Henrik "hvad skal sådan en mand have?" "en kold øl" var svaret, og vi var ved at dø af grin....

Annette sagde ...

Lone, jeg er helt enig. Det er som om man får øjnene op for nye muligheder, mens man svinger pensel og malerrulle ☺. Tænk, at man er nødt til at arbejde for at få kreativiteten til at blomstre ☺.
Har du tænkt på sandblæsning af din svigermors bord og stole. Engang for mange år siden hev jeg et billede ud af et blad, på billedet viste man et gammelt egetræsbord man havde sandblæst. Det var fantastisk smukt, nærmest stålgråt.
Jeg kan også fint nikke genkendende til hvad du skriver om tøjindkøb. Der er ikke det store behov vi har, når vi ikke er på job hver dag. Sjovt at du nævner Bitte Kai Rand, da hendes tøj, sammen med tøj fra Masai var blandt mine absolutte favoritter, da jeg boede i Danmark.
En rigtig dejlig uge til dig og selvfølgelig til dejlige Rufus.

Annette sagde ...

Tina/nede i varmen.
Tusinde tak skal du have, normalt plejer man jo ikke at være særlig tilfreds, når det er en selv der har været i sving med pensel osv., men jeg tror faktisk, at jeg er sluppet helt godt fra det denne gang. Men den maling den kunne også noget specielt ☺.
En rigtig dejlig uge til dig.

Annette sagde ...

Nille, jeg har bare været så bekymret. Jeg opdagede lige inden vi smuttede til Danmark, at din blog var nedlagt! Jeg vidste til gengæld også, at jeg på et tidspunkt havde haft din e-mailadresse, men den havde jeg bare ikke længere. Godt at se, at du er still going strong. Håber alt er vel.
Jeg tager lige et par friuger inden næste projekt ☺.

Annette sagde ...

Annette, tusinde tak skal du have.
Jo, der er forår i luften hernede, alt blomstrer og er bare så smukt. Men jeg så i weekenden, at I skam også godt kan være med i Danmark, hvad blomster angår ☺.
En rigtig dejlig uge til dig.

Annette sagde ...

Solveig, tusinde tak skal du have.
Vi synes begge, at det var utrolig svært at vælge, et er når man står med et lille bitte udsnit af farven og noget andet er, når den kommer hjem på væggen.
Men fabrikanten havde været så betænkelig at producere større farvekort, det gjorde det lidt lettere og vi synes det er faldet ret heldigt ud.
Og sidst, men så absolut ikke mindst, så var du jo en af dem der gav mig skubbet til at vove mig ud i den røde væg ☺ ☺

Annette sagde ...

Betty, den måde du beskriver dine tøjindkøb på, det var præcis den måde jeg praktiserede i Danmark! Det gjorde det mere overkommeligt.
Jeg skal i morgen huske, at fortælle min mand den med øllen, den vil han rigtig godt kunne lide ☺. Han plejer at sige, at han kun vil med mig ind i forretninger, hvor de har en stol og helst også en hvor han får serveret kaffe ☺.