onsdag den 9. november 2011

Alder, hvad er det for noget?

Svane Godthåb

Ikke noget, som jeg tænker specielt meget over. Ok, hvis jeg kigger mig i spejlet, så er jeg da ikke spor i tvivl om, at jeg ikke ser den samme person som tidligere, men det er ikke noget jeg ligger søvnløs over om natten. Faktisk, så er det jo heller ikke noget jeg er alene om, resten af verden følger med.

Men for søren da, hvor blev jeg bekendt med min alder i går eftermiddags ☺.

Jeg var for første gang indkaldt til den gratis influenza vaccination, som jeg nu er berettiget til pga. Diabetes 2 og jeg skal da godt nok love for, at det var landsbyens ældre medborgere, der var til stede ved seancen. Både de, jeg stod i kø sammen med og de, der mente at de var berettiget til at komme før alle os andre og forcerede borde og stole for at komme først ☺.

Mens jeg stod og smågrinede (indvendigt) over de overivrige pensionister, kom jeg til at tænke på engang vi var på ferie i Tyskland. Vi havde hjemmefra bestilt hotel, så vidt jeg husker i Celle, men i hvert fald i nærheden af Wietzendorf, da vi skulle besøge kazerne Langemannshof, hvor husbond tilbragte en stor del af sin soldatertid.

Hotellet var ganske udmærket, ingen problemer der, men hvad vi ikke vidste inden ankomst var, at det var et yndet sted for pensionister. At der i eftermiddagens løb ankom 5 store busser, 3 hollandske og 2 tyske, burde måske nok have fået alarmklokkerne til at ringe.

Ved de få måltider vi nåede at indtage på hotellet, blev vi skubbet og albuet væk, fordi der var nogle der mente, at de havde mest ret til maden ved de 2 enorme buffeter, der var stillet an. Hold da op, aldrig har jeg set noget lignende. En ældre hollandsk dame med rollator bad om hjælp til at få sin mad øset op på tallerkenen, hvilket hun selvfølgelig fik, men det var åbenbart glemt, da der fra køkkenet kom en ny forsyning af et eller andet og hun skubbede mig væk for at komme først☺.

Så glubsk vil jeg altså ikke blive når jeg bliver gammel…..øhhhh, ældre ☺.

17 kommentarer:

Rejen sagde ...

hihi, ja de har godt nok spidse albuer sådanne pensionister når det gælder om at komme først..Jeg har tit oplevet det ved busstopsteder, selvom man står forrest med et lille barn i hånden, så vupti er man overhalet af en flot ældre der pludselig kan bevæge sig meget hurtigt..Nej jeg håber heller ikke at jeg bliver sådan..Knus..;)

Mette Lykke sagde ...

Ja det gælder om at komme først..
Men af ønske at komme først til nålen, det er da beundrings værdig..
Stort smil fra Ærø.

Unknown sagde ...

Nej Annette - vi vil være søde, gamle damer - ikke? - men der er jo lææææææææææææææænge til. Klem.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Min erfaring er, at hollændere ikke kan stå i kø! Jeg har talt med flere andre udlændinge om det, f.eks klassekammerater, og alle har bemærket det samme. I starten blev jeg dødsur når jeg blev sprunget over i butikkerne så jeg gik derfra, nu er jeg så småt ved, at vende mig til det. Jeg vil ikke være ligesådan uanset min alder! Der er jo heldigvis længe til, at vi skal pensioneres,ikk'?!

Pia sagde ...

Jeg har i mange år serveret, bl.a. til diverse arrangementer for pensionister. De slås nærmest om maden, værre end børn til en børnefødselsdag :-) Selvom de kendte stedet, og vidste at der ALTID var mere end rigeligt med mad, så åd de, ikke mindst sovs :-) De skovlede til sig. Det endte altid med at alle blev mætte. Du skulle se den sovsegryde der var til 200 pensionister :-) 3 retter mad, samt kaffe og kage serveret på 2 timer. Det var lettere at servere til 500 unge, de havde ikke nær så travlt :-)

Bettys blog sagde ...

Nej, hvor pinligt, Annette. Tror du ikke, de altid har været sådan, dem der masede sig frem? Der har sikkert været mange i den flok, der ikke masede?
Jeg bliver da lidt pikeret på pensionisters vegne, når jeg læser Pias kommentar lige ovenfor. Nu har jeg aldrig været til så store arrangementer, så jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig med så stor vægt, som hun kan. Jeg ved dog, at pensionister er lige så forskellige, som folk i andre aldersgrupper er. Måske kommer dem med opdragelse ;-) ikke i de kredse Pia skriver om. I det hele taget bryder jeg mig ikke om at kategorisere folk. Hvad med de unge - hvordan er de i flok? Hvad med småbørnsfamilier - hvordan er de i flok? Der er sikkert bestemte flokmentaliteter i alle aldersgrupper? Men der er også mange, der falder udenfor flokken?
Godt du fik din vaccination. Jeg har også fået min. Der var ingen kø den dag. ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Der findes altsaa mange mennesker der tror de kan opfoere sig hvordan som helst - ogsaa blandt den aeldre generation. Tit er de de selvsamme mennesker der mener man skal have ublu respekt for alderdommen... :)

Saadan bliver du aldrig, det lover jeg. :)

Jønne sagde ...

Ja det med alder kan godt være noget underligt noget. Folk der er 10 ældre end en selv er nærmest håbløse oldsager, men omvendt så er man næsten jævnaldrende med dem der er 20 år yngre end en selv...
Fruen og jeg er så heldige at vi stadig har begge vores forældre i behold. De er alle fire midt og sidst i i halvfjerdserne. Når vi har været sammen med dem siger vi næsten i kor "sådan bliver vi aldrig - vel" Det er ikke så meget med at være grådig men kan de komme til at skabe splid mellem andre mennesker på grund af en ubetydelig bagatel så er dagen redet.
Jeg ikke hvad det er for en "sygdom" men det ville være dejligt hvis den kunne helbredes inden jeg selv når så langt.
Fortsat god dag til dig derude i Holland..

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Ha, ha, Annette, jeg har hørt at Curling er en pensionistsport, de fejer al modstand og andre overflødigheder væk.
vi er nøjagtigt så gamle som vi selv føler os, hvad enten du føler dig gammel eller ej, har du så evigt ret.
I kærlige tanker, god Onsdag aften.

Anonym sagde ...

Høhøhø.....ja, jeg synes ofte det er lidt morsomt, når man hævder at unge mennesker er uhøflige. I mange tilfælde er det sikkert rigtigt, men ældre mennesker er ikke meget bedre. Jeg synes i hvert fald jeg kender masser af eksempler på, at ældre mennesker kan være lige så grove og uhøflige som unge mennesker....

Det er et utrolig flot billede. Det er virkelig smukt, som lyset skinner igennem vingerne! Wow! *S*

Conny sagde ...

Kære søde Annette
Min kommentra er også til dine læsere Annette, som ved så meget om hvordan pensionister opføre sig ud i det virkelig liv.Jeg tilslutte mig det Bettey skriver for du har ret Betty,vi er forskellige heldigvis.Godt du blev vaccineret, det er jeg også blevet.
Knus fra pensionisten i Viborg.

Ellen sagde ...

Alder er et meget relativt begreb ;-)
Da jeg var 15, var en på 30 håbløst gammel. Nu er en på 30 håbløst ung :-D

Jeg oplevede engang en pensionist brokke sig længe og højlydt over den langsomme kø på posthuset (det var dengang...)
Jeg spurgte hende lige så højlydt, hvorfor i alverden hun ikke bare tog på posthuset på tidspunkter, hvor vi andre arbejdende mennesker ikke havde mulighed for at komme der.
Folk klappede og hun klappede i.

Selvfølgelig er folk forskellige, men pensionister i flok er nærmest helt skræmmende - har oplevet det nogle gange på ferier :-)

Hannie Mommers sagde ...

Eindelijk jouw blogs weer eens bijgelezen. Het valt nog niet mee met google translate. :-) Ik snap er af en toe niets van.
xxx

Tina Liel sagde ...

Ha ha Annette. Albuerne kommer frem med alderen, men det er måske meget godt ;-) Kender alt til at ældre ved hvad der tilkommer dem f.eks når man venter på sin tur hos lægen. Knus

folehave's univers sagde ...

Tak for føs'da's hilsen Annette. Ja ældre bliver vi da heldigvis. Jeg har selv i forskellige sammenhæng, oplevet den fremadstormende "gammelflok" Gad vide, om det hænger sammen med, at have levet i en tid med knaphed på mangt og meget. Heldigvis, bliver det ikke problemet for de flest af os, når vi bliver gamle. Vi håber på at vi holder pil og takt og tone. Ja pli kan jeg godt klare, når jeg tager mig sammen, men det med tonen, kan det komme til at knibe med.

Madame sagde ...

Uha, nej sådan vil vi ikke blive, når vi bliver gamle :-) Det minder lidt om, når der er udsalg - jeg holder mig altid langt væk.
Klem og en dejlig dag til dig, Annette!

Annette sagde ...

Tak for alle jeres kommentarer.

Nej, sådan vil vi i hvert fald ikke være, når vi bliver ældre. Om det har noget at gøre med, at de der er ældre i dag, har oplevet knappere tider end vi har nu (som enkelte foreslår) eller det skyldes miljøet de kommer fra (som jeg også har set i en kommentar), det ved jeg ikke.

Netop Pia´s svar, fik mig til at tænke på, at min dejlige bonusdatter serverede på en kro, mens hun læste på universitetet. Kroen var et yndet sted for busturister, hovedsageligt ældre mennesker og det var ikke småting Fleur var i stand til at fortælle. I øvrigt, så fandt jeg det så sødt, at hun altid omtalte de ældre som bejaarde (hollandsk for ældre og oversættes med beårede), jeg ville i hendes situation måske nok have brugt andre ord. Jeg kan huske, at hun fortalte, at serveringspersonalet af og til var ude for, at der røg en hel bakke med sodavand og glas på gulvet, når en ældre hev dem i armen for at afgive bestilling.
Undskyld, at I ikke får svar allesammen.
En rigtig god aften til jer alle.