søndag den 3. januar 2010

Endelig kom julegaven.

I dag kom den så endelig, vores julegave til hinanden! Et helt fantastisk stueur eller måske skal jeg kalde det kunstværk.

Egentlig var det ikke lige ure/klokker vi manglede, alene i stuen var der før dette flyttede ind allerede 5 stk. i forskellige størrelser, men efter at have kigget på dette igennem de seneste 6 – 7 år blev vi enige om, at det måtte vi bare eje. Ikke kun for urets skyld, men også for historien bag det.
Min mands onkel, der blev født i 1932 er uddannet instrumentmager og arbejdede som sådan, men hans store hobby har altid ud over musikken været reparation af ure. For en del år siden besluttede han sig for selv at producere 2 modeller af ure, hvoraf det ene hedder ”The Rolling Ball Clock” og den vi har købt.

Onkel Bert fortalte sidste år, at når de 7 ure som han havde dele til at producere er klar, så er det slut med at producere, idet de bliver for dyre til de kan sælges. Alt er lavet i messing og onkelen viste på et tidspunkt, at en lille fjeder koster den vanvittige sum af 100 €, derfor tjener han nu intet ved salg. Sidst vi var på besøg tog vi beslutningen, selv om prisen ligger en del over vort normale julegavebudget, vi bestilte en ”Rolling Ball Clock”. Ingen ved hvor lang tid det er muligt at blive ved med at bestille og fremstille og for min mand er det specielt at have et ur stående som hans onkel har lavet, sidst men ikke mindst så synes vi begge at det er smukt håndværk.

Uret er udtænkt af en engelsk officer, advokat, politiker og skribent Sir William Congreve der levede fra 1772-1828. Han fik i 1808 patent på princippet som uret bygger på. Og nu står der et eksemplar i vores stue, det giver den hyggeligste lyd, der minder lidt om en fugl der sidder og gnaver i sit bur ☺

27 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hvor er det flot!
Og med den historie, så forstår jeg godt at i ikke kunne undvære det:)
Det lyder til at i har haft et dejligt nytår i Holland:)

Irene sagde ...

Rigtig godt nytår! Kan godt forstå, at I måtte eje det smukke gamle ur, og sikken en fantastisk historie, der ligger bag.

Madame sagde ...

Hvor er det smukt, Annette, og sikke en spændende historie der ligger bag.
God søndag til jer to nede i Holland!

Lone sagde ...

Det er et meget smukt ur, Annette. Hvor var det godt, at I fik et :-)
Dets historie er også spændende. Det lyder som om, det har en hyggelig knirkende lyd :)
Tillykke med det. Det var en fantastisk gave at give hinanden.

May Anna sagde ...

Jøsses, et smukt ur og en utrolig spændende historie om kunstværket. Ja, jeg har endda lige været inde på google for at læse mere om Rolling Ball clock. Jeg forstår godt, at I meget gerne ville eje uret, det er jo ekstra interessant, at din mands onkel har bygget det

En god søndag til dig

Kisser sagde ...

Det var en herlig speciel julegave I har givet hinanden. Både historien bag, og så fordi onkel Bert har bygget det. I mange år havde jeg min morbrors svendestykke stående - et skrivebord. Det var også noget meget specielt for mig.

Pernille på 1. sagde ...

Hvor er det et smukt ur, jeg kan godt forstå at I måtte eje den, især når der ligger en historie bag. >Tillykke med det

Knus

Mette Lykke sagde ...

Det er et smukt ur, med sjæl og en historie..
Det lyder til at i er kommet godt ind i det nye år.. Og at i også fik jeres del af sneen..
Jeg tror jeg har sagt det, men det kan vel godt siges igen.. Godt Nytår..
Jeg glæder mig til flere beretninger fra Holland.

Anonym sagde ...

Er lidt spændt på, om din blog har tænkt sig at hævne sig på min blog... ;-)

Det er et meget smukt og meget specielt ur - det var vist en god beslutning, I traf om at købe en af onkel Berts sidste produktioner.
Jeg skal lige ind og google uret - jeg har aldrig hørt om det før, men det er en af de mange gode ting ved bloggeriet: at man lærer så meget nyt bare ved at sidde her bag skærmen og hygge sig :-) Eller foran skærmen er det vel...

Jeg har læst lidt tilbage og glæder mig over, at I har været i stand til at holde venskabet med gudbarnets forældre vedlige. Jeg har set flere eksempler på, at venskaber med en hel generation til forskel i alder kan være rigtig gode og meget givende for begge parter. Et par af Charlotte og Tims venner i UK er ældre end os. De ses heller ikke så tit, men nyder hinandens selskab, når det endelig sker.

Conny sagde ...

Kære Annette
Det er et rigtig smukt ur og med en historie,jeg kan godt forstå i måtte ejer det.Jeg ønske jer et rigtig godt nytår endnu en gang.

Bettys blog sagde ...

Hvor er det et smukt, specielt ur I har givet hinanden i julegave. Jeg kan godt forstå, onkel Berts ur betyder noget helt særligt. Jeg kan læse, I er kommet godt ind i det nye år. Jeg synes, det er en god ide, der er regler for, hvornår, man må begynde at skyde raketter af. Her foregår det næsten en hel uge før.
Godt nytår til dig, Annette

Tina Liel sagde ...

Sikke en fantastisk gave at give hinanden og ligeså fantastisk historie bag den. Det er sådan en beslutning man lige synker en ekstra gang når man tager men som man inderst inde ved er helt rigtig. Lyder til at I havde et dejligt nytår!!!! KNUS

Annette sagde ...

MissMuffin, tak skal du have.
Ja, vores nytår var stille og roligt og jeg havde overhovedet ikke behøvet at frygte menuen ☺

Annette sagde ...

Irene, også rigtig godt nytår til dig.
Ja, nogle gange må man springe ud i noget vildt.

Annette sagde ...

Madame, tusinde tak til dig. Det har været en rigtig kold søndag, hvor det ikke har fristet til udendørs aktiviteter.

Annette sagde ...

Lone, tak skal du have. Vi er også begge glade for, at vi tog beslutningen om at købe det nu. Min mands onkel sagde ved leveringen, at der var livslang garanti på uret og han fortsatte at det er jo ikke sikkert, at den var så længe den garanti.

Annette sagde ...

Manna, jeg havde slet ikke tænkt på at checke det på internettet. Jeg havde informationerne fra et lille skrift som var med uret. Tak for tippet.
Når jeg går igennem stuen, så kan jeg ikke lade være med at glæde mig over det og over det dejlige menneske, som i en alder af snart 79 stadig kan lave så smukke ting.

Annette sagde ...

Kisser, jeg forstår så godt at det var specielt for dig at have din brors svendestykke stående.
Ting med en historie har altid haft meget større betydning for mig, end det at gå til en forretning og købe noget nyt. Selv om man af og til er nødt til at gribe til den løsning.

Annette sagde ...

Pernille, tak skal du have. Jeg nyder det hver gang jeg ser på det.
Knus tilbage til dig.

Annette sagde ...

Mette, jo tak årsskiftet gik godt, stille og roligt, uden de store udsving.
Jeg har forgæves forsøgt at finde ud af, hvornår Holland sidst har fået så meget sne, det er i hvert fald ikke sket i min tid hernede.
Og jeg glæder mig ikke mindre til at høre nyt fra dejlige Ærø.
Knus til dig.

Annette sagde ...

Ellen, sjovt at jeg er faldet i unåde på din blog ☺
Du har fuldstændig ret i, at bloglivet ofte giver ny information og viden, noget som man aldrig kan få for meget af.
Med hensyn til venskaber på tværs af aldersgrænser, så er det godt for også der mener jeg, at man kan få megen udbytte af hinanden uanset om det er ældre eller yngre venner man får. Tidligere ville jeg nok have skrevet anderledes, men man bliver jo klogere med årene ☺

Annette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Annette sagde ...

Conny, jeg må vist hellere se af at komme i seng, for jeg opdagede at det var noget værre vrøvl jeg havde fået skrevet til dig. Vi prøver igen:
Conny, tusinde tak skal du have. Vi er også meget glade, fordi vi tog beslutningen om at købe det.

Annette sagde ...

Betty, tak skal du have.
Jeg kendte heller ikke til uret før jeg så det første gang hos onkel Bert og tante Toos. Men det bringer os allerede megen glæde med sin hyggelige lyd.
Jeg er ikke klar over i hvor mange år der har været restriktioner ang. nytårsfyrværkeri. Jeg kan godt huske fra Danmark, at det var lang tid før nytår at de unge mennesker synes at det var i orden at skyde både tidligt og sent.

Annette sagde ...

Tina, du har fuldstændig ret. Jeg havde i mit stille sind tænkt, vi får måske lidt rabat. Men var også godt klar over, at prisen allerede var reduceret så meget, at det kun var materialerne der blev betalt. Men pyt, der skal jo være et vist cash-flow og vore sammenbragte unger (3) sagde alle, at de meget ville arve det til den tid ☺ ☺ ☺

Nille sagde ...

Det var en dejlig speciel julegave - selvom det er en dyr ting, så er det jo også en investering, som I og senere andre i familien vil nyde at have stående.

Det er synd, at den slags håndværk forsvinder - men desværre er det jo nok svært at konkurrere med kineserier ;-)

Annette sagde ...

Nille, ja det er rigtig synd. Du har så inderlig ret, prismæssigt er det fuldstændig umuligt at konkurrere.
Jeg glemte at skrive til dig efter dit indlæg om Pariserturen, at det er nogle fantastiske billeder du og dit nye kamera har fotograferet.