torsdag den 18. marts 2010

Forår igen, igen....

Det er da helt utroligt hvad den her forårsluft kan gøre, jeg har overhovedet ikke lyst til at være inden døre. I samme øjeblik dagens huslige sysler var overståede, så var det af sted på jernhesten i retning mod Tilburg.

Denne ”dims”, der står på Rijksweg N282 mellem Tilburg og Breda. Jeg så den for første gang for 7 – 8 år siden og i begyndelsen troede jeg, at det bare var skrot man havde svejset sammen, men senere tænkte jeg, at den nok skal symbolisere et eller andet med vinden. I dag fik jeg endelig taget et foto af den og har ledt rundt på internettet for at se, om jeg kan finde en forklaring på hvad den skal forestille, men endnu er det ikke lykkedes.

Til gengæld lykkedes det mig at få taget et par bedre billeder af kirkegårdsmuren. Det var egentlig min plan, at jeg ville have været inde på kirkegården og kigge mig omkring på vej hjem, men så tog jeg på opdagelse og fandt en anden vej hjem, der ikke førte forbi kirkegården, så det må vente til en anden dag. Det må da også siges, at være en yderst interessant vinkel det gadelys har fået, ikke sandt.

At dagens cykeltur gik lige præcis til Tilburg skyldes mestendels, at ”vi” havde lånt en film på biblioteket og den skulle afleveres senest lørdag. Vi så den i går aftes ”Inglorious Bastards” og nu ved jeg godt, at smag ikke kan diskuteres, men hvor var den dog træls og en meget tynd kop the. Min mand blev mobbet, det var nemlig ham der havde valgt den og samtidig blev han truet med, at den næste vil jeg vælge og det bliver noget med masser af hygge, romantik og måske lidt spænding også.

Sådan ser der ud foran stationen i Tilburg og dette billede viser kun et lille bitte udsnit af de mange, mange cykler der står der.
Der var også en lidt anden grund til, at det blev Tilburg i dag, for Hema havde 25% rabat på hele sortimentet. Det er en herlig butik, som kan en hel del med farver. Tidligere havde Hema ord for at sælge noget billigt bras, som man ikke skulle forvente sig for meget af, men det har ændret sig, både prisen og kvaliteten. De har næsten alt madvarer, papir, tøj, kosmetik, køkkenudstyr osv., så der røg lidt med i cykeltasken.

Jeg fandt også ud af, at Tilburg blev befriet allerede 27. oktober 1944 af 15. Skotske Division. Hele den sydlige del af Holland - under floderne - blev befriet allerede i efteråret 1944, mens den nordlige del af landet først blev befriet i foråret 1945.

Det kneb lidt blomsterpragten under dagens cykeltur, i en enkelt have så jeg en del krokus, men det var alt. Til gengæld så jeg op til flere ”Campina-ben” i dagens løb, hvilket vil sige mælkehvide ben i shorts. Navnet kommer sig af, at ”Campina” sælger mælk, ost, smør osv.

Nedenstående kunstværk ”Vier Magrieten” er det til gengæld lykkedes mig at finde lidt oplysning om. Indrømmet, første gang jeg så det troede jeg at det var palmer, men det er altså margueritter! Det skal symbolisere de 4 byer som er under Gilze-Rijen kommune og blev lavet til ære for Millennium. Om aftenen er der grønt lys inde i stænglerne, det ser faktisk ret godt ud.

Dagens tur blev på godt og vel 28 km og hvis jeg ligger det sammen med de godt og vel 20 fra i går, så er der vel ret beset ikke noget at sige til, at jeg pludselig føler muskler hvis eksistens jeg ikke har kendt igennem længere tid ☺

8 kommentarer:

Lone sagde ...

Det var godt nok en sær dims, opstillingen ved vejen :)
Det må du finde ud af, hvad er, Annette. Den har sikkert betydning for et eller andet med vinden. Mon den tuder i hornet, når der er storm? :)

Aldrig har jeg så imponerende en kirkegårdsmur! Og heller ikke så mange cykler - oven i købet parkeret i orden. Det ser man ikke her, hvor cyklerne bliver kastet, så tæt på nedgangen til Metroen som muligt. Hollænderne er ordentlige mennesker :)

'Vier Magrieten' ligner altså ikke margueritter. Mine havemargueritter har ikke sådanne stængler :) Men måske om aftenen, når der er grønt lys i, begynder de at ligne... Flotte er de, men jeg ville også have antaget, at det var palmer.

Hvor er det friskt, at du får cyklet så meget, Annette. Det må være skønt, når man får taget sig sammen. Det har jeg svært ved. Men til sommer, så ... :-)

Madame sagde ...

Sikke en masse motion du får, Annette, jeg er virkelig imponeret! Kirkegårdsmuren med statuerne er utrolig flot - og kunstværket 'Vier Magrieten' fanger øjet med sit usædvanlige udtryk.
Ha' en rigtig god weekend, varme klem :-)

Ellen sagde ...

Sikke en dims - den er lidt fræk, er den ikke?
Og margueritter - det havde jeg godt nok aldrig gættet - det er kunstnerisk frihed i højeste potens.

Også jeg er lidt imponeret over den orden, der er på de mange cykler - jeg var slet ikke klar over, at Holland var en så stor cykelnation, og jeg vidste heller ikke, at landet blev befriet i to omgange, men du er jo som altid interessant at læse :-)

Mia Folkmann sagde ...

Jeg kan altså heller ikke gætte, hvad det er. En vindmåler, en vindalarm - du må se at finde ud af det... :-)

Jeg synes bestemt, at "de vier magrieten" ligner "vier palmen" (eller hvad det nu hedder) - men uanset hvad de er, så er de egentlig ret flotte og fantasifulde...

God weekend, Annette! Nyd det dejlige forårsvejr, så længe du kan... :-)

Tina - omme i London sagde ...

Neoj, hvor traenger jeg bare til at faa en cykel og bo et sted som virkelig er cykelvenligt! Skoenne billeder. Jeg er helt vild med margueritterne!

Lene sagde ...

At Holland er en cykelnation vidste jeg, men nu har du da dokumenteret det på fornemmeste vis :-) Og sikke en orden.

Margueritter ligner det ikke, men kunst er det sikkert :-)

Og så er du sej, når du cykler så meget :-)

Conny sagde ...

Kære Annette
Den dims ligner et tågehorn ,men det er det jo nok ikke.Den er da godt nok imponerende den kirkegårdsmur. Det kunstvæk må være flot når der er lys i det,men margueritter synes jeg ikke ikke det ligner.

Annette sagde ...

Så synger weekenden på sidste vers. Men hvor er jeg dog glad for at læse, at I deler mit syn på "margueritterne". Og ja, kunst er det helt sikkert, det gør man faktisk rigtig meget i hernede, men sjovt nok så har jeg først rigtig fået øje på det nu, efter der er kommet en blog ind i billedet ☺
Tak for jeres dejlige kommentarer og en fortsat rigtig god søndag aften til jer derude i blogland.