tirsdag den 29. marts 2011

ØV, ØV og atter ØV.

Indtil jul var sukkersyge/diabetes II noget, som husbond havde og som vi i begyndelsen tog rigtig meget hånd om via kost, daglige traveture osv. Men efterhånden som indkøb/kost/motion blev en vane, har det ikke fyldt særlig meget i vor verden. Jeg skal da godnok lige love for, at det har ændret sig, ØV! Jeg ved godt, at jeg ikke skal klage, der er langt værre ting end diabetes, men jeg synes godt nok, at tingene begynder at gå lige stærkt nok. Som jeg har været inde på før, fik jeg konstateret diabetes mellem jul og nytår og planen var, at jeg skulle starte med en "observationsperiode" på 3 måneder, for at se om jeg skulle i tabletbehandling. Allerede efter 1 måned startede tabletbehandlingen, for 14 dage siden blev den ene daglige tablet udvidet til 2 og i går blev dosis sat op fra 2 x 500 mg. til 2 x 850 mg. Det er jeg altså ikke helt vild med. Egentlige klager synes jeg ikke jeg har udover træthed i varierende grad, ofte hovedpine og at jeg hurtigt mærker, når jeg har for mange bolde i luften på en gang. Lige præcis det, at lade nogle af boldene ligge til senere, det kræver en enorm tilvænning fra min side. Nå, men der er ikke noget at gøre ved det og i samme øjeblik, at strygetøjet er nystrøget på plads i skabene, hopper jeg på jernhesten, idet den daglige motion er yderst vigtigt for en diabetiker, siger de, der nu har forstand på den slags ☺. En god dag til jer derude i Blogland med hilsen fra et solbeskinnet Holland.

20 kommentarer:

Inge sagde ...

Ja øv at skulle kæmpe med diabetes.. og at blive rigitg medicineret.. Jeg håber at du ser meget lysere på det, når du og lægerne har fået dig indstillet helt rigtigt.. :-)
Og god tur ud i solen.. Knus til dig. :-)

Rejen sagde ...

ja øv, men håber at I finder den rigtige dosis..så indtil da må du skrue lidt ned for blusset..Her lige nu i København skinner solen..God tirsdag til dig..

Salix sagde ...

Det er da rigtigt træls, Annette. Sukkersyge bliver jo mere og mere almindeligt - ihvertfald i Nordamerika, på grund af livsstilen - men som de fleste sygdomme er det ikke noget man tænker så meget på, indtil den dag det rammer en selv.
Forhåbentligt finder I en god rytme, som sammen med medicinen gør hverdagen lettere. Dine lange cykelture gør jo godt, både fysisk og psykisk, så dem kan du tage så mange af, som du orker - og aldrig føle at der måske er andre ting, som skulle gøres først.
Lene

folehave's univers sagde ...

Annette, ja vi får lidt skavanker med årene. Heldigt at der er medicin, som kan lette gener og forhåbentlig med tiden, vil give dig noget overskud, mindre hovedpine o.s.v. Du er jo en flittig cyklist i forvejen, så nu må du bare nyde dine lange cykelture. Det er den gode tid vi går i møde, solen skinner, du må ud i det flotte vejr. God dag til dig.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Føler med dig Annette, der er mange ting der pludselig skal ændres på, men jeg håber du får det indarbejdet.
I kærlige tanker, god Tirsdag aften.

Ellen sagde ...

Øv ja, det er gået hurtigt med dosisforøgelsen. Jeg håber I finder ud af en balance ret hurtigt, og at du ikke skal til at injicere insulinet... det er trods alt nemmere at tage en tablet.
Held og lykke med det videre forløb - jeg har hørt, at en regelmæssig livsførelse er ret vigtig; specielt i starten, netop for at finde en god balance mellem insulin, den rigtige kost og motionen.

Jønne sagde ...

Jeg vil gerne tro det er svært at lave om på kost og livsstil, men når i nu er to så må det da absolut gøre det hele noget nemmere. Og når man ser folk der har haft sukkersyge i mange år så ser det jo ud til at de lever helt naturligt med det.
Pudsigt nok hørte jeg lige her i formiddags en lydbog skrevet af din gamle bekendte ven eller hvad det nu var, Bjarne Nielsen Brovst "Moster Kirstines livsmod" Og den der moster Kirstine havde sukkersyge hele sit 88 år lange liv. Dengang i slutningen af 18 hundrede og starten af 19 hundrede tallet var det en langt mere alvorlig sygdom som jeg forstår det i bogen.
En god ting er at vi kan se frem til nogle flere gode beretninger fra dine cykelture her på bloggen.
I næste uge skal jeg til sundhedstjek, det er min arbejdsplads der tilbyder det til alle medarbejderne, så må vi se hvad det ender ud i. Men umiddelbart er jeg ikke nervøs for jeg blev også tjekket for lidt over et år siden ved min egen læge.
Ha' det så godt der ude i Holland..

Annette sagde ...

Inge, det blev en skøn tur på knap 26 km i fuld sol, hvad kan man forlange mere? Åh jo, at kameraet ikke havde ligget i en anden taske, da jeg fandt den yndigste lille landsby, der bestemt var et par foto værdig.
En skøn dag til dig og et stort knus

Annette sagde ...

Annemarie, herligt, at I også får en lille del af sol og forår. For en gang skyld havde meteorologerne, i går var sidste dag med sol i denne omgang, da der i dag er lidt gråt. Forhåbentlig titter solen frem i løbet af dagen.
En rigtig god onsdag til dig.

Annette sagde ...

Lene, ja sukkersyge kan vel nærmest ses lidt som konsekvensen af, hvad man har gjort i årene forud ☺. Og der er absolut mange værre ting i verden, jeg skal bare lige vænne mig til det hele ☺.
Jeg havde i går en pragtfuld cykeltur på knap 26 km med udsyn til marker og skønne gamle gårde. Hvis ikke det var for sukkersygen, så ville jeg måske have siddet hjemme bag den bærbare, så alt i alt er det ikke så dårligt det hele.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Anne, vi er helt enige, jeg plejer at sige, at jeg er kommet i reparationsalderen, men så lang tid der kan repareres, så er problemet jo ikke så stort.
En god dag til dig.

Annette sagde ...

Michael, tusinde tak skal du have, hvor er det dejligt at være blogger ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Ellen, jeg har sagt til mig selv, at jeg vil kæmpe så lang tid som muligt, for ikke at skulle injicere. Og vi ved jo godt, at masser af motion, den rigtige kost m.v. er midlet et langt stykke hen ad vejen.
Vi har en bekendt, som har valgt at se anderledes på det, hun vil gerne fastholde det samme liv, som hun altid har haft og så injicere. Og sådan er vi jo så forskellige, heldigvis.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Jønne, ja for søren, det må have været forfærdentligt, at have sukkersyge dengang. Jeg kan huske, at min morfar i alle de år, jeg har kendt ham, har måttet sprøjte insulin, men sådan noget som kostforandring, det var så vidt jeg husker, bestemt heller ikke et begreb han var instillet på at have med at gøre.
Jeg synes det er fint, at så mange arbejdsgivere i dag tilbyder sundhedscheck, ikke fordi man er hypokonder, men fordi det er nu rart at vide hvordan "fabrikken" virker.
I går på min cykeltur, der foregik i fuld sol mellem marker og skønne gamle bondegårde, havde jeg glemt kameraet, så den tur må I have til gode ☺.
Jønne, en rigtig god dag til dig. Held og lykke med checket.
PS. Jeg glemte at spørge dig, hvornår så vi dig på filmen? Var det under nytårsfrokosten?

Jønne sagde ...

Ja! Det var ved nytårsfrokosten der er et glimt af mig, jeg er i sort trøje og sidder og gumler på en sildemad. Min kone ved siden af har ølglasset i hånden og skal til at skåle.

Annette sagde ...

Jeg tænkte det nok ☺.
Fortsat god onsdag.

Mette Lykke sagde ...

Tillykke med ægtemanden, og ægteskabet..
Det ser skønt ud på ægterejsen.
Åh hvor har du meget forår..

Annette sagde ...

Hej søde Mette, tak, tak, tak og atter tak.
Ja, det er helt vildt dejligt med det forår, i dag har vi altså regn, men de lover (et er hvad de lover, noget andet er den barske realitet), at der måske kommer over 20 grader i weekenden ☺.

Lone sagde ...

Det er irriterende med de skavanker, der kommer med alderen. Ku' det ikke bare være nok med rynker?... Man er begyndt at kunne mærke, at man har ryg, hofter og knæ m.m.
Det er uretfærdigt, at du også har fået diabetes, når du har levet hensigtsmæssigt efter alle husbonds kostråd. Du cyklede endda meget, før du fik diagnosen.
Jeg kan godt forstå, du er ked af at skulle tage flere og flere tabletter. Vi må håbe, du får knækket kurven ved hjælp af motion og kost.

Mange søndagsaftenhilsener til dig :-)

Annette sagde ...

Lone, et meget sent svar, undskyld. Tak for dine søde ord.
Klem fra Holland