lørdag den 5. maj 2012

Gæstebud….

Aftenen byder på gæstebud, anden lørdag i træk, begge efterslæb fra det sidste halve års tid. Sidste lørdag var det middagsgæster, det skulle det også have været i dag, men på grund af logistik problemer med et par bedsteforældre, der skulle fragtes, blev det i stedet til kl. 8.

Der er i Holland helt faste regler (i hvert fald i de hjem hvor vi kommer) for, hvad man byder gæster, der er inviteret til aftenskaffe!

Traktementet består af 1 kop kaffe (næsten alle hollændere - på nær os - har en Senseo), hvortil der serveres et stykke kage, der som regel hører til i konditorkageafdelingen. Efter indtagelse af kaffe med kage, kommer der øl/vin/vand på bordet og sammen med det serveres forskellige færdigkøbte salater, der serveres i de indkøbte plastbakker, små toastskiks, osteterninger med forskellig slags pølse, nødder og chips.

Det er bestemt ikke fordi jeg har noget imod ovenstående traktement, absolut ikke og det hænder da også, at det er hvad vi byder gæster, men i dag skulle der prøves noget andet og så må vi se hvad gæsterne siger til det ☺.

Til kaffen serveres ”Elsemaries prålkage”.

Elsemaries prålkage

Senere, sammen med øl/vin/vand kommer Lissy´s broccolisalat og Minna´s hønsesalat (dog uden agurk og salat) på bordet sammen med hjemmebagte flütes. Nødderne kommer også, dem gør vi en del i for øjeblikket, når vi skal have lidt godt til kaffen, idet jeg har fundet ud af, at de ikke får blodsukkeret til at stige ☺.

Lissy broccolisalatMinnas hønsesalatFlutes

Til slut mangler kun at ønske jer alle ude i Blogland en rigtig god weekend.

14 kommentarer:

Nille sagde ...

Kære Annette,

Det lyder bestemt anderledes - at starte med kagen, og derefter færdige salater? Jeg ved ikke om man bruger den slags i Flandern? Som regel er de jo temmelig tæt forbundne i traditioner!

Jeg synes, at det er godt at prøve noget nyt - og vise, at du er dansker!


Det var også dejligt at se dig blogge igen; noget værre rod med din diabetes, som der forhåbentlig kommer styr på!

Alle disse ting tager tid og energi - men nu kommer sommeren snart til os, må vi tro på! Hernede er det gråt og trist og vådt - ikke meget maj over det!

Hav en dejlig weekend!

Kisser sagde ...

Uhm, det lyder godt.
Hvad siger gæsterne til, at der bliver lavet om på traditionen?
God søndag :-)

Conny sagde ...

kære Annette
Dejlig at se du er på banen igen.Det er spændende at høre om anders landes trationer,men man har vel også lov at lave om på trationerne,det ser rigtig lækkert ud, det du vil servere for dine gæster.
Kan du have en rigtig god søndag.

Bettys blog sagde ...

Hvor er det sjovt og anderledes, at I begynder med kaffe og kage. Her er det jo som du ved lige omvendt med salat og brød osv. først og så kaffe og kage til sidst.
Får I ikke kaffe til slut også? Og runder af med lidt sødt? ( som selvfølgelig ikke er sagen for dig)
Det er bare så interessant at høre, hvordan andre gør. Og det er altsammen et udslag af forskellig kultur.
Ikke at nogen/noget er bedre end andre/andet.
Det ville være spændende at høre, om dine gæster har kommentarer, når du ændrer på det som er sædvanligt.

Inge sagde ...

Det lyder helt bagvendt at starte med kagen.. :-) Men for pokker hvor ser den lækker ud. :-)

Annette sagde ...

Nille, det er bagvendt....for os, der er vant til noget andet. Selv i dag, da vi spiste rester sammen med naboerne, ville de først have kage og derefter salat. Jeg er holdt op med at kommentere det ☺.

Åh ja, hvor trænger vi til sol og sommer, i eftermiddags da vi var ude at cykle, snakkede vi om, at det ville nu have været rart at have haft vanterne med og det i maj måned. Er det ikke utroligt?
Som du skriver, så er vi nødt til at tro på, at der snart kommer bedre vejr, jeg har i hvert fald ikke turdet at pakke vintertøjet væk endnu ☺.
En dejlig mandag til dig.

Annette sagde ...

Kisser, de brokkede sig slet ikke ☺. De må vel også efterhånden være vant til, at tingene ikke altid følger de faste regler, når de kommer på besøg her hos os ☺.
En rigtig dejlig mandag til dig.

Annette sagde ...

Conny, tusinde tak skal du have. Det er alle danske opskrifter, det synes jeg er sjovt at servere for hollænderne ☺. Men jeg må indrømme, at det er ikke altid at det falder lige heldigt ud, som for eksempel et år til Franks fødselsdag, da han havde bestilt frugtgrød til dessert. Det synes gæsterne var noget mærkelig noget ☺.
En rigtig dejlig mandag til dig.

Annette sagde ...

Betty, i begyndelsen jeg var hernede, da ville jeg gerne gøre det, som vi er vant til i Danmark, men efter fælles overensstemmelse endte det med, at jeg får lov til at lave noget dansk mad når vi har gæster, men rækkefølgen, den holder jeg mig fra ☺ ☺ ☺.

Nej, der kommer ikke mere sødt på bordet, når kaffen er drukket og kagen er spist, så er det slut med det søde ☺.

En anden sjov ting er, hvis vi kommer til kaffe, da kommer værtinden ind med kagedåsen og man bliver tilbudt 1 småkage. Derefter bliver kagedåsen igen bragt ud i køkkenet. Selvfølgelig er det i orden, man behøver jo ikke at blive ved med at spise, men det er meget anderledes end vi er vant til i Danmark ☺. En god mandag til dig.

Annette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Annette sagde ...

Inge,vi er helt enige, fuldstændig enige, det er omvendt ☺.
Tak skal du have, opskriften er også dansk ☺ ☺ ☺.
En rigtig god mandag til dig.

Fruen i Midten sagde ...

Uhm, den ser lækker ud den kage. Jeg tror, jeg vil være hollænder. For det er da helt enormt smart, at man kan få lov til at kaste sig over kagen, før man er nødt til pænt at spise salat. På den måde risikerer man ikke at være for mæt til rigtigt at nyde kagen :-D

Annette sagde ...

Kære Fruen i midten! Du er den første, der har kunnet se fordelen i at få "desserten" før det der fylder ☺ ☺ ☺. Så langt havde jeg overhovedet ikke tænkt!

Kagen, altså opskriften, er så dansk som den overhovedet kan være, endda fra Nordjylland. Men ingredienserne er godtnok hernede fra ☺ ☺.
En fortsat skøn dag til dig.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Ja, det er det samme her i Zuid Holland provincen. Kun 1 (ÉN) småkage når man kommer forbi til en uformel kop kaffe. Og kaffe og sødt før maden. Det har jeg undret mig over mange gange.
Henks søn skal giftes til september og jeg skal lave bryllupskagen. Den skal også spises før maden... mon der bliver plads til middagen?