tirsdag den 14. juli 2009

Feriegæster 1

Vi har haft udskiftning af feriegæster......


Lisbeth og Jørgen fra midtjylland kom fredag eftermiddag og drog nordpå igen mandag formiddag, vi har haft nogle dejlige dage sammen, hvor vi som sædvanligt har fået grinet og snakket meget.


De har igennem årene været udsat for mange underlige eksperimenter udi kogekunsten hos os og det skete selvfølgelig også denne gang, hvor de blandt andet måtte igennem retter og kager som bærkage fra Isabellas 4/2005 (pragtfuld), kyllingeruller fra Isabellas 8/2008, hvid chokoladetærte med appelsinfløde fra Albert Heijn’s månedsblad Allerhande (lidt anderledes end normalen indenfor dessertområdet), appelsinmarinerede svinekoteletter med gulerods-tzatziki (det vakte ikke lige stor begejstring hos alle) og Mango mousse.


Lørdag tog vi på tur til slusen ved Ternaaien/Lanaye som ligger syd for Maastricht, det var den første større sluse som jeg sejlede igennem efter jeg flyttede herned og en del af vore danske gæster er blevet præsenteret for den gennem årene, hvis tiden været der til det. Vi var også et smut inde i Maastricht hvor det startede med at regne, men efterhånden klarede det heldigvis op og vi kunne travede lidt rundt i byen.På hjemvejen havde min mand og jeg aftalt, at Lisbeth og Jørgen skulle se Thorn (den hvide by), som ligger i Limburg nord for Maastricht, de fleste huse i byens gamle centrum er malede hvide, hvilket er en tradition der stammer helt tilbage fra Napoleonstiden. Gæsterne trakterede med herlig aftensmad på en restaurant i byen inden turen gik hjemad.


Søndag kørte vi en tur til Oirschot, som er en vidunderlig gammel by nord for Eindhoven. Desværre besluttede vejrguderne sig til at lukke op for sluserne netop da vi var færdige med at drikke kaffe på byens torv, så det var meget begrænset hvad vi fik set af byen.

Mandag morgen kom det næste hold gæster, min datter, svigersøn og barnebarn. De kom direkte fra ferie i Sverige og havde egentlig planlagt at tage en overnatning i Tyskland på vej hertil, men ændrede planerne til at køre direkte og vi kunne alle spise morgenmad sammen inden Lisbeth og Jørgen kørte hjem.

Selv om jeg godt kunne have ønsket mig at jeg var mere på toppen, for den pokkers bihulebetændelse (med følger) skal absolut gøre opmærksom på sin eksistens hele tiden, så været vidunderligt at have besøg af Lisbeth og Jørgen og nu af min lille familie fra Godthåb.

2 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Lyder som i har haft en dejlig weekend!
Og sikke en masse lækker mad..

Nille sagde ...

Jeg elsker når folk gider at komme helt herned og besøge mig - så skal man også finde nogle interessante ting, de kan besøge synes jeg!
Håber, at du snart får det bedre med helbredet dog!