lørdag den 10. juli 2010

Rapport fra træskolandet.........

Endelig......
Første gang i meget lang tid får vi lidt luft. Det øser ned udenfor, ikke bare lidt, men rigtig meget og samtidig lyner og tordner det. Vi har ventet på det med længsel, da vore dagtemperaturer de sidste uger har ligget mellem 30 - 35 grader, enkelte dage endda højere og nattemperaturerne har været mellem 20 - 24 grader. En af vore naboer klagede sin nød her til morgen, da jeg mødte hende, de har i de sidste mange uger ikke været i stand til at få temperaturen i soveværelset under 28 grader om natten, til trods for alle mulige forholdsregler for at holde varmen ude.

Jeg har været på landevejen et par dage i denne uge og faldt over denne underlige bygning i Hasselt i Belgien. Det viste sig, at være det nye provinshus for provinsen Limburg.

Og ja, fodbolden synger på sidste vers, vi mangler bare den (for nogle) allervigtigste kamp i morgen aften. Selv John Körmelings "Draaiend Huis", der står midt i rundkørselen Hasseltrotonde i Tilburg, er blevet dekoreret.

Selv om jeg selvfølgelig efterhånden skulle have vænnet mig til det, så undres jeg stadig over den begejstring, der findes overalt i Holland under dette VM. Halvfinalen blev set på TV af 12,3 mill. mennesker! Det er en meget stor procentdel af den hollandske befolkning, der tæller 16. 607.357 mill. mennesker.

2 katolikker Eric van den Berg og Frank Bosman har kontaktet alle de hollandske kirker og præster med et forslag om, at lade alle Hollands kirkeklokker ringe, hvis Holland vinder over Spanien i morgen aften!
I henhold til dagspressen blev der i Juni måned født næsten dobbelt så mange børn med navnet Wesley, som normalt. Det lyder måske lidt besynderligt, at børnene har navn allerede ved fødslen, men her skal man indenfor 24 timer efter barnet er født henvende sig til myndighederne med oplysning om den veloverståede fødsel og barnets navn. Fodboldspilleren Wesley Sneider er årsag til de mange børn med navnet Wesley!

Hvis det hollandske elftal (ellevetal) vinder i morgen aften, er det planen, at holdet tirsdag skal sejle en fastlagt rute gennem Amsterdams kanaler. Dette vækker ikke begejstring hos de 9 husbådsejere langs ruten samt 4 i nærheden af ruten. Årsagen til husbådejernes bekymring er, da Holland i 1988 vandt Europamesterskabet, da sejlede det nationale fodboldhold en lignende tur i kanalerne og begejstrede fodboldfans sprang ombord på husbådene, resultatet var store skader på bådene og enkelte sank pga. den store vægt fra menneskemængden. I torsdags havde samtlige de berørte husbåde langs med tirsdagens planlagte rute besøg af myndighederne, beboerne blev informeret og bådene blev undersøgt. Man har ligeledes bebudet store bøder for skader på bådene og hvordan man så lige vil finde ud af hvem der har forårsaget skaderne, det melder historien ikke noget om.
Nå, lad os se om der bliver noget rundtur i kanalerne, for Paul har bebudet spansk sejr. Jeg så i den danske dagspresse, at historien om Paul også er nået Danmark og at I endda har jeres helt egen Paul. Men allerede efter Hollands første VM kamp dukkede historen om blæksprutten Paul fra Oberhausen, der var i stand til at forudsige hvem der blev kampens vinder, frem i dagspressen. Underlig nok, så er Paul meget mindre interessant hernede efter den sidste forudsigelse end han tidligere har været, man vil meget hellere lytte til undulaten Mani fra Singapore, idet den har forudsagt at Holland vinder ☺.
En fortsat rigtig god weekend.

23 kommentarer:

Ellen sagde ...

Haha - skøn historie fra en med-ikke-fodboldfan.
Paul eller Mani... det er ligesom med horoskopet: Folk tror på det, når der står noget godt - ellers er det noget værre skidt :-D
Jeg synes stadig, det er skræmmende, at man både højt og lavt, og åbenbart helt op i det religiøse plan, går mere op i en s.... fodboldkamp end hvem, der skal regere ens land.

Inge sagde ...

Det må ikke være nemt at være "ikke bold interesseret" nede hos dig i øjeblikket. Det er vildt imponerende, hvordan en fodbold kamp kan samle så mange mennesker, 11 mænd der løber rundtr på en stor græsplæne og sparker til en bold... der er meget kvinder ikke forstår :-))

Pernille på 1. sagde ...

Ja jeg hepper også på Holland i aften, mange af mine kollegaer er kørt hjem til Holland for at opleve kampen der. Jeg elsker selv at se bold så du kan tro at jeg nok skal sidde klar foran skærmen
God søndag

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det er da fantastisk hvor megen indflydelse og begejstring sådan en lille bold kan sprede Annette, men jeg forstår godt husbådeejernes bekymring da det ikke kan lade sig gøre i sådant et virvar at identifisere synderne.
God Søndag.

Pia sagde ...

Den underlige bygning, ligner en der er ved at vælte. Arkitekter kan være særdeles kreative. Om det er kønt, er en smagssag.
Vi har længe sukkert efter sol, sommer og varme, nu er den her endelig. Pyyhh, hvor er det varmt. ☺ Temperaturfald og en enkelt byge skal være velkommen her ☺

May Anna sagde ...

Hej Annette
Tak for en dejlig tur, billeder og beskrivelse.
Jeg nyder dine indlæg, som giver et godt indblik i hollansk historie, kultur, traditioner osv.

Dåseåbne-dimser er et dejligt hjælpemiddel. Jeg har haft min dims i ca. 10 år. Den er uundværlig for.

Pyh, hvor sveden driver, så en stor regnbyge er meget velkommen her.

Kan du have en dejlig søndag

May Anna sagde ...

Hej igen

Stavefejlene er hedens skyld

Conny sagde ...

Kære Annette.
Her er vejret også lidt køligere end i går,fik lidt regn og torten i morges. Er et provinshus det samme som et rådhus?I aften er vi heldigvis færdig med fodbold, det er bare skønt, men jeg har bestemt, at fordi det er finalen vil jeg se den, mener hollænderne virkelig, at kirkeklokkerne skulle ring over hele landet hvis de vandt VM. i fodbold, bliver det ikke lidt for meget, at de skal på kanal rundfart forstår jeg bedre.
Kan du have en rigtig god aften.

Lene sagde ...

Kære Anette, efter ferien i Normandiet har jeg fået læst lidt op og derfor stort TILLYKKE med fødselsdagen, jeg kan se at vi valgte at gifte os på din fødselsdag :-)
Varmen er godt nok også trykkende her, lige nu gruer jeg for søvnen igen igen :-)
Holland er nok lidt deprimeret i dag ;-)

Annette sagde ...

Ellen, hvor har du dog ret.
Nu skal man som ikke-hollænder, bosiddende i Holland, være lidt varsom med sine udtalelser (har erfaringen lært mig ☺), men jeg har ikke ord for, hvad jeg mener om, at fodbold er i stand til næsten at sætte et land (næsten) i stå. Skolerne afpassede timeplanen efter kampene, firmaer lukkede osv. og nej, vi har ikke hørt meget til regeringsdannelse under VM. Ingen tvivl om, at det heller ikke er nogen let opgave, når ingen vil lege med det parti, der fik flest stemmer
Jeg er frygtelig bagud med at læse blogs og ved ikke engang, om I stadig er på ferie eller hjemme igen efter en dejlig ferie, men jeg når det nok på et eller andet tidspunkt.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Inge, hvor har du dog ret....
Hvor er der mange ting, som vi kvinder ikke helt kan sætte os ind i ☺. Sjovt nok, så påstår min mand at det samme gælder for mændene ☺.
En rigtig dejlig dag til dig.

Annette sagde ...

Pernille, jeg havde luret, at du hørte til de fodboldglade ☺.
Det må have været sjovt, at arbejde sammen med hollændere i denne tid. Jeg har en dansk veninde, bosiddende i Danmark, hollandsk gift og hun har kæmpet en hård kamp mod at manden skulle dekorere hele huset med orange...men han gjorde det lige før finalen ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Michael, heldigvis behøver husbådsejerne ikke at bekymre sig ☺.
Der er ingen tvivl om, at der bliver stor virak i Amsterdam i dag, men så vidt jeg har forstået på dem, der nu har forstand på den slags, så var det kun førstepladsen, der gav mulighed for rundtur på kanalerne. Andenpladsen giver andre former for hyldest ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Pia, hvor har du ret ang. arkitekternes kreativitet ☺. De er utroligt kreative her (og der findes mange smukke og spændende nye bygninger rundt omkring), normalt er de lidt mere konservative i Belgien, dog ikke lige i dette tilfælde. Jeg sad og tænkte på, hvordan det mon er at arbejde i sådan et glasbur i denne hede, men det er givetvis af mindre betydning ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Manna, jeg vidste slet ikke, at dimsen havde eksisteret i så lang tid, hvor er det dog en vidunderlig opfindelse. Måske man skulle overveje noget med lidt import til Holland ☺. Jeg så på Brix design´s hjemmeside, at de også har forhandlere i Holland, men ingen af de køkkenudstyrsforretninger hvor jeg har spurgt, anede hvad jeg talte om, da jeg søgte efter den her. Men det kan jo selvfølgelig også skyldes at jeg ikke har udtrykt mig særlig forståeligt ☺.
I går var jeg med min mand i Belgien og der fik vi også en times regn, hvor er det dog en befrielse når det kommer, men det tager ikke mange minutter før varmen igen er trykkende efter regnen er stoppet. Men selvfølgelig vi skal ikke klage, vi har jo i mange måneder sukket efter sommer ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Conny, så er fodbolden heldigvis overstået og det hele kan blive lidt normalt igen, hvis altså ikke lige man hører til dem der også ser Tour de France ☺.
Provinshuset er nærmere et amtshus! Ud over kommunerne, så er både Holland og Belgien også delt op i provinser og det må kunne sammenlignes lidt med de gamle danske amter. At Belgien så igen er delt op i regioner alt efter hvilket sprog de taler, ja det er så en anden sag og noget der giver grobund for frygteligt mange problemer dernede.
Jeg har tænkt på, at jeg engang skal skrive et indlæg om hvordan alt det hænger sammen, men jeg er nødt til at sætte mig ind i hvordan de forskellige instanser egentlig arbejder, før jeg tør bevæge mig ud i et indlæg ☺.
Heldigvis er temperaturen dalet lidt her og den ligger nu mellem 25 - 30 grader, det er lidt bedre end de dage hvor vi havde 35 grader og derover.
En rigtig dejlig dag til dig.

Annette sagde ...

Lene, velkommen til de nordligere breddegrader og tak for din fødselsdagshilsen.
Jeg er meget bagud med at læse blogs og har derfor slet ikke læst om jeres ferie. Jeg håber, at I har haft en dejlig tur, jeg er så betaget af Normandiet og håber at I er det samme.
Det er lidt sjovt med jeres bryllupsdag/min fødselsdag, det var også min bryllupsdag i mit første ægteskab.
Nattesøvn? Det har været en næsten ikke-eksisterende faktor igennem de sidste 3 - 4 uger (du ved overdrivelse fremmer forståelsen ☺). Men uanset hvilke forholdsregler vi tager, så har temperaturen ligget mellem 20 - 24 grader om natten og det har knebet med at få en ordentlig søvn. Heldigvis er temperaturen siden fredag dalet en smule, så jeg håber at det hjælper på nattesøvnen.
En rigtig dejlig dag til dig.

Madame sagde ...

Har I stadig kvælende hede, Annette? her har vi haft 3 dage med over 30 grader og først i dag er det rimelige temperaturer igen - men uha hvor er det slemt om natten, når temperaturen er så høj :-)

Ha' en dejlig aften, varme klem!

Annette sagde ...

Kære Madame, ja vinter og forår går vi og drømmer om sommer, sol og varme og når den så endelig kommer - sommeren, så er det overvældende. Vi lider også af en konstant mangel på nattesøvn hernede, men heldigvis har vi haft lidt lavere temperaturer (omkring de 30 grader) i et par dage.
Rundt i Holland har der i de seneste dage været meget uvejr, hvilket har forårsaget mange skader på bygninger og træer der er væltet ud over veje, men heldigvis har vi kun lige haft en flig af det her hvor vi bor.
Knus og en rigtig dejlig dag til dig.

Bettys blog sagde ...

Jeg kan godt forstå, hvis husbådsejerne trak vejret meget lettet efter fodboldkampen. Det ville ikke være sjovt med sådan en invasion.
Her har regnvejret givet lidt lavere temperaturer. Håber det også er sket hos jer.

Annette sagde ...

Betty, normalt har jeg bestemt ikke noget imod regn, men i disse dage længes jeg ligefrem efter det ☺. Det regner lige nu, men de har lovet ny varmerekord i morgen! Men hvis bare vi kan få vores nattesøvn, så skal jeg ikke klage.
En rigtig god aften til dig.

Tina - omme i London sagde ...

Det var i hvert fald ikke fordi jeg ikke heppede, men lige lidt hjalp det. Oev boev, hvem i alverden har ogsaa sat en blaeksprutte til at bestemme hvem der skal vinde?

Lone sagde ...

Vi har også lidt i varmen, Annette :) Og har haft torden og styrtregn.

Det er en spændende bygning, provinshuset. Endelig er der arkitekter, som får lov at føre deres idéer ud i livet i stedet for entreprenører, som i mange år har opført grå, firkantede betonklodser til billige priser.

I DK har vi fx arkitektfirmaet, BIG, som tegner flotte, anderledes bygninger, som det du viser.

Holland er nok det land, som er gået mest grassat omkring VM i fodbold :))
Lidt synd, at de tabte, men jeg har hørt forlydender om, at det var de rigtige, som vandt.

Mange hilsener og klem :-)