torsdag den 13. august 2009

Du godeste......

......sikken et brød.

Jeg så hos MissMuffin den anden dag opskriften på et græsk landbrød og det er lige blevet hevet ud af ovnen. Jeg glæder mig utrolig meget til at smage det.

Tidligere bagte jeg meget, men da jeg flyttede til Holland blev der i en periode sat en stopper for festlighederne. Det tog mig nogen tid at finde ud af, hvad de forskellige meltyper hed på hollandsk, bruge tørgær i stedet for frisk gær og undgå selvhævende mel.

Hollænderne bager ikke meget selv og hvis det endelig sker, så er det mest med "hæld vand i og bag" produkterne, som jeg ikke er så stor tilhænger af. De kan være fine nok i en håndevending, men jeg bryder mig ikke så meget om alle de tilsætningsstoffer som er kommet i melblandingen.

13 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Brødet ser rigtig godt ud, og bekræfter mig i at jeg skal prøve at bage et, jeg elsker når der er nogle ordentlige skiver.
Mvh. Vibeke

Anonym sagde ...

Ja hold da op - dér har I da brød nok til et par dage, skulle jeg tro.

Jeg ved fra min datter, hvor svært det er at 'oversætte' opskrift, mel og gær til et andet land. Hun bor i England, hvor det er stort set umuligt at skaffe gær. Tørt som vådt :-)
Det selvhævende mel, som også ganske vist er meget almindeligt i UK, erstatter ikke specielt godt det gode, danske gær. Har jeg ladet mig fortælle...

Glad for på dine vegne, at det er lykkedes for dig at komme frem til et brugbart resultat.

Hilsen Ellen

Bettys blog sagde ...

Hvor ser det lækkert ud. Og tænk, hvor meget besvær, der ligger bag det at finde ud af gær og mel i et andet land. Det er flot gjort/bagt.
Da jeg læste lidt tilbage, så jeg, du er i gang med at blive undersøgt. Håber, du snart kan blive hjulpet og få det godt igen.

Madame sagde ...

Uhm, det ser lækkert ud, Annette! Jeg kan godt forstå, du helst vil bage uden at bruge "hæld vand i og bag"-metoden. Jeg bager desværre alt for lidt ...

*Ulrike* sagde ...

That bread looks so yummy! I found another bread picture further down on your blog and that looked good too! I wish I had some of that for my breakfast. Those are the things I miss from my childhood, that and dessert!!! I enjoy your pictures even thought I can not read it, but I can always google it.

Annette sagde ...

Kære Vibeke,
Brødet kan absolut anbefales, jeg synes det er dejligt svampet og netop som brød skal være :-)
Rigtig god weekend.

Pernille på 1. sagde ...

Det ser rigtigt lækkert ud dit brød,jeg har ikke tænkt over at det ville være så besværligt at bage i et andet land, jeg er heller ikke tilhænger af de der færdige blandinger det virker ligesom ikke at bage rigtigt :)

Knus

Annette sagde ...

Kære Ellen,
Ja, der er brød til mange dage og det kneb lidt med at få plads til det overskydende i fryseren, måske opskriften skal halveres næste gang ☺
Jeg kan let sætte mig ind i din datters problemer. Selv om man bruger samme opskrifter som i DK, så er resultatet anderledes pga. andre produkter og det er ikke altid at det er en charme ekstra.
Rigtig god weekend.

Annette sagde ...

Kære Betty,
Af og til kommer jeg også ud for sjove oplevelser i forbindelse med de forskellige produkter, fornylig stod jeg i supermarkedet og skulle forsøge at forklare en ung mand hvad birkes var, for at finde ud af om de havde dem. Det endte med, at jeg måtte ringe til min mand for at spørge om det hollandske navn.
Tusinde tak for dine ønsker.
Hav en rigtig god weekend.

Annette sagde ...

Kære Madame,
Jeg må indrømme, at jeg heller ikke bager så meget som tidligere. Jeg tror det har et eller andet at gøre med at kostvanerne ændrer sig med tiden.
Hav en rigtig god weekend.

Annette sagde ...

Hi Ulrike,
Thank you very much for your kind words. I must admit, that I "stole" the recipe for this particular bread from another blogger. I can always translate the recipe and send it to you, if you are interested?
Have a lovely weekend.

Annette sagde ...

Kære Pernille,
Du rammer fuldstændig plet, færdige blandinger det regner jeg heller ikke for rigtig bagning. Jeg havde heller ikke drømt om, at bagning/madlavning kunne være anderledes end jeg var vant til fra DK, men da det medbragte lager af diverse fornødenheder var brugt op, da blev jeg klogere ☺
Hav en rigtig god weekend.

MissMuffin sagde ...

Hej Annette
Brødet er godt nok stort og flot ikke:)
Jeg kan godt forstå at du ikke bager så meget når det er så besværligt.
Jeg vidste ikke, at det var svært at købe gær i udlandet.
Knus