mandag den 31. august 2009

Det hele blev perfekt ☺

Det par som vi havde besøg af i går kommer helt oppe nordfra (Twente), de er et skønt pust i hverdagen og til trods for nu gudskelov veloverstået svær sygdom er de positive, glade og ganske vidunderlige at være sammen med. Det sker ofte når vi er sammen, at drengene (som kender hinanden fra deres soldatertid, der ligger omkring 35 år tilbage i tiden) siger til hinanden ”Hvorfor bor vi dog ikke noget tættere på hinanden?” ☺

I Twente taler man hollandsk med den sjoveste dialekt og hver gang vi er sammen finder vi faktisk ud af, at der er rigtigt mange lighedspunkter imellem deres dialekt og det danske sprog, hvilket selvfølgelig gør at jeg er lidt ekstra vild med de mennesker ☺

Min veninde fra Danmark fortalte, da de var her for et par uger siden, om en kage ved navn ”Elsemarie Prålkage” og hun bemærkede, at det var en kage som ENHVER dansk husmor skulle have mulighed for at lave! Jeg nåede at få opskriften og gik i gang med ”Elsemarie” lørdag eftermiddag. Under forberedelserne blev jeg en anelse bekymret, for i opskriften stod at dejen skulle smøres ud i formen inden marengs massen kom over, den dej som jeg stod med den lod sig bestemt ikke smøre nogle steder, den kunne kun hældes ☺
Nå pyt, gik det galt kunne jeg stadig nå at hente et eller andet hos Albert Heijn.

Kagen var bare helt, helt vidunderlig og det bliver bestemt ikke sidste gang den bliver lavet, tusinde tak Ulla.
Normalt elsker jeg at lave mad til gæster, for så kan jeg få lov til at afprøve opskrifter som vi ikke normalt springer på i hverdagen og eksperimentere, men efter kritik over maden fra gæster har jeg haft en lidt besynderligt forhold til gæstemad, Skal jeg fortsætte som jeg plejer, elske eksperimenterne, nyde at stå i køkkenet og give pokker i deres kritik eller skal jeg være lidt mere tilbageholdende i mine eksperimenter? I går valgte jeg en mange gange gennemprøvet ret fra Danmark ”Amerikansk hønsestuvning” med ris, flutes og salat og så den tidligere omtalte Annes dessert.

Da jeg blandede de famøse makroner i fløde/kvarkmassen smagte det hele selvfølgelig helt forkert i forhold til normalen, men efter 3 timer i køleskabet, så ændrede det sig og massen kunne lige så godt have været lavet med danske makroner. Alt var perfekt gæsterne blev ved med at rose maden og jeg nød det.

En skøn, skøn eftermiddag og aften med massevis af snak og grin. Håber vi snart ser dem igen.

7 kommentarer:

Nille sagde ...

Hmmmm - jeg er som regel ikke bange for at eksperimentere, når jeg har gæster. Med mindre det er direkte uspiseligt - brændt på eller for salt eller lignende - så vil jeg da heller ikke tillade mig at kritisere?! Det er da lidt uhøfligt synes jeg.

Ellers skal man lave alting inden for at øve sig? Stadig uden garanti for, at din smag er den samme som dine gæsters - det er jo ikke nemt at gætte!

Vibeke sagde ...

Kære Annette
Sikke da uhøflige gæster du må have haft!
Man skal da eksperimentere, selvfølgelig er man nød til at vide, hvad der passer sammen, og hvis det er noget stærkt, så skal man måske moderere det lidt, men ellers er det da bare at gå i gang.
Den kage gør mig nysgerrig, er der en opskrift et sted?
Knus
Vibeke

Irene sagde ...

Sikken en lækker kage! Og ligesom de andre kommentarer siger jeg - med mindre maden er helt uspiselig, kan man da ikke som gæst tillade sig at kritisere maden. Det er da vældig uhøfligt! Jeg eksperimenterer på livet løs, når jeg har gæster:-)

Annette sagde ...

Kære Nille, Vibeke og Irene,
I aner ikke hvor glad I har gjort mig ☺
Nej, det drejer sig hverken om mad der er brændt på, for krydret, for stærkt, for salt eller lign., jeg var lige ved at skrive var det så bare det ☺
Nej, det drejer sig om mennesker der tror, at et meget langt venskab berettiger til at kritisere mad der er anderledes end det der produceres ved de hjemlige kødgryder og som ikke tænker over konsekvenserne. Da de var taget afsted kom min mand med en bemærkning der beskriver situationen, han sagde "De følte sig godtnok meget hjemme denne gang" ☺ ☺
Jeg sætter lige "Elsemarie" på bloggen lidt senere i aften ☺
Knus

Mette Lykke sagde ...

Den kage glæder jeg til at få opskriften på..
Hvor det flabet at kritisere maden som gæst..
Utaknemmelige skarn:-))

Frank sagde ...

Een hele gezellige middag!

Pernille på 1. sagde ...

Hvor ser kagen da bare lækker ud, godt at det hele gik som det skulle !
Man kan ikke kritisere maden når man er i byen som gæst, det må man vente med til man kommer hjem, der må være lidt Emma Gad der.

Håber du ligger opskriften ud !

Knus