søndag den 27. marts 2011

Åbent hus rute….

I går var vi ude og se på huse, rigtig mange huse. Altså ikke til os selv, men til bonussønnen og hans søde kæreste, der har besluttet sig for, at nu er det tid til at hoppe på ejerboligvognen.

I hele Holland var 52.000 boliger åbne for kig og vi var med i statistikken for en lille del af de  130.000 boligbesøg, der var i dagens løb. Det er også dagen, hvor det var ejerne (og ikke ejendomsmæglerne), der viste frem og fortalte det positive og til min store overraskelse, også det negative, der var at fortælle om den bolig, som de gerne vil af med.

Open huizen route

Noget andet, som jeg blev meget overrasket over, var at ejerne af de huse vi så, pånær 1 allerede havde forpligtiget sig til anden side, de ville alle i nybyggeri, der heldigvis ikke var klar endnu. Det ville jeg aldrig turde, tanken om at stå med 2 dyre huse, det ville jeg ikke vove at gøre.

Et enkelt hus, et tidligere udlejningshus fra en boligforeningen, der var blevet opkøbt, givet en hurtig omgang maling, smækket et nyt køkken og bad ind i og nu sat til salg for en svimlende sum. Hold da op for en gang makværk, aldrig har jeg set noget lignende, arbejdet var så sjusket udført, at de egentlig burde skamme sig over, at vise det frem.

Det var en herlig dag, hvor vi så smukke og velholdte huse, hvor unge mennesker havde gjort det ypperste for at skabe et flot hjem, vi så ældre huse, hvor mennesker havde boet igennem mange år og nu måtte forlade pga. alder eller helbred.

Da bonussønnens kæreste desværre måtte arbejde om eftermiddagen, var bonusdatteren med som stand-in og det er sjovt at se hvor forskelligt vi kigger på huse, men der er selvfølgelig også næsten 30 års aldersforskel imellem hus.

Jeg håber, at det vil lykkes de unge mennesker at finde det rigtige hus, hvor de helt sikkert vil skabe et smukt hjem.

14 kommentarer:

Inge sagde ...

Det er en spændende og lidt frustrerende process at finde det helt rigtige hus.. Hvor dejligt at I fik lov at kigge med.. :-)

Conny sagde ...

Vi har også prøvet at have to huse,Poul byggede et hus sin fritid der skulle sælges, da det var færdig var det svært
at få det solgt, men det lykkes til sidst.Jeg håber de unge mennesker får fundet det rigtige hus.

Tina Liel sagde ...

Hejsa søde♥ Sikke smukke blomster i midterrabatten . Har aldrig set så mange påskeliljer på en gang. Hvor spændende med en dag hvor der sådan er åbent hus over det hele. Håber det finder det helt rigtige. Knus♥

Ellen sagde ...

De skal nok finde det rigtige - der ser ud til at være nok at vælge imellem...
Måske er det godt at have have jer 'gamle' med til at gennemskue ting, som de unge måske ikke helt har blik for endnu.
Nogle er heller ikke gode til at se mulighederne... en forkert farve maling kan ødelægge hele indtrykket, men det er jo en ting, som ikke betyder det fjerneste, fordi det er så nemt at ændre. Til gengæld skal man kunne se netop sjuskeri, som du siger (også det mere skjulte), fordi det kræver lidt mere end maling at rette op på.

Fortsat god fornøjelse med jagten :-)

folehave's univers sagde ...

Spændende at følge de unges husjagt. Det gælder ganske rigtigt, om at kunne se mulighederne. Alt det grimme og dårligt i standsatte, er værre en der, hvor der ikke har været lavet nogle i mange år. Det er da til at se, hvad det handler om.

Salix sagde ...

Herligt, at I var med rundt at kigge. Det hører vi måske mere om? Og mon ikke de unge mennesker skal bruge en hjælpende hånd - hvis de køber et hus, som skal istandsættes, lidt eller meget? Jeg synes, at jeg kan huske noget med en lejlighed, som skulle males sidste år?
Lene

Annette sagde ...

Inge, ja egentlig er jeg lidt glad for bare at være med på sidelinjen med "gode råd" i stedet for, at være den der skal have tegnebogen op af lommen ☺.

Annette sagde ...

Conny, den situation I var i, da I stod med 2 huse, den kan jeg forstå. Jeg forestiller mig, at I også har været forberedt på, at det hus Poul byggede, måske ikke ville blive solgt samme dag som det var klar, selv om man selvfølgelig håber, at det er solgt med det samme. Men at købe et nyt hus før det gamle var solgt, det kan jeg ikke helt forstå. Jo selvfølgelig hvis man har så mange penge, at det ikke betyder noget, men det var ikke mit indtryk at de unge hussælgere havde. Det har måske også noget med alder at gøre, at man gerne vil gå med både livrem og seler ☺.

Annette sagde ...

Hej Tina, ja det var bare så flot, nærmest som et gult tæppe, med alle de påskeliljer. Hvordan ser det ud hos jer lige nu? Knus

Annette sagde ...

Ellen, lige mine ord. Netop derfor var det også så godt, at det var ejerne selv, der var til stede. En ejendomsmægler kan være nok så flink og rar, men han vil altid være handelsmand, hvorimod en ejers ansigt ofte vil "afsløre" andet.
Men det er en spændende tid for de unge mennesker og jeg glæder mig til at se, om der er et af de huse, som vi sammen har set på, der bliver det udvalgte.

Annette sagde ...

Anne, du har fuldstændig ret. I det hus, hvor der ikke er blevet gjort så meget gennem årene, der er det jo bare at begynde i den ene ende og tage et rum ad gangen, alt afhængig af økonomi og energi. Jeg tror også, at det er sådan et hus de unge er mest instillede på at få fat i og lave præcis som de gerne vil have det. Jeg glæder mig til at være med på sidelinjen og måske få lov til at svinge en malerpensel i ny og næ ☺.

Annette sagde ...

Lene, du slipper overhovedet ikke for at høre om det, når engang de unge mennesker når så langt ☺.
Jeg kan frygtelig godt lide at gå og rode med malerpensler osv. Hvis bare jeg kan få lov til at arbejde igennem uden afbrydelser (kun de jeg selv bestemmer), så er det ren afslapning. Jeg mangler stadig et par små rum i lejligheden ☺.

Madame sagde ...

Pøj pøj til de unge mennesker - jeg håber, de finder deres drømmehus, Annette. Jeg synes, det er utroligt spændende at kigge på huse og kan finde på at tage ud og kigge helt uden bagtanker med at skulle købe et nyt hus. Her i Danmark ser du også usle rønner sat til salg for uhyrlige beløb - det gælder om at beholde begge ben på jorden og bruge sin sunde fornuft, når man vil købe ejerbolig.
Klem og ha' en dejlig dag!

Annette sagde ...

Madame, ja det er bare så spændende at være med til at kigge på huse, især når man ikke selv skal have tegnebogen op af lommen. Flere af husene var gjort i stand med stor kærlighed og de unge sælgere virkede reelle og uden interesse i at skjule fejl/mangler. Jeg håber at de unge mennesker finder det helt rigtige hus.
Varme klem og fortsat rigtig god onsdag.