onsdag den 30. marts 2011

Bryllupsrejse…..

Alt imens jeg forsøger at blive opdateret med, hvad der er sket i blogverdenen (jeg har lang vej endnu og har konstateret, at enten følger jeg for mange blogge eller også er jeg for nysgerrig ☺), må det vist være tid, til at fortælle lidt om vores korte, men meget hyggelige bryllupsrejse.

Bryllupsrejsen har været samtaleemne i det lille hjem, i lige så lang tid som brylluppet, eneste forskel var, at her kunne vi heldigvis selv bestemme. Husbond var mest til en Berlintur, men med 5 dage til rådighed og ca. 700 km´s kørsel hver vej, synes jeg ikke, at det var det særlig  praktisk. Jeg var til gengæld rigtig meget stemt for en Parisertur med hurtigtoget Thalys, hvilket ikke lige tiltrak husbond, kompromis = 4 dage i Brugge.

Brugge5

Vi har været der før, men kun på 1-dagsture og på dage, hvor alle forretninger, der ikke lige præcis var bestemt for turister, var lukkede.

Brugge6

Så megen skønhed på et sted, det kan man næsten ikke rumme.

Brugge3

Hotellet “Relais & Chateaux Hotel Heritage” lå midt i centrum, lidt luksus er jo aldrig af vejen og på ens bryllupsrejse, må det være tilladt ☺. Bl.a. blev den kommende dags vejrudsigt hver nat stukket ind ud døren, så vi vidste hvilke beklædningsgenstande, vi skulle iføre os ☺. Om aftenen når vi returnerede til hotellet, efter spisning ude i byen, var der tæppet af og alt gjort klart til natten. Fint nok det hele, men ved nærmere eftertanke, tror jeg ikke at det er noget jeg ville kunne blive afhængig af ☺.

Relais & Chateaux Hotel Heritage

Hotellets parkering kostede den nette sum af 22 € pr. døgn, et P-hus i centrum kostede 12 € pr. døgn (men det var altså fyldt, da vi ankom til byen) og sidste mulighed var, at parkere ved stationen, hvor vi under tidligere besøg havde parkeret, prisen var der 7,50 € pr. døgn. Da hollændere i henhold til husbond, har ord for at passe lige så godt på deres penge som skotterne og jeg er 100% nordjyde, så var der ikke megen tvivl i vores sind om, hvor Golfen skulle opholde sig i dagene.

Brugge8

Der blev travet og travet og travet igen, hold da op hvor gik vi meget i de 4 dage, selv i regn travede vi. Normalt hører det med traveture bestemt ikke til blandt husbonds favoritter, men jeg tror, at han hjemmefra havde besluttet ikke at brokke sig, for han holdt flot ud i alle 4 dage ☺.

Brugge1

En stor del af de attraktioner, som vi forinden havde snakket om at besøge var lukkede, men det betød ikke noget, vi kunne sagtens få tiden til at gå alligevel i den smukke by, der stammer helt tilbage til romertiden.

Brugge4

Denne fik mig til at tænke på “Sukkernes bro” i Venedig, bare i miniudgave.

Brugge2

Det blev til et enkelt museumsbesøg i Brugge museum, hvor der dog var reduceret udstilling pga. ombygning.

Brugge museum

Og selv om har set den tidligere, så skulle vi som alle andre turister, lige omkring Michelangelo´s statue af Maria med Jesusbarnet ☺.

Maria med jesusbarnet

Vi nåede skam også at få kaffe og en vidunderlig kage i det Engelske Thehus, hvor vi har været engang tidligere. Du godeste for nogle kager de serverer, totalt glemt var alt om diabetes, da vi var der ☺.Brugge3

Da fruen gerne ville se vand, altså ikke bare kanaler, men rigtigt hav ligesom “hjemme i Danmark”, blev hjemturen lagt omkring Knokke-Heist. Jeg forestiller mig, at det om sommeren må være lige så tæt pakket med turister som i Scheveningen, hvor man bedst slipper for bekymringer, hvis man tager motorcyklen. Selv om vi var uden for sæsonen og vejret ikke viste sig fra sin allerbedste side, da vi var i Knokke Heist, så var der lige nogle butikker (af den prisklasse, hvor man nøjes med at kigge vinduer), som jeg lige måtte have med.

Da regnen tvang os tilbage til bilen, kørte vi lidt rund i området omkring Knokke Heist og det fik mig til at tænke på, hvor forskelligt vi ser på tingene. Husbond så kun de pragtfulde og afsindigt dyre biler der stod parkerede i villaernes indkørsler og jeg så kun villaerne ☺.

Knokke Heist

Sidste stop på hjemturen var Breskens, hvor vi fik lidt at spise på en café, der havde direkte udsigt til disse havuhyrer.

Breskens1

Senere travede vi en tur på havnen, hvor vi så denne chokoladebrune sigøjnerpige hænge og fryse på en fiskekutter ☺.

Breskens2

27 kommentarer:

Kisser sagde ...

Tak for en fin rundtur i Brugge.
Knus

Inge sagde ...

hehe.. valget mellem Berlin og Paris ender i Brugge, jeg tror ikke jeg har været der, men det ser virkelig skønt ud.. Jeg kan godt forestille mig en lun sommerdag, hvor alt summer af liv og leben.. :-) Knus og en god dag til dig.

Lotte Glensnov sagde ...

Hej Annette :0)
Sikke en skøn bryllupsrejse med masser af oplevelser. Sikke nogle fantastiske huse og så har du altså øje for sjove detaljer - det går igen i mange af dine indlæg - såsom negerdamen, havuhyrerne m.m. Godt at man kender dig derude i Holland - for så får jeg nemlig set en masse :0)
Stort knus og kram

Madame sagde ...

Sikke nogle skønne billeder du viser os her - wauw :-) Helt anderledes end fx Amsterdam og Venedig, selv om de også har kanaler.
Varme klem og en dejlig dag til dig, Annette!

Annette sagde ...

Kisser, du er altid velkommen til at komme med i håndtasken ☺.
Knus til dig.

Annette sagde ...

Inge, ja det er da et kompromis der vil noget ☺. Vi har været i Brugge en gang på en sommersøndag og jeg kan love dig for, at der var mange mennesker, så vidt jeg husker mest englændere og japanere. Der var simpelthen ikke andet at gøre end at sætte sig på en fortovsrestaurant og kigge mennesker ☺.
Knus og en god eftermiddag

Annette sagde ...

Lotte, hahaha..... ☺.
Hvis du og soldaten er til gamle bygninger, idyl, fortovsrestauranter i alle afskygninger, så kan det bestemt anbefales....når engang du er klar med at spise yoghurt, ymer m.m.
Pas godt på dig.
Knus

Annette sagde ...

Madame, ja du har ret, det er helt anderledes, men alle 3 byer er hver især fantastiske, bare hver på sin måde ☺.
Varme klem tilbage til dig og en dejlig eftermiddag.

Rosemary and thyme sagde ...

WOW, Annette, har du giftet deg? Gratulerer så mye til brudeparet!!! Nå ser jeg jo hvor lenge siden jeg har kikket innom deg!
Bryllupsreisen til Brugge ser fantastisk ut. Ser ut som dere har hatt noen flotte opplevelser!
Her kunne jeg nok ha trives med en tur også!

Bryllupsklem til deg:)

Tove

Ellen sagde ...

Spændende og overraskende kompromis - og dejlige, dejlige billeder fra et sted, jeg aldrig frivilligt ville have valgt, hvis ikke der lige var sådan én som dig til at fortælle og vise mig, hvor skøn en by Brügge er.

Pia sagde ...

Brugge, kaldes også Nordens Venedig, så det er da naturligt at du får tanker i den retning :-)
Det lyder som en rigtig skøn tur, med masser af oplevelser :-)
Dejligt med visse former for luksus, men der er også ting jeg helst vil have lov at klare selv.

Salix sagde ...

Annette, tak for en dejlig rundtur i Brugge. Jeg er egentligt ikke så meget til gamle bygninger; men dine billeder giver mig lyst til at besøge byen.
Pudsigt det med at vi ikke ser de samme ting. Efter en julemiddag hos mine svigerforældre nævnte jeg borddækningen for min mand - han havde overhovedet ikke bemærket noget som helst, farver, detaljer; men spurgte mig om jeg havde set, at der var nogle dele af loftet i kælderrummet, hvor vi sad, som havde vandskade. Det havde jeg selvfølgeligt ikke.
Lene

Annette sagde ...

Tove, ja endelig efter 10 års prøvetid, tog vi os sammen til at gifte os ☺ ☺.
Jeg har også været fraværende på bloggen og er stadig i gang med at læse de forskellige blogs, så det skal du ikke tænke på.
Forhåbentlig har du det godt i dit nye hjem.
Tusinde tak skal du have.
Klem

Annette sagde ...

Ellen, det er du bestemt ikke alene om, hvis ikke jeg boede lige her hvor jeg gør, så ville jeg heller ikke have betragtet Brugge som en feriemulighed ☺. Men englænderne har åbenbart et eller andet med byen eller det skyldes, at det er let for dem at komme dertil. De få gange vi har været der, er der utroligt mange englændere.

Annette sagde ...

Pia, ja det er rigtigt, det har jeg også hørt. Det er en vidunderlig by og selv om vi travede rundt i byen uafbrudt, var der hele tiden noget nyt at se.
Med hensyn til luksus, der er vi fuldkommen enige ☺.

Annette sagde ...

Lene, det er sjovt, det du skriver med at borddækning og vandskade, det kunne meget let have været os, der var i samme situation ☺. Det er egentlig lidt sjovt og så har man jo altid lidt at snakke om ☺.

Kan det passe, at jeg læste på en blog, at du snart skal på Danmarksbesøg? Hvis jeg har ret, så er det vel nok dejligt. Hvor ofte lykkes det dig at tage turen? Forhåbentlig hører vi mere om det.

Anonym sagde ...

Uha - jeg kender problemet! Det var ikke noget problem at blogge, hvis man bare skulle skrive sine egne indlæg, men det tager saftsusme lang tid, når man også forsøger at følge med i det alle andre skriver, hehehe.....

Jeg synes det lyder som en rigtig hyggelig bryllupsrejse til Brugge! Der må være en utrolig stemning mellem alle de gamle huse! :-D

Tina Liel sagde ...

Det var da et fantastisk valg. SIkke lækre billeder. Hvor ser det smukt ud♥ Kan godt forstå at det er træls med den diabetes og man HAR lov til at klage lidt ind imellem søde Annette. For det er en kæmpe omvæltning i sit liv. God weekend!

Conny sagde ...

kære Annette.
En skøn bryllupsrejse du har været på og dejlige billeder, hvor ville jeg gerne til Brugge for at se alle de gamle huse.Vi har haft 19graders varme i dag,det er bare skønt.
Kan du have en dejlig søndag

Mia Folkmann sagde ...

Jamen, jamen, hvor ser det SKØNT ud!!! Du ved jo, at jeg er vild med Brugge, så for mig ville det have været 4 dage i Paradis. :-)

Jeg kender alle de steder, du viser, og hvem tror du altid skal ind på den engelske tesalon? Der ligger nu også et sted næsten overfor, hvor de har de fineste småbitte kager. Man spiser dem med musebidder på grund af størrelsen, men de smager bare så godt.

Når det engang lykkes os at få solgt vores store hus her, så skal vi også ud på sjov. Vi har så mange planer, og Brugge er med i en del af dem. For det bliver helt sikkert her, vi opholder os på mellemstop, når vi er på vej til England eller bare rundt i Europa. Brugge er MIN by - og altså også din. Vi deler, ikke?! ;-)

Annette sagde ...

Jens, problemet er bare, at vi (i hvert fald jeg) jo gerne vil se, hvad alle "de andre" har gået og foretaget sig ☺.
En god søndag til dig.

Annette sagde ...

Tina, pyha, tak skal du ha´, fordi jeg godt må brokke mig lidt ind i mellem over ikke at være så super fit, som jeg gik og regnede med. Men pyt, hvis det forbliver som det er nu, så skal jeg ikke klage.
Et stort knus til dig og en god søndag dernede i varmen.

Annette sagde ...

Conny, der er bare så smukt dernede, nogle mener, at Gent som ikke ligger langt fra Brugge er endnu smukkere.
Jeg har svært ved at vælge hvilken af byerne, jeg synes er smukkest. Men jeg kan så godt lide, at det gamle bliver bevaret og får lov til at blive stående ☺. En rigtig god søndag til dig.

Annette sagde ...

Mia, du kan tro, at du var i mine tanker, da vi var der.
Har jeg ret, når jeg mener at lige overfor den engelske tesalon,ligger der en souvenierforretning, med de yndigste små ting i vinduerne. Nej, jeg er ikke sikker.
Brugge er vidunderlig dejlig og jeg vil meget gerne dele den med dig ☺. En rigtig skøn søndag eftermiddag til dig.

Nille sagde ...

Det er en god årstid til Bruges - der er simpelthen for mange turister om sommeren; så et fantastisk valg til bryluupsrejse synes jeg!

Der er mere ro og udsigt til at nyde de smukke bygninger... jeg bliver aldrig træt af den by, selvom man føler sig som i et stort levende museum.

Endnu engang et stort tillykke med brylluppet :-)

Annette sagde ...

Nille, tusinde tak skal du have.
Selv om vejret ikke var helt vildt fantastisk, mens vi var der, så foretrækker jeg også byen uden for sæsonen. Kun en gang i sommerperioden har vi vovet os til Bruges og du godeste, hvor var der mange mennesker (så vidt jeg husker hovedsageligt englændere), nej det er for vildt for mig ☺.

Anonym sagde ...

Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your
efforts and I will be waiting for your further write ups
thanks once again.

Also visit my web page: Las Vegas Kenmore Parts