onsdag den 25. maj 2011

Endelig på jernhesten igen…..

Pæoner

Efter 2 måneder, hvor energi for hver dag der gik, blev et mere og mere ukendt begreb, men hvor andre bivirkninger som kvalme m.v. til gengæld fik større og større indvirkning på hverdagen, har jeg i dag nydt en cykeltur i Tilburg.

For 2 måneder siden blev den daglige dosis af diabetes medicin ændret fra 2 x 500 mg til 2 x 850 mg og jeg havde en ide om, at alle genvordighederne nok skyldes den ændring. Men på den anden side set, blodsukker tallet faldt gennem de 2 måneder og det er jo det, det hele drejer sig om ☺.

Jeg er nu tilbage på de 2 x 500 mg og skal om 14 dage starte ud med en ny medicin sammen med de 2 x 500 mg. Den nye medicin har et helt umuligt navn og jeg har allerede forudset problemer, når jeg skal ringe til genbestillingstelefonen for at få fornyet lageret. Ingen tvivl, der skal øves, før jeg ringer ☺.

Der fører knap så mange veje til Tilburg, som der fører til Rom, men det skorter bestemt ikke på muligheder.

Kerkhof2

Jeg kan cykle via hovedvejen, Rijksweg N282, den gamle landevej, der var hovedfærdselsåren mellem Breda og Tilburg før motorvej A58 blev bygget. Den byder på et stykke med åbne vidder og et stykke med skov, af og til er jeg endda så heldig, at der er nogle ude at træne kørsel med jumbe og gig.

Rijksweg

Langs N282 ligger en stor gammel gård. På gavlen af gårdens lade hang der, da min mand var dreng, en stor figur af Sinterklaas (den hollandske julemand) på den hvide hest Americo. Min mand synes, at det var spændende at passere den bygning, når de skulle på familievisit i Breda, idet Sinterklaas hang der hele året! Gården er nu delt op i 4 – 5 boliger og hvad hænger stadig på den bygning, der tidligere var lade? Sinterklaas på Americo!

Sinterklaas en Americo

Jeg passerer også forbi et stort center for mennesker med psykiske handicap ”Amarant”. Ofte står der 2 glade ungersvende ved hver sin indkørsel til centret, den ene vinker altid, mens den anden har travlt med at kigge efter biler samtidig med, at han arbejder intens med et stykke snor. Desværre var de der ikke i dag.

Indenfor Tilburgs bygrænse er der mulighed for at beundre alle de pragtfulde gamle huse, enorme og smukke, som jeg så gerne vil fotografere, men jeg tør ikke, jeg er bange for at blive antaget for at være en indbrudstyv, der fotograferer et muligt emne ☺.

Tilburg

Vælger jeg i stedet at cykle langs med jernbanesporet, er der mere læ. Her kan jeg på markerne følge de forskellige afgrøder, ikke at jeg har forstand på landbrug overhovedet, men det er faktisk lidt sjovt, at følge hvad der sker, når tiden nu er der til det. Ad den vej kommer jeg forbi et indkøbscenter Heyhoef, hvilket af og til er vældig praktisk, hvis man er på vej hjem. En stor del af denne rute går gennem et større skovområde, jeg passerer blandt andet 2 store legepladser, der altid er fyldt med glade børn. Der er op til flere fodboldbaner, hvor der også altid er aktivitet, uanset hvilket tidspunkt jeg cykler forbi. Nærmere Tilburg er der i skoven en minigolfbane med det interessante navn ”De 7 geder”.

Tilburg1

En anden mulighed er, at følge Wilhelminakanalen fra Tilburg til Dongen og derfra vælge småveje. Desværre er cykelstien på et stykke af vejen, lige nu lukket af for al trafik, idet man er ved at bygge en ny bro over Wilhelminakanalen. Et kæmpefremskridt for alle der skal til/fra det store industriområde vest for Tilburg. Jeg fulgte kanalen et stykke ad vejen på vej hjem i dag og så kun 2 sejlbåde, men på en varm sommerdag kan der godt være kø ved slusen.

Wilhelminakanaal

Endelig er der mulighed for at følge landevejen fra Tilburg til Dongen og derefter benytte småveje det sidste stykke. Turen er en del længere end de andre muligheder og den benytter jeg kun, hvis jeg skal til Dongen på vej hjem. Et stykke af vejen går via Tilburgs vestlige industriterræn, i udkanten ligger Cola fabrikken, derudover er det hovedsageligt gartnerier og en stor champignonfarm, hvor det vrimler med biler med polske nummerplader udenfor.

koeien langs Rijksweg

Ved indkørselen til Dongen by er der en række kolonihaver, udenfor står et skilt, der fortæller, at der er ledige haver og jeg har flere gange været fristet til at ringe og forhøre. Men det hele ser lidt trist ud, jeg kan kun se forfaldne plastdrivhuse på området, så jeg tror ikke lige det er noget for mig. Jeg forestiller mig, en lille have hvor jeg kan gå og pusle med grøntsager og blomster, mens Frank sidder udenfor et idyllisk lille hus og gætter kryds og tværs, samt selvfølgelig kalder når kaffen/theen er klar ☺.

Uanset hvilken vej jeg vælger, så er der cykelstier, alle flot vedligeholdt.

16 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Der er så flot i dit område....skal til Frankrig i oktober, måske skal jeg køre hjem over Holland???

Ellen sagde ...

Jeg kan blive helt misundelig over, at du har så mange smukke cyklemuligheder i dit nærområde. Der er bare SÅ kedeligt, hvor jeg bor, sådan rent landskabsmæssigt.

Hannie Mommers sagde ...

Wat leuk om al die oude plekjes weer te zien, waar ik nu zelden nog kom. :-)

Pia sagde ...

Ih, jeg tror altså at det live var en cykeltur for mig :-)
Vi har faktisk talt meget om at gense Holland, og holde vores sommerferie der i campingvognen, men det bliver alligevel ikke til noget i denne omgang.

Mia Folkmann sagde ...

Man kan godt se, at Holland er et cykelland med alle de fine stier. Det er nogle skønne billeder, du bringer - man får vel nok lyst til at køre en tur... ;-)

Inge sagde ...

Du bor altså i et meget flot område, tak for de skønne skønne billeder.. :-)

Jønne sagde ...

Dejlige billeder og god beskrivelse af dine cykelruter. Det må være dejligt at der ingen bakker er men kan man ikke godt savne dem der går nedad en gang i mellem :-) Billedet med båden vækkede en gammel drøm om at holde ferie på sådan en engang og sejle lidt rundt fra by til by i Holland hvor man jo nærmest kan sejle alle steder hen. For nogle år siden undersøgte jeg lidt om priser og muligheder i det nordlige Holland, men har du evt en ide om hvilket område der er bedst at rejse i på den måde?
God weekend til dig.

Conny sagde ...

Kære Annette.
Jeg håber for dig ,at de snart får fundet den dosis medicin der passer til dig,så du kan få energien tilbage.Tak for din beskrivelse af din cykletur, jeg synes altid der er så smuk der hvor du cykler.Det må nu være hyggelig med en kolonihave, men det skal være et sted hvor tingene er orden.
En hilsen og knus Conny

Annette sagde ...

Lavendel, jeg tror ikke at det vil være en dårlig ide ☺ ☺.

Annette sagde ...

Ellen, vi er enige hvad Holland angår, jeg synes også der er smukt hernede. Men det vil jo ofte blive en gentagelse, idet cyklen ligesom sætter sine begrænsninger for rækkevidden af turene ☺.

Annette sagde ...

Hannie, ja ik kan mij heel goed vorstellen, dat het voor jou is een bekende omgeving, misschien met leuke herinneringen ☺.

Annette sagde ...

Pia, måske lykkes det næste år. Der er i hvert fald nok at se på hernede.
Jeg synes bare det er så synd, at mange bliver i nærheden af Amsterdam, Holland har så meget andet at byde på også (synes jeg ☺).

Annette sagde ...

Mia, ja du kender jo området ☺.
Der er cykelstier overalt hernede og hvis man som jeg, af og til har overset et skilt, der fortæller, at man skal krydse vejen for at benytte cykelstien i stedet for at køre på vejen, så bliver man meget upopulær ☺ ☺ ☺.

Annette sagde ...

Inge, tak skal du have. Men det er nu heller ikke så ringe med billeder fra din verden ☺.

Annette sagde ...

Jønne, du ved lige præcis hvordan det føles, en enkelt nedadgående bakke i ny og næ er nu ikke så ringe.
Jeg skal spørge Frank, om han ved hvor det bedste sejlområde mon er hernede. Lige umiddelbart så vil jeg sige den vestlige del, altså Noord- og Zuid Holland, men det kan godt være, at jeg er helt galt på den. Men som du skriver, så er der jo ikke mange steder hvor man ikke kan komme via vandvejene hernede.

Annette sagde ...

Conny, ja men som jeg skrev til Ellen, så vil det jo ofte være de samme steder, som jeg viser billeder fra, for cyklen sætter sine begrænsninger for hvor langt jeg kan nå (læs: orker at cykle ☺). Men dejligt, det er der i hvert fald.
I mangel på have, så ville det være dejligt med en kolonihave, men som du er inde på, så skal det altså se ordentligt ud og ikke være et sted med flagrende plastik osv. Men indtil videre, så går det også meget godt med potterne ude på altanen.
Knus og en dejlig dag til dig.