torsdag den 23. juni 2011

På sightseeing……

Dagens udflugt gik til den sydlige del af Belgien, nærmere bestemt til Geraardsbergen, hvor ”Muren” fra cykelløbet ”Flanderen rundt” skulle besøges. Vi har en gang tidligere været der og havde bestemt, at ugens danske gæst skulle se, hvad cykelrytterne udsætter sig selv for.

Vejret var ikke just lovende, gråt i gråt og kort før Gerardsbergen begyndte det at smådryppe. Da vi stod ud af bilen på torvet i byen, havde dryppene ændret karakter til at være temmelig store og kraftige. Men pyt, vi var hårdkogte og travede af sted.

Geraardsbergen1

Geraardsbergen er en af Belgiens ældste byer og den var en af de første byer i Vesteuropa, der fik købstadsrettigheder, hvilket den fik tildelt i 1068.

Geraardsbergen2

Et kig ind i musikakademiets idylliske gård.

Geraardsbergen3

Imens kaffen og den obligatoriske æblekage blev indtaget stoppede regnen og vi travede videre.

Geraardsbergen4

Drengene blev vist lidt småtrætte af mig, for jeg kan stå og kigge på sådan et sted meget længe ☺.

Geraardsbergen7

Geraardsbergen mindes stadig en legende, der blev skabt tilbage i 1381. Legenden tog sin begyndelse, da byen var belejret af Walter IV af Enghien og hans tropper. For at vise, at byen ikke kunne kues og at den havde mad nok til at modstå belejringen, kastede man madrester ud over bymurene. Hvert år under byens karneval fejres denne legende ved, at man organiserer ”Krakenlingenworp” (Kringlekastning) på toppen af Oudenberg (111 meter).

Robbie McEwen

Så vidt jeg har kunnet finde ud af, drejer dette sig om en cykelrytter ved navn Robbie McEwen, men godt er da lavet.

Efter traveturen begyndte jagten på ”muren” fra “Flanderen rundt”, det kneb lidt med at finde den denne gang. Men da det endelig lykkedes, viste det sig, at vi var nødt til at parkere langt fra murens begyndelse, idet starten lå for enden af en smal blind vej og henset til det ustabile vejr, blev vi enige om, at det var vældig fint, at vi lige havde set starten af den smalle sti med toppede brosten fra bilen ☺.

Heilig Harbeeld

Nær muren står monument ”Heilig Harbeeld”, det er en variant af den Brazilianske Corcovado. Statuen er et mindesmærke fra ”Den store krig” 1914-1918 og opført i 1920. Selve monumentet trængte lidt til en omgang Ajax vand i toppen, men det gjorde den ikke mindre smuk. Ind i mellem trætoppene, er der en vidunderlig udsigt over Geraardsbergen.

Geraardsbergen6

Turen gik videre uden de helt store planer, men da en af bilens passagerer (ikke mig) pludselig fik lyst til chokolade og vi nu var i Belgien, hvor man producerer vidunderlig chokolade, skulle det selvfølgelig udnyttes, derfor blev det til et stop i byen Ath.

Ath1

Byen har en rig historie, hvilket også ses af de smukke gamle bygninger overalt i byen.

Ath2

Under traveturen besøgte vi Saint Julien kirken, der oprindeligt stammer fra det 12. århundrede og tårnet er fra 1462.

St. Julian

Indvendig var kirken knap så imponerende som udvendig.

Ath Saint Julien1

Mens vi travede rundt i Ath skinnede solen og vi blev enige om, at nyde en cappuccino på en af torvets mange fortovscafeer. Vi havde taget forbehold og havde bænket os under en parasol, men da der pludselig blev åbnet for sluserne fra oven, var det ikke nok og vi måtte indenfor.

Da vejret egentlig ikke indbød til mere sight seeing drønede vi hjemad via motorvejen.

16 kommentarer:

Per Teilmann sagde ...

Øøj det er jo hellig grund for en cykelrytter, men desværre ingen billede af (the Muur) muren selv. Robbie McEwen er australier med bopæl i Belgien det meste af året. Vejret i Belgien er vist ligesom i DK ;-)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Dejlig rundvisning Annette, Flanderen rundt er som en forårsdag i helvede, hævdes det.
I kærlige tanker, god Torsdag.

Inge sagde ...

Sikke en skøn tur I har været på.. :-)
Knus og en dejlig aften til dig.

Bettys blog sagde ...

Heldige gæst og heldige os, der kom 'med på turen'!
Jeg synes, sådan nogen gamle byer er så spændende. Jeg kan godt forstå, du gerne vil fordybe dig i detaljer.
Flotte billeder, du viser os.

Ellen sagde ...

Det er jo altid som at være der selv, når Annette er turistguide :-)
Tak for turen... jeg kunne vældig godt lide dyrene - var det birkeris, de var lavet af, mon?

Pia sagde ...

Jeg er ret vild med de dyr der står til pynt i blomsterkasserne :-)

Anonym sagde ...

Jeg kender bare ingen der oplever lige så meget som dig og din mand. Det er fuldstændig fantastisk at læse om og se billederne.

Conny sagde ...

Tak for en dejlig rundvisning og billeder fra alle de gamle bygninger som jeg elsker så højt,synd i skulle døje med regnvejr. Jeg har det lige som Pia ,jeg er vild med de dyr der stå i blomsterkasserne,er de lavet af pil?
Kan have engod weekend

Annette sagde ...

Per, jeg lover dig næste gang turen går til Geraardsbergen og vejret er bedre, så kommer der et billede. Men forestil dig en ca. 3 m. bred skovsti med brosten, hvor det går op, op og atter op, så har du nogenlunde billedet af murens start ☺.

Annette sagde ...

Michael, det tror jeg på. Alene i byen Geraardsbergen er der utroligt stejle gader.
Selv om jeg elsker at cykle, så tror jeg ikke lige, at jeg ville binde an med det område ☺.
En rigtig dejlig søndag til jer deroppe.

Annette sagde ...

Inge, en dejlig søndag til dig fra et lidt gråt og trist NL.
Knus

Annette sagde ...

Betty, jeg er så imponeret af gamle bygninger og kan ikke lade være med at blive meget benovet over, hvad man tidligere var i stand til at bygge. Især når jeg tænker på, hvad der var til rådighed af remedier i forhold til i dag.

Annette sagde ...

Ellen, haha, nu rødmer jeg.
Ja, jeg tror det var birkeris, der var brugt til dyrene. Jeg tror, at der kort tid forinden havde været en eller anden form for festivitas, idet der var utallige sjove arrangementer rundt på fortovene.

Annette sagde ...

Pia, jeg synes også, at de var sjove.
Der var også en opstilling med en mand bag en plov, men det var lavet i stofstrimler, der så vidt jeg kunne se var dyppet i gips ☺. De er kreative dernede sydpå ☺.

Annette sagde ...

Jens, nu overdriver du ☺ ☺ ☺.
Men du har nok ret, jeg hører til den slags mennesker, der oplever noget overalt og siden bloggen er kommet ind i mit liv, så vil jeg så gerne dele bare en lille del af mine oplevelser med jer ☺.

Annette sagde ...

Conny, jeg tror også de er lavet af pil. Der var overalt i byen sjove opstillinger, men disse synes jeg var de flotteste.
En rigtig god søndag til jer deroppe.