søndag den 4. september 2011

ABC restaurant….

Til trods for, at jeg forsøgte at holde mig tilbage, så gik det alligevel galt!

”Mine” dejlige hollandske børn og svigerbørn havde inviteret os ud i aftes og da det var min fødselsdagsgave, havde jeg fået lov til at bestemme, hvor vi skulle spise ☺. Vi har gennem årene adskillige gange passeret en amerikansk restaurant ABC, beliggende på N324 mellem Oss og Grave og jeg har hver gang sagt, at det kunne være sjovt at spise der, men indtil i går er det aldrig blevet til andet end snakken.

ABC9

Du godeste, hvor var der megen mad, nogle vil måske gå så vidt og sige, at det var en fabrik! Børnene havde advaret os og sagt, at vi ikke skulle forvente den store kulinariske oplevelse, men god mad og oceaner af det og at stedet samtidig var meget børnevenligt ☺.

ABC6

Da jeg aldrig har været i USA, har jeg ingen anelse om konceptet virkelig stemmer overens med amerikanske forhold eller man har forsøgt at tilpasse det til hollandsk standard, men overvældende var det.

ABC4

Stedet bestod af 6 restauranter, kinesisk og wok, italiensk, steakhouse, fiskerestaurant, pandekagehus samt et sted med bagværk og is. Yderligere var der en bar med forskellige supper, salatbar, drikkevarer og en kaffebar. For børnene var der både en inden- og udendørs legeplads, internet og spillehal, så der var muligheder nok for at blive underholdt.

ABC1

Ved indgangen betales et beløb, alt afhængig af hvor lang tid man agter at forblive på stedet (2 eller 3 timer) og om man ønsker alkohol til maden eller ej. Derefter er det bare at springe ud i det og det største problem der opstår undervejs er at vælge!

ABC10

For mig gik det galt allerede fra start og jeg vidste at det ville ske, da jeg så udbuddet i fiskerestauranten…...jeg elsker fisk. Kun én gang tidligere, har jeg set så mange forskellige slags fisk, det var på et weekendophold i Skagen, hvor vi blev præsenteret for en fiskebuffet med 20 - 25 forskellige slags fiskeretter. Jeg forsøgte virkelig at begrænse mig i går, men det holdt hårdt.

ABC7

Den næste tallerken blev fyldt i salatbaren, hvor der var alt hvad man overhovedet kunne forestille sig af grønt og færdiglavede salater.

Hverken den kinesiske, wok eller den italienske restaurant nåede jeg indenfor, men de der havde været der sagde, at det var lækkert.

ABC5

Jeg var omkring Steakhouse, hvor der lå bjerge af mindst 10 forskellige slags kød, det var for meget af det gode, så jeg holdt mig til majs! Der var 2 forskellige slags, en krydret og en sød og den søde smagte himmelsk.

Dessert udbuddet var overvældende! Pandekagerestauranten indeholdt alt hvad man overhovedet kunne forestille sig at komme i og ovenpå en pandekage samt de første 20 forskellige slags slik, is- og kageafdelingen var mindst lige så velassorteret. Også her kæmpede jeg en hård kamp med mig selv, men et udvalg af de 20 – 25 forskellige slags frisk frugt og skønne  brownies kom med på tallerkenen.

ABC2

Hvad jeg også godt kunne lide ved stedet var, at de unge mennesker der sørgede for bordafrydning var utroligt kvikke til at fjerne brugte tallerkener og der var pænt ryddet op i alle de restauranter som jeg var i. Selv om der i aftes var en del børn, var de på ingen måde støjende og personalet holdt fint øje med dem, blandt andet ved det store udbud af slik i pandekagerestauranten.

ABC8

Bedankt voor een mooie avond, lieve kinderen. Mag ik dat weer voor volgend jaar wensen ☺

15 kommentarer:

Inge sagde ...

Sikke dog et fantastisk koncept, der gad jeg godt slippes løs... :-)

Frøskuffen sagde ...

Nøj et spændende sted. Jeg er fuldkommen opstemt efter at have læst din beskrivelse. Er dette den eneste af slagsen... eller kunne man være så heldig, at det var en kæde med en afdeling lidt tættere på Danmark ?

Unknown sagde ...

Det lyder spændende - den må vi se at komme forbi næste år.

Klem herfra

Madame sagde ...

Det lyder utrolig spændende, Annette! Sådan et koncept må gerne brede sig til Danmark :-)
Klem og ha' en dejlig søndag aften!

Rejen sagde ...

Hold da op, sikke en masse at vælge imellem, jeg tror også jeg ville have svært ved at beherske mig...Fin måde at gå ud og spise sammen på både børn og voksne...Knus og en god mandag til dig..;D

Tina - omme i London sagde ...

Det lyder da som en alletiders aften. Skoent endelig at faa proevet stedet af og dejligt at det levede op til forventningerne!

Irene sagde ...

Det lyder som et helt fantastisk koncept og meget overvældende! Når der er så meget ville jeg have virkelig svært ved at vælge:-)

Annette sagde ...

Kære alle I søde bloggere!
ABC var et rigtig godt sted og det kan på det kraftigste anbefales ☺.
Så vidt jeg har kunnet finde ud af, eksisterer det kun her og så selvfølgelig i USA.
Der var alt hvad hjertet kunne begære inden for mad og jeg nød det (og forspiste mig selvfølgelig).
Tusinde tak for alle jeres dejlige kommentarer.
En skøn aften til jer alle fra et lige pt. solbeskinnet Holland.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Tillykke med fødselsdagen Annette, det ser godt nok helt overvældende ud i den/de restaurenter, ikke noget at sige til at der er så mange overvægtige Amerikanere, godt at du er mere standhaftig.
I kærlige tanker, god Tirsdag.

Annette sagde ...

Hej Michael, nej hvis der overalt i Amerika er samme udbud af mad, så forstår jeg også godt antallet af overvægtige.
Jeg havde på et tidspunkt en chef, der havde boet mange år i USA. Han sagde, at det han savnede allermest var størrelsen på portionerne af mad og så det faktum, at man kunne handle alle døgnets 24 timer ☺.
Det var lidt forsinket fødselsdagsmenu, vi har ikke kunnet samles før nu 2 mdr. efter ☺. Men pyt, det var værd af vente på.
Michael, en skøn dag til dig.

Pia sagde ...

I modsætning til alle de andre, ønsker jeg ikke sådan et koncept, fordi der bliver alt for mange kilo at kæmpe med :-) Okay, det kunne være sjovt at prøve, og jeg springer gerne alle kager og desserter over, måske lige bortset fra pandekagerne :-)

Salix sagde ...

En meget forsinket til lykke med fødselsdagen, også fra mig.
Jeg har aldrig set en ABC her; men har prøvet indtil flere "restauranter" med det samme concept. Nogen af dem har rigtig god, veltillavet mad med et varieret udbud (noget af det kunne godt benævnes gourmet), medens andre har typisk amerikansk (kæmpe portioner, stort fedt- og saltindhold, desserter i utrolige udgaver og combinationer) mad, som man ikke har lyst til at opleve igen.
Lene

Annette sagde ...

Hej Pia og Lene,
Heldigvis gav det enorme udbud mulighed for at undgå de helt "slemme" ting, blandt andet friture mad, som hollænderne elsker og spiser utroligt meget af.
En fortsat rigtig god aften til jer begge.

Hannie Mommers sagde ...

Wat heerlijk dat jullie zo'n gezellige tijd hadden!

Karsten sagde ...

Great pictures :)


Cheers


Karsten
iphone reparation
http://www.mobilreparationer.dk/