søndag den 25. september 2011

Ferie del 1.

Ja, så er der 2 ugers godt brugt og meget dejlig ferie billigt til salg.

Ferien startede lørdag med fuld sol og vindstille, det måtte fejres med en cykeltur ud i det blå. Vi endte i Oosterhout, hvor vi efter en travetur rundt i byen, blev fristede af en sen frokost på ”De vrijheid”. Restauranten ligger dejligt ved byens slotspark og da vejen fra byens største parkeringsplads og indtil centrum passerer forbi restauranten, er der altid noget at se på ☺.

Slotpark Oosterhout1

Efter frokosten travede vi en tur i slotsparken, hvor denne skønne lille idyl ligger.

Slotpark Oosterhout2

I parken står også dette kunstværk ” De Anoniemen”, udført af kunstneren Paul Elshout.

Slotpark Oosterhout3

Inden hjemturen var vi forbi Franks onkel og tante, hvor vi sammen med kaffen nød den fantastiske udsigt mod Breda, der er fra deres lejlighed på 9. sal. På hjemvejen fik jeg lokket Frank til at gøre et allersidste forsøg på, at finde det forsvundne kunstværk ” Contemplatieve plek” i skoven. Og sørme om ikke den pludselig stod foran os, uden vi behøvede at søge!

Contemplatieve plek1

Om kunstværket står i den kommunale folder, at det er en plet, hvor man kan finde fred og ro. En plet, hvor der egentlig ikke er noget. Imellem 3 stykker mur i den Korsikanske skov, finder man sådan en plet. Under fødderne ligger kun sand. Murene skærmer denne kontemplative plet af fra verden udenfor!

Contemplatieve plek2

Til design og udførelse af muren brugte Frank Bezemer den specielle teknik af Le Roy. Der er kun brugt affaldsmaterialer fra håndværkere og vejarbejdere. Resultatet er bemærkelsesværdigt og den struktur der opstår, giver plads for reder til forskellige fugle.

Contemplatieve plek3

Endelig er alle kunstværkerne fundet og der er ro i det lille hjem ☺.

8 kommentarer:

Inge sagde ...

Det var godt I fandt det manglende kunstværk, ellers havde I jo skulle bruge hele ferien på at lede.. ;-)
Brugt ferie er meget svært at sælge, der er aldrig nogen der vil bytte med bare en enkelt ubrugt feriedag.. :-)
Knus og god aften til dig Annette

Annette sagde ...

God morgen søde Inge, jeg har ligesom observeret, at den er svær at slippe af med eller bytte, sådan en brugt ferie.
Men pyt, oplevelserne har været mange og gode og vi har været i Danmark, så bedre kan det næsten heller ikke blive.
Knus og en rigtig dejlig dag til dig.

Anonym sagde ...

Wow, wow, wow..... jeg er vild med ”De Anoniemen”. Lidt dyster, lidt skummel.... og lidt skræmmende. Måske fordi vi ikke ved hvad der er under klæderne! Måske er der kun det som vores fantasi skaber...... det er virkelig genialt.

Jeg ville ønske at du havde sat dig en af figurerne. Gad vide hvordan det føles at sidde der? Føler man, at der er nogen som vogter over én? Eller føler man sig udspioneret? Og gad vide hvordan det ser ud for andre......

Jeg synes ”De Anoniemen” er et både flot, fascinerende, genialt og tankevækkende kunstværk. Jeg er vild med det og ville ønske at jeg kunne se det i virkeligheden.

Rejen sagde ...

Puha tænk hvis I stadig rendte og ledte, det kunne blive en lang ferie. Dejlige billeder fra jeres ferie, synes at De Anoniemen er lidt uhyggelig, ville nødig passere dem i mørket..;D

Annette sagde ...

Jens, jeg synes også den er skøn, den pirrer min nysgerrighed. Jeg lover dig næste gang jeg kommer til Oosterhout, så skal jeg sætte mig i en af dem og beskrive følelsen.
Et forsøg på at finde en webside med flere af kunstnerens værker er desværre ikke lykkedes.

Annette sagde ...

Anne Marie, ja ikke ☺. Heldigvis slap vi for det og kunne tage op til den lille familie i Danmark i stedet for ☺ ☺ ☺.

Salix sagde ...

Som altid skønne billeder, og den plet i skoven kan jeg altså godt lide, så det var dejligt, at I fandt det.
De Anonyme (jeg går ud fra, det er det, det betyder)er dog et dejligt kunstværk. Hvis man ikke lige har associasioner om KKK, synes jeg da ikke, at det er uhyggeligt.
Lene

Annette sagde ...

Lene, ☺ ☺ jeg havde overhovedet slet ikke tænkt på KKK, mere på spøgelser. Men er det ikke netop det fine ved skulpturen, at den sætter forskellige tanker i gang? Jeg har faktisk aldrig været tæt på og siddet i "stolene", selv om der ikke står noget om, at græsset ikke må betrædes ☺. Jeg har forsøgt at finde ud af om kunstneren havde nogle bestemte tanker bag værket, men det er desværre ikke lykkedes.