mandag den 12. marts 2012

Og så er det bare fremad……

Alphen aan der Rijn

I går skinnede solen fra en skyfri himmel og det var så varmt, at vi kunne sidde ude og drikke kaffe. Dagen i dag ser det ud til at blive lige så dejlig og vasketøjet er allerede udenfor. Sådanne dage vil vi gerne bede om mange flere af…….

Et nyt besøg på hospitalet onsdag eftermiddag afslørede hvad der har været galt gennem de sidste mange måneder og jeg er bare så glad. Internisten (specialisten i intern medicin) kunne med megen beklagelse i stemmen fortælle, at blodprøverne viste, at jeg har en diabetes 1 og at jeg allerede samme dag skulle begynde at sprøjte insulin.

Selvfølgelig er jeg ikke glad fordi jeg har diabetes, men jeg er utrolig glad for endelig at have fået en forklaring på, hvad der er galt. Indtil videre virker det hele lidt bøvlet, der skal 4 x dagligt måles blodsukker, sprøjtes insulin, resultaterne skal ringes til sygehuset, hvor man tager stilling til hvor meget dosis skal sættes op osv. Men alt bliver en vane og bare det faktum, at jeg allerede mærker en spirende energi og lyst til at foretage mig ting, som det er meget lang tid siden jeg sidst har haft lyst til, gør godt.

En rigtig god uge til alle jer derude i Blogland.

25 kommentarer:

Nille sagde ...

Øv altså! Men på den anden side er det jo rarere, at der nu er et svar og en forklaring på det. Jeg kan forestille mig, at det ikke er sjovt at skulle igang med daglig regelmæssig medicinering, måling osv. - men hvis du allerede nu kan mærke en fysisk forskel er det jo trods alt det bedste!

Jeg er sikker på, at man kommer ind i en rytme lige pludselig.

Jeg kommer i øvrigt til Holland i næste uge... jeg skal til møde i Veldhoven... må vist hellere finde et kort frem og se, hvor det er :-)

Hav en dejlig solrig dag!

Hernede har de lovet 17 grader på torsdag - men det er allerede dejligt solfyldt nu!

Ellen sagde ...

Hvor er det godt, at du er glad igen og kan se vejen fremad.
Men... havde du ikke fået konstateret diabetes? Godt nok en toer i første omgang, men alligevel? Er forskellen så stor på en etter og en toer?
Heldigvis er det en sygdom, man sagtens kan leve med, når man lige har fundet sin rytme.

Det er forår, og vi er glade - ikke?
Hav det rigtig godt :-)

Lene sagde ...

Anette, det er godt at de fandt ud af hvorfor alle dine anstrengelser ikke hjalp. Held og lykke med indkøringsfasen :-)

Unknown sagde ...

Hvor er det godt at de endelig har fundet ud af hvad der er galt, så du kan komme videre.
Her er vejret også dejligt - har lige siddet ude med næsen i sky i en lille time - og det skulle blive bedre i ugens løb, for det blæser stadig en del. Alligevel er der over 25 grader i solen - SKØNT.

Klem til dig

Annette sagde ...

Kære Nille, hvis ikke du allerede har fundet det, så ligger Veldhoven nær Eindhoven, efterhånden er det vist næsten én by. Jeg har en veninde der bor i Veldhoven og hun siger, at det kun tager hende 10 min. at cykle ind til centrum af Eindhoven.

Jeg har lige været ude på en længere travetur med mit 4 benede dagplejebarn og undervejs forsvandt den skønne blå himmel og er nu afløst af lysgrå, øv! Mon ikke også vi får en flig af jeres gode vejr på torsdag.

Jeg er også helt sikker på, at jeg snart kommer ind i en rytme, det hele er bare så nyt endnu ☺.
En skøn dag til dig dernede sydpå.

Rejen sagde ...

Godt at de endelig fandt ud af det, så du kan få den rigtige behandling...Held og lykke med det..;-D

Annette sagde ...

Kære Ellen, du har ret, jeg fik konstateret diabetes 2 (gammelmandssukkersyge) i december 2010 og har fået tabletter for det siden da, men nu er det blevet konstateret, at jeg har en diabetes 1.

Jeg var slet ikke klar over, at man i min alder kunne få en 1´er, det er mest børn og unge man hører om, der får det. Men iht. specialisten, så ses det af og til, at ældre også får det efter en kraftig influenza, længerevarende forkølelse eller ekstrem stress.

Jeg var begyndt på en længere historie om forskellen på diabetes 1 og 2, men jeg opgav, det vil blive for langt ☺. Jeg vil nøjes med at skrive, at ved 1´eren ødelægger kroppens immunforsvar insulinen og man skal derfor injicere insulin, hvorimod man ved 2´eren som regel kan nøjes med tablet medicin.

Jo, du kan tro at jeg er glad, fordi jeg nu ved hvad jeg fejler, det har været nogle trælse måneder og så må vi bare se fremad ☺.
Tusinde tak for dine ord.

Annette sagde ...

Kære Lene, tusinde tak for dine ord. Hav det godt deroppe i mosen.

Annette sagde ...

Kære Marianne, 25 grader, den tror jeg altså ikke at vi kan slå!

Jeg var ude og gå en tur med det 4 benede dagplejebarn og der kunne jeg godt mærke, at jeg nok ikke skulle have haft vinterfrakken på ☺. Men nu er der overskyet, det er jeg altså ikke så vild med, men lad os håbe, at det bare lige er i eftermiddag ☺.
Klem til dig helt deroppe mod nord.

Annette sagde ...

Kære Annemarie, ja du kan tro, at jeg er glad. Tusinde tak skal du have.

Jeg håber, at det går godt hos dig, det er så lang tid siden jeg har læst blogs, men det kommer, meget snart ☺.

Betty sagde ...

Det må være godt at få en rigtig forklaring.
Herfra kan du så bedre tage bestik og komme ind i de rutiner, der hører til.
God arbejdslyst med indkøringen. Det skal nok gå godt.
Hyggeligt at høre fra dig. ;-)

Pia sagde ...

Hvor er det dejligt, altså ikke at du har diabetes 1, men at det ser ud til, at du er på vej mod lysere tider :-)
Hos os har det været flot solskin både i går og i dag, men sidde ude er lige koldt nok endnu, men skønt er det :-)

Kisser sagde ...

Hvor er det rart at høre, at du kan komme i behandling for din etter.
Du er jo selv en etter, så det passer jo godt sammen.
Foråret er på vej og de lysere tider.
Knus Kisser

Fru Blå ,frublaasgemmer sagde ...

Det er altid godt at få en forklaring på hvad der er galt, så kan man jo få noget gjordt ved det. Rigtig god bedring.

Inge sagde ...

Dejligt at du endelig begynder at kunne se lyset igen.. Træls når den medicin man får ikke hjælper.
Knus og gode tanker til dig. :-)

Tina Liel sagde ...

Ja se det er jo både godt og skidt men er sikker på at det er lettere at kontrollere på den måde. Det samme skete for min veninde der har sukkersyge og hun fik det bedre efter at hun begyndt at skulle sprøjte insulin! Og hvor skønt at du allerede mærker en forskel!!! KNUS♥

Jens sagde ...

Jeg forstår dig godt - usikkerhed er det værste der findes. Selv om det ikke er sjovt at få diagnosen diabetes 1, så er det alligevel bedre end usikkerheden. Så kan lægerne jo bedre finde den rigtige behandling.

Rigtig god bedring! :-D

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Jamen altså... det er jo både godt og skidt!!
Jeg ved fra venner med Diabetes 1 at man vænner sig til sprøjten, det bli'r hverdag på et tidspunkt... jeg håber hverdagen indtræffer ret hurtigt for dig.
Dejligt at du allerede har fået mere energi! Og klarhed over hvad der er galt, uvished er træls...som en ægte jyde ville ha' sagt! ;-)
Held og lykke med projektet!!

Salix sagde ...

Kære Annette, som alle andre bemærker, så er det - uanset diabetes 1 - dejligt, at du nu kan se fremad igen. 4 gange dagligt med måling og sprøjte synes meget. Jeg har ingen erfaring med diabetes; men når lægerne har fundet dit rigtige medicinniveau, bliver det vel lidt nemmere? Her har vi også haft forårsvejr de sidste dage, og i overmorgen melder de 20 graders varme. Skønt.
Knus og ha det godt.

Salix sagde ...

Annette, er det bare mig, eller er det ikke muligt at få mail tilsendt, når der er nye kommentarer til indlægget?

Fruen i Midten sagde ...

Godt, at der endelig kom en afklaring på dit bøvl. Håber, du hurtigt kan komme ind i den rigtige rytme med insulin osv. Så vidt jeg ved, er det da til at leve med - rigtig godt endda - så snart man netop opnår den der rytme.

God indkøring. Kan man sige det? :-)

Conny sagde ...

Kære Annette
Det må være rat du har få årsagen, selv om det er rigtig træl, at få diabetes 1,men hvor er det dejlig at høre, at din energi er ved at vende tilbage.
Kan du have en rigtig god Weekend

Jønne sagde ...

Det var da en dejlig optimistisk overskrift! Håber det stadig går fremad for dig nu hvor du får den rigtige behandling..

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Øv Annette sikken en gang bøvl, nå min mor har nu gjort det i nogle år nu og hun tænker stort set ikke over det mere, det er nærmest en refleks, det vil det også blive en dag for dig er jeg sikker på, dejligt at du har så optimistisk et syn på tilværelsen, det er styrken i os mennesker.
God Søndag i det Hollandske.

Annette sagde ...

Tusinde tak for alle de dejlige kommentarer. Hvor er jeg glad for dem. Knus fra Holland.