tirsdag den 28. august 2012

Lørdag i Twente……

Endelig, lørdag midt på formiddagen, kunne vi sætte os i bilen og køre mod nord til de dejligste venner i Hengelo.

Ugen havde været hård, egentlig kan jeg slet ikke tillade mig at klage, men bør til gengæld have meget ondt af husbond, der hele ugen havde haft arbejdsdage på en længde af 14 – 16 timer samt hver ”morgen” havde måttet stå op kl. 2. Jeg var kun med fredag, men turde til gengæld ikke at gå i seng torsdag aften;  jeg var sikker på, at jeg aldrig nogensinde ville være i stand til at komme ud af fjer´ne  kl. 2 om natten. Underligt, at det var så hårdt, idet jeg indenfor militæret har arbejdet i skiftehold i over 18 år, men det har sikkert noget med alderen at gøre ☺.

Lørdag morgen startede også lidt bøvlet, så ud over at vi skulle besøge de dejlige mennesker oppe nordpå, så var det også som om vi kunne starte på et helt nyt kapitel og bare se frem til en dejlig dag. At vi så måtte finde os i at sidde i kø pga. en lukket motorvej, det tog vi med.

Værtsparret havde som altid lagt et spændende program for dagen og efter hjemmelavet appelgebak (bagt æblekage) og en dejlig frokost (jeg var jo slet ikke sulten, men der gled alligevel et par stykker brød ned ☺) og styrtende regn, der pludselig holdt inde, var vi parate til at udforske Twente.

Hele Holland er dejlig og fyldt med skønne små landsbyer med smukt restaurerede gamle huse, men især Twente er speciel. Et stop eller to i den del af Holland, hvor man jo alligevel kommer forbi, hvis man som os altid kører over Bremen – Osnabruck, kan så absolut anbefales.

Turens mål denne gang var Diepenheim, den skønneste lille landsby med godt og vel 2500 indbyggere. Så vidt jeg forstod, er byen centrum for den bildende kunst og vi så da også et par gallerier og et enkelt museum, udefra.

Diepenheim1Diepenheim2
En by, hvor turistforeningen har til huse i sådanne lokaliteter, den kan ikke være andet end ok.

Diepenheim3
Igen turistkontoret.

På den anden side af gaden var der en forretning “Drie kamers”, som meget nemt kunne have fået mit Visa-kort til at blive rødglødende.

Diepenheim6
Der var alverdens uendeligt dejlige ting, alt i alt en forretning af den type, som husbond har set i løbet af 3 sekunder ☺. Selv min gamle jordemodertaske stod der til salg for 135 €. 

Diepenheim4Ja, hvorfor ikke?  Midt i Diepenheim er der holdeplads for bussen til Lourdes! Altså, Lourdes i det sydlige Frankrig. Skiltet stod udenfor kunstmuseet og vi fandt aldrig ud af, om det tilhørte en udstilling på samme vis, som campingvognen der stod i vinduet på museets 1. sal ☺.

Diepenheim5Rent bortset fra, at den pink mand havde 2 venstrehænder og at værtinden faldt for den skønneste blå fløjlskjole, som hun dog formåede at lade blive i forretningen, så har vi bestemt ikke noget at klage over ☺.

Diepenheim7Jeg har skam fået lov til at publicere de 3 dejlige mennesker ☺☺.

Diepenheim8Rosarium De Broenshof, der indeholder et nu glemt antal roser, men tro mig det var mange.

Diepenheim9Vi blev enige om, at denne bygning engang må have været præstegård, den lå ved siden af kirken, stor, statelig og flot.

Diepenheim13Diepenheim14

Johanneskerk, der desværre var lukket.

Diepenheim11
Smukke “Huize Diepenheim”, der er i privat eje.

Netop som jeg synes, at jeg var fyldt med dejlige indtryk fra et skønt sted med oceaner af idyl, kørte vi videre til den skønneste lille perle, den gamle vandmølle “Den Haller”, hvor vi fik lidt vådt til ganen.

Den Haller3Den Haller5 
Den Haller menes, at være den ældste bestående vandmølle i Holland og den er nævnt så tidligt som i 1169. Jeg læste i dag, at stedet er meget anvendt til vielser, hvilket er meget forståeligt.

Den Haller2Den Haller4

Sikken et sted, mon ikke vi skal forbi en anden gang?

Fra “Den Haller” returnerede vi til Hengelo, hvor vi fik en skøn, skøn middag (jeg har bedt om opskrifter ☺). Hartelijk dank voor een mooie dag, wij verheugen ons om jullie hier in Brabant te zien.

Den Haller6 Garderoben på restauranten ved “Den Haller”.

12 kommentarer:

Inge sagde ...

Hold da op hvor nåede I at se mange smukke steder og ting på bare en dag.. Tak for turen Annette og knus til dig.

Fruen i Midten sagde ...

Det er helt utroligt, så mange smukke, gamle småbyer I har i Holland! Det er vistnoget, man bør skrive sig bag øret til senere ferieudforskning :-)

Annette sagde ...

Inge, der er bare så mange smukke steder hernede, så man næsten falder over dem ☺.
Selv tak og et stort knus tilbage til dig.
Jeg har ganske vist lige ønsket dig en god onsdag i mit svar under sidste indlæg, men på den anden side set, hvis jeg gør det igen, så må din onsdag blive ekstra god ☺.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, hvis du er til skønne gamle huse, dejlige caféer, idyl i læssevis, så er Holland helt sikkert et ferieemne. Det eneste er vejret, det opfører sig altså ikke altid lige så godt som længere sydpå ☺.
En skøn onsdag til dig.

Rejen sagde ...

Hvor er der bare mange smukke steder i Holland..Knus og god dag til dig..;-D

Ellen sagde ...

Tak for endnu en delig tur til et af de mange dejlige steder i Holland.
Det ser ud, som om denne lille by er lige så ren som de andre hollandske byer, jeg har set.
Engang så jeg en husmor gå og VASKE fortovet uden for sit hus. Med vand og sæbe og det hele! Det var altså i mine øjne lige lidt for meget af det gode.
Men det virker jo ... ingen smider affald fra sig på gaderne :-)

Stegemüller sagde ...

Jeg har aldrig været i Holland, men det kunne være jeg snart skulle gøre en rejse dertil; i hvert tilfælde hvis de små byer er lige så smukke, som den du nu har vist frem for os.

Sikke en masse ting I nåede på bare een dag, men I var selvfølgeligt også tidligt oppe.

Salix sagde ...

Dejlige billeder - smukt!
Der er langt, meget langt, mellem ældre, smukke huse her omkring.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Madame sagde ...

Dejlige billeder fra det smukke Holland - det må have været en skøn dag.
Klem og rigtig god weekend til dig, Annette.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Skønne billeder af sjove butikker. Små landsbyer er vel det der er mest af i Holland. End ikke Amsterdam og Utrecht har 1 million indbyggere...endnu.

Conny sagde ...

En rigtig skøn tur i har været på med mange dejlige gamle huse. Godt i fik tørvejr til turen.
Kuns Conny