torsdag den 30. januar 2014

De skal i hvert fald ikke smides væk, altså togbilletterne…….

Når der er et godt tilbud på togbilletter, der giver adgang til en hel dags rejse rundt i Holland, plejer jeg som regel at slå til. Jeg har en veninde, der bor oppe nordpå, hun og jeg plejer at mødes rundt i Holland et par gange om året og det var egentlig hende, der gav mig ideen i sin tid.

Da der i efteråret igen var tilbud, spurgte jeg husbond, om han havde lyst til en dags togrejse. Det har vi gjort et par gange og synes begge, at det var vældig hyggeligt og husbond var derfor straks med på ideen.

I forrige uge opdagede jeg, at de 2 billetter vi havde liggende, skulle bruges inden 2. februar! Da husbond stadig ikke skal involvere sig i for megen fysisk aktivitet pga. det skadede ankelbånd, var en dags togrejse ikke noget for ham, med mindre vi kun ville sidde i tog og det ville vi ikke. Dagene for rejsernes anvendelse begyndte at svinde ind og da det vil være synd at smide billetterne væk, står der 2 gange udflugt i kalenderen for mig i denne uge.

Jeg havde gået og tumlet lidt med tanken om, at den ene tur skulle gå til Rotterdam, som jeg kender alt for lidt til. En erfaren Rotterdamfarer og blogger Mai-Britt fra bloggen At bo i Holland, blev kontaktet for ideer. Mai-Britt gjorde kort proces og tilbød sig som guide ☺.

Søde Mai-Britt havde lagt forskellige planer, bl.a. Euromasten og en bustur rundt i byen. Planer, som vi desværre måtte opgive, da jeg er hæmmet af en skade på achillessenen, der pludselig opstod under en aftenvandring den 23 december og som bare bliver ved med at gøre ondt (ja, er der ikke det ene i vejen, så er der det andet, ØV).

Rotterdam er en spændende by, grundet Luftwaffes kraftige bombardement under 2. verdenskrig, er den ikke fyldt med smukke gamle huse som Amsterdam, men alligevel er der noget interessant over byen. Uanset i hvilken retning man ser, er der ny og moderne arkitektur og brede boulevarder. Jeg kan huske, at jeg engang skrev, at Tilburg vil i højden bl.a. med den 48 etagers høje beboelsesbygning West Point, men i forhold til Rotterdam, kan Tilburg ikke være med.

Aftalen var, at Mai-Britt og jeg skulle mødes på stationen Rotterdam Blaak. Stationens entre er en flyvende tallerken lavet i stål, den har en diameter på 35 meter.

Rotterdam Blaak

Første stop var Piet Bloms kubehuse, der er et af Rotterdams ikoner. De 40 huse, der ligger tæt på hinanden og er vendt 45 grader, blev tegnet i 1984. Arkitektens design skal symbolisere træer og husene skal sammen danne en skov.

Kubehuse1

Mai-Britt havde hørt, at man kunne komme ind og se et af husene, hvilket ville have været en oplevelse, men det viste sig desværre, at der i netop i januar og februar var lukket for besøg.

Kubehuse2

Spadsereturen gik videre til Maasfloden med Erasmusbroen.

Erasmusbroen

Vi skulle jo selvfølgelig ikke sulte og hos Douwe Egberts fik vi dejlige varme drikke og lækker gulerodskage, alt imens snakken gik.

Douwe Egberts1

Douwe Egberts2

En helt igennem dejlig dag, hvor vi til trods for at aktivitetsniveauet ikke blev helt som planlagt, fik set meget. Blandt andet var vi inde i den skønneste stofbutik, med stof fra gulv til loft i 3 etager, den kunne jeg godt tænke mig at besøge igen en gang ved lejlighed. Det gjorde bestemt heller ikke sagen ringere, at der nu ligger 4 stk. Hendes verden her ved siden af mig, fyldt med dejlige strikkeopskrifter. Tak for en dejlig dag og godt selskab i går, Mai-Britt.

Rotterdam

Nu mangler jeg så at finde ud af, hvor morgendagens tur skal gå hen. Der bliver checket togtider og kigget bykort til forskellige distinationer Nijmegen, Zwolle, Deventer, Middelburg og Venlo. Jeg har en kaffe- og krammeinvitation fra Merijn og hans mor i Oss. Desuden er der jo endelig dejlige Amsterdam, selv om det ganske vist kun er en måned siden jeg sidst var der sammen med veninden fra det høje nord . Vi får se, hvad dagen byder.

16 kommentarer:

Inge sagde ...

Sikke da en super ide, at man ind i mellem kan købe billige dag-togbilletter, gud ved om vi også har det her i landet..

Og når det så kombineres med et miniblogtræf, så bliver det ikke meget bedre.

Jeg har aldrig været i Rotterdam, og det kan jeg da se er en fejl, hvor er kubehusene spændende. Du må dertil en dag, hvor der også er åbent-kubehus.. :-)

Glæder mig til at høre, hvad du bruger den sidste billet til.

Stegemüller sagde ...

For Søren hvor ser Rotterdam spændende ud, og det understøttes af alle dine dejlige billeder derfra. En rigtig moderne by. Jeg har aldrig været i Holland, men jeg får lyst til at komme der ud fra dine fine beskrivelser. Holland er jo et fantastisk cykelland og jeg er inkarneret cyklist, så måske skulle jeg en sommer pakke de små Ortlieb-tasker og tage toget, den første del af vejen og så cykle landet tyndt. Det kunne være spændende.

Ellen sagde ...

Jeg havde slet ikke forestillet mig Rotterdam så spændende.
Ideen med billige dagstogbilletter er rigtig god - som Inge siger, skal det da lige undersøges, om vi har noget tilsvarende, men det tror jeg nu ikke, da jeg vil tro, vi i givet fald havde hørt om det.
Det er altid hyggeligt at møde andre bloggere, hvilket vist heller ikke slog fejl denne gang :-)

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Annette, tak for en hyggelig dag i Rotterdam hvor vi fik ondt både i benmusklerne og lattermusklerne. Næste gang må vi i Euromasten til frokost. Der er så meget mere at se i Rotterdam når man ikke har problemer med bentøjet ;-)
Dine billeder er virkelig gode!

Rejen sagde ...

Dejligt med sådan et lille blogtræf, og en rigtig god idé med dagsbilletter til hele landet, og sikke nogle spændende huse, det kunne have været sjovt at se hvordan de ser ud indenfor. ;-D Knus

Fruen i Midten sagde ...

Hihi, tænk at jeg har været oppe i Euro-masten og du ikke har! Det er så til gengæld desværre også stort set det eneste af Rotterdam, jeg har set. Hyggeligt med blog-træf :-)

Lone sagde ...

Fin måde at se dit nye land på. Hver by rummer sine flotte sider.
Et dansk blogtræf i Holland, er heller ikke så ringe..... :o)

Pia sagde ...

En skadet achillessene lyder ikke rart, men vi ved jo at en ulykke sjældent kommer alene.
Den flyvende tallerken er da opsigtsvækkende, og det samme er Kubehusene. Gad vide om det hele også er vendt 45° inde i huset :-)
Jeg venter spændt på at se hvad dit øje og kamera fanger på din næste turoplevelse.

Annette sagde ...

Inge, det tog lidt tid at få svaret, så sidste billet er nu brugt ☺. Det var knap så spændende en tur som den første.

En ting er helt sikkert, kommer jeg til kubehusene en dag der er åbent, så vil der komme mange, mange billeder derfra ☺

Annette sagde ...

Stegemüller, ja da Holland og cykler er tæt forbundet med hinanden, så vil det være en god ide.
Cykelstisystemet er eminent hernede. Kun ude på landet, hvor der er lidt trafik (ud over landbrugsmaskiner, selvfølgelig) er man nødt til at færdes på vejen.

Annette sagde ...

Ellen, ja det er en god ide med billigbilletterne. Frank og jeg har nu prøvet en længere tur et par gange og synes begge at vi har fået en del ud af turene. Der skal ikke tænkes på parkering og man kan stå af/på, når det passer en. Desuden begrænses eventuelle impulsindkøb ret så betragteligt, når de skal slæbes med rundt hele dagen ☺.

Du har ret, det var rigtig hyggeligt at mødes med Mai-Britt og snakke dansk en hel eftermiddag ☺.

Annette sagde ...

Mai-Britt, det er en aftale, næste gang er det Euromasten, måske til frokost? Du bliver også nødt til at vise mig de liggende ansigter på Rotterdam centraal. Og endelig ikke at forglemme et besøg i kubehusene. Vi skal vist sætte en hel dag af til sightseeing og bentøjet skal være i god træning ☺.

Annette sagde ...

Rejen, Mai-Britt fortalte, at 2 af kubehusene var til salg. Jeg drønede straks hjem for at kigge dem på nettet. Jeg kan se, at det ene hus i mellemtiden er blevet solgt, men her er linket til det andet: http://www.funda.nl/koop/rotterdam/appartement-47602713-overblaak-101/fotos/
Jeg tror, at man vil være nødt til at skille sig af med meget af ens bohave og købe nyt der passer til huset, for at der skal være plads til det hele ☺. Knus tilbage til dig.

Annette sagde ...

Fruen i midten, det er da ligegodt utroligt ☺. En anden blogger fortalte mig for kort tid siden, om alle de museer hun havde besøgt i Amsterdam og jeg har kun været i Rijksmuseum ☺. Jeg tror, at jeg skal indføre en ny stil, mere, meget mere tid til sightseeing ☺.

Annette sagde ...

Lone, ja selv efter godt og vel 11 år, har jeg stadig meget til gode at se, rigtig meget endda. Men jeg fryder mig, når jeg snakker med naboerne, der er indfødte hollændere og er i stand til at fortælle dem om steder, som de ikke har besøgt ☺.

Annette sagde ...

Pia, det er da utroligt, at man kan komme ud for sådan noget som en skadet akillessene bare ved at gå på fortovet. Det havde jeg ikke forestillet mig, men efter i går hos fysioterapeuten har jeg en tro på, at det snart er ok igen.

Jeg sender dig lige linket fra et af husene der er til salg, så kan du selv kigge.
http://www.funda.nl/koop/rotterdam/appartement-47602713-overblaak-101/fotos/
Som jeg skrev til en anden blogger, så tror jeg, at vi i hvert fald ville være nødt til at sælge en del af vort bohave og købe nyt, der var beregnet til huset, for ellers ville vi vist ikke få meget gulvplads ☺.