onsdag den 28. maj 2014

Nu må de da gerne lukke for vandhanerne deroppe……

Det regnede i morges, da jeg stop op ved 7 tiden, det har regent hele dagen, det regner stadig og for at det ikke skal være løgn, er der 90% chance for regn i morgen.

Regn1Regn2

Det er ellers lidt ærgerligt, for jeg har et gavekort, der brænder efter at blive brugt. Indrømmet, det er næsten et år siden jeg fik det og der har været tid nok til at få det brugt, men jeg har hele tiden tænkt, at det skulle bruges, hvis jeg på et tidspunkt fandt et eller andet unødvendigt, som det ville være rart at inkludere på matriklen. Nå, men i stedet for at bruge penge, er strygetøjet klaret og der er støvsuget, det er jo også fint nok.

I søndags var vejret anderledes dejligt og vi hoppede på cyklerne efter frokost. Starten krævede lidt forhandlinger, idet husbond helst vil starte ud i modvind, for så at have det behageligt på hjemturen. Jeg plejer til gengæld bare at starte ud og se, hvad der byder sig.

Turen gik først til Dongen, hvorfra vi fulgte en cykelsti langs med en blikstille Wilhelminakanal til Oosterhout. Netop der, havde jeg engang for år tilbage set en sluse, der i min erindring lå nær centrum og den ville jeg vise husbond. Efter lidt søgen lykkedes det os at finde slusen, beliggende i kanten af Oosterhout og ikke i centrum ☺.

Oosterhout1

Oosterhout2

Der var ingen trafik på kanalen og dermed heller ingen aktivitet hverken for sluse eller bro.

Oosterhout3

I går stod den på havearbejde og jeg havde taget kameraet med, for at forevige den grønne pragt. Desværre glemte jeg alt om fotografering indtil jeg kom hjem, til gengæld fik jeg fjernet næsten al ukrudtet. Der var ellers noget, som jeg gerne ville have spurgt om. Vi gøder med hestemøg i foreningen, der ligger et bjerg til fri afbenyttelse, hvilket er fint nok. Men jeg ved ikke om gødskningen er årsag til, at der overalt er det fineste lillebitte ukrudt, som jeg ikke kender fra Danmark. Heldigvis har både jeg og min medhavelejer fået bugt med vores, men i nabohaven er der et fint grønt tæppe over kartoffelrækkerne, det ligner mest af alt karse. Men jeg kan da ikke forestille mig, at hestene har spist karse ☺☺☺?

Jeg har et problem!
Min bonussøn sendte mig i sidste uge en whatsap, hvor dette nedenstående billede var inkluderet. Han synes, at det var en besynderlige statue og ville gerne vide, hvad den skulle symbolisere. Den hollandske tekst ved billede var noget med racisme i Danmark. Jeg har søgt lidt på må og få blandt de forskellige Nykredit afdelinger, for at se om jeg har kunnet finde statuen, men indtil nu er det ikke lykkedes. Er der nogle af jer, der ved i hvilken by statuen står?

Statue

Og så er det vist ved at være tid til at finde under dynen.

23 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg må nok indrømme, at jeg har det lige som Frank mht. hvilken retning cykelturen starter i :-)
Tror du ikke bare, at hestegødningen virker lige så godt for ukrudtet, som det gør for 'krudtet'? Men det er da irriterende, at der kommer så meget af det - det synes jeg nu bare, at der altid gør. Desværre ...
Det irriterer mig virkelig, at jeg ikke kan huske, hvor jeg har det den statue, for set den har jeg. Men hvor??? Det er der forhåbentlig andre, der kan hjælpe dig med.

Ellen sagde ...

Jeg fandt lige dette:
It is a parody on "Justitia" the blind.
Justitia is usually depicted as a blind(folded) woman holding a set of scales in her hand.
Her being blind shows that justice should be blind to gender, wealth or status.
However, this fat Justitia here is obviously a bit more evil since she is carried on the shoulders of a starving man - the simple man.
So this is criticism of the justice systems.

Det var en debattråd, men der stod kun, at statuen kunne ses i Danmark. Jeg vil prøve at lede videre :-)

Ellen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Ellen sagde ...

Den hedder Survival of the Fattest og er af Jens Galschiøtt. http://art-for-a-change.com/blog/2009/12/cop15-survival-of-the-fattest.html
Dit billede er fra Ringkøbing :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ja, jeg er altså også mest til at starte ud i modvind, hvis jeg absolut skal cykle, når det blæser ;-) Jeg tror, at der sagtens kan være ufordøjede frø i hestegødningen, men hvilke kommer jo helt an på, hvad krikkerne er blevet fodret med. Mit gæt er, at det ikke er ukrudt, men noget, der indgår i en grøntfoderblanding til græsning, hø eller lignende. Det er godt nok en statue, der får en til at spærre øjnene op. Og den kan måske starte en udmærket debat, men hvor ville jeg være træt af at have den stående ude foran min fine butik.

Annette sagde ...

Ellen, dit dejlige menneske, tusinde tak for dine oplysninger og dit arbejde. Jeg vil straks sende det videre til bonussønnen.

Jeg havde aldrig hverken set eller hørt om statuen, det kniber for mig at blive ved med at følge med i hvad der sker i Danmark, selv om jeg forsøger.

Igen tusinde tak og en dejlig dag til jer.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, hahaha, ja det har du ret i og så vender den endda rumpen mod Nykredit.

Ufordøjede frø! Jamen, hvorfor har jeg da ikke selv tænkt på det, selvfølgelig må det være sådan at det hænger sammen. Almindelig ukrudt kender vi jo alle, desværre. Men disse er ens og meget fine, netop som karse og der er millioner af det, heldigvis ikke hos mig længere.

En god dag til dig.

Bettys blog sagde ...

Galschøitts statue var også på et ophold på Silkeborg Torv for en tid siden. Jeg skrev også et indlæg om det, men det kan jeg nok ikke finde :-)
Dejlig cykeltur, I var på. God fornøjelse med havearbejdet.

Annette sagde ...

Betty, i så fald må jeg have set statuen i dit indlæg, men dengang har jeg måske ikke tænkt så meget over det, da det var før statuen fangede bonussønnens interesse.
Jeg har med stor interesse kigget på det link Ellen sendte med, det er makabre ting kunstneren laver.
Tak skal du have. En rigtig god dag til dig.

Pia sagde ...

Med hensyn til slusen, er jeg sikker på centrum har flyttet sig, og at din hukommelse er helt intakt ;-)
Da vi var i Holland, undrede det mig faktisk at vi så flere sluser, når nu landet er så fladt som det er.

Måske de små grønne spirer er lucerne?

Per Teilmann sagde ...

Ellen har måske set skulpturen på min gamle blog ;-) http://teilmann.org/?p=4041

Annette sagde ...

Pia, tak for din tillid til min hukommelse ☺.

Jeg synes, at din undren er meget relevant og jeg spurgte Frank, hvordan det egentlig kan være. Jeg fik en meget lang forklaring, men essensen er, at man er nødt til at have sluser pga. den store niveauforskel, der er på vandet.

Mange steder ligger landet en del lavere end havniveau, på det dybeste sted er det 6 meter under. Og for at udligne den forskel, er man nødt til at have sluser. Du må undskylde den korte og meget simplificerede forklaring.

Næste gang vi kører via diget til Oss, så skal jeg prøve om ikke jeg kan huske at tage et billede af en kanal og en grøft der ligger ved siden af hinanden og der er det tydeligt at se højdeforskellen på vandet.

Annette sagde ...

Per, tak skal du have.
Dit billede er en del pænere end det min bonussøn sendte til mig, men skulpturen er og bliver den samme ☺.

Lene sagde ...

Ja jeg mener også jeg har haft et billede af statuen fra Ringkøbing i 2010, men ikke om jeg kan finde det ;-)
Og så skal jeg hilse dig fra Ingelise og Ellen :-)

Stegemüller sagde ...

Jeg fulgte Ellens link til Galschøitts spændende statue, som fortæller så mange historier. Det var et spændende link.

Jeg ville også foretrække at cykle ud i modvind og så have medvinden tilgode til hjemturen.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Jeg foretrækker medvind både ud og hjem... det kan dog sjældent lade sig gøre. Løftet om 'Medvind på cykelstien' blev vist aldrig til noget ;-)

Annette sagde ...

Lene, tusinde tak skal du have.
Mine forældre havde Arentsminde central og både Ingerlise og hendes lillesøster Birthe har passet centralen. Det har altid været hyggeligt og rart at mødes med Ingerlise.

Jeg forstår ikke, at den skulptur helt er forbigået min opmærksomhed, nu hvor jeg ved, at den har været på så mange blogs. Det har nok noget med alderen at gøre ☺.

En dejlig Kristi Himmelfartsdag til jer.

Annette sagde ...

Stegemüller, jeg fulgte også Ellens link og læste den spændende artikel. Min første tanke var, at det var makabre skulpturer, men historien bag dem gør dem interessante.

En rigtig god Kristi Himmelfartsdag til dig.

Annette sagde ...

Mai-Britt, nej den gode Jacob Haugaard har ikke helt holdt, hvad han lovede i sin tid ☺.

Det gør mig ikke så meget om det er på ud- eller hjemturen jeg har medvind, det er lige træls uanset hvornår. Rent bortset hvis jeg cykler sydpå, så har jeg pga. skov og et dige langs jernbanesporet læ, så jeg synes ikke det er så slemt med modvind. Men indrømmet er man på en øde strækning uden et eneste træ, så er det en hård tørn og noget man skal tage højde for inden man cykler hjemmefra pga. blodsukkeret ☺.

En rigtig god dag til jer deroppe nordpå.

Madame sagde ...

Sikke en dejlig cykeltur I var på! Jeg får cyklet alt for lidt, men er til gengæld flittig i haven :-)

Annette sagde ...

Madame, tror du ikke at det er lidt ligegyldigt hvordan vi bevæger os, om det er med havearbejde, cykling eller traveture, bare vi gør et eller andet.
Er havearbejde er jo vidunderligt, især her om foråret.

Tina Liel sagde ...

Herlig statue af Galschøitt! Min far og mor har været på besøg i hans studie og det var noget af en oplevelse. Jeg er jo fra Odense og der har der været noget ballade om en statue af HC Andersen. Den er vist blevet sænket i havnen af han pga. nogle uoverenstemmelser! Skønne billeder fra jeres cykelture. De blomstermarker er altså smukke. Er stadig chokeret over det der skete omkring din svigermors dødsfald!!! Knus og god weekend søde Annette♥

Annette sagde ...

Tina, jeg må med skam melde, at Galschøitt totalt er forbigået min opmærksomhed, indtil nu. Jeg har lige læst artiklen om statuen af H.C. Andersen, der blev smidt i Odense havn, heller ikke det havde jeg hørt om tidligere ☺.
Jeg vidste ikke, at du er fra Odense, en vidunderlig by, hvor jeg tidligere kom meget ofte.
En rigtig dejlig uge til dig.