onsdag den 21. maj 2014

Rundt i omegnen.

Lige pt. bliver cyklen af flere årsager luftet dagligt. Som det måske allerede er fremgået af bloggen, holder jeg meget af at cykle, men netop nu skyldes det også, at foråret har budt på megen lidt fysisk aktivitet pga. den pokkers revnede akillessene (der stadig driller ind i mellem) og det kan aflæses på badevægten! Derfor, hvis jeg vil undgå skæld ud, når jeg skal til check på hospitalet i slutningen af juni, så skal der arbejdes ☺.

I forgårs var turen på 36,71 km og da jeg ville fotografere den yndigste vilde kanin, der lå udstrakt på en sandbunke og nød solen, fandt jeg ud af, at jeg var taget hjemmefra med et kamera, hvis batteri var fladt! Det burde egentlig ikke komme som den helt store overraskelse, idet kameraet altid ligger i tasken ☺. I øvrigt, så er vilde kaniner en stor plage hernede, de yndige små langører er overalt og haveejerne bander dem langt væk.

HeidewegI går gik det bedre, dog blev cykelturen kun på knap 26 km, men kameraet var til gengæld opladt ☺.

Molenschot

I Molenschot ligger den yndigste cafe/restaurant ”Herberg De Drie Linden”. Den stammer tilbage fra 1843 og var tidligere en bondegård. Jeg tror, at vi engang ved lejlighed på have en kop kaffe der, så jeg kan komme indenfor og bese lokaliteterne.

Breda1 
Holland er jo som bekendt fladt som en pandekage, lige på nær de 7 bakker i området øst for Nijmegen og den sydlige spids i provinsen Limburg. Nu er jeg ikke klar over, om der er tænkt hvad vi ikke har fra naturens hånd, det laver vi da bare selv. Der ligger givetvis flere hjemmelavede bakker rundt i landet, jeg er kun bekendt med denne bakke ved Breda, en ved Oss og en større ved Arnhem desuden ligger der et par enorme bjerge hos vore naboer mod syd, ved Antwerpen.

Breda2Og hvad bruger man så til at kreere sin egen bakke? Affald! Det er mig ubegribeligt, at man i det så miljørigtige Holland gør den slags, men det skal jeg nok ikke bekymre mig om. I øvrigt er det lidt sjovt, i Oss fandt folkene der i sin tid arbejdede med at lave bakken mellem affaldet en større hvid kasseret havestatue, den er nu stillet op på toppen og er i døgnets mørke timer belyst.

BavelTuren gik over Bavel videre mod Breda.

Haagdijk

Jeg har en yndlingsforretning, når det drejer sig om fødevarer, rengøringsmidler m.v., EcoPlaza. Det er ikke så ofte jeg handler der, både pga. pris og afstand, idet den nærmeste ligger i Tilburg. En dag jeg var i Body shop i Breda, kom jeg i snak med ekspeditricen (der i øvrigt var englænder), hun fortalte, at der nu også var en EcoPlaza i Breda og i går fandt jeg den endelig. Jeg havde fået at vide, at Eco-shoppen skulle ligge på Haagdijk, en multikulturel gade med frugt og grønt på fortovet og hvor lugten afslører Hollands afslappede holdning til hash. Jeg var flere gange ved at vende om, idet jeg ikke kunne forestille mig, at forretningen virkelig kunne ligge der, men jo, den var god nok. Selv om husbond af og til kommer med en bemærkning om, at det er utroligt hvad jeg transporterer på min cykel, så begrænsede jeg indkøbene i går ☺.

Breda3Den nye havn i Breda, den var tidligere havn, for derefter at blive parkeringskælder, for nu igen at være havn. Et yndet sted med mange caféer.

Boswachterij DorstPå hjemvejen cyklede jeg gennem Boswachterij Dorst, et større skovområde der ligger mellem Dorst, Rijen og Dongen. Normalt plejer de skotske højlandskvæg og de vilde heste der går rundt i området enten at gemme sig eller i hvert fald kun at kunne ses på lang afstand, men i går var en ko og hendes kalv på udflugt. Kalven stod og hyggede sig langs med cykelstien og mor stod i buskadset på den anden side og gumlede i buskene. Jeg ville gerne have haft en billede af koen også, men jeg turde ikke ☺.

10 kommentarer:

Inge sagde ...

Tak for en rigtig dejlig tur Annette, du er så god til at komme ud og se og opleve en masse spændende ting. :-)

Annette sagde ...

Inge, hvor er det sødt af dig. Men der er jo så meget at opleve hernede, set med mine nordjyske øjne ☺ ☺. Hav en god aften.

Stegemüller sagde ...

I har også lige så flot vejr som vi har. Det er dejligt at tage cyklen og komme ud i sommeren, og du er sørme da flittig til at komme af sted, og det er nogle lange ture, du tager. Dejlige billeder.

Madame sagde ...

Hvor er det flot, at du cykler 36,71 kilometer! Sikke nogle dejlige billeder. Tak fordi du deler med os herude og rigtig god weekend!

Ellen sagde ...

Det er dejligt at være med på dine rundture - på den ene side får jeg sådan en lyst til at feriere i Holland og på den anden side synes jeg, at jeg har set det hele, fordi du kommer så meget rundt og er så god en turistguide :-)

Pia sagde ...

Tak for en dejlig tur og nu ser jeg jo for mig alle de skønne cykelstier, hvor man i fred og ro kan nyde det i et tempo, hvor man også kan nå at se det hele, i modsætning til når man kører i bil. Vi talte meget om at tage cyklerne og campingvognen med i påsken, men vi blev enige om at det var for meget slæb, uden det store udbytte for de par dage.

Annette sagde ...

Stegemüller, ja det er vidunderligt, at vi har dette skønne vejr, forhåbentlig varer det ved længe. Jeg er meget bagud med, hvad der er sket i din verden, men forhåbentlig lykkes det mig snart at blive opdateret, jeg glæder mig.

Annette sagde ...

Madame, jeg er jo i den heldige situation, at der er så fladt her og hvis ikke vinden er alt for slem, så tænker jeg egentlig ikke over hvor langt jeg cykler, før jeg kommer hjem og kigger på kilometertælleren. Jeg er sikker på, at det ville være anderledes, hvis jeg skulle sloges med bakker og hård vind. En rigtig dejlig søndag til jer.

Annette sagde ...

Ellen, tak for dine rosende ord. Holland er dejligt, smukt og meget anderledes (end Nordjylland), så det er en stor nydelse at komme rundt. Desværre er jeg jo lidt begrænset i hvor langt jeg kan nå (læs: gider) at cykle fra bopælen ☺.

Annette sagde ...

Pia, jeg forstår godt, at I lod cyklerne blive hjemme i påsken. Jeg synes, at det er fint at have cykler med, hvis man har mange dage på et sted, da der jo er begrænsning for hvor langt man kan nå på en cykel.
Jeg så i øvrigt et barn med cykelhjelm i dag, men der er længe imellem dem.