mandag den 15. marts 2010

Så er der ro igen.....

Endelig blev der ro i det lille hjem og tid til at sætte sig til computeren efter en hæsblæsende uge.
Ugen drønede af sted med stormagtig hastighed og jeg føler jeg har været i sving i næsten alle døgnets vågne timer, men når jeg tænker tilbage, så er det egentlig ikke det helt store der er blevet udrettet og jeg forstår ikke helt hvor tiden egentlig blev af. Er det mon et tegn på, at dåbsattesten er meget guldrandet? Nu krævede myndighederne ganske vist, at jeg afleverede en splinterny dåbsattest, da jeg flyttede til Holland for ca. 8 år siden, men den oprindelige der ligger i gemmerne, den er godt nok ved at være lidt slidt i kanterne ☺

Både min mand og min bonusdatter har haft fødselsdag i ugens løb. Min mand havde for første gang i de år vi har kendt hinanden gaveønsker og de blev næsten alle opfyldt. Dog havde jeg for første gang ingen gave til ham, da vi er blevet enige om en fællesgave, som skal opleves når der kommer lidt mere forår i luften. Min bonusdatter Fleur, havde til sin 29 års fødselsdag ønsket sig en ring og så vidt jeg kunne vurdere, var hun godt tilfreds med vort indkøb ☺

Under en cykeltur til Tilburg i ugens løb opdagede jeg pludselig inde på en mark en falkoner, der var ved at træne en ny falk. Jeg tror det var første eller i hvert fald en af de første ture de var ude på sammen, for i det stykke tid jeg stod og kiggede skete der ikke andet end at de snakkede sammen og det så ud som om falkoneren madede falken. Jeg beklager det uskarpe billede, men jeg turde ikke gå tættere på af frygt for at forstyrre.

En god veninde, som jeg lærte at kende på et IT- kursus i 1999/2000 og som jeg ikke har snakket med i meget lang tid, ringede og vi snakkede, snakkede og snakkede igen. Hun og hendes mand var på vej til Los Angeles samme eftermiddag. De skulle være væk i 3 uger og havde masser af skønne planer for hvordan tiden skulle tilbringes. Jeg håber de får en vidunderlig tur og oplever mange spændende ting. Jeg glæder mig meget til at få tilsendt link med billeder og ville ønske, at det var os der skulle af sted på den tur ☺

Da jeg så kommentarerne omkring flodbåde kom jeg til at tænke på en skøn, skøn serie ” Het Bourgondisch Complot”, der blev vist i fjernsynet her for et par år siden.

Serien havde 2 hovedpersoner, den ene var den belgiske fotograf Michiel Hendryckx, der måske er kendt i Danmark, idet han sammen med skuespilleren Wim Opbrouck og musikeren Jean Blautes turede rundt i Europa på motorcykel i serien ”De bende van Wim” og jeg mener at kunne huske, at den serie også har været vist i dansk fjernsyn.

Seriens anden hovedperson var en ombygget flodbåd fra 1912, der til lejligheden havde fået navnet “Maria van Damme” og med den sejlede Michiel på Europas vandveje fra Gent til Mâcon.

Programmet var inspireret af de historiske bånd der er mellem Vlaanderen og Bourgondie og Michiel kom undervejs langs en del historiske monumenter i den franske skibsfart. Blandt andet blev han af en anden båd trukket gennem tunnellen fra Riqueval og på kanalen van Nivernais måtte han på grund af højden ligge hele bådens styrehus ned, da han sejlede igennem La Collancelle tunnellen.

I hver udsendelse havde Michiel, der er en spændende fortæller og et meget vidende menneske, en eller flere gæster der sejlede med et stykke vej. Af og til drog de på opdagelse rundt i landskabet omkring de kanaler der sejledes på, nogle gange endda på Velo Solex. En fast bestanddel under disse udflugter var, at Michiel trakterede med the/kaffe og Petit Beurre (lidt i stil med en Mariekiks) når de nåede bestemmelsesstedet samt at han altid viste et par af de smukke fotos som han fotograferede undervejs.

Nej, hvor ville jeg gerne se den serie igen, for ud over Michiel er fantastisk, at der kom mange spændende emner på bordet, så viste serien også det afslappede liv der levedes om bord på en hobbyflodbåd.

11 kommentarer:

Annettes space sagde ...

Danmarks Radio udsender i disse år masser af deres serier på DVD. (Også dokumentarer der har været populære.) Måske kan du finde den på DVD. Jeg mener også at jeg har set nogle af de afsnit, netop fordi jeg selv havde været på en tilsvarende tur...Iøvrigt en ferieform jeg godt kunne tænke mig igen.

Mia Folkmann sagde ...

Jeg kender kun alt for godt det med tiden, der piler afsted. Min far sagde altid, at tiden går hurtigere jo ældre, man bliver - og jeg lo bare dengang, hvor jeg var yngre og uforstandig :-). Men han havde jo desværre ret...

Serien "Het Bourgondisch Complot" lyder alle tiders - den må vi da finde på DVD. Jeg ved, at den findes i Belgien og koster ca. 20 EURO. Jeg elsker den slags og ser dem gerne på engelsk, men jeg går bestemt ikke af vejen for flamsk. Jeg forstår sikkert kun halvdelen - men man kan jo altid nyde billederne... :-)

Mette Lykke sagde ...

Tillykke til jer allesammen..
Men mest til dig søde Annette.
Ja hvor bliver tiden egentligt af, lige nu må det gerne gå lidt hurtigt så vi kan gå det længe ventet forår i møde.

Madame sagde ...

Et stort tillykke med din mand og din bonusdatter, Annette! Det lyder som en dejlig oplevelse, at du så en en falkoner, der var ved at træne en ny falk. Jeg har oplevet falke på Falkonergården i Fredensborg, hvor der er fremvisninger hver søndagen i sæsonen. De store fugle fløj helt ned over hovederne på publikum :-)
Ha' en god mandag varme klem til dig!

Rosemary and thyme sagde ...

Tillykke med bursdager familien, Anette!
Ja, tiden går fortere og fortere jo eldre man blir! Og det er litt skremmende å tenke på når man er femti pluss!!!
Håper du kan finne serien du så gjerne vil se.

Ha en fin kveld:)
Klem Tove

folehave's univers sagde ...

Åh det lyder bare vidunderligt med udsendelserne om flodbådsturen. Det ville jeg gerne følge. Har dog ikke TV, men kan se DVD på maskinen. Måske en sådan, DVD skulle erhverves.
Tak til dig Annette, for en dejlig blogg. Jeg glæder mig altid over at læse med.

Sol sagde ...

Hej Annette

Den flodbådsserie ku' jeg godt ha' lyst til at se.

Jeg håber at I har haft dejlige fødselsdage og -fødselsdagsfejring.

Mange hilsner
Solveig i Champagne

Annette sagde ...

Tak for alle jeres søde hilsener.
En rigtig god dag til jer alle.

Ellen sagde ...

Det var rart med en lille opdatering :-) - men det kan bestemt godt være svært både at nå sit liv og at blogge...

Tina Liel sagde ...

Kender godt når tiden bare flyver afsted!!! Tillykke med manden og bonusdatteren! Hvor fantastisk lige pludselig at opdage sådan en falkoner - kan godt betale sig at slæbe rundt på kameraet! Den serie lyder fantastisk. Ender med at vi alle tager på flodbådsferie til sommer ;-) KNUS

Conny sagde ...

Kære Annette
Jeg var også ved, at tænke på om du var syg, eller det var nu du skulle på hospitalet ,men det er dejlig høre, at du kun har haft travl. ET forsinket tillykke med mand og bonusdatter. Jeg synes det er spændende at se falkoner arbejde med falkene.Den lyder spændende den serie du fortæller om, men jeg kan ikke huske at jeg har set den.
Kan du have en god aften