mandag den 31. maj 2010

Hoya Carnosa.

Det ender nok med, at jeg skal ud i noget omplantning engang i efteråret....
Vores Hyoa Carnosa/voksblomst, der plejer at berige os med 6 - 8 blomster på en gang og fortsætte med at blomstre hele sommeren, er i år beskedent startet med 2 blomster.
Selvfølgelig kan de nå at komme endnu, men hun er også ved at være en ældre dame på i hvert fald 15 år og har gjort turen med igennem 4 flytninger, alt i alt noget hun har klaret i stiv arm.10 kommentarer:

Inge sagde ...

Wauuu hvor er den flot Annette, jeg har prøvet til nogle gange, har også haft blomster.. og så er planten gået til de evige voksmarker..
Skønt at du er igang igen her i Bloglandia efter dit malerarbejde..
Knus

Annettes space sagde ...

Hvor er den fantastisk flot. Jeg havde een engang som blomstrede een sommer ( 6 mdr i træk ) og så døde den stille og roligt....

Dejligt du er online igen :-))

Lotte Glensnov sagde ...

- og så popper jeg lige op her også!
Jeg har da ved gud ALDRIG set sådan en voksblomst før - den er jo helt fantastisk og JA, fuldstændig som voks. Det er sku da for vildt!
En ordentlig krammer og knus til dig

Madame sagde ...

Godmorgen, Annette, sikke en yndig plante - sådan en har jeg aldrig set før. Måske du kunne tage en stikling, inden den vælger at gå til de evige voksmarker? Jeg har bevaret flere af mine kære, meget gamle planter på den måde.

Ha' en dejlig dag, varme klem :-)

Ellen sagde ...

Min mor havde en voksblomst i rigtig, rigtig mange år - husker ikke hvor mange, men langt mere end 15, så keep on :-) det er sådan en speciel blomst. Drypper den ikke også af nektar? Det var noget værre fedtet griseri under min mors plante, når den blomstrede.
Den overlevede desværre ikke og døde nogenlunde samtidig med min mor...

Du må søreme da ikke smide alle dine minder ud, men det nænner du så heller ikke... Dem skal din datter da have. Er hun ikke interesseret i at overtage sådan noget?
Det er sjovt med både poesibøger og træskærerhåndværket.
Jeg skrev engang om min farfars poesibog - den vil Charlotte gerne have.

Jeg er, som før nævnt, imponeret over din energi; nu har du oven i købet kureret dit knæ med den :-D Det må bare være så dejligt, når man kan se på den store forandring, der er sket med hjemmet.

Rosemary and thyme sagde ...

Tusen takk, Annette, for koselige ord hos meg.
Jeg må innrømme at jeg ikke klarer å følge alle innleggene i Blogglandia for tiden.
Tiden strekker simpelten ikke til.
Håper det kommer seg snart.

Voksblomst har jeg faktisk aldri hørt om eller sett før.
Denne var utrolig vakker!
Og flotte bilder du har tatt av den også:)

Ønsker deg en super dag, Annette
Klem Tove

May Anna sagde ...

Hej Annette
Annette du har da skisme "grønne fingre". Voksblomsten er utrolig smuk selv om den drypper lidt, og duften er helt speciel - lidt sødlig. Jeg havde to store voksblomster, da jeg flyttede hertil, men de gik til. Ja jeg havde jo travlt med at flytte og komme i orden, suk.
En god dag til dig

Salix sagde ...

Hej Annette
De voksblomster er bare så smukke. Min mor havde een i mange år, som blomstrede ofte - hun kaldte den "porcelænsblomst". Hendes plante havde glatte blade.
Jeg har både en med glatte blade og to som din, med "krøllede" blade. Ingen af dem har blomstert, skønt den førstnævnte er omkring 10 år gammel.
Hvad for en plante (som langt hår) er det, som holder din ved selskab?
Lene

Conny sagde ...

Kære Annette
Hvor har du været flittig, men jeg synes det fantastisk, at arbejdet har kureret dit knæ,det er da bare god, at du kan udskyde hospitalet lidt endnu.Hvor er din voksblomst stor og flot,men det nok en omplantning der skal til for, at få flere blomster,men den er da godt nok sejlivet.
Han du have nogle dejlige solskinsdage nede i det skønne Holland.

Annette sagde ...

Kære alle, tak for jeres søde kommentarer.
Sjovt nok, så drypper denne udgave af voksblomsten med krøllede blade ikke så meget som den med almindelige blade. Dem har jeg haft et par stykker af, som jeg overtog efter min mor, men de gik desværre til de evige blomstermarker ☺.
Lene, jeg kan ikke huske hvad den langhårede hedder ved siden af voksblomsten, den er også gammel og jeg tror også at den vil have glæde af en omplantning. Du har fuldstændig ret, min mor kaldte den også porcelænsblomst, det havde jeg helt glemt ☺.
En rigtig god aften til jer alle.