mandag den 27. september 2010

Ferie 2010 - del 2.

Via krogede småveje og med et par indlagte besøg undervejs, nåede vi søndag først på aftenen frem til Aalborg, hvor vi tilbragte den anden ferieuge.

Nogle gange kan jeg godt længes efter en travetur i Aalborgs gader og min mand påstår (uden at blinke), at vi har travet i dem alle, endda op til flere gange i løbet af ugen. Jeg vil til enhver tid påstå, at det ikke passer, for det havde vi overhovedet ikke tid til ☺.

Hvor er der dog sket meget i Aalborg, siden jeg rejste fra Danmark, især på havneområdet, hvor vi havde indlogeret os. Selvfølgelig er vi af og til inde i centrum af Aalborg, når vi er i Danmark, men da vi denne gang boede der, lagde jeg mere mærke til alle forandringerne. En stor del af det der er sket, vil jeg kalde smuk udvikling, andet er jeg knap så begejstret for.

I ugens løb fik jeg endelig smagt de berømte flødeboller fra "Summerbird", som jeg har hørt så meget om fra min datter og svigersøn. Indrømmet, de er lækre, men hold da op hvor de mætter.

Under en af traveturene kom vi forbi Aalborg Slot, hvor min mand under sit ophold i Danmark, blev kaldt til møder hos en instans, som jeg ikke længere kan huske navnet på. Jeg var med til et enkelt møde og som jeg husker det, så var det ikke rart at være udlænding, der ville bosætte sig i Danmark. Heldigvis er det gået lettere her i Holland for mit vedkommende, men det er måske årsagen til, at vi er 16,6 mill. hernede ☺.

Ugen blev brugt på familie og venner, alle stod på pinde for at beværte os med det ypperligste fra køkkenet (hvilket badevægten ikke var spor i tvivl om, da vi kom hjem ☺). Men hvor var det dejligt at se dem alle igen.

En dejlig genopfriskning af tiden fra før min mor døde i 1992 skete, da vi til eftermiddagskaffe i Hjørring fik serveret "Fru Eckersberg", fruen smagte helt vidunderligt og meget bedre end jeg huskede den.
Min mor elskede flødeskumskager og i det hele taget alt hvad der havde med konditorkager at gøre, derfor blev det en tradition, at jeg bagte en kage ved navn "Fru Eckersberg", som hun fik til sin fødselsdag den 20 September. Men i alle de år jeg kan huske tilbage, har der været pragtfuldt vejr med fuld sol om eftermiddagen på netop denne dato og da "Fru Eckersberg", der var beklædt med smørcreme kun kunne transporteres på skødet af passageren på forsædet, så var den ikke særlig lækker, når vi nåede frem, faktisk temmelig vammel. Den vi fik i Hjørring kom direkte fra køleskabet og var umådelig lækker.

Vi nåede også en enkelt turistattraktion "Marinemuseet" i Aalborg og selv om det måske ikke lige hørte til blandt mine præferencer for hvad det ville være sjovt at se - inden start, så viste det sig at være en utrolig god oplevelse med megen historie. Museet husede også mange billeder fra Aalborg før i tiden. Der var mange spændende ting at se på og kan så absolut anbefales.

Hold da op hvor har de godtnok kommet hinanden ved i sådan en ubåd, privatlivet bestod af en kuffert.

Toiletfaciliteterne ombord på "Springeren" og vi så endda hele 2 af dem.

Igen et minde fra langt tilbage i tiden. Hvis jeg som lille pige af og til skulle overnatte hos min moster, så lå vi altid inden sovetid og kiggede i en bog med rederimærker, da både hun og min onkel sejlede. Desværre må jeg nok erkende, at al den viden jeg dengang tilegnede mig er gået tabt og jeg kan faktisk ikke huske ret mange af dem, hvis da ikke ligefrem det står J.L. for J. Lauritzen.

Jeg mener også at kunne huske, at der i min barndom rundt i Aalborg stod disse miner og at man kom penge i dem, men hvem og hvad pengene egentlig gik til, det har jeg glemt. Mon det kan have været til sømandsenker?

Den sidste perle i rækken inden hjemturen var fætter- og kusinefesten i min fars familie, det var en dejlig eftermiddag og aften. Desværre var der nogle af de indbudte, der var optagede til anden side, men vi nåede op på ca. 35 deltagere. Min ene kusine og hendes mand, der bor skønt med udsigt til fjorden, lagde hus til begivenheden - flot at de orkede det.
Samværet blev indledt med kaffebord fyldt med skønne kaloriebomber, blandt andet faster Vera´s berømte lagkage og småkager efter en opskrift der er gået i arv fra faster Kristiane, min bedstefars søster, en dame vi alle havde stor respekt for.
Efter kaffen var vi en del der gik på kirkegården, for at se de desværre frafaldne familiemedlemmers grave.
Resten af dagen og aftenen gik med snak og spisning og hvilket måltid. En kreativ fætter havde fremstillet en grill, der i mine øjne mest lignede et gammeldags lokomotiv. Han beklagede, at han ikke havde nået at få grillen malet udvendigt før festen, men det gjorde ikke spor, for hvor var den i stand til at producere lækkert kød og fantastiske kartofler. Hold da op hvor det smagte godt. Det var en utrolig dejlig dag og selv om man desværre ikke når at få sludret med alle, så blev der lavet løse aftaler om motorcykelture til Skotland og en del var enige om, at den næste fætter- og kusinefest skal foregå i Holland ☺.

Der blev selvfølgelig også tid til de sædvanlige indkøb af alle de nødvendigheder, som vi plejer at slæbe med til Holland. Mange, mange poser af Belsø´s "Morgenknas" og "De Luxe Mysli" til husherrens morgenmad, et absolut ikke mindre lager af frugtstænger, et par poser af Irma´s grød, norsk müseost osv. Jo, jo nu er vinterlageret fyldt igen.
Alt i alt 14 skønne dage dage "hjemme" i Danmark, hvor har vi dog nydt det og er blevet forkælede fra alle sider. Inden ferien strejfede det mig et par gange, at der i år ikke blev noget med varme og solbadning på de franske strande, men jeg må sige (skrive), at vejrguderne over Danmark gjorde deres bedste for at kompensere for det. Min mand har den holdning, at ferie er lig med shorts og der var kun en enkelt dag, hvor han måtte kapitulere og trække i lange bukser.
Tak til jer alle for nogle dejlige timer og oplevelser.

20 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Sikke en dejlig og for mig velkendt rute i har været på:)
Aalborghus Slot rummer idag Statsforvaltning og herunder også udlændigeservice, så det har nok været der din mand har været til samtale..
Marinemuseet har jeg ikke været på siden jeg var barn, men Emma og mig bevæger os gerne rundt i området med jævne mellemrum, for bag ved ligger "Aalborgs Christania / Skurbyen" og en dejlig sti at gå tur ved langs fjorden..

Lyder til i har haft en dejlig tur- i må næsten kunne trille hjem:)

Salix sagde ...

Skønt at høre, at I havde så dejlig en ferie. Det er altid så dejligt at besøge Danmark (noget som jeg tror, at de, som blev "hjemme", slet ikke forstår)og som du fortæller om Aalborg, så er der jo sket uendeligt meget i alle dele af samfundet, siden vi "rejste ud".
Også det med fætter-kusinefest tror jeg, at vi værdsætter så meget mere, da vi jo så sjældent ser de fleste af dem. Ikke at vi er blevet gamle, nej-nej, men som tiden går (og mange fra forrige generation ikke er mere), tror jeg, at vi finder andre værdier i samværet med dem, som vi delte vores barndom med.
Den grill ser da bare super effektiv ud. Jeg har set noget lignende herovre, som for det meste bruges til "helstegt" gris, lam eller kyllinger.
Lene

Inge sagde ...

Dejligt med ferie "hjemme" - og Summerbird flødeboller... uhmmmmmmmm dem kan vi få i Den franske vinhandel her i byen, de er stærkt vanedanneden, med marcipanbund og tyk mørk chokolade... gud ved hvad det er der drypper fra hagen lige nu.. ;-))
Jeg har boet 4 år i Aalborg, inden jeg flyttede til Roskilde, og jeg er vild med byen, valgte Roskilde fordi den minder om Aalborg... syntes jeg i hvert fald dengang.. :-) desværre har Roskilde ikke noget der ligner "gaden" og nattelivet, men heldigvis er vi blevet ældre, så det er ikke helt så vigtigt mere.
Knus og en dejlig aften til dig.

Conny sagde ...

Kære Annette
Det Lyder til i har haft en rigtig dejlig ferie i Danmark,dejlig at høre lidt om Aalborg, da jeg ikke kender Aalborg særlig godt, skønne billeder der oppe fra.Hvis vi kommer der op en gang skal vi vist se Marinemuseet, jeg har en svoger der har været kaptajn på en ubåd. Sikken skøn familiefest i har haft.
Kan du have det godt der nede i Holland

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Dejlige billeder Annette, det må være helt nostalgisk for dig at komme hjem og se de forandringer der nu en gang er sket, det lyder godt at du har fået banket lagret med importvarer op igen.
God aften nede i Holland.

Rejen sagde ...

Hej Annette, tak for fødselsdagshilsen, og sikke en dejlig ferie I har haft, der har da været masser at opleve....her er jo smukt mange steder i Danmark, må være ekstra dejligt at komme hertil når man bor udenlands....Knus til dig....

Mia Folkmann sagde ...

Det lyder som en rigtig dejlig ferie; og også meget alsidig, for I fik da nået en hel masse forskelligt. Jeg kender ikke Aalborg særligt godt - har kun været der et par gange - så dér må jeg tage revanche. Det må jeg også på kagefronten, kan jeg høre. Jeg er (hmmm) ret vild med konditorkager ligesom din mor, men jeg har aldrig hørt om "Fru Eckersberg". Det er helt sikkert en fejl!! ;-)

Madame sagde ...

Sikke dejlige billeder, Annette, og det lyder som en ferie fyldt med gode oplevelser. Aalborg er en by jeg slet ikke kender, men det må der bestemt gøre noget ved :-)
Klem og ha' en dejlig dag!

Annette sagde ...

MissMuffin, godt at jeg har dig til at opdatere mig med Aalborg ting ☺, jeg kunne simpelthen ikke huske hvad den hed, den offentlige instans hvor vi var til møde, tak skal du have.
Også mht. Skurbyen, der mente jeg at kunne huske, at der af og til skete lidt lyssky ting og sager, men jeg var ikke sikker.
Jeg elsker Aalborg og som jeg skrev så savner jeg tit, at kunne trave en tur i gaderne, jeg behøver ikke at købe noget eller måske bare lige lidt...... ☺
En god dag til dig.

Annette sagde ...

Lene/Salix, jeg er fuldstændig enig med dig, der sker noget med os, når vi drager væk fra de hjemlige strande, det betyder meget mere for os at komme "hjem" og være sammen med familie og venner.
Af og til kan jeg også følelse mig lidt en smule rodløs, ikke i negativ forstand, men hvis jeg tænker på Danmark, så er det mit fædreland, men jeg føler alligevel ikke jeg hører 100% hjemme i Danmark. Hvis jeg tænker på Holland, så bor jeg her og bliver mere og mere glad for at bo her, men alligevel, så hører jeg ikke 100% hjemme her. Min mand og jeg plejer at sige til hinanden, at vi er priviligerede, for vi kan tage det bedste fra de 2 lande og lade resten ligge ☺.
En rigtig god dag til dig derovre.

Annette sagde ...

Inge, det var sjovt, har du virkelig boet i Aalborg. Jeg elsker den by, selv om jeg aldrig har boet i selve Aalborg, kun i Nørresundby. Men Aalborg har altid været stedet man tog til for at handle, studere, arbejde og selvfølgelig at gå i byen.
Jeg har lidt på fornemmelsen, at jeg ville føle mig som på en anden planet, hvis jeg tog en tur i "Gaden" nu om dage ☺. Men der må selvfølgelig også være steder for det "ældre" publikum ☺ ☺.
Knus og en skøn dag til dig, i tankerne er du vel allerede ved at være halvt afsted på ferie ☺.

Annette sagde ...

Conny, det er egentlig sjovt, at I ikke kommer til Aalborg så tit, men på den anden side set, I har jo alt hvad I skal bruge i jeres dejlige by.
Inden vi gik ind på museet havde jeg nok mere lyst til at trave rundt i Aalborgs gader, men efter besøget synes jeg det havde været utroligt spændende og jeg tror, at det vil være ekstra spændende for jer, hvis I kan få din svoger med, han kender jo meget af det. Det var mit første besøg i en u-båd og jeg må indrømme, jeg misunder ikke dem, der har arbejdet der.
En rigtig god dag til dig fra et gråt og tåget Holland.

Annette sagde ...

Michael, det er vidunderligt! Men som jeg netop skrev til Lene, der også bor udenlands, man føler sig på en eller anden måde lidt rodløs, for man hører ikke 100% hjemme hverken i fædrelandet eller i det nye land, ikke at det nødvendigvis er dårligt, da det giver grobund for mange nye opdagelser og interessante oplevelser.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Annemarie, ja det er som om jeg oplever skønne Danmark på en helt ny måde når jeg kommer hjem, herligt.
Et stort knus og en herlig dag til dig.

Annette sagde ...

Mia, nej, nej, det går ikke an at sende dig opskriften på Fru Eckersberg, for så varer det ikke længe før de tabte kilo er tilbage ☺ ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Madame, jeg synes næsten ikke, at jeg kunne have ønsket mig en bedre ferie. Det eneste der måske manglede, var en lille tur til hovedstaden, men det må komme en anden gang ☺.
Knus og en rigtig god dag til dig.

Sol sagde ...

Kære Annette
Hvor hyggeligt med en lille rundtur i Aalborg. Det er sådan en hyggelig by.
Vi har også været til fætter- og kusinefest i sommer, og det betød også mere for mig, end jeg ellers har oplevet det tidligere, at kunne præsentere dette miljø for mine børn og mand. Her i Champagne holder man ikke den slags fester, det er ikke nødvendigt for familien er større end den er i Danmark. Man ser simpelthen sine fætre og kusiner og deres børn og så videre i løbet af året. Men det er sikkert også et landfænomen.

Mange hilsner til dig i Holland,
Solveig

Lone sagde ...

Jeg har også nydt turen til Aalborg her hos dig :)
Jeg har aldrig været der selv. Det har jeg tilgode.

I har nået at se og opleve meget i jeres ferie.
Da husbond og jeg holdt ferie var det så varmt, at vi dårligt gad bevæge os fra havens skyggefulde hjørne ind i huset for at hente kolde drikke :))

Der ligger også en U-båd i Kbh. Havn, man kan komme ned at besøge. Det kunne være, man skulle gøre det. Jeg forstår ikke, at mennesker har kunne leve på sådan en arbejdsplads - og så på dybt vand, hvor man ikke lige kan smutte ud og få en mundfuld frisk luft.

Tak til dig for historie og billeder fra en del af landet, jeg ikke kender så meget til :)

May Anna sagde ...

Hej Annette
Igen-igen et rigtig herligt indlæg fra dig. Ålborg kender jeg ikke, men hvor er der dog mange dejlige steder deroppe. De smalle stræder med toppede brosten er så charmerende. Ligeledes gamle huse med bindingsværk. Det må have været spændende med et besøg i en u-båd.
UHM! norsk müseost er kræs - kunne spise det hver dag, men fedtprocenten er for høj, så det er kun til jul, jeg har den norske. Belsø´s produkter elsker jeg også og ligeledes frugtstænger/plader, det er sundt slik.

En rigtig god dag til dig

Kisser sagde ...

Puha, jeg føler mig stopmæt af alt det I har sat til livs.
Ålborg er en herlig by. Jeg husker den meget tydeligt fra de unge år, hvor min Finn og jeg kom der meget - sammen med alle hans fætre fra Nordenfjords. Jeg husker ganske glimrende, at jeg skulle køre en masse af dem hjem til Moseby i vores Taunus 12M - vi var 12, og hvordan de har kunnet være der, er mig stadig en gåde.
Tak for endnu et herlig indlæg om ferien i Danmark.
Klem