mandag den 4. oktober 2010

Søndag i sommervejr....

Oktobersøndag med sommervejr! De fleste var i t-shirts, enkelte endda i short, herligt.

Vi besluttede os for at lufte "det røde lyn", hvem ved, det bliver måske sidste mulighed i år og selv om det var varmt, rigtig varmt i hele udstyret, så var det også rigtig dejligt.

Første stop var Waspik, hvor kirken lige skulle foreviges til slægtsforskning i min mands familie. Hvad klovnen (altså mig) ikke lige havde forudset var, at der i en lille bitte landsby kunne gå hen og være 2 kirker, begge endda ret imponerende.

Mens vi stod og så på, opdagede vi, at sideskibet var skævt.

Imponerende bygning, men desværre for meget modlys til at få et godt billede.

Efter Waspik fik chaufføren lov til at bestemme ☺ og vi kørte lidt rundt på må og få. Vi var omkring smukke Geertruidenberg, i håb om at finde en kop kaffe. Men da der var byfest, fortrak vi hurtigt igen.
Efter den!
Foran os kørte en Rolls Royce i astadigt søndagstempo.
Kaffen blev indtaget på en restaurant i Drimmelen, med udsigt over Bergsche Maas med nationalparken Biesbosch i baggrunden. Det var lidt svært at løsrive sig.

De sad troligt og ventede på smulerne fra de "riges" borde ☺.
Undervejs på hjemturen opdagede jeg, at klokken kun var 15.30, hvilket betød at vi stadig kunne nå at se jubilæumsudstillingen for Flyvestation Gilze-Rijen, idet den også havde været på programmet over mulige aktiviteter for søndagen.
Vi har flere gange snakket om den udstilling, min mand ville meget gerne se den, da han som barn altid synes det var spændende, når de passerede flyvestationen undervejs til/fra familiebesøg i Breda. Og da jeg gennem mange år har arbejdet indenfor branchen, så kunne der måske også nok være et par ting, som jeg ville finde interessante ☺. Til udstillingen er der sådan set kun at bemærke, at vi har været der og det var så det! Der var fyldt med glade ældre mennesker, der igennem mange år har arbejdet på flyvestationen og fik meget ud af se alle de gamle billeder og enkelte mødte endda gamle kolleger, alt i alt lidt hyggeligt.
På hjemturen, hvor jeg sad der på bagsædet og nød det gode vejr, kom jeg til at tænke på, da jeg var barn og vi havde været i sommerhuset om søndagen for at drikke eftermiddagskaffe og måske vælte rundt i Vesterhavets bølger. Jeg kan huske, at jeg altid blev en smule trist, når vi kørte hjem sidst på eftermiddagen, jeg ville at den dejlige stemning og hyggen skulle fortsætte, jeg havde det lidt på samme måde i går, for det hele var bare så dejligt ☺.

16 kommentarer:

Rejen sagde ...

Det var godt I kom ud og fik en dejlig køretur på lynet....ja det er bare med at komme ud, det er ikke til at vide hvornår vejret vender....kender godt det der med at man vil have det gode til at fortsætte...men det kommer jo igen...lige pludselig...god mandag ti dig...

Lene sagde ...

Tænk at I har haft så godt vejr, her var det rigtig efterårsrusk, vi satser dog på en motorcykeltur om to uger, men lad os nu se ;-)
God mandag til dig :_)

Rosemary and thyme sagde ...

Herlig med så fint vær når man er på tur!
Her i Bergen var det 20 grader i natt, med påfølgende lyn, torden og regn.
Flotte bilder!

Fin uke til deg, Annette:)
Klem tove

Salix sagde ...

Sommervejr i oktober - det må man da helt sikkert benytte sig af! og det ser ud til, at I havde en dejlig dag i solen.
Sikke dog en imponerende "landsbykirke". Her er der indtil flere kirker i en landsby, men de er bestemt ikke særligt imponerende.
Lene

Conny sagde ...

Kære Annette
Det ser ud som om i har sommer endnu, det har vi ikke her oppe, det stormen og det har været gråvejr hele weekend.Jeg kan godt forstå i startede "det røde lyn "når vejret var så flot. I har da fået set meget på jeres tur jeg kan forstå, at flyvestationen ikke ligefrem var det store hit
Kan du have en god tirsdag.

Madame sagde ...

Det lyder vel nok dejligt med jeres udflugt i det fine sommervejr, Annette - og sommervejr kan man ikke just sige, vi har her, hvor det blevet efterår med meget blæst.
Varme klem og en god aften til dig!

Lotte Glensnov sagde ...

Hej Annette!
Super dejlig søndagstur du hermed har givet videre til mig *knus* - dejlige billeder og dejlig fortælling - som altid!
Jeg kender det også - den der med at man gerne vil bevare den dejlige stemning....det sætter sig, som dejlige minder :0)
Stort knus og kram herfra

Pia sagde ...

Jeg tænker på om du generelt har billeder af alle kirker der vedrører dine aner? Den tanke har jeg nemlig slet ikke tænkt.

Her på Lolland har vi også et herligt vejr, med masser af sol. Vi håber det fortsætter en tid endnu.

Mia Folkmann sagde ...

Det lyder vel nok hyggeligt og heldigt, at vejret var så fint. Jeg kender godt det med at være helt trist over, at dagen er forbi - men mon ikke der kommer andre gode dage inden så længe...? :-)

Annette sagde ...

Annemarie, du har ret, det kommer jo igen, også inden vi får set os om....

Lene, vi har haft fantastisk vejr i de sidste dage, helt uventet, men utrolig dejligt. Håber at det lykkes jer at komme afsted.

Tove, så har I også næsten sommervejr hos jer. Lad os ikke håbe, at det er tegn på, at vi får en lang vinter. Klem til dig.

Lene/Salix, ja der er ingen tvivl om, at den katolske kirke har været umådelig rig, når man ser sådanne bygningsværker. Det kniber vist lidt mere nu om dage, så vidt jeg har hørt.

Conny, de har endda lovet fuld sol hele weekenden, men temperaturen skulle falde til omkring 16 grader. Det er helt fantastisk og slet ikke til at finde ud af med det gode vejr på denne tid af året.

Madame, jeg synes også der er en vis hygge ved efterår, regn og rusk. Men selvfølgelig er det jo heller ikke dårligt med lidt "Indian summer".
Klem til dig.

Lotte, ja er det ikke herligt, at man synes det hele er så dejligt. Sådanne dage bliver gemt ☺.
Knus til dig samt held og lykke med forretningen.

Pia, det er da dejligt at læse, at der i hvert fald i en del af Danmark er godt vejr ☺.

Mia, jeg er sikker på, at der nok skal komme lignende dage.

En rigtig dejlig dag til jer alle derude i blogland.

May Anna sagde ...

Hej Annette
En søndagstur - og især til nye steder er altid dejlig. Det gælder jo om at komme ud af hulen og opleve, mens man kan. Jeg synes kirken er flot og sidder nu og tænker: hvordan ser den ud indendøre. Kaffe hører til på sådan en tur. Enten medbragt eller på en hyggelig café.
fint ny header, at du har sat på bloggen.

Kan du have en dejlig hyggelig onsdag

Annette sagde ...

Kære Manna, jeg synes jo ligesom ikke jeg kunne blive ved med at have tulipaner, det var ikke helt sæson for dem længere. Men jeg har fumlet lidt rundt med at få rammen fjernet, da billedet ikke helt passede ☺.
Du har fuldstændig ret, kaffen hører med og da der ikke er så meget plads på motorcyklen, så måtte den drikkes på en café ☺.
Også en fortsat rigtig hyggelig dag til dig.

Ellen sagde ...

Jeg nød som altid din lille tur. Med eller uden røde lyn :-)
Heldigvis er de dage, man ikke kan køre tur, stadig de færreste...

Sol sagde ...

Hej Annette
Her i Chamapgne har vi samme milde oktobervejr og løvfarver, der så småt er i gang med at skifte fra grønt til brændt. Meget smukt er det.
Meget smukt er også dit topbilledeat de hollandske platter. Jeg får helt lyst til at have dem alle hængende på mind væg.
Mange hilsener
Solveig i Champagne

Annette sagde ...

Ellen, tak skal du have. Og ja, de fleste dage kan man sagtens køre, men det er som om lysten er størst når solen skinner osv. ☺

Annette sagde ...

Solveig, jeg kan rigtig godt forestille mig, hvor smukt der er hos dig lige nu. Her er der stadig langt imellem det løv, der er trukket i efterårsdragten ☺.
Det er sjovt, at du skriver hollandske platter, fordi der er ikke en af dem der er hollandsk ☺.
Spækbrættet og det lille fad øverst er arvestykker fra min mormor og morfar, tallerkenen er en af 2, som jeg har arvet fra min farfar og farmor og det lille køkkenrelief kommer fra en 1 € kasse i et Mousquetaire supermarked nede i dit dejlige land ☺. Men noget helt andet er, at jeg går og leder efter en hollandsk platte, der skal passe ind i samlingen ☺.