søndag den 24. oktober 2010

Ugen der gik.....

Nej, nej, jeg har skam ikke holdt ferie på en eller anden fjerntbeliggende ø med tropiske temperaturer, kun næsten ☺.
Jeg hev en uge ud af kalenderen og tog med på landevejene og selv om meteorologerne havde bebudet regn i enorme mængder, så havde vi faktisk rimeligt vejr det meste af ugen.

Jernbanebroen ved Hollands Diep.
Selv om vækkeuret flere dage ringede kl. 03.45 og at vi enkelte dage ikke var hjemme før 22 - 23, så nyder jeg det fuldstændig uhæmmet og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg i det hele taget har mulighed for at komme ud og opleve eventyret.
Regn på motorvejen ved Ridderkerk/Rotterdam.
Jeg ved, at jeg har været omkring det før, men jeg er stadig utroligt fascineret af, at jeg i løbet af en og samme dag kan besøge Belgien og Tyskland og endda også få lidt af Holland at se. Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af det.
Kø, kø og atter kø...... (det hedder i øvrigt file her ☺) og stadig regn.
Dagene går med læsning, strik, fotografering, af og til en halv time på øjet, snak, grin og ind i mellem får jeg også lov til at arbejde lidt ☺. Sidst, men så absolut ikke mindst, så bliver der selvfølgelig også brugt tid på at diskutere medtrafikanternes af og til temmelig besynderlige opførsel i trafikken og den forskel der er på kørestilen i Holland, Belgien og Tyskland ☺.
Aftenhimmel på vej hjem fra Tyskland.
I Tyskland hører vi ofte WDR 4, hvor der af og til sendes pragtfulde musikprogrammer med 60´er musik. Således også i onsdags, hvor vi skrålede med på de fleste af numrene. Herligt! Bare lidt irriterende, at chaufføren er meget bedre til at huske alle teksterne end jeg.
Kvarterets konge/Kortrijk i det sydlige Belgien. Han (jeg tror, at det er en han) havde utrolig travlt med at kigge efter en ged, der løb frem og tilbage i en have lige under hvor han sad samt 2 grå killinger der løb og legede længere inde i haven. Hold da op hvor var han tålmodig, jeg tror at han blev siddende det meste af en halv times tid.

Indtil i sidste uge havde jeg aldrig set Tagetesmarker (der i øvrigt kaldes Afrikaantjes her). Temmelig sent opdagede jeg denne mark på motorvej A11 på vej mod Liefkenshoektunnel i Antwerpen. Jeg kan huske, at man i sommer på nogenlunde samme sted havde tulipanmarker. Det må være tagetesfrøene, der gør det interessant at have hele marker med tagetes. De har aldrig rigtigt hørt til mine yndlingsblomster (jeg kan ikke så godt lide lugten), men flot ser det i hvert fald ud med et par marker i skønne efterårsfarver.

Jeg måtte lige have ham her med......

Brussel med Atomium i horisonten.

Hvis man kombinerer en strejke hos de belgiske sporveje med en efterårsferie, så kan resultatet blive 460 km kø og vi sad midt i den. Men hvad søren, vi sad jo trygt og godt og hørte "De Madamme" over radioen, 3 hyggelige piger/damer, der kommer vidt omkring i emnevalg.

Den rager godt op i landskabet, broen over Zeekanal i Humbeek/Belgien. Vejret var fantastisk godt og det ville have været dejligt med en t-shirt i stedet for en stor tyk rullekravetrøje.

Så er der vitaminer til chaufføren ☺.

Dobbelt regnbue ved Tilburg/Holland.

Jeg har altid troet, at der var tale om en joke, når vi passerede dette hus på Boomsesteenweg i Wilrijk i Belgien. Nu skulle det undersøges og sandelig om ikke huset indeholder et seriøst firma, der handler med undervisningsmidler. Sjov reklame!

Prins Clausplein mellem Rotterdam og den Haag. Jeg bliver stadig lige imponeret hver gang vi kommer forbi.

Den Haag skyline.

12 kommentarer:

Inge sagde ...

Ojjj Annette sikke en skøn tur du har været med på, og tak fordi du også tog os med nu.. :-)
Det må være dejligt at kunne tage med ud på landevejene en gang i mellem, man får så mange gode snakke, når hjulene ruller og verden suser forbi..
Knus og en dejlig aften til dig. :-)

Jønne sagde ...

Det var da dejligt at se alle dine billeder! Mange af disse veje har jeg jo selv været med til at køre flade før i tiden. Især husker jeg motorvejskrydset ved Ridderkerk det byggede de på i flere år. Jeg læste dengang en artikel i et gratis-blad fra en tankstation at det skulle være europas mest trafikkerede motorvejskryds med 250000 biler i døgnet (så vidt jeg husker det er jo 10 år siden ca). Atomium i Belgien kan jeg også huske men da vidste jeg ikke hvad det var. Den Haag husker jeg som en lidt anderledes by, ved ikke lige hvorfor, men meget moderne tror jeg. Det ser ud til du har haft nogle gode dage og oplevet en del gennem ruderne.
Hils chaufføren og sig "Goede Reis" Er det ikke sådan man siger på de kanter?

Annette's space sagde ...

Skøn tur vi kom med på der :-))
Den der kat ser ud som een man ville kunne mærke hvis den skal ligge på skødet. Der er vist ingen tvivl om at det er kvarterets konge :-))

Rejen sagde ...

Sikke en masse herlige steder du har set og kørt igennem....hvor sjovt at man kan køre igennem flere lande på kort tid, kan godt forstå du synes det er facinerende....dejligt at vi fik lov at komme med og herligt at se billeder fra et andet land. Tagetes er jeg heller ikke vild med synes de lugter af kattetis og apropo kat lækker fyr der, en god tyk varmepude...god uge til dig....

Annette sagde ...

Inge, også en rigtig dejlig dag til dig. Her skinner solen fra en skyfri himmel, gad vide om man tør håbe på, at det varer ved hele dagen ☺. Knus

Annette sagde ...

Jønne, ja de fleste af billederne må jo være godt kendte områder for dig.
Siden jeg var barn og min far kom hjem med billeder fra Atomium, har jeg altid synes den var spændende og da bygningen var færdigrenoveret for et par år siden, tog vi os endelig sammen til at køre ned os se den indvendig. Bevares, der var da en flot udsigt, men jeg blev temmelig skuffet.
Jeg var ikke klar over, at netop det motorvejskryds var så befærdet, jeg har lige forsøgt at finde ud af, om det stadig er det mest befærdede, men det er ikke lykkedes.
Du har fuldstændig ret med hensyn til "Goede Reis" og svaret er det samme til dig ☺.

Annette sagde ...

Annette, ja katten var en ordentlig bamse og den så ud til at have styr på alt.
En god dag til dig.

Annette sagde ...

Rejen, du har fuldstændig ret, det er kattepis Tagetes lugter af. Da jeg skrev om dem kunne jeg huske, at jeg ikke kunne lide lugten, men jeg kunne ikke huske hvorfor egentlig ☺. En rigtig god dag til dig også.

Nille sagde ...

Dejlig tur - og da var du da næsten lige forbi mit hus ;-) Det var ret kaotisk i sidste uge med den strejke - men til gengæld kom jeg hjem fra ferie til et næstent tomt kontor, da ingen kunne komme frem.

Det er en dejlig måde at opleve verden på - ude på vejene. Velkommen hjem fra din miniferie :-)

Ellen sagde ...

Uha, jeg ville søreme også have revet den uge ud af kalenderen, hvis jeg havde fået muligheden :-)

Jeg har det lige som dig (og Rejen) med tagetes: De lugter alt for meget af kattepis - jeg kan lugte dem på stor afstand, og jeg kan slet ikke forstå, at nogen kan holde ud at have dem i haven.

Det var hyggeligt at være med på endnu en af dine dejlige ture.

Annette sagde ...

Nille, tak skal du have.
Du kan være helt sikker på, hvis jeg ser en på gaden, som jeg tror er dig, så råber jeg efter dig. Desværre kan jeg ikke finde ud af at pifte ☺.
Jeg kan godt forestille mig, at der har været lidt spredt besætning rundt på jobbene. Kun få gange har jeg set så fyldte motorveje hos jer som den dag.

Annette sagde ...

Ellen, vi er enige, Tagetes stinker, jeg kunne bare ikke lige huske hvad det var de stank af, bare at jeg ikke kunne lide duften.
Egentlig skulle man tro, at hele området var indhyllet i en ulidelig stank, men det var sjovt nok ikke tilfældet. Jeg har lidt svært ved at forstå, at det kan være en rentabel forretning at drive Tagetes, men hvad forstand har jeg på det ☺.