fredag den 19. november 2010

Farvel Audi, velkommen VW.

Endelig er vi så vidt, efter at have ventet i 21 uger er den her, den nye Golf og den blev hentet i går aftes. Den er bare så flot og dufter så dejligt, at det var lige før, jeg havde hevet dynen med
ned i garagen, for at sove i den i nat ☺.

Audi 5

Audi eventyret, der kom til at strække sig over 3 x A3´er, er slut (husbond siger, i hvert fald for denne omgang. Mon han regner med at vinde i Staatsloterij? ☺). I henhold til alle planerne for 2 år siden, skulle eventyret havde strakt sig over en meget lang årrække, men da sidste afsnit viste sig, at være lang og trang, blev vi enige om at sige stop.

Egentlig kunne det vel være blevet en hvilken som helst brugt bil, der kom til at erstatte Saxo´en tilbage i 2004. Husbond arbejdede i cykelafstand fra hjemmet, hvorimod jeg dagligt kørte 130 km til/fra job plus det løse, hvis der også skulle handles. Derfor var det nødvendigt med en bil, der ikke forventedes at volde nævneværdige problemer. Også set ud fra det faktum, at min bilforstand – ud over altså lige at køre i den – begrænser sig til at fylde benzin/diesel, olie og sprinklervæske på. Indkøbet blev en brugt Audi, nydelig bil. Sjovt nok, så fandt jeg med den bil ud af, hvor meget snobberi der er på vejene, idet der så vidt jeg husker, aldrig var nogle der viste særlige hensyn og havde givet plads, da jeg kørte i Saxoen, men det ændrede sig straks, da der pludselig var 4 skinnende ringe på dyret. Den grønne tjente os godt igennem 3 år, den havde en lille ulempe, idet den havde kun 3 døre og jeg husker tydeligt, engang vi havde fået min meget højgravide datter ind på bagsædet uden særlige problemer, det var straks en anden sag, da hun skulle ud igen ☺.

Audi 1

Næste del af eventyret var en helt igennem vidunderlig bil. Det vil være meget forkert at påstå, at jeg har nogen som helst forstand på biler, men alligevel, den bil hører godt nok til noget af det ypperste, jeg har nogensinde har kørt i. Den var brugt, men da den 2 år tidligere var rullet ud fra fabrikken, var den udstyret til en af Audi´s salgschefer- Dette indebar, at den havde alt hvad hjertet kunne begære (mit, altså) indenfor ekstraudstyr plus masser af hypheste. En Danmarkstur i den, var en ren drøm og selv de mange timer i kø på motorvejen til/fra arbejde var lidt mindre trælse, da det foregik i den bil.

Audi 1 og 2

Men ikke alt var rosenrødt, ud over at den selvfølgelig var ret grådig hvad diesel angik, så var den det også, når det gjaldt olie. Der er ingen tvivl om, at ham salgschefen, han har givet den lov til at arbejde og ikke har været særlig sød med den.

Da beslutningen blev taget om, at fruen skulle være hjemmeløbende, blev der samtidig taget beslutning om, at vi skulle have en ny bil, sådan helt ny og som skulle holde i mange, rigtig mange år. Husbonds ønsker for den nye investering gik jo selvfølgelig i teknisk retning, automatgear og hvad ved jeg, hvorimod jeg bare havde et lille bitte ønske, at sæderne var præcis lige så gode som i olieslugeren.

Efter 6 måneders ventetid, kom den så til Holland, nøøøj hvor var vi spændte. Vi havde endda snakket om, selv at hente den i Ingolstadt, men som sædvanlig var det ikke muligt for mig at få fri fra jobbet, så det lykkedes ikke.


Audi 3

Der var nogle, der havde stjålet den røde Audi dug, så den var blevet pakket ind i VW´s farve i stedet for ☺. Sælgeren glimrende ved sit fravær, den dag bilen blev afleveret, men suppleaten gjorde det nu meget godt.

Audi4

Og så begyndte trængslerne, pyha. Da jeg første gang satte mig ind i den bil, tænkte jeg, det er løgn! Vi har et par godt og vel 100 år gamle træstole, der stod i sommerhuset, da min mormor og morfar købte det i 1956, det var nøjagtig lige som at sætte sig på en af dem. Min dejlige bonussøn, der er Audi mekaniker, kaldte sæderne 2 pinde med et stykke stof imellem og det dækker nok meget godt. Jeg brokkede mig selvfølgelig, endda en del gange og til sidst afsluttede sælgeren, et arrogant fjols (undskyld), alt mit brok med at sige, at det da ikke var noget at klage over! God bemærkning, når det nu var ham, der havde glemt at bestille de sæder, jeg gerne ville have. Til sidst opgav jeg.

Da bilen var knap et år gammel tog vi på ferie, ”Tour de France”, der kom til at omfatte 5600 km kørsel, under den tur havde vi mange sjove oplevelser. Pludselig, langt uden for lands lov og ret i nærheden af Millau broen, ville cruise controllen ikke længere, for så at komme i gang efter en rum tid. Pludselig ville den ene dør ikke åbne indefra, et par dage senere ville samme dør ikke åbne udefra, hver gang motoren blev slukket, lød det som en gammel fiskekutter, der tøffede af sted ude på havet, af og til ved lettere acceleration lød der en høj hamren et eller andet sted fra motorrummet osv. osv. osv. Ud over selvfølgelig, at jeg bare sad elendigt alle 5600 km.

Audi sagde, nååååh, det er bare elektronikken, der skal have en opdatering. Hallo, bilen er ikke engang 1 år gammel, hvad er grunden til elektronikken allerede skal have en opdatering? Det stod malet i ansigterne på Audifolkene, at de på forhånd opgav at forklare mig det.

En dag, da jeg hentede bilen fra værksted, hvor den igen-igen-igen havde været i nogle dage, lød det som om der sad småsten i alle dækkene. Undervejs ringede jeg og spurgte, hvad de havde lavet ved bilen, for sådan plejede den bestemt ikke at lyde. Retur med den og værkføreren sagde ”Sådan har den altid lydt”! Jeg var rasende, sur og gal og frygtelig ked af, at jeg havde gjort for lidt for at lære sprogets værste gloser på hollandsk, for dem havde jeg brug for på det tidspunkt. Det viste sig sandelig, at gearkassen var gået i stykker og så meget i stykker, at der måtte en ny gearkasse til! Bilen var på daværende tidspunkt godt og vel 1 år gammel.

Inden garantien udløb 31. august i år, ville vi have bilen til et grundigt check og det viste sig til stor forundring for Audi (ikke for os), at der pludselig var op til flere ting, der skulle udskiftes. Ting, som alle var besværlige at skaffe hjem og som blev bestilt forkert osv. Igen 3 værkstedsbesøg og en ny kamp om at låne en bil, indtil vores var klar.

Jeg havde hele tiden sagt, at det er en fredag eftermiddag/mandag morgen bil, men iht. Audi folkene eksisterer sådan noget slet ikke i 2010 og i øvrigt, hvilken forstand har kvinder på biler. Oven i købet en udlænding, der ikke engang taler den Brabantske dialekt, hun kan da ikke have meget hjerne, sådan én.

Efter sidste værkstedsbesøg blev vi enige om, at det vi nok desværre var nødt til at slutte bekendtskabet med Audien. Vi turde simpelthen ikke at beholde den bil længere, idet der nu - efter garantiens udløb – kun var os til at betale og mængden af værkstedsbesøg i de 2 år vi havde haft den, oversteg langt hvad vi begge tidligere havde kendt til. Hvad skulle vi så finde på? For at slutte denne lange historie, så blev vi enige om at droppe Audi og prøve os med en Golf. Den blev bestilt med de rigtige sæder og med al den teknik husherren kan ønske sig, så han har en masse af knapper og dippedutter at sidde og pille, rode og rage med. Og selv om jeg kun har siddet i den en halv time i går aftes, så sad jeg vidunderligt ☺.

Audi 4

Selv om jeg godt ved hvem der betaler, så fik vi en fantastisk service ved købet af Golfen, det var vi ikke vant til fra den tidligere Audi/VW forhandler, som ikke af den grund er billigere. Da bilen blev bestilt, fik vi en flaske rødvin, i går aftes var der ud over den sædvanlige dug over bilen også et tillykke skilt samt en stor buket blomster til fruen og så brokkede han sig ikke engang, den søde unge sælger Gijs, da jeg fortalte ham, at han ville være at finde på en blog ☺.

38 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Uha, Kristian må vidst ikke læse om Audi nummer 3, så går han til i bekymringer!
Vores er nu 4 år gammel og kører som en drøm, men jeg er nu ganske tilfreds med lillebrors skrammelkasse af en peugot, den har mange særheder og lyde og i den føler jeg mig sært nok bedre tilpas bag rattet:)

Annette sagde ...

Hahaha, der er jo slet ingen der siger, at I får samme problemer. Med de 2 første var der overhovedet slet ikke problemer i den retning.
Sjovt nok, så havde min mand også en gammel skrammelkasse af en Peugeot, som der bare aldrig var problemer med. Min bonussvigerdatter har den nu og den er stadig tro som guld ☺.
En rigtig god weekend til dig.

Nille sagde ...

Tillykke med den! Det lyder som en velfortjent bil efter alle de skærmydsler. Jeg er faktisk glad for med en indtægt ikke at have en bil - tænk, hvis man fik sådan en, der kan ruinere én på 1 år!

Der må være noget om de mandagsbiler - og i dag har de så meget elektronik i sig, at det også virker helt skræmmende synes jeg!

Men nu kan du forhåbentlig sidde godt og længe i Golf'en!

Hav en dejlig (køre?)weekend!

Inge sagde ...

Wauuu hvor er den flot, stort tillykke med den.. Jeg har tidligere haft en Golf GTI, var vildt glad for den bil.

Et vennepar har lige købt en hel ny golf, den kan paralel parkere selv.. tryk på en knap, træd på speederen, og vupti så holder bilen ved kantstenen.. jeg er vild imponeret.. :-)

Stort tillykke knus til dig og rigitg god fredag eftermiddag i den nye bil. :-)

Annette sagde ...

Nille, du kan tro, der skal køres i weekenden ☺.

Jeg forstår dig, i den periode hvor jeg boede alene, havde jeg heller ikke bil. Med kun 1 indtægt var der andre ting, der blev prioriteret højere. Men herligt, var det da ind i mellem når ex-manden og datteren tilbød at jeg kunne låne deres ☺.

Jeg håber også, at vi kommer til at sidde længe i denne.
En rigtig god weekend til dig. Forhåbentlig går det bedre med helbredet.

Annette sagde ...

Inge, tak skal du have.
Jeg har af en eller anden uforklarlig årsag, altid haft et blødt punkt for en Golf (og så lige for en 2CV), men det var altså ikke derfor det endte med, at blive sådan en denne gang.
Men for søren, hvor er den dog dejlig og så sidder jeg lidt tættere på chaufføren i Golfen end jeg gjorde i Audien, det er jo heller ikke så ringe ☺.
Et stort knus tilbage og en rigtig god weekend til dig.

Annette's space sagde ...

Sikke da en historie :-))
Hjerteligt tillykke med den fine nye bil....Jeg er helt sikker på at den vil klæde dig. Med eller uden dyne.
Ha en herlig fredag aften....knus

Pia sagde ...

Tillykke med den nye bil. Jeg aner intet om biler, bare de kører, så er jeg tilfreds. Men Allan har fundet din blog og læser med. Han er meget interesseret i biler og motorcykler ☺ Og hvis det var ham der skrev her, ville han spørge hvor stor motoren er og meget andet ☺ Han er ikke en skrivende person, det må han lære, hvis han vil have svar på alle sine spørgsmål ☺

Conny sagde ...

Kære Annette.
Tillykke med din nye bil. Min bilen forstand er ikke særlig stor ,det er Poul der stå for alt det praktiske(men jeg er også lidt forkælet). Da vi solgte hus og flyttede til Viborg fik vi ny bil, det hade vi aldrig haft ,så vi var enige om, at en gang livet ville vi have ny bil, det blev en Suzuki. Jeg tro der køre mange Golf her i danmark,nu håber jeg i slipper for bøvl med den nye .
Kan du have en god weekend

Lene sagde ...

Tillykke med bilen. Her i hsuet er det gemalen, der interesserer sig for biler, så selvom det er mig, der skal køre den, er det hans smag :-) Og jeg er vild med 2CV men indrømmer gerne, at der ikke er meget til at stå imod med hvis uheldet er ude.
Jeg er dog vild med automatgear, fartpilot og varme i sæderne ;-)

Ellen sagde ...

Du store himmel, sikke en Audi-historie... den kunne jeg godt tænke mig at sende til FDM - men jeg skal nok lade være :-)
Sjovt nok har jeg hørt tilsvarende historier om Mercedes; gad vide om disse højtpriste biler efterhånden lever lidt på renommeet?
Min svoger skulle partout anskaffe sig en Mercedes - den koster såmænd ikke de store værkstedsregninger, men den er ikke nær så komfortabel som min meget mindre og billigere bil; den kører ikke engang halvt så langt på literen og koster derfor en formue i afgifter.
Men det er prestige...
Sjov ide med at dække (og derefter 'afsløre') bilen. Det har jeg aldrig set eller hørt om før - men jeg har måske bare ikke købt dyre nok biler? ;-)

Irene sagde ...

Tak for en underholdende historie om dit liv med biler(i Holland):-)
Til lykke med den nye! Det var dog en fantastisk måde, den blev overdraget på - med blomster og det hele. Der er nu ikke noget som en helt ny bil - de dufter faktisk dejligt:-) Jeg har lige fået en ny Nissan Pixo for en måned siden. Den er lille og har ikke så mange hestekræfter, men jeg elsker den. Jeg kører mest bykørsel, og én af fordelene er at den kan parkeres hvorsomhelst, fordi den er så lille.

Bettys blog sagde ...

Tillykke med den nye bil. Og god kørsel.

Jønne sagde ...

Godmorgen Annette. Jeg håber du har sovet godt ude i bilen! Hi- Hi Nå, det har du nok ikke gjort alligevel men jeg forstår godt du havde lyst til det. Synd at i var så uheldige med audien, det er rigtig træls at døje med biler og især når det er nye biler hvor man forventer at alt det bare virker. Jeg købte en ny peugeot 407 i 2007 og den har fået malet bagklappen hvert forår lige siden, godt nok på garantien hver gang men det er ikke lige det man forventer. Den ene gang var de så uheldige at skramme den ene dør på værkstedet og så skulle den jo også males :-(
Nå men tillykke med golfen og god fornøjelse med den.
God weekend.

Kisser sagde ...

Sikke da en underholdende Audi-historie.
TIL LYKKE med den nye Golf. Imponerende levering.
God week-end

Unknown sagde ...

Et stort tillykke med den nye bil - min datter har en gammel VW-Golf og den er hun meget glad for.
Jeg håber at den bringer jer ud på mange gode ture - også til Danmark - og hvem ved, måske til Lønstrup.
Knus fra Marianne og god weekend - her er der sne og weekenden står derfor på indehygge og strik.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Vi har kørt Golf i tre år nu, den er seks år gammel nu og der har ikke været noget i vejen med den, udover almindelig slitage, og rusten kan vi heldigvis holde på afstand med undervognsbehandling.
Den ser dejlig ud jeres nye Golf Annette, og jeg er overbevidst om at i bliver meget glade ved den.
God Lørdag og klem herfra Odense.

Madame sagde ...

Et stort tillykke med bilen, Annette - jeg håber, I bliver glade for den. Det er i hvert fald en bil med et godt ry.
Varme klem og god lørdag aften :-)

Tina - omme i London sagde ...

Jeg er gift med en komplet bilgal mand, som har ejet naeste FYRRE biler over aarene, saa han har en del erfaring paa omraadet. Vi har haft tre forskellige Golfer, en roed, en sort og en hvid... Jep, saa meget forstand har jeg paa den slags, men jeg var saa glad for de biler. Siden har vi haft en Audi, det var som at koere rundt i en stor sofa, for hulen hvor var jeg vild med den bil, men joesses, hvor var den dyr i service og i benzin. Poej poej med den nye vogn, den er skoen!

Lone sagde ...

De hollandske bilsælgere kæler virkelig for deres kunder i forhold til de danske. Jeg har aldrig hørt om, at nogen her i DK har fået
rødvin ved bestilling af bil og blomster ved overtagelsen. Det gør bestemt handlen en anelse mere festlig :-)

Stor tillykke med jeres Golf, Annette :)

Tina - omme i London sagde ...

Lone - jeg er paf, det troede jeg da man fik alle steder. Det goer vi nemlig ogsaa her. Vi koebte en lille brugt bil til vores datter, da hun blev 21 og der var bundet en stor sloejfe om og en ordentlig buket paa forsaedet!

Annette - jeg lagde lige maerke til at saelgeren hed Gijs. Vi havde ogsaa en "Onkel" Gijs i familien, som nu desvaerre er doed, men det er bare saadan et specielt navn. Jeg kaldte ham konsekvent "Onkel Gys". :)

Lone sagde ...

Tina, Måske er det noget kun VW gør i?
Jeg har aldrig hørt om det før. Idéen er god. Det er jo som at få en gave :-)

Annette sagde ...

Annette, jeg gjorde det ikke, altså sov i den ☺. Men jeg fik afprøvet sovefunktionen i går på vej hjem fra DK og jeg har bestemt ikke noget at klage over i den retning ☺.
Knus.

Annette sagde ...

Pia, tak skal du have. Jamen han må gerne få alle detaljerne, jeg skal bare have husbond til hjælp, for jeg har ikke helt styr på det.
Jeg har det som dig, en bil skal kunne køre og den må ikke sige for mange underlige lyde, så er jeg tilfreds ☺.

Annette sagde ...

Conny, jeg overlader også gerne alt det med bil til Frank, selv om jeg af og til var nødt til at interessere mig for det, da jeg kørte i den til daglig.
Jeg tænkte på dig i går, da vi var i Viborg for at få eftermiddagskaffe, inden vi kørte hjem til Holland ☺.

Annette sagde ...

Lene, åh ja, vi har for første gang varme i sæderne, hvor er det dejligt og det blev flittigt brugt her i weekenden.
Som du nok har set, så overlader jeg også gerne alt hvad bil angår til Frank. Da der skulle vælges farve på den nye, forlod Frank skrivebordet med ordene "Det overlader jeg til dig", jeg synes det var et stort ansvar at stå med ☺. Men heldigvis faldt mit valg i husherrens smag ☺.

Anonym sagde ...

Sikken en forfærdelig oplevelse med den Audi. Det er underligt, at der er nogen biler som kan køre i årevis uden problemer - og så er der andre som der altid er noget galt med. Jeg tænker nogen gange, at det er faktisk lidt lige som mennesker.

Nu er jeres Audi-mareridt slut og forhåbentlig bliver I rigtig glade for den nye bil. Stort til lykke.... :D

Annette sagde ...

Ellen, jeg tror ikke det har noget med bilens pris at gøre, at den bliver dækket med et "silke"lagen, min fornemmelse er, at det er generelt, at man gør det hernede og det er da lidt hyggeligt.
Nu du nævner Mercedes, så kan jeg huske, at jeg tilbage midt i 80´erne havde en kollega, hvis mand altid havde drømt om, at få en fabriksny Mercedes og det lykkedes dem endelig at få pengene skrabet sammen til dyret. Den viste sig at være en mandagsbil og hvor havde de dog mange problemer med den bil.
De første 2 brugte Audier, var der ikke den samme slags problemer med, heldigvis. Men det er i en situation som denne omkring den sidste Audi, hvor jeg kommer til kort rent sprogmæssigt. Var det sket i DK eller et sted hvor jeg kan tale engelsk, så skulle jeg nok have fortalt dem, hvad jeg mente om tingene, men hvis jeg skal skælde ud (sådan rigtig meget, altså), så rækker mit hollandske ikke, hvilket jeg finder frustrerende.

Annette sagde ...

Irene, ja det var en flot service vi oplevede. Lagenet har vi prøvet før, men vin og blomster, det var første gang og selv om vi i sidste ende selv betaler, så kan jeg godt lide, at kunderne forkæles lidt..
Jeg må indrømme, at jeg synes også bedre om VW´en end Audien, selv om der ikke er mange centimenters forskel, så føler jeg at VW´en er langt lettere at parkere og komme rundt med.
Tillykke med din nye bil, hvor er det dejligt, at du er glad for den.

Annette sagde ...

Betty, tak skal du have.

Annette sagde ...

Jønne, tak skal du have. Jeg forstår din irritation, når man køber en helt ny bil, så forventer man (jeg, i hvert fald), at alt er i orden og man ikke skal have problemer med den, heller ikke med malingen på bagklappen. Men sådan er tiden nok ikke i 2010.
Sjovt nok, så var Peugeot faktisk inde i billedet i stedet for VW´en, men vi kunne få mere for Audien ved VW ☺.
En god uge til dig.

Annette sagde ...

Kisser, tak skal du have.

Annette sagde ...

Marianne, den har lige bragt os til Danmark og hjem igen, vi nåede ikke nordenfjords i denne omgang, kun lige sydfor.
Min datter købte også en gammel Golf, da hun var færdig med at læse og hvor var hun dog glad for den bil og moderen ligeså, når hun af og til fik lov til at låne den ☺. Jeg har altid godt kunne lide en Golf, men det er første gang at jeg selv har del i en.
Knus tilbage til Lønstrup, sneen var heldigvis væk, da vi nåede Danmark ☺.

Annette sagde ...

Michael, godt at høre fra andre Golf kørere, at det var et godt valg.
Sjovt nok, så snakker vi flere gange om undervognsbehandling. Min mand siger, at det har man ikke gjort her i Holland siden tilbage i 60´erne og 70´erne og bilparken er ikke mere rusten end den danske. Det finder jeg mærkeligt, da jeg også husker, at vi altid havde bilen til undervognsbehandling i Danmark. De få graders varme der er i klima forskel mellem de 2 lande, synes jeg ikke skulle kunne gøre det. Eller måske skyldes det, at bilpriserne er billigere hernede ☺.
Klem og en god uge til dig hernede søndenfra.

Annette sagde ...

Madame, tak skal du have. Jeg er allerede meget glad for den og har nydt weekendens Danmarks tur.
Varme klem og en rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Tina, sjovt nok at bilerne både hos jer og her bliver pakket ind ved køb ☺. Mon vi skal introducere den ide i Danmark? Tror du vi kan tjene noget på det?
Var det i Danmark, at du havde en "onkel" Gijs (Gys) eller i UK? Jeg tror aldrig, at jeg har hørt det navn før jeg kom herned, men i henhold til husbond, så er det et meget almindeligt navn ☺.

40 biler!!! De mænd og deres biler eller skal jeg skrive de drenge og deres legetøj! Som du måske så, så har jeg meget lidt forstand på biler, bare de kan køre når jeg vil at de skal, så er jeg vældig godt tilfreds ☺. Men husbonds interesse er også på et helt andet plan end min bilinteresse ☺ ☺.

Annette sagde ...

Lone, det var også første gang jeg var med til, at der blev gjort så meget ud af en bilhandel. Det gjorde det hele lidt mere hyggeligt (selv om det jo ikke er nogen hemmelighed, hvem der betaler regningen ☺).
Med hensyn til "silke" lagenet, så har jeg oplevet det hos 2 forskellige autoforhandlere og jeg synes det er lidt sjovt, når jeg tænker på, at granvoksne mænd bruger en del af deres arbejdsdag på, at pakke en bil ind i stof ☺.
Tak skal du have.

Annette sagde ...

Jens, den tanke havde overhovedet slet ikke strejfet mig, at det jo ikke kun gælder biler, men også alt andet her i verden. Du har ret.
Tak skal du have.