søndag den 8. maj 2011

Ugen, der gik……

Jeg kan ikke lade være med at skrive det, men det giver altså et sug i maven (i min, i hvert fald) når man kører på motorvejen og der pludselig i højre side, fortoner sig et skilt, hvorpå der står ”Frankrig 1,7 km” og man ikke engang er på vej på ferie!

Mandagens første stop var Mouscron (på hollandsk hedder byen Moeskroen og med lidt god vilje, ser det jo næsten dansk ud ☺). Byen ligger meget tæt på den franske grænse, men desværre kniber det med billedmateriale, idet alle foto var fyldt med pletter fra de smådyr, der havde måttet lade livet på bilens for- og sideruder.

Dagen var begyndt lidt besværligt, op kl. 3.00, inden afgang var der lidt bilproblemer, som en søvndrukken mekaniker (via telefonen) nok mente, ville gå i sig selv igen. Men vi nåede ikke længere end få km. ind i Belgien, før samme mekaniker måtte ud af sengen, for bilen ville ikke køre så meget som en meter længere. Heldigvis var der i mellemtiden blevet lyst, hvilket gav mig mulighed for at fordybe mig i min bog, derfor var det overhovedet ikke noget problem (for mig), at der gik en lille times tid, før værksteds bilen med 2 morgenfriske mekanikere dukkede op, dynamoen blev skiftet og vi fik endda 2 nye batterier oven i handelen, ganske gratis ☺.

Jeg fik Ken Follets ”Jordens søjler” og ”Uendelige verden” i julegave af min datter og svigersøn, vidunderlige gaver, som meget hurtigt blev slugt. Stor var glæden, da jeg på biblioteket i sidste uge opdagede ”Code to Zero” af Ken Follet, den blev slugt lige så hurtigt som forgængerne. Jeg har læst et eller andet sted, at netop ”Jordens søjler” og ”Uendelige verden” var Ken Follets første forsøg ud i en anden changre end kriminalromaner. ”Code to Zero” var så spændende, at jeg var totalt tabt for omverdenen, den tidlige morgen i nødsporet på motorvejen mellem Breda og Antwerpen.

Code to zero

Lidt lærte jeg dog i Mouscron, idet en sikring var stået af, endda en meget vigtig én, den til køleskabet! Hold da op, hvor jeg lærer ☺☺☺.

Sikring

Turen gik via Dadizele, hvor vi så nedenstående besynderligste rundkørselsudsmykning, som jeg, til trods intens søgning på nettet, ikke har kunnet finde ud af om der er en dybere mening med.

Rotonde1

Videre til Roeselare, der i tiden før 1. verdenskrig, takket være jernbanen og en kanal, der var blevet gravet fra floden Lys og indtil byen, havde oplevet et økonomisk boom. Den store krig satte en stopper for den gode økonomi og byen blev en stor militær lejr for de tyske tropper, der kæmpede ved det nærliggende Diksmuide. Ved den store krigs slutning var 2/3 af byen blevet ødelagt.

Roeselare

Under 2. verdenskrig kom Roeselare også på verdenskortet, idet den belgiske hær der tabte sine sidste poster til den tyske Wehrmacht. Byen var besat af tyskerne i 4 år, men kom lykkeligvis ud af 2. verdenskrig uden de helt store skader.

Roeselare1

Til trods for den forringede billedkvalitet, så må denne altså lige med. Stryge- og rengøringscentral og de søger endda rengøringspersonel, var det nu strygepersonel, så var det måske værd at overveje ☺.

Strijkcentrale

Hver gang vi er i et område, som det vi kørte rundt i mandags, hvilket vil sige et område der havde stor betydning under 1. verdenskrig, kan jeg ikke lade være med at tænke på min ungdoms fascination af forfatteren Erich Maria Remarque, hvis bøger jeg slugte. Jeg har stadig den meget slidte udgave af  ”Intet nyt fra Vestfronten” stående, det er dog mange år siden, jeg sidst har læst bogen.

Belgie

Onsdag blev jeg igen grebet af en serie fra dansk TV! Jeg holder utroligt meget af at se ”Bonderøven”, se hans omgang med værktøj og hans ideer, som jeg synes harmonerer så godt med min fars ideer. Onsdag fik jeg øjnene op for en ny skøn serie ”DR Friland”. Du godeste, hvor er det et spændende projekt at følge og så gør det jo heller ikke sagen ringere, at jeg kan sidde hernede sydpå og høre min hjemegns dialekt, som husbyggeren Steen Møller til min store glæde holder fast ved. Jeg har altid synes, at det er utroligt spændende, når mennesker tør være anderledes, som nu husbyggerne fra DR Friland. Mine egne forsøg begrænser sig ganske vist til økologisk havebrug, som jeg dyrkede tilbage i 80´erne i parcelhushaven i Aabybro, til stor morskab for nabolaget. Jeg fik i hvert fald Nordjyllands? største regnorme ud af projektet ☺.

Torsdag var der Roxy dag, den lille skat viser hele tiden tegn på, at hun bliver ældre og klogere. Tidligere, når jeg hentede hende på 3 sal, hvor hun bor til daglig, var hun ved at ødelægge det store bur, som hun er i, når hendes mennesker ikke er hjemme. Nu løfter hun hovedet, vifter med halen og fortæller højlydt, at hun er glad for at se mig. Men reaktionen, når buret bliver åbnet, er den samme som den altid har været, dog behøver jeg ikke at tørre op på gulvet efter hendes ustyrlige begejstring længere. En lang travetur med indlagt besøg på Roxy´s menneskemors arbejdsplads, resulterede i en træt lille hund.

Roxy

Fredag har stået på strygetøj, besøg hos et gårdudsalg, der var i stand til at opfylde et længe næret ønske….nye kartofler, der ikke har været i plastpose! Af og til savner jeg at kunne gå ud i haven og grave nye kartofler op (det er de underligste ting, man kan savne). Jeg er ikke den store kartoffelspiser, men nyopgravede kartofler er der íkke meget, der kan slå. Hernede kan man købe kartofler i et væld af forskellige udformninger, alle beregnet til 2 personer. Der er skrællede, små, store, skivede, i forskellige marinader osv. og så ligger der 8 – 10 forskellige slags triste og kedelige kartofler i plastposer, de få gange jeg har forsøgt at købe en pose kartofler, har ikke været den helt store succes og jeg har længes efter danske supermarkeders store kurv med nye kartofler, som man med en skovl kunne dykke ned i og tage lige præcis så mange man havde brug for. Og sådan et sted har jeg fundet, at de så også har nogle usandsynligt gode jordbær, lokalt avlede, som måtte med i cykeltasken, det gjorde jo heller ikke sagen ringere.

Et længe næret ønske (fra husbond) har været et nyt skab til alt mit sy- og strikkegrej samt alle hans egne forskellige nødvendige ting og sager, det ønske blev opfyldt sidste weekend og denne weekend, er det ved fælles hjælp blevet sat op. Indrømmet, det så da rodet ud med alle de kasser og stakke med stof (jeg har ledt efter et før billede, men det eksisterer ikke) og for søren hvor er det da blevet flot og hvor er der styr over tingene, samtidig har det den enorme fordel, at det hele bliver mindre støvet.

Nieuwe kast

Sidst, men ikke mindst, så har lille Roxy igen været ude og handle, fantastisk lille hund. Hun kom i går med bærende på en dagpleje”morsdag”srose og så smelter dagplejemoderen jo totalt ☺. Temperaturen kan vi bestemt ikke klage over, i går lørdag var vi temmelig nær de 30 grader (28,6) og i dag ser det ud til at blive lige så godt, herligt. Fortsat rigtig god weekend.

Moederdag

23 kommentarer:

Tina - omme i London sagde ...

Sikken en indholdsrig uge! Jeg kan godt forstaa der gaar et lille gys igennem dig, naar der staar "Frankrig" paa skiltene. Det sender lige et lille minde om ferie. :)

Madame sagde ...

Ja, sikke en indholdsrig uge, som Tina skriver! Tak for anbefalingen af 'Code to Zero', Annette! Jeg er helt væk i 'Uendelige verden' og næsten færdig med en efter at have læst 'Jordens søjler'. Nu har jeg tænkt mig at læse alt, hvad Ken Follett har skrevet, for jeg synes, han skriver fantastisk.
Ha' en god søndag aften, klem :-)

Rejen sagde ...

Ja sikke en uge du har haft, og sikke en dejlig og dygtig Roxy...Jeg glæder mig også til at læse nogle af Ken Follets bøger, men det må lige vente lidt...;-D En god søndag aften og en ny herlig uge til dig..;-D

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Dejlig rundtur Annette, jeg syntes da ikke at der er noget i vejen med billedkvaliteten, ny opgravede kartofler er der stort ikke noget der kan slå, sådan er det bare, lige kogt pillet med en gang smør, klasse, hvis du spørger mig.
I kærlige tanker, god Søndag aften.

Inge sagde ...

Hvor er det dejligt for jer begge at du kan tage med på turene ind i mellem.. og skønt for os andre at følge med rundt på alle de dejlige steder I kommer.. :-)
Knus og en skøn uge til dig.

Ellen sagde ...

Ja, hvor må det være dejligt at kunne få sig nogle gode ture på denne måde :-)
Jeg opdagede Ken Follett for mange år siden og har læst ALT, han har skrevet; undtagen hans seneste bog, men det kommer...
Alle hans bøger er gode, men jeg foreslår, at du får fat i 'Hornet Flight' som delvis foregår i DK (Vestjylland). Det er sjovt at læse og må også være det for dig, som nok vil føle en speciel form for patriotisme ;-)
Det er også sjovt at se, hvordan Folletts navne er danske, uden alligevel at være det helt; der er noget der skurrer i ørerne - man kan tydeligt se, at det er en ikke-dansk forfatter, der forsøger at lyde autentisk. Dette lyder negativt... det er ikke sådan ment, for bogen er rigtig god, men prøv at læse den, og du vil se, hvad jeg mener :-)

Jønne sagde ...

Sikke dog en masse emner du lige vender på en gang! Men det gør nu ikke noget. Det var godt bilen blev lavet for det var da en modbydelig strækning at have problemer på. For omkring 10 år siden var jeg jævnligt i Gent for at læsse stålplader og da var det altid en uendelig lang og tæt række af lastbiler faktisk hele vejen fra Breda, jeg tvivler på at det er blevet bedre – nok snare tværtimod vil jeg tro.
Ken Follett... Jeg har læst / hørt en jeg fik som gave engang, jeg mener den hed ”Den tredje tvilling” og den var da også god syntes jeg. Men når jeg selv vælger bøger er det næsten altid danske eller fra det nærmeste udland og aldrig amerikanske.
Det er godt du har fundet ud af at se dansk TV på nettet. Det gør jeg også men jeg bruger iTunes til at downloade udvalgte udsendelser når jeg er hjemme og så ser jeg det når jeg er ude, for det meste på færgen hvor jeg har 2 x 3½ time hver uge med dårlig internet forbindelse, så det er der jeg ser bonderøven med mere.
Og det med at fotografere gennem bilruden så syntes jeg ikke gør noget hvis det ikke er perfekt og der kommer insekter, spejlinger eller bildele med for der er jo et motiv derude man gerne vil fange og man skal for alt i verden ikke lade være med at trykke på knappen for så kommer der jo aldrig noget i kassen. Mange af mine bedste billeder er taget gennem ruden med 90 km. I timen. Hvis man har tid til det kan man gå tæt til ruden et sted hvor det ikke er så slemt med dyr, det ser det ud til at du har gjort på det der med stryge og rengøringscentralen.
Den der Roxie vovse ligner på en prik en hund vi havde derhjemme da jeg var dreng! Det vækker minder fra dengang. Den ser sød ud.
Fortsat god dag til dig der ude i Holland..

Annette sagde ...

Tina, yes ferie, varmt sand, kølige drinks og lækker mad..... men ikke lige den mandag ☺.

Annette sagde ...

Madame, jeg giver dig fuldstændig ret. Da jeg fik bøgerne i julegave, sagde min datter noget i retning af, at forfatteren var så oppe i tiden i DK, at man var nødt til at læse de bøger! Men hvor er han god, ikke bare fordi "man" er nødt til at læse ham, men fordi han skriver blændende.
En rigtig god aften til dig også, varme klem.

Annette sagde ...

Annemarie, du kan godt glæde dig til du får tid til at læse Ken Follet. Jeg synes de 2 første var gode, men denne sidste var ekstrem god.
En rigtig dejlig aften til dig, nu varer det ikke længe før det er weekend. Skal I ud og lufte de 2 hjulede?

Annette sagde ...

Michael, du ved lige præcis hvordan det skal være. Jeg havde sat mig for, at hvis jeg fandt nye kartofler så skulle vi have dem, selv om husherren havde meldt ud, at kogte kartofler ikke lige var hans livret.
Stor var hans forbavselse, da han fik serveret pillekartofler, det var et for ham totalt ukendt fænomen. Hvilket det faktisk også var for mig, indtil min nu afdøde fynske ekssvigermor introducerede mig for det tilbage først i 70´erne.
En god aften og varme tanker til dig.

Annette sagde ...

Inge, jeg elsker det, sådan helt vildt og uhæmmet ☺. Og jeg er så taknemmelig over, at jeg kan få lov til at opleve så meget rundt på landevejene.
En superskøn aften til dig og et stort knus.

Annette sagde ...

Ellen, jeg har ikke nået at være på biblioteket for at se om "Hornet flight" findes her. Men det sker en af de kommende dage.

Det eneste negative er, at der i den engelske afdeling, som jeg frekventerer mest, kun var "Code to zero", da jeg var der. Så det kan være, at det ender med, at jeg er nødt til at gå i gang med den på hollandsk ☺. Og hvis ikke det lykkes hernede, så ved jeg i hvert fald hvad jeg skal ønske mig i fødselsdagsgave (mon du læser med her, Jeanett? ☺).

Tusinde tak for tippet.

Annette sagde ...

Jønne, jamen sådan en hel uge, den fylder jo en del ☺.

Du har ret, vejen mellem Breda og Antwerpen er en lang række af lastvogne. Vi snakkede tit om, at selv under kreditkrisen, var der ingen forandring. Selv om vi ser mange nationaliteter, så er hovedparten hollandske og det kan vi jo ikke klage over.

Hvis jeg vil undgå at købe bøger på hollandsk, så er jeg nødt til at ty til bibliotekets udvalg, men det går også fint indtil videre. Og min datter ved, at der øverst på ønskesedlen altid står bøger, for det er nu nummer 1, at læse en bog på dansk ☺. Jeg har ikke tænkt så meget på, hvor forfatteren egentlig kom fra, bare det var en god bog, men jeg har efterhånden fundet ud af, at der findes mange gode svenske forfattere, som jeg nok er nødt til at kigge lidt nærmere på, inden jeg flyttede herned kendte jeg faktisk kun Maj Sjöwall og Per Wählöö.

Indtil omkring årsskiftet kunne jeg se næsten alle udsendelser via dr.dk, men desværre har der været en periode, hvor jeg fik en fejlmeddelelse med teksten, at man gerne ville vise udsendelsen, men måtte desværre ikke. Heldigvis er jeg ikke rendt ind i den på det seneste. Det er ikke fordi jeg er utilfreds med programudvalget her, hvor vi ud over alle de hollandske kanaler, også kan tage 6 engelske, 7 tyske, plus en del andre, hvor det kniber lidt med forståelsen. Men det er nu dejligt med lidt dansk fjernsyn ind i mellem.

Kan du have en fortsat rigtig god uge, på din vej rundt i fædrelandet.

Conny sagde ...

Annette
Tak for et dejlig indlæg
Lige nu læser jeg også om krigen, men jeg er ikke kommet lengere end til Dybbøl, bogen heder "Slagtebænk Dybbøl 18 april 1864" af Tom Buk-Swienty.I har da vist rigtig meget fornøjdelse af hinanden dig og Roxy.
Kan du have en god aften

Annette sagde ...

For søren, hvad er nu det for noget? Jeg har skrevet et svar til jer alle, men alle svarene er væk??????
Det er da utroligt, det har jeg aldrig været ude for før. Jeg må indrømme, at jeg er for doven til at skrive dem igen og vil nøjes med at skrive, tusinde tak for alle jeres dejlige kommentarer. En rigtig god weekend til jer alle.

Mia Folkmann sagde ...

Jeg har aldrig læst noget af Ken Follett, men jeg kan forstå på både dit og andres blogindlæg, at det er en fejl. Jeg må i gang! ;-)

Jeg er så forelsket i lille Roxy; hun er sådan en yndig hund (men i bur?) - og også meget dygtig, at hun sådan kan komme med blomster til sin dagplejemor.

Tak for et langt, sjovt indlæg - det er altid spændende at høre om dine oplevelser i det hollandske. Måske går turen snart til Frankrig? Du er åbenbart tæt på... ;-)

Conny sagde ...

Jeg skrev også en kommentar til dig Annette den er også væk kan jeg se, så nu vil jeg prøve igen.Først tak for en dejlig tur i det smukke landskab.Jeg har ikke læst noget af af Ken Follett,men det har Poul og vi har begge bøger, så jeg skulle måske gå igang med at læse dem ?
Jeg har ikke smagt nye kartofler endnu,men strygetøj har jeg nog af.
Jeg vil ønske jer begge en god weekend

Anonym sagde ...

Sikken I kommer omkring i hele Europa! Det er altid smart at have en god bog i tasken. Så spilder man ikke tiden, hvis der pludselig opstår en pause i programmet......

Som en af de få bryder jeg mig absolut ikke om Bonderøven. Til gengæld synes jeg at det har været spændende at følge beboerne i Friland.

Stine sagde ...

Jeg har også læst Jordens Søjler og Uendelige Verden, men jeg tror bare ikke at andre af hans er nær ligeså gode. Måske den nyeste, men jeg ved ikke rigtig om jeg tør tage chancen :)

Annette sagde ...

Kære Conny, underligt, nu er både begge dine kommentarer og alle mine tabtgåede kommet med igen.
Nå, men jeg kan bestemt anbefale dig at gå i gang med bøgerne, jeg synes de var gode.
Jo, strygetøjet, det er der altid nok af, men jeg kan forstå på folk omkring mig, at det er noget vi selv vælger om vi vil have ☺. Jeg er så gammeldags, at jeg helst vil have alt, i hvert fald næsten alt strøget. Kender du også det?
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Jens, hvordan kan det være, at du ikke kan lide Bonderøven? Jeg er blevet færdig med at se programmerne om Friland beboerne, det var vildt spændende.
En rigtig skøn dag til dig.

Annette sagde ...

Stine, jeg har nu læst både "Code to zero" og "Hornet flight" og de kan på det kraftigste anbefales. Jeg har "Code Rebecca" liggende, men da den er på hollandsk, så skal jeg lige tage mig sammen til at gå i gang med den ☺. Også en rigtig god dag til dig.