tirsdag den 12. juli 2011

Kan denne perlerække af dejlige dage mon blive ved?

Efter en skøn weekend (det kommer der et indlæg om senere), har jeg tilbragt dagen i dag sammen med en pragtfuld pige, kunstner, fotograf og grafisk designer Hannie Mommers (Thank you very much for a lovely day Hannie, I enjoyed every minute of it).

Cykelvejret til Breda var enestående, høj sol med lidt let vind, mere kan man næsten ikke forlange. Da både Hannie og jeg var på cykel, blev vi enige om, at vi måtte have en kop kaffe at styrke os på, inden vi gik videre i programmet. Jeg glemte fuldstændig at fotografere bordet vi sad ved, det burde jeg have gjort. Der var dug på bordet og sikken en dug! Jeg har tidligere set samme type dug hos ældre familiemedlemmer og på museer, hvor man viste hvordan hollænderne levede i 50´erne, men aldrig på en café. Dugen var en lille ”perser” løber med rød bund. Gad vide, hvordan sådan en bliver med tiden, når der er spildt godt med ølsjatter? Eller mon den pakkes væk, inden øllen kommer på bordet? Men ingen tvivl om, at det var et dejligt sted med megen hygge.

HannieDe Beyerd

Hannie og jeg har været på Grafisk Museum i Breda, en bygning, som jeg jævnligt både cykler og går forbi, tanken om at gå indenfor har ofte været der, men det er aldrig blevet til andet end  tanken.

Grafisk designmuseum

Nu er det ikke fordi jeg vil påstå, at jeg har vældig meget forstand på grafisk design, men når man får mulighed for at se museet sammen med en ekspert, så er det utroligt spændende. Det bliver ikke sidste gang, jeg skal derind.

Grafisk designmuseum1Grafisk designmuseum2

Ud over den normale permanente udstilling, havde de netop nu en udstilling med forsider fra den protestantiske fjernsynsguide ”VPRO gids”, det var utroligt spændende, at se hvordan trenden inden for grafisk design har forandret sig gennem årene.
 Grafisk designmuseum3

Grafisk designmuseum4

Efter en pragtfuld frokost gik vi hver til sit. Selv om vejret havde ændret sig drastisk, siden jeg cyklede hjemmefra kl. 9 i morges, så vovede jeg alligevel at handle og cykle lidt rundt i dejlige Breda, selvfølgelig med fare for at blive drivende våd, inden jeg nåede hjem.

Frokost

”Spanjaardsgat”, hullet der ligger mellem Granattårnet og Duetårnet fra Breda slot. Legenden fortæller, i 1590 under den spanske besættelse, sejlede et forsyningsskib fyldt med hollandske soldater ind til Breda. Skibet sejlede med tørv og soldaterne lå gemt under tørvene.

Spanjaards gat

Breda med tårnet fra byens vigtigste monument Onze-Lieve-Vrouwe kirke i baggrunden.

Breda haven

Voldgraven langs med Academiesingel.

Voldgrav

Baroniemonument, der står ved indgangen til byparken Falkenberg. Det var faktisk den park eller rettere det publikum, der frekventerede parken den dag vi var på besøg i Breda tilbage i begyndelsen af 2005, der er skyld i at vi ikke bor i Breda!

Falkenberg

Da himlen blev mere og mere grå og modvinden egentlig ikke var særlig sjov, blev jeg enig med mig selv om at cykle gennem skoven på hjemvejen. Jeg passerede da bronzestatuen ”Mand med ged”, der er opsat til erindring om, at landsbyen Dorst tidligere var kendt for sit gedehold. Den er da sød og lidt hyggelig.

Mand med ged

Normalt plejer der at gå vilde heste rundt i skoven, men ikke i dag. Pladsen var overtaget af skotske højlandskvæg, de er nu også dejlige. Jeg må nok erkende, at jeg ikke var særlig modig i begyndelsen jeg boede hernede og vi cyklede aftentur i skovområderne. Af og til holdt en større forsamling af disse løsgående bamser møde midt på cykelstien. Da kunne jeg let finde på, at cykle en større omvej, for at undgå at møde dem (naturligvis til stor moro for husherren), i dag har jeg det fint med dem, men det er måske fordi de holder sig væk fra cykelstien, når jeg kommer cyklende ☺.

I skoven1I skoven2

Og så lige et billede af den famøse cykeltaske med tilhørende cykel ☺.

Cykeltaske

Denne skulptur passerer jeg med jævne mellemrum og hver gang tænker jeg på en kobraslange, der er parat til at forsvare sig. Men det må være et tegn på, at jeg i hvert fald ikke skal påberåbe mig nogen særlig stor forstand på kunst, idet skulpturen hedder ”Vægteren” og symboliserer beskyttelsen af den indre følelse.

De Wachter

Dagens cykeltur blev en smuttur på 26,7 km og jeg nåede hjem 10 minutter før det begyndte at regne ☺.

21 kommentarer:

Inge sagde ...

Jeg håber din perlerække af skønne dage er lang og ubrudt. Fantastisk billede af farvede klemmer .. :-)

Irene sagde ...

Det er fantastisk smukke billeder du viser. Holland er et dejligt land, jeg snart må besøge.

Nille sagde ...

Jeg kan se, at vejret hos dig er det samme som hernede sydpå - tungt, lummert - og nu med regn og torden?

Men det er modigt at cykle så lang en tur ud i det vejr, synes jeg :-) Og som altid smukke billeder!

Håber, at perlerækken fortsætter...

Hannie Mommers sagde ...

Jij ook bedankt, dear, het was een geweldige dag, hè.
Leuke foto's!!!
Ik kan me helemaal niet herinneren dat er een Perzisch kleedje op de tafel lag, maar ja, die komen ook nogal vaak voor in Bredase cafés, en waar je teveel aan gewend bent, dat zie je niet meer, nietwaar. Maar wel een interessante vraag 'hoe houden ze die schoon', ik heb daar nog nooit over nagedacht :)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

En dejlig tur Annette, med en god veninde kan jeg fornemme, gode stemningsfyldte billeder.
I kærlige tanker, god Onsdag aften.

Bettys blog sagde ...

Sikke en dejlig tur med mange oplevelser.

Mia Folkmann sagde ...

Sikke en dejlig rundtur i Breda - jeg glæder mig til mine autocamperdage, hvor jeg helt sikkert også skal til Holland. Der er så meget, jeg kunne tænke mig at se, og dine fotos inspirerer... ;-)

Grafiske museer burde heller ikke sige mig så meget, for jeg er ikke grafiker (men jo gift med én), men jeg synes faktisk, at de er spændende og meget inspirerende... :-)

Annette sagde ...

Inge, tak skal du have ☺

Annette sagde ...

Irene, ja her er så smukt, så det jeg kan på det kraftigste anbefale dig.

Annette sagde ...

Nille, tak det håber jeg også.
Vejret har ændret sig kraftigt, det har faktisk regnet uafbrudt siden jeg kom hjem tirsdag eftermiddag. Utroligt, at det kan blive ved, men det stopper forhåbentligt på et eller andet tidspunkt ☺.

Annette sagde ...

Hannie, leuk dat je dat schrijft over die tafelkleedjes. Frank zegt dat ik de enige ben die aan zoiets kan denken (hoe ze die schoonhouden). Tot zondag.

Annette sagde ...

Michael, tak skal du have.
Ja, det er en skøn dag i et rigtig godt selskab.
Også til dig, kun med den forskel, at jeg vil ønske dig en dejlig fredag.

Annette sagde ...

Betty, ja det var dejligt og totalt uventet, at det var så spændende.

Annette sagde ...

Mia, tak skal du have. Jeg synes der er så meget, som jeg kan anbefale hernede. Mange udlændinge, der kommer på besøg i Holland, når desværre ikke længere end Amsterdam, som bestemt også er dejlig, men Holland har også så utrolig meget andet at byde på.
Jeg kan kun give dig ret angående grafiske museer, en helt utrolig dejlig oplevelse, det bliver bestemt ikke sidste gang jeg skal derind.

Tina - omme i London sagde ...

Fedt du undgik regnen, oven paa saadan en dejlig tur. :)

Madame sagde ...

Sikke dejlige billeder du har taget, Annette! Og jeg håber, at din perlerække af skønne dage må blive lang og ubrudt.
Klem og rigtig god weekend!

Ellen sagde ...

Dejlige billeder :-)
Det er altid noget andet at opleve noget sammen med kender inden for det pågældende område - det er næsten ligemeget, hvad det handler om, bare der er en entusiast, der kan fortælle, så jeg kan godt forstå, at du havde en perfekt dag sammen med Hannie Mommers (hun og jeg burde da egentlig være i familie med hinanden, høhø)

Annette sagde ...

Tina, ja ikke ☺.

Annette sagde ...

Madame, indtil nu har jeg bestemt ikke noget at klage over ☺.
Klem og en rigtig dejlig mandag til dig.

Annette sagde ...

Ellen, du har fuldstændig ret, emnet betyder egentlig ikke så meget. Det havde jeg faktisk slet ikke tænkt på ☺ ☺.

Hannie Mommers sagde ...

Annette, if you get friends over who want to see the Graphic Design Museum I would gladly be a guide for you! :-)
It's a pity I can't read exactly what Ellen writes, because google translate is not that great, but I see she talks about me.!!