torsdag den 28. juni 2012

Jeg, en kylling………….

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men jeg var altså ikke sej i går, nærmere sådan lidt kyllingagtig, øv!

Jeg cykler jævnligt 50 km eller mere, også til Oisterwijk, med stor fornøjelse og efter lange forhandlinger med mig selv, besluttede jeg mig for også at gøre det i går. Regntøj, gummistøvler,  diabetesudstyr, vandflaske osv. var pakket, da jeg så 2 damer passere forbi ude på gaden iført paraply! Ud og checke vejr og jo, ganske rigtigt det var begyndt at regne og så synes jeg ligesom slet ikke det virkede så tiltalende at cykle ☺.

Ud over regnen, havde jeg også den undskyldning, at jeg skulle være hjemme 17.30, da vi i går aftes skulle til formøde i ejerforeningen og hjemturen ville byde på stik modvind.

Det blev altså Golfen, der måtte holde for og igen i går tænkte jeg på, hvor besværligt det er at være i bil i forhold til at cykle. Jeg ville tage billeder fra Oisterwijk til en medblogger og det er unægtelig noget nemmere at stoppe cyklen i stedet for at finde et sted, hvor bilen kan stå uden at være til alt for megen gene for de øvrige trafikanter, når der skal fotograferes. Og så er der jo lige det med parkering, cyklen kan jeg sådan set stille fra mig overalt, men bilen, det er straks en anden sag. Min jagt på en parkeringsplads førte mig rundt i centrum, hvor jeg fandt en plads med max. 3 timers parkering, en anden plads havde max. 4 timers parkering (begge til en rimelig overkommelig pris af 1 € pr. time) alternativt et dagkort til 8 €. Selv om Rosemary og jeg snakker meget og længe når vi er sammen, så er et dagkort måske lige i overkanten, så det blev 4 timers parkering og så måtte jeg jo flytte kareten, hvis ikke vi var færdige med at snakke ☺.

Oisterwijk8

Heldigvis var der en lille p-plads ved indkørselen til Oisterwijk, derfor lykkedes det mig at få fotograferet byens mølle. Sjovt nok, så er lige præcis den mølle den første jeg var oppe i lige efter jeg var flyttet til Holland i 2002. Møllen stammer tilbage fra 1895 og er, takket være mange frivillige, stadig fuldt funktionsdygtig.

Kerkhovense molen Oisterwijk

Jeg havde lidt tid inden Rosemary skulle hentes ved toget, de blev brugt til at fotografere i, men desværre er billedmaterialet fra Oisterwijk temmelig intetsigende pga. finregn og den manglende cykel ☺. Kisser, jeg lover dig, jeg nok skal nok forsøge at gøre det bedre næste gang.

Oisterwijk1

Oisterwijk4Turisterne havde allerede indfundet sig i den lille perle Oisterwijk, men hvis man er til shopping i den lidt dyrere ende af prisskalaen, så er der bestemt også muligheder nok, især inden for beklædning.

Oisterwijk2

Oisterwijk6
Det blev ikke til shopping for Rosemary og mig i går, fra stationen gik vi direkte til en café, hvor vi spiste og snakkede og snakkede igen i den pga. parkeringen afmålte tid.

Oisterwijk3

Hjemmelavede chokolader i Oisterwijk 
Den dejlige pige havde endda en gave med til mig, en lille lampe til de lyse sommeraftener, herligt.

The English Rose

Helt uventet gaveJeg nåede det hele og på hjemvejen fik jeg endda købt ny forsyning af sokker til husherren, så han slipper for de hjemmestrikkede i sommervarmen ☺.

15 kommentarer:

Ellen sagde ...

Man er IKKE en kylling, fordi man ikke har lyst til at cykle 2x25 km i regnvejr!
Men jeg kan sagtens se de fordele, du nævner ved cyklingen - nogle gange er en bil til besvær ... bare ikke under selve transporten ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Synes heller ikke, du er en kylling, snarere en realist mht hvad der var smart, rart og til at nå inden for afmålt tid :-)

Og det der med liiige at smide bilen, ikk'. Sådan noget kan Gemalen, mens jeg ligger og snørkler rundt og ender alt for langt fra mit mål. Møg-irriterende!

Kisser sagde ...

Der ser så fint og hyggeligt ud i O. Jeg får sådan lyst til at besøge byen.
Det er fine billeder - selvom det regnede lidt.
Jeg tror også jeg havde kørt i bil. Jeg har jo for nylig genopdaget cyklens glæder, for jeg har købt mig en el-cykel (el pga mine dårlige ben, der så hurtigt syrer til).

Inge sagde ...

Nej en kylling er du ski ikke.. jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har cyklet 2 x 25 km på en dag, så jeg hopper direkte ind i hønseflokken, som fast medlem. :-)
Knus og god dag til dig Annette.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Tsk tsk...ikke cykle sølle 50 km i regnvejr... pfff!
;-) haha...jeg gider dårligt nok snuppe cyklen den ½ km ned til centrum så jeg er imponeret over, at du overhovedet overvejede det.
Byen ligner den by vi boede ved sidste år da vi var på ferie i Zeeland, kan ikke i skrivende stund komme i tanke om navnet på den...

Jønne sagde ...

Jeg synes det er helt i orden at du tog golfen! Tænk nu hvis gaven var en lampe i granit!!! eller bare kæmpestor.
God weekend..

Tina - omme i London sagde ...

Jeg kender det med bilen og bruger den saa at sige aldrig, af samme aarsag, det er mere besvaer end det er vaerd. Havde jeg tid cyklede jeg alle steder hen. Faktisk vil jeg allerhelst gaa, for saa har man ikke engang cyklen at parkere, men det tager noget laenge. :)

Tak for fine billeted, som altid. Jeg er vild med Holland!

Annette sagde ...

Ellen, tak søde!
Nej selvfølgelig har du ret, den er praktisk den bil. Af og til bander jeg også over, at jeg er cyklende, især når de ugentlige indkøb til storfamilien ☺ transporteres hjem på cykel. En rigtig dejlig dag til dig.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, hvorfor er det lige, at mænd er så gode til at finde en p-plads, hvor den er så godt som ikke eksisterende? Jeg kender nemlig rigtig godt den situation du beskriver ☺.
Tak for de søde ord og en skøn dag til dig.

Annette sagde ...

Kisser, det er skønt at cykle og man (i hvert fald jeg) ligger mærke til helt andre ting, end når jeg er i bil.
Min mand har også lige købt en el-cykel og de godt og vel 8 km. han har til arbejde, de går som en leg. Jeg har lånt den et par gange, men mangler mine cykeltasker til alle indkøbene ☺.
Oisterwijk er utrolig hyggelig, helt sikkert.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Inge, hahaha!
Vi var til eksamensfest i går og da sad jeg ved siden af en dame, der mente, at det var umuligt at cykle 100 km. på en dag ☺. Jeg ville gerne indgå et væddemål med hende, men hun ville ikke.
Før jeg flyttede herned og diabetes holdt sit indtog i mit liv, da havde jeg også cyklet meget langt, hvis jeg nåede op på 5 km. ☺ ☺ ☺.
En skøn dag og et stort knus til dig.

Annette sagde ...

Mai-Britt, der er så mange af de små hyggelige byer, engang satte jeg mig for, at jeg ville besøge dem alle, skør tanke der er løbet ud i sandet ☺ ☺.
Tidligere, ville jeg have sagt præcis som dig, ½ km. ville næsten være uoverskuelig.
En dejlig dag til dig.

Annette sagde ...

Jønne, hahaha, tak skal du ha´

Jeg vidste jo slet ikke, at jeg skulle "begaves", så det var slet ikke med i mine overvejelser. Men du har ret, det ville have været trals, at skulle sige nej tak til en gave, fordi der ikke var plads i cykeltaskerne ☺ ☺.
En dejlig dag til dig.

Annette sagde ...

Tina, jeg tror også, at hvis jeg boede i storbyensom du, så ville jeg altid gå, når tiden var der til det, fordi der er så meget at se på. Men jeg skal jo først igennem nogle kilometers marker, før jeg kommer til den mere beboede verden og det er altså lidt trist at kigge på de marker, så derfor bliver det til cyklen ☺.
En skøn dag til dig.
PS. Holland er altså også meget dejlig ☺.

Anonym sagde ...

Jeg synes altså at ALLE som jævnligt cykler 50 km er superseje - også selv om de ikke gør det hver eneste gang de har chancen. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har cyklet 50 km...... :-D