mandag den 10. juni 2013

Hverdag igen……

Så er der igen hverdag efter en dejlig aktiv weekend.

Lørdag startede med et besøg i det lokale byggemarked, hvor der bl.a. blev købt ny gardinstang til soveværelset. Den gamle, en udtræksmodel monteret i loftet, gjorde knuder allerede da vi flyttede ind for 7½ år siden, med årene blev den mindre og mindre samarbejdsvillig, for så endelig at blive udskiftet i lørdags. For søren da, hvor en lille ting, som en ny gardinstang, dog kan gøre én glad.

Grave3
Nej, nej, det er ikke her vi bor (desværre ☺), billedet er fra Grave.

Der blev købt plantejord og nye blomster til terrassen. Vi har de sidste 2 - 3 år haft myrer på terrassen, diverse husråd og skrappere midler er blevet anvendt i kampen mod de små, uden at det på nogen måde hjalp. Men pyt, så lang tid de bare blev udenfor, kunne vi godt leve med dem. Men i år besluttede myrerne sig for, at de også ville se hvordan der så ud indenfor og så var det slut med kærligheden. Alle blomsterkrukkerne blev tømt og i en af dem boede myrerne indtil i lørdags trygt og godt. Krukkerne blev rengjort, fik nyt jord og nye blomster. Det var lidt øv, at en Buksbom måtte smides ud, men det var netop i dens krukke, at myrerne havde deres bo.

Da vi nåede aften, var der ikke megen energi at spore på matriklen ☺☺.

Grave1

Søndag stod i familiens tegn, først til et plejehjem i den østlige del af Brabant, hvor husbonds mor netop er flyttet ind. Hun har gennem de sidste mange år boet i Frankrig, men er nu tilbage i Holland.

Grave2
Det er altså Jomfru Maria, der står forsvarligt bag gitter i 1 sals højde!

I dagspressen har jeg læst meget om forholdene på danske plejehjem og mens vi gik rundt på den smukt indrettede institution, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, om der er forskel på danske og hollandske plejehjem. Stedet vi besøgte, var som før nævnt smukt indrettet, bl.a. havde man på gangene store fotostater med gamle billeder fra byerne omkring den by, hvor plejehjemmet lå. Der var store volierer fyldt med fugle på de små torve i bygningen og alt var meget, meget rent. Vi havde indtryk af, at stedet var indrettet for beboerne og at det var beboerne, der var i fokus. Blandt andet blev vi bedt om at vente udenfor, indtil husbonds mor kom fra gudstjeneste, fordi en del beboere blev forvirrede, hvis der var flere gæster i opholdsstuen. Vejret var pragtfuldt, fuld sol og blå himmel, så vi nød ventetiden.

For husbonds mor var det meget glædeligt at være tilbage i eget land og til eget sprog og hun strålede af glæde og tilfredshed.

Grave5

Derefter kørte vi videre til Grave (hvor billederne stammer fra) for at få lidt frokost og trave en tur, inden turen gik videre.

Grave4

Næste stop var 31 års fødselsdag hos mit yngste hollandske bonus”barn”. En dejlig eftermiddag med familie, børn, glade stemmer og hygge på terrassen i fuld sol. En dag fuld af nydelse.

Grave6
De gør noget ud af skiltningen i Grave…..

19 kommentarer:

Rejen sagde ...

Utroligt at én lille ting kan være så længe om at blive udskiftet og når det så er gjort tænker hvorfor pokker gjorde vi ikke det for længe siden ? Dejlige billeder fra Grave, og godt at svigermor er glad for at være tilbage igen. :-D

Fruen i Midten sagde ...

Hvorfor er den lille Madonna buret inde på den måde? Er det for, at hun ikke skal falde ned eller ikke blive stjålet? Dejligt, at din svigermor er glad for at være tilbage i Holland - og på plejehjem :-) På Farmors plejehjem er der også (ret) pænt. Mange malerier og møbler, som jeg tror er arvet fra tidligere beboere. Det giver et ret hyggeligt indtryk. Hvis de bare blev lidt bedre til at lufte ud (suk) ville der være ganske rart.

Madame sagde ...

Ja, det må have været en dag fuld af nydelse. Et plejehjem med fugle lyder som en rigtig god idé - her er der flere plejehjem, der har besøgshunde, og jeg har læst, at beboerne er meget glade for det.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Da min far blev dement var han først på et aflastningshjem med gamle møbler, det var for at de gamle kunne føle sig hjemme og de fleste kan måske kun huske ting fra barndommen. Jeg sagde opmuntrende til min far; 'har du set skabet der?! 'Ja, det ser ud af helvede til, gammelt ragelse!'... så meget for det, mine forældre har altid foretrukket moderne ting, og det ku' han altså huske! :-D haha

Pia sagde ...

Hverdagen er slet ikke så tosset, selvom både børnepasning og udflugter i bil heller ikke er så ringe. Jeg tilslutter mig dog at det er spildt at sidde i en bil i godt vejr. Eller spild af tid i det hele taget, jeg vil allerhelst gå eller cykle, men man må tage det sure med, hvis man vil have lidt af det søde der ikke umiddelbart er opnåeligt på anden vis :-)
Jeg nyder dine cykelture, ligesom jeg gør mine egne.

Salix sagde ...

Kære Annette,

Smukke billeder fra Grave. Og hvor er det dejligt at de små ting - som en ny gardinstang - kan gøre så megen glæde :-)

Inge sagde ...

Hvor dejligt at svigermor kan få lov at nyde sine sidste år i sit hjemland, og endnu bedre at hun er glad for det.

Det er dejlige billeder du viser fra Grave.

Knus og god aften hos jer. :-)

Henny Stewart sagde ...

Sådan en lille ting som en gardinstang, der i årevis har været usamarbejdsvillig, kan det ganske rigtigt være en stor tilfredsstillelse at få skiftet. Man undrer sig over, hvorfor man ventede så længe. Jeg kender det!

Det er nogle meget fine billeder, du bringer!

Conny sagde ...

Kære Annette
Vi døjer også med myre på terrassen, vi heller kågende vand på fliserne det hjælper .I Danmark ville i aldrig blive bedt om, at blive ude, personalen vil blive glad for, hvis i ville hilse på de andre beboer mens i ventede, På det plejehjem hvor min datter arbejder, har de mange dyr, katte, høns, geder og en hest, som bliver passet af personale og beboer.
Kan du have en rigtig god søndag.

Annette sagde ...

Rejen, helt enig, det har vi også snakket om flere gange, siden den nye endelig kom op ☺.
Ja, det var dejligt at se, hvor glad hun var for at være tilbage i Holland.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, ja se det er et godt spørgsmål ☺. Jeg tror det skyldes det første, da hun sidder i 1. sals højde ☺.
Det er dejligt at se, at de gør noget for at beboerne skal føle sig hjemme. Jeg kan godt huske den ramme duft/lugt fra tidligere besøg på plejehjem, men den var totalt fraværende på svigermors plejehjem.

Annette sagde ...

Madame, jeg har læst om besøgshunde og kan forestille mig, at de er til stor glæde for beboerne. Kan det mon passe, at jeg også har læst, at det var lidt af et problem med alle de dejlige godbidder? Eller er det mon bare noget jeg tænker kan blive et problem?

Annette sagde ...

Mai-Britt, ja sådan kan man jo selvfølgelig også se på det ☺. Svigermor skal videre til et andet plejehjem, når de finder ud af hvor dement hun er og jeg er spændt på at se, hvordan det ser ud.

Annette sagde ...

Pia, vi er helt enige. Jeg foretrækker også cyklen, når det er muligt. Tit og ofte når vi er et sted, hvor jeg jævnligt kommer på cykel, så kan jeg ikke finde vej i bilen, fordi jeg jo ikke er vant til at skal tage de sammen hensyn og lede efter parkeringspladser ☺. Men af og til må vi jo krybe til bilen, selv om Holland ikke er så stort ☺.
Tak skal du have og i lige måde.

Annette sagde ...

Salix, ja du har fuldstændig ret, der skal ikke så meget til at gøre os glade ☺.

Annette sagde ...

Inge, ja det var en stor fornøjelse at se svigermors glæde over at kunne snakke med alle på eget sprog. Jeg har ikke besøgt hende mens hun var i Frankrig, men hun lod skinne igennem, at hun havde været meget ensom.
Knus og en dejlig uge til dig.

Annette sagde ...

Henny, husbond mente nu ikke at den gamle gardinstang havde været så slem, som jeg udlagde den til at være ☺. Men dejligt er det, når en daglig irritation endelig forsvinder ☺.
Tak skal du have, vejret var vidunderligt, motiverne er her overalt, så det kostede ikke megen besvær.

Annette sagde ...

Conny, hvor må det være et dejligt sted at være gammel, der hvor din datter arbejder. Jeg har også læst en del om plejehjemmet "Lotte", jeg tror også, at det er et godt sted at være.

Vi har prøvet med kogende vand og det hjælper i en halv times tid, men så kommer myrerne drønende tilbage igen. Selv om jeg har udskiftet blomsterjorden er der stadig nogle, men indtil videre får de lov til at blive, bare de ikke kommer ind.
Rigtig god sommer til jer.

Unknown sagde ...

Skønt at se billeder fra mit hjemland. Især med arkitekt-briller. Skønt, tak for delingen...