onsdag den 19. juni 2013

Næsten, men også kun næsten……

Jeg har et stykke tid gået og tænkt på, at jeg ville nå en cykeltur på 50 km. inden jeg runder og i dag nåede jeg det næsten, men altså også kun næsten.

Fietsen1

Formiddagens aftale i Tilburg var hurtigt overstået og derefter var det store spørgsmål, hvor skulle dagens cykeltur gå til?

Første del af turen foregik på en cykelsti, der er lavet hvor den tidligere jernbane mellem Tilburg og Riel lå. I dag var det ret befriende, at cykelstien ligger i et større skovområde, idet temperaturen var på godt og vel 30 grader. Senere fortsatte jeg på en cykelsti, der i daglig tale kaldes Bels Lijntje. Bels Lijntje var tidligere jernbanelinje mellem Tilburg og Turnhout i Belgien, også den ligger i et større skovområde og nu var det jo højlys dag og jeg var ikke den eneste på ruten, men jeg tror ikke det er et område, hvor jeg ville bryde mig om at cykle i på en mørk nat. Dette blev også bekræftet af de indhegninger og alarminstallationer, som de få huse på ruten havde opsat.

Fietsen2

På et tidspunkt blev jeg rasende og gal. Jeg har været tidligere været omkring emnet, men nu får de altså turen igen! De småfede gamle mænd i stramt outfit, som tror at de er de eneste som har lov til at færdes på landets cykelstier og oven i købet tillader sig at råbe efter andre cyklister med en anderledes tilgang til cykling end de selv har, de burde bures inde! På grund af den megen kritik der har været af disse ”Wannabe tour de France ryttere” i dagspressen, har vi indenfor de sidste år oplevet, at de ofte takker fordi man giver plads, men ikke dagens fjolser.

Fietsen3

I landsbyen Riel, syd for Tilburg, herskede der middagsdøsighed og jeg kunne cykle rundt på må og få uden at møde ret mange mennesker.

Fietsen4

Vi har et par gange drukket kaffe på en cafe ved kirken og det var egentlig min plan at gøre i dag, men på det tidspunkt synes jeg stadig, at der måtte lidt mere cykling til, før der var kaffepause. Jeg havde en ide om, at det måske ikke blev til mere, hvis jeg først havde fået mig bænket på cafeen.

Fietsen5

Kirken i Riel var under renovering, så der var adgang forbudt.

Fietsen6

Jeg har lige fundet ud af, at jeg nok må tilbage til Riel en dag, idet der i byen skulle findes et monument over en tysk soldat. Soldaten reddede under en beskydning i 1944 2 hollandske børn fra Goirle. Den tyske soldat, der på det tidspunkt var 18 år, døde selv under skyderiet. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det er bemærkelsesværdigt, at et land der led så meget under 2 verdenskrig, har valgt at hylde den unge soldat med et monument.

Efter at have cyklet rundt fandt jeg en vej ved navn Goirleseweg og nu var jeg jo kommet hjemmefra, så hvorfor ikke fortsætte til Goirle.

Fietsen7

På vejen så jeg dette!

Fietsen8

Ovenstående skulptur stod udenfor dette hus. Gad vide hvordan de vasker vinduer, de må da kravle rundt!

Mens jeg stod og fotograferede tænkte jeg, at der måtte bo en kunstner i huset, men nu hvor jeg sidder og skriver, kommer jeg til at tænke på, om det måske kan være monumentet over den tyske soldat. Altså, jeg må tilbage til Riel!

Goirle (knap 23.000 indb.) er en del større end Riel, men knap så spændende (synes jeg). Jeg vidste, at der lå en mølle i byen og at den lå i nærheden af et Albert Hein supermarked. På et tidspunkt så jeg en Albert Heijn, men møllen var væk! Mit cykelkort afslørede ikke nogen mølle, så der blev cyklet nogle kilometer, før jeg endelig fandt et bykort. Det viste sig, at jeg befandt mig i den forkerte ende af byen og at der altså findes flere end en Albert Hein i Goirle☺. Af sted igen og endelig fandt jeg både mølle og Albert Hein.

Fietsen9

Jeg kan huske, mens jeg stadig var på jagt efter et gammeldags syskrin, at jeg en søndag havde fået lokket husbond med til loppemarked i Goirle. Det var simpelthen det værste bras, der var til salg på loppemarkedet, plastdimser, plastetuier og ikke en eneste ordentlig bod med ældre ting og sager, som jeg var ude efter. De tillod sig oven i købet af tage entré, 2.50 € pr. person, for det ikke skal være løgn. Siden da har jeg fået lidt skræk for hollandske loppemarkeder.

På tilbageturen skulle kaffen jo indtages i Riel, men da alle borde og stole under parasoller var optagede og jeg ikke orkede at sidde midt i solen, fortsatte jeg mod Tilburg, hvor det vrimler med cafeer og der er endda en supergod én, der har den skønneste gulerodskage ☺.

fietsen10

Igen lidt brok! Uanset hvor man ser håndværkere, så er der med garanti også en radio, som regel gul og sort (ofte endda flere radioer, indstillet på hver sit program). Mens jeg cyklede mod broen over A58, gjaldede musikken ud over området. Men hvor kom den fra? Jo, den kom skam fra vinduespudseren på 11. sal!

Undervejs fik jeg kontakt med husbond og han forventede at være tidligt klar på jobbet. Da det jo ville være hyggeligt at følges med ham hjem, blev kaffen og gulerodskagen gemt til en anden gang og af sted det gik tværs gennem Tilburg.

På hjemvejen var vi nødt til at besøge boer (bonde) Peders, en gård hvor der sælges frugt og grønt. De har de mest fantastiske jordbær med utrolig meget smag og der måtte et par bakker med hjem ☺. Da de var rengjorte, var der altså heller ikke mere energi tilbage i konen ☺.

17 kommentarer:

Lene sagde ...

Du er så sej! Og hvor får du oplevet meget på dine cykelture :-)

Rejen sagde ...

Du er da kommet langt omkring og fået set en del, jeg synes det er flot cyklet ;-D

Unknown sagde ...

Altså Annette - du kunne da godt have cyklet en lille omvej for at få de sidste 370 m med - men pyt - vi accepterer de 49,63 km - du er sgu sej.
Når jeg læser om dine oplevelser, får jeg sådan en lyst til at anskaffe mig en ny cykel, putte den bag i bilen og sætte kursen mod Holland -
Klem fra Lønstrup.

Inge sagde ...

Dejlig tur du tog os med på her.. Sølle 370m er ikke en mangel, du har nået dit mål.. :-)

Den slags Tour De France wannabeer'ere har vi også her i DK, og de kan nemt få mit blod i kog, når de opfører sig tyre-tosset.. :-)

Madame sagde ...

Jeg er dybt imponeret over, at du tager så lange cykelture - og hvor får du oplevet meget på dine ture :-) Klem!

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Det er imponerende! Både at du orker at cykle så langt endda uden kaffe og gulerodskage, men også de der ærgerlige Tourdefrans'er (fnise) der tror de ejer hele verden. Hvis de dog bare ku' se hvor latterlige de er!

Mia Folkmann sagde ...

Hvor ER det flot, at du cykler så langt! Og du ser så meget spændende - det er sjovt at følge med. Vi kan godt være helt enige om de cykelfjolser, der desværre også har holdt sit indtog i England. I alle de år, vi har rejst rundt i England, har der været få cykler på landevejene, men NU har de fået blod på tanden åbenbart. Og da de ikke rigtigt har nogen "cykelkultur", kan de ikke finde ud af at trække ind til siden eller lade være med at køre flere ved siden af hinanden. Det er håbløst at komme forbi dem på de smalle veje... Vi kan OGSÅ være helt enige om håndværkere og radioer - mon de overhovedet hører dem?

Jønne sagde ...

Spændende tur du har været på må jeg sige. Det er da også med at udnytte de dage hvor det er godt cykelvejr! Selvom 30 grader nok er i overkanten så er det dog bedre end så mange andre vejrtyper. Cykler frank altid på arbejde eller er det kun nu i sommervarmen?
Nå men tak for turen..

Annette sagde ...

Tak skal du ha´ Lene ☺.

Annette sagde ...

Rejen, også tak til dig.

Annette sagde ...

Marianne, Frank foreslog, at jeg tog et par runder i en rundkørsel får at nå op på de 50 km. ☺.
Jeg synes, at det vil være alle tiders ide, hvornår kommer du?
Klem fra Noord Brabant

Annette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Annette sagde ...

Inge, ja det er netop det rigtige ord, tyre-tosset ☺.
Som jeg vistnok skrev, så er enkelte ryttere begyndt at takke fordi man giver plads, men indtil nu har jeg kun set det, når der kun er en.
Jeg kan ikke få ind i mit hoved, hvordan nogle mennesker kan tillade sig, at opføre sig som de wannabeer gør, jeg har flere gange set dem komme drønende ud fra sideveje og forventer at bilerne stopper for hele gruppen, hvad mange bilister uheldigvis også gør. Jeg håber, at de kun stopper for at undgå skader på bilen.

Annette sagde ...

Madame, tak skal du have ☺.

Annette sagde ...

Mai-Britt, ja det med kaffen og gulerodskagen, det var godt nok slemt. Heller ikke i dag blev det til noget, fordi det så ud til regn. Men det er jo altid godt at have noget til gode ☺. Måske det bliver til 2 stk. når engang det lykkes ☺ ☺ ☺.

Annette sagde ...

Mia, skal vi starte en bevægelse imod ubehøvlede cykelryttere og håndværkerradioer?

De er i gang med en større ombygning af det sygehus jeg normalt "besøger" og i dag lagde jeg mærke til 2 radioer på et område af 100 - 150 m2. De stod selvfølgelig indstillet på hver sin station. Flere gange har jeg forsøgt at provokere ved at stille mig op og fotografere radioerne, men jeg tror ikke helt min provokation forstås.

Jeg kan godt forestille mig, at det vækker stor irritation når en stor gruppe "jeg alene vide" ryttere kører rundt på de smalle veje.

Annette sagde ...

Jønne, de fleste dage cykler Frank, på nær når det regner når han skal hjemmefra tidligt om morgenen/midt om natten.

Men han købte for et par år siden en elektrisk cykel, med det resultat, at det tager ham 20 min. på cykel at komme på arbejde. Hvis han kører i bil, tager det midt om natten, hvor alle lyskrydsene er på grøn 12 - 15 min. og senere på dagen kan det let tage længere tid end på cykel.

Ja, når vi endelig har så godt vejr, så skal det altså også udnyttes ☺.