tirsdag den 7. januar 2014

Godt nytår plus diverse……

Rigtig godt nytår til alle jer derude i Blogland. Vi kom stille og roligt ind i det nye år sammen med 2 hold venner. Værtsparret rejser som regel på ferie på Bali en gang om året og værtinden deltager der i madlavningskurser, derfor stod nytårsmenuen på balinesisk mad. Spændte var vi, da vi gik til bords og vi fik kendte retter, men så sandelig også ukendte, bl.a. en helt vidunderlig kylling, der var kulsort med en sovs i samme farve. Det smagte himmelsk og værtinden afslørede, at kyllingen havde marineret 6 timer i Ketjap (den søde, vel og mærke), derfor den sorte farve.

OudejaarsavondDessert oudejaarsavondimage
Jeg har tyvstjålet et par af værtindens billeder, håber hun tilgiver ☺.

Den hollandske befolkning spenderede op til årsskiftet intet mindre end 67 mill. euro på fyrværkeri!!!!! Der må være nogle, der har købt rigtig meget, for vi er en del der ikke havde købt. I henhold til hollandsk lov, er det forbudt at afskyde fyrværkeri før kl. 10 formiddag den 31. december, men så vidt vi kunne høre mellem jul og nytår er der megen elastik i den lov ☺. Holland er det land i Europa, hvor der afskydes mest fyrværkeri og da alle skaderne, det være sig person- og materielle skader, koster samfundet bunker af penge, tales der en del om, at det skal forbydes borgerne at afskyde fyrværkeri.

Nytårsaften
Ovenstående billede, skulle i henhold til Google Earth samt et par hollandske aviser være et satellitbillede af Europe omkring midnat nytårsaften, men den belgiske “De reactie.be” stiller spørgsmål ved, om det nu er fra nytårsaften, idet den påpeger at en række punkter ikke stemmer overens med virkeligheden.

Vor lille by fik desværre en kedelig omtale i medierne i årets første dage! Det takket være 4 unge fjolser på hhv. 13, 14, 14 og 15 år, der ikke har lært hvordan man skal opføre sig. Ungerne sad i toget og tiltrak konduktørens opmærksomhed, idet de flyttede frem i toget, hver gang han nærmede sig. Da konduktøren fik fat i ungerne, havde de ingen gyldig rejsehjemmel, desuden påstod de, at de ikke var i besiddelse af legitimation eller penge. Derefter blev konduktøren overfaldet, først af en af de unge og derefter af alle 4. En passager hjalp konduktøren og holdt den ene af de unge fast. Da toget holdt ved byens stationen, tog ungerne benene på nakken og løb gennem hovedgaden. Heldigvis ligger politistationen nær togstationen og de 4 blev takket være vidner fanget efter kort tid, det viste sig, at de var lokale.  Jeg ved godt, at dette absolut ikke er et enestående tilfælde, der sker desværre overalt og hver eneste dag, men for søren da, ungerne er mellem 13 og 15 år!!!!! Konduktøren slap med diverse knubs og hudafskrabninger samt et hævet øje.

I går læste jeg om et projekt, som jeg flere gange tidligere har set omtalt. Det drejer sig om, at man ikke må købe nyt tøj i et år. I en af artiklerne, hvor projektet var omtalt, skrev forfatteren, at hun som barn fik nyt tøj til sin fødselsdag og ellers ikke. Det fik mig til at tænke tilbage på min barndom. Jeg kan ikke længere huske, om det nye tøj blev indkøbt til fødselsdag, jul eller måske en eventuel familiefest, men jeg kan i hvert fald huske, at det som regel var temmelig stort, når det blev købt, for det skulle jo kunne bruges længe. Den første tid blev tøjet udelukkende brugt til pænt brug og senere, kunne man så få lov til at bruge det til daglig. Jeg husker, at jeg til en familiefest i min fars familie, havde fået lov til at få nylonstrømper, det var stort. Det var så stort, at jeg skrev om det i min jævnlige korrespondance til en fætter, der sejlede som telegrafist, at jeg så ikke lige var helt inde i stavemåden af de vidunderlige genstande, det var noget andet. Fætter korrigerede og skrev, at det ikke hed ”nejlonstrømper” ☺.

Donkere wolken
Gårsdagens cykeltur blev en del afkortet pga. de mørke skyer der med stor fart kom ind fra syd, jeg nåede heldigvis hjem i tørvejr. Håber at turen bliver lidt længere end 7,8 km i dag. En god dag til jer alle.

16 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Uhm, det lyder skønt med noget helt alternativt som nytårsmenu :-) Trist med de unge fjolser. Én ting er at forsøge at snyde, noget HELT andet er at overfalde konduktøren. Man kan kun håbe, at der bliver taget så grundigt fat i kraven på dem, at de ALDRIG gør noget lignende igen.

Fruen i Midten sagde ...

PS: Og godt nytår til dig også - selvfølgelig :-)

Annette sagde ...

Fruen i Midten, nytårsaftens menu var herlig spise, helt sikkert. Der er ikke de store traditioner hernede omkring maden, hverken til jul eller nytår, man gør vist mest i raclette eller den slags.

Helt enig angående de unge fjolser, jeg håber at de får en afskrækkelse, så de ikke finder på lignende. Jeg ved godt, at det er 100 år siden jeg var 13, men hvordan kan de dog finde på det.

Bettys blog sagde ...

Godt nytår til dig og dine, Annette.
Det lyder som en lækker nytårsmenu. Jeg har været på Bali 1 gang. Det må være fantastisk at rejse dertil så tit som dine venner. jeg har også Ketjap Manis i mit køkkenskab ;-)

Trist med sådan nogle bøller i toget. De skaber så meget usikkerhed.
Sikke et overdådigt fyrværkeri, I har. Jeg hører til de, der synes, at fyrværkeri skal begrænses. Godt nok er det flot, men det behøver ikke at være over hele december måned.
God fornøjelse med dine cykelture. Håber, vejret er med dig ;-)

Stegemüller sagde ...

Godt nytår! Det er herligt at se lidt til dig igen. Du må da ikke stoppe din blog - bare skriv lidt når du har lyst og tid.

Unge lømler på 13 - 15 år; hvad skal man efterhånden stille op med dem... Jeg håber, at de denne gang har fået en forskrækkelse, så de ikke finder på det igen.

Rejen sagde ...

Godt nytår til dig, det lyder spændende med balinisisk mad, lidt anderledes end nytårstorsk (som vi ikke spiser!). Sikke da nogle tumper de unge mennesker, håber de får en lærestreg, så de aldrig gør sådan noget igen. ;-D

Annette sagde ...

Betty, vi er helt enige med hensyn til fyrværkeriet.
Det er flot ved midnatstid nytårsaften. Men jeg har på fornemmelsen, at det heller ikke er samme type mennesker, der skyder flot nytårsskyts af kl. 12, som de der terroriserer os gennem hele december og det med skyts, så man næsten letter i stolen, til trods for at det ikke lige bliver affyret uden for ens gadedør. Men det er spændende at se hvad regeringens udspil bliver eller det bare bliver ved snakken.

En god aften til dig.

Annette sagde ...

Stegemüller, tak skal du have for dine pæne ord.

Nej, hvad pokker skal vi stille op med de unge mennesker? Vi var til fødselsdag i søndags og snakken faldt på begivenheden i toget. En dame, der sad overfor mig, sagde "Børn bliver ikke opdraget i dag, det er årsagen". Damen har sikkert ret i sin konstatering, men hvad er løsningen på problemet? Helt enig i, at de forhåbentlig får en afstraffelse, så de ikke finder på den slags igen.

En god aften til dig.

Annette sagde ...

Rejen, det var spændende mad, helt sikkert. Jeg sad og tænkte på, hvis man nu ikke spiser torsk, hvad spiser man så nytårsaften? Jeg kan ikke komme i tanker om noget bestemt.

Med hensyn til de unge mennesker, så er det jo nok ikke sagen i dag at foreslå, at de skal over knæet og have en omgang med spanskrøret, men bare man stadig måtte den slags, i hvert fald i tilfælde som dette.

En god aften til dig også.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Interessant billede over Europa, hvis det er sandt. Jeg vidste ikke at Holland er dem der bruger flest penge på fyrværkeri, men det gælder mig for ellers var de andre lande jo også tossede og så er det da helt galt!
Henk fortæller ofte om ganske unge der bliver arresteret og havner i en celle inde hos ham og hans kollegaer, de bliver yngre og yngre. På hoved stationen i Rotterdam har de en særlig celle til mindreårige; der er et vindue i helt oppe under loftet så de kan se himlen og sollys (eller regn...). Hvad der irriterer Henk allermest er, at indimellem er forældrene ophidsede over at deres små søde uskyldige puds er blevet arresteret... for "de er jo kun børn"... øh... måske har mor så glemt at fortælle knejten at han ikke må overfalde andre uskyldige, eller voldtage en klassekammerat eller røve folk på gaden... PFFFFF!

Annette sagde ...

Maj-Britt, det er et interessant billede, men om det er korrekt eller ej, det må stå hen i det uvisse.

Jamen er det ikke trist med de unger! Og ikke mindst deres forældre, for det må jo være derfra oplæringen i hvad der er rigtigt/forkert skal komme.
Jeg forestiller mig et det må være pokkers svært at være i Henk eller hans kollegers job, hvis de har en uforskammet unge foran sig og så kommer en blødsøden mor og synes det er synd for hende lille pus! Grrrrrrr!!!!

Salix sagde ...

Dejligt at se et indlæg fra Holland igen. Jeg må selv til at tage mig sammen og blogge igen.
Godt Nytår til dig også

Pia sagde ...

Også rigtigt godt nytår til dig. Nytårsmenuen lyder utrolig lækker. Her har vi aldrig haft nogen tradition for en bestemt nytårsmenu. Det er kun juleaften ingen skal pille ved. :-)
Sådan nogle bøller, og nej det er desværre ikke unormalt. Her kunne vi godt bruge lidt af de gamle dage :-)
Det sidste billede med blå himmel kan jeg godt lide. Godt du kom hjem mens det var tørvejr.

Annette sagde ...

Lene, tak skal du have.
Siden September har det også knebet mig gevaldigt med at få gang i skriveriet, så du er ikke alene om det.
Men jeg glæder mig til at tiden og gnisten pludselig er der hos dig igen.

Annette sagde ...

Pia, hvor har du dog ret!
Tidligere var der naturligvis også hærværk og mishandling, men ikke i den målestok som vi ser det i dag og hvor er det dog synd.
Jeg tænker af og til på, hvor er respekten for menneskeliv og for andres ejendom henne?

Jeg kan huske, at min morfar og mormor altid fik torsk nytårsaften, men derudover kan jeg ikke huske en speciel mad tradition for årets sidste aften.

Ellen sagde ...

Først og fremmest godt nytår til dig - og så er det jo bare skønt at se nogle ord fra dig igen, Annette :-)
Jeg synes jo ikke, at man skal forbyde fyrværkeri for private, men det har nu også hjulpet meget i Danmark efter Seest-ulykken skete: der kommer stort set ikke mere de der koloenorme ordentlige brag, hvor man tror, at alle ruderne ryger sig en tur.

Nogle gange er det forældrene, der skal opdrages, før man tager fat i ungerne, men de rødder i toget, du nævner her, kunne godt tåle en afklapsning på en mere direkte facon. Jeg tror også, det har haft en effekt, at folk greb ind, så møgungerne kunne se, at alt ikke bare bliver accepteret eller set gennem fingre med - og så viser det tydeligt, at de ikke virkede afskrækkende på folk, heldigvis.