søndag den 12. januar 2014

Søndag i sol…..

Jeg så, at Pia (Pigen fra landet) havde bagt ”Svenske chokoladebrød”. Dem havde jeg fuldstændig glemt, tidligere blev de bagt med jævne mellemrum. Spændt var jeg - i går - da de var klar, for bagværk med chokolade/kakao hører bestemt ikke til husbonds favoritter, men han spiste en og sagde ”Det er en skam, at de hedder chokoladebrød”. Siden da, har jeg af og til hørt, at “nogen” har været i kagedåsen, så det gør nok ikke så meget med den kakao.

Svenske chokoladebrød1Kagedåse

Det er altså ikke, fordi vi er specielt royale her i huset, at kagedåsens låg er prydet med et forlovelsesbillede af Maxima og Willem Alexander, det var bare den der stod først.

Jeg bevæger mig langsomt, men sikkert ned gennem læselisten på bloggen, der er sket meget i mit fravær og da husets øvrige sysler selvfølgelig også skal passes, tager det tid.

fuglekiggeri

Selv om hun er lidt uskarp (det med Makrofunktionen smuttede) er Misse overlykkelig over, at naboen fodrer fugle! Når solen skinner, er damens faste plads i køkkenvinduet, hvorfra hun kan holde øje med alle de fjedrede tingester, der hastigt bevæger sig rundt udenfor.  

Egentlig var det meningen, at der skulle cykles i dag, solen skinner og temperaturen er på 10 grader, men foreløbig skal brødet til ugens madpakker være bagt færdigt og så må vi se hvad det bliver til ☺.

Til min store overraskelse fik vi os hevet op af stolene og kom afsted på cykeltur, det blev endda til lige knap 20 km. i fint solskin. Turen gik gennem skoven til Oosterhout og hjem igen via landevejen.

Luftballon
Det skal vi altså prøve igen! 

Wilhelminakanalen
Der er ikke megen aktivitet på Wilhelminakanalen en søndag eftermiddag.

Slikfabrik
Holland Foodz fabrikken i Oosterhout, hvor man laver gammeldags hollandsk slik. Jeg ved ikke om det er verdens højeste kanelstok i højre side, men høj er den i hvert fald.

Meningen var, at vi på hjemvejen ville ud i et eksperiment og se, om der måske var cykelsti hele vejen langs Wilhelminakanalen, men da husbond frøs og jeg fik en hypo (for lavt blodsukker), mens vi var i Oosterhout, blev vi efter en pause med indtagelse af rosinkiks og druesukker, enige om at vælge den sikre og kendte rute.

13 kommentarer:

Stegemüller sagde ...

Der er ikke noget at sige til, at Misse er lykkelig over, at naboen fodrer fuglene. Så kan hun jo sidde der og lure, som om hun var i katte-biografen. Jeg synes da ikke, at billedet er uskarpt.

Jønne sagde ...

Når jeg nu læser at du har været på cykeltur ud i det blå, så kommer jeg også til at længes efter min cykel. Hvis det ikke bliver hård vinter kommer den også snart med tror jeg. Der skal bare lige fixes noget lys først, for der er jo altid mørkt når jeg holder fyraften på denne årstid. På det nederste billede fra slik firmaet ser det ud til at det er en snedækket græsplæne, men det kan vel ikke passe hvis der er 10 graders varme?Så tror jeg også du havde fortalt det. Men hvad er det hvide så? Her i Gøteborg hvor jeg er i nat er der minus 7 grader! så måske begynder vi at få lidt vinter alligevel.
Hav en god dag...

Lene sagde ...

Og jeg bliver nysgerrig, for under billedet af luftballonen står, det skal vi prøve igen. Har I prøvet at flyve i luftballon? Det drømmer jeg om, men med højdeskræk af mildere grad ved jeg ikke om det går.
God mandag til jer :-)

Annette sagde ...

Stegemüller, du har ret, jeg har ikke tænkt på, at Misse jo er i biografen ☺.
Der må ikke fodres fugle, idet der er parkeringspladser nedenunder, men Misse har utrolig stor glæde af, at enkelte blæser på regulativerne.

Annette sagde ...

Jønne, jeg forstår godt, at du ikke har fået cyklen ud af vinterhiet, ved den tid du har fyraften, er det jo knap så sjovt at cykle, det er i hvert fald begrænset hvad du kan se.
Nej, det var bestemt ikke sne der lå foran firmaet, selv om det iht. Frank let kunne have været det, for han frøs og det ikke bare lidt ☺. Nu har jeg ganske vist ikke været tæt på, men jeg mener, at det er perlegrus eller de små skarpe hvide sten, som af og til ses i indkørsler.
Det er et underligt vintervejr vi har, indtil videre ser det ikke ud til, at der kommer minusgrader hernede, men det skulle da undre mig meget, hvis ikke vi får vores del af vintervejret på et eller andet tidspunkt eller mon det hele er strøget til USA.
Hav en rigtig god dag på landevejen.

Annette sagde ...

Lene, ja vi har prøvet at flyve i luftballon og det var fantastisk.

Frank havde et stykke før min fødselsdag i 2007 spurgt, om jeg havde højdeskræk og jeg ville jo ikke være en kylling, så jeg sagde nej ☺. Det resulterede i et gavekort til en ballontur i fødselsdagsgave. Da vi kom op i kurven, var jeg sikker på, at jeg ikke en eneste gang turde at kigge ud over kanten, men det varede et par sekunder, så havde jeg glemt alt om højdeskræk.

Hvis du får chancen, så skal du prøve det, for det er en stor oplevelse. Jeg skal på et tidspunkt lave et indlæg om turen.
Også en rigtig god dag til dig.

Madame sagde ...

Uhm så lækre kager du har bagt, Annette! Og billedet af Misse er slet ikke til at stå for. Her har vi frostvejr i dag - den første rigtige vinterdag, og det er jo billigt sluppet.
Ha' en dejlig ny ugestart!

Fruen i Midten sagde ...

Ikke så rart, at du fik en hypo på jeres tur :-( Stadig lidt bøvl med at styre sukkersygen? Er ballon-billedet fra igår? Her er der ingen, der flyver om vinteren. Jeg synes også, det må være en kold fornøjelse, hvis det ikke er højsommer. Men sjovt er det jo. Jeg har prøvet en enkelt gang. Og vil gerne igen. Største overraskelse var, at det larmede så meget - ind i mellem - som det faktisk gør.

Ellen sagde ...

Ih altså, hvis bare kattene hjemme hos os kunne nøjes med at gå i biografen, men de skal absolut ind i vores have og ligge på lur lige neden under, hvor vi fodrer fuglene. Jeg jager dem væk, men der er især én, der er fuldkommen ligeglad med mine trusler om bål og brand.
Hvis din motion er uregelmæssig, tror du så ikke det er derfor, din krop ikke kan finde ud af at regulere blodsukkeret?

Annette sagde ...

Madame, ja så kom vinteren til jer, jeg håber ikke at den bliver lang eller hård. Lidt fint puddersne, kan vi godt leve med, men så heller ikke mere, vel.
For en uges tid siden, talte man om, at den 15 januar skulle være den første vinterdag her, men det har vist ændret sig ☺.

Også en rigtig god ugestart til jer.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, ja synes du ikke, at det var en fantastisk vidunderlig oplevelse at flyve i ballon.

Vi håbede, at de havde fået de tykke vinterfrakker på oppe i ballonen i går, for rent bortset fra hovedet, så må det have været en kold fornøjelse med den ballontur. Helt enig, den slags fornøjelser hører til sommeren til.

Annette sagde ...

Ellen, efter nu at have levet sammen med Misse i ca. 1½ år, har jeg fundet ud af, at katte er utroligt stædige og har helt deres egen vilje ☺.

Vand siges at være et godt middel, jeg ved ikke om du har lyst til at prøve med blomstersprøjten? Den er fast inventar i køkken/stue her ☺.

Når Frank er hjemme, opfører Misse sig som regel eksemplarisk. I samme øjeblik vi er alene, Misse og jeg, så mener hun, at hun er chefen med ret til at vade rundt på spise- og køkkenbord m.m. En dag præsterede jeg at smide hende ned 20 gange!!!!

Mht. diabetes, så siger Internisten (altså specialisten på hospitalet), at intet går efter en snor ved diabetes 1 og det må jeg vænne mig til. Men derudover har du fuldstændig ret, uregelmæssigheder i motion og kost gør det heller ikke bedre. Men jeg har bl.a. svært ved at spise nøjagtig samme antal kulhydrater hver dag. Yderligere, så mener jeg, at det var diabetessygeplejersken, der engang sagde til mig, at det ville være meget lettere, hvis jeg sad inde bag ruderne og strikkede hver dag. Men i samme åndedræt sagde hun, at det var jeg nok ikke lige typen der gjorde ☺.

Pia sagde ...

Der er gang i både bageri og cykelture og blogindlæg. Jeg kan ikke følge med :-)
Luftballon har vi også talt om kunne være sjovt, men endnu har vi det tilgode. Måske skulle jeg ønske mig en tur når jeg bliver 60 til næste år.