onsdag den 12. marts 2014

Vi snupper lige en tur mere……….

Det er egentlig yderst sjældent, at jeg hjemmefra beslutter hvor cykelturen skal gå hen, heller ikke i dag, hvor jeg endte i Loon op Zand.

Undervejs tænkte jeg, at det måske var lige i overkanten hvad afstand angik, men vejret var pragtfuldt og da det i henhold til vejrprofeterne er det slut med det gode vejr sidst på ugen, så måtte det udnyttes.

1

2

Kort før Loon op Zand så jeg dette hvide slot, som det desværre ikke var muligt at fotografere uden at hegnet kom med. Det lå idyllisk i skoven og har sikkert engang været stort, idet der også på den modsatte side af vejen lå bygninger, der så ud til at høre til slottet. Senere har jeg fundet ud af, at slottet har det originale navn ”Det hvide slot”. De ældste dele stammer fra 1387 og resten fra 1777. På slottets område skulle der findes både en Engelsk, Fransk, græs og skov have. I 2007 var slottet besat, idet den daværende ejer, en millionær ved navn Wim de Pundert truede med at lade slottet forfalde, hvis ikke Loon op Zand kommune ville hjælpe med restaurering.

3

Mens jeg cyklede rundt på må og få i Loon op Zand, fik jeg pludselig øje på denne idylliske gade, Weteringstraat. Det viste sig, at idyllen op til flere steder godt kunne trænge til en omgang maling samt et par gør det selv folk.

4
Weteringstraat blev smallere og smallere og endte i denne sti, der løb bag byens kirkegård.

5
Dette smukke hus, der burde have været fotograferet om formiddagen af hensyn til solen, mener jeg, at jeg tidligere har fotograferet. Jeg tror godt, at jeg ville kunne klare at bo der ☺.

Egentlig var det meningen, at jeg ville have cyklet samme vej ud af byen, som jeg tog på vej dertil, idet der stod et besynderligt skilt langs vejen, som jeg ville have fotograferet. Jeg var sikker på, at husbond ikke ville tro mig uden et foto. Men som det så ofte går på mine cykelture, så fandt jeg en spændende vej, der måtte afprøves.

På det omtalte skilt stod der ”Geboortebos”, hvilket vil sige ”Fødselsskov” og hvad mon man kunne forvente, at der skete der? Forklaringen fandt jeg i en avisartikel om ”Geboortebos”. Skoven er anlagt af Tilburg kommune i samarbejde med den Nicaraguanske by Maltalpa. Nybagte forældre kan for 27.50 € plante et træ i ”Geboortebos”, træet får en plakette med barnets navn og samtidig med at træet plantes i Tilburg, bliver der plantet et træ i Matagalpa. I henhold til artiklen er Tilburg ikke alene om ideen, idet der findes lignende skove i provinserne Gelderland og Utrecht.

På hjemvejen var jeg så heldig, at jeg fik følgeskab af husbond et stykke af vejen, herligt. Alt i alt blev tilbagelagt 41,19 km på dagens udflugt. Gad vide, om jeg er i stand til at gå i morgen og om en vis legemsdel kan klare en ny cykeltur?

6 kommentarer:

Ellen sagde ...

Du er altså sej, Annette! Jeg er temmelig imponeret over, hvor langt du kan cykle ☺
At du så samtidig er god til at beskrive hvad du ser undervejs, er bestemt ikke nogen ulempe ... tak for interesssant 'sightseeing' :-)

Fruen i Midten sagde ...

Der ser altså hyggeligt ud.(Det gør der nu næsten altid på dine billeder) :-)

Stegemüller sagde ...

41 km. det er godt cyklet. Vejret er herligt, og det er bare med at komme ud og nyde foråret. Her lover de også dårligere vejr til weekenden, så det er godt, du er i gang allerede nu.

Annette sagde ...

Ellen, du skal såmænd ikke være imponeret, mit tempo er ikke særligt imponerende og jeg bliver overhalet gang på gang, selv af ældre uden el-cykel ☺. Men pyt, jeg når jo også frem ☺.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, tak skal du have ☺.

Annette sagde ...

Stegemüller, at det endte med 41 km. var egentlig også lidt af en overraskelse og ikke planlagt. Men som jeg skrev, så ligger jeg sjældent planer for turen og opdager jeg et eller andet spændende undervejs, så må det undersøges. Og nu har jeg jo også den store fordel, at der hverken findes bakker eller dale, alt er fladt hernede ☺.