mandag den 11. august 2014

Jeg klager ikke, bestemt ikke!

Gennem det sidste månedstid er der blevet fyldt godt op på samtlige konti, det kan jeg godt leve højt på i et stykke tid.

Vi var så heldige, at den lille nordjyske familie kom omkring Holland på vej hjem fra campingferie i Italien. Og vi fik endda lov til at have guldklumperne boende i et par dage uden forældrene, det var ovenud dejligt og hyggeligt. Karoline på 8 var ikke spor i tvivl om, at hun gerne ville være her uden mor og far, hun er vant til at sove hos veninder og er med jævnlige mellemrum på weekend hos hjerteveninden, der desværre er flyttet til Aarhus. Kristian på 4 var mere tvivlende, men han tog det hele i stiv arm og holdt ud i 2 nætter, derefter ville han gerne være hos mor og far. Det passede egentlig Karoline udmærket, for så fik hun hele dobbeltsengen for sig selv.

Det var ikke det store vi fik lavet i de dage de var her, ud over at nyde at være sammen og endelig ikke at forglemme, at Karoline blev rigtig god til at strikke.

Karoline2 Kristian1

Den lille familie havde hjembragt de mest fantastiske fødselsdagsgaver fra det italienske. Helt ud over forventning, idet jeg allerede havde modtaget en lydbog via e-mail på selve fødselsdagen. Skålen passer perfekt ind i stuens farver og glassene, de er bare så lækre og dejlige at drikke af.

skålGlas

Min hollandske bonusfamilie har også sørget for dejlige input. Merijn på godt og vel 2 bliver så stor, der er fuld gang i ham hele tiden og lige pt. er det fodbold, der er den helt store dille. Lillebror Imre er bare så nem, jeg tror han er den nemmeste baby jeg nogensinde har oplevet (i hvert fald når vi er sammen med ham, det kan godt være forældrene af og til ser en anden side ☺).

Merijn1Imre

Der har også været dejlige venindebesøg siden sidst.

Veninden fra det midtjyske var på besøg hos svigerforældrene og det lykkedes os at mødes hele 2 gange, mens de var i Holland. Veninden og jeg  traf hinanden i sin tid, da vi begge arbejdede hos Ericsson og der var dengang som nu altid nok af emner at drøfte. Veninden flyttede tilbage til Danmark for en del år siden sammen med sin hollandske mand og deres søn. Familien er i mellemtiden blevet udvidet og heldigvis kommer de jævnligt på besøg i Holland. Det gør slet ikke besøgene ringere, at der som regel er en stor stak danske blade med ☺.

Det sjove er, at veninden er jævnaldrende med min datter og jeg med hendes mor, men det har nu aldrig afholdt os for at finde samtaleemner ☺. Denne gang snakkede vi så meget, at Misse  fortrak til andre lokaliteter, for at slippe for al den danske kvindesnak.

En anden sød veninde, engelske Rosemary og hendes nye mand har været til brunch, rigtig hyggeligt. Og så vidt jeg kunne høre, kneb det ikke for mændene, der ikke tidligere havde mødtes, at finde emner at tale om. Rosemary og jeg mødte hinanden, da vi begge arbejdede hos FEI, vi siger ofte til hinanden, at det bedste der kom ud af de arbejdsforhold var, at vi traf hinanden ☺.

Jeg fik den yndigste lille porcelænsdåse og jeg mener, at kunne huske, at min mormor havde en lignende, hvori der altid lå små pastelfarvede pebermyntepastiller, gad vide om man stadig kan købe sådanne?

Ellers er det haven der er blevet prioriteret. Efter mange dage med varme er vi igen tilbage til det normale, hvilket vil sige vekslen mellem regn og sol, hvilket gør at ukrudtet skyder i vejret. Der er blevet plukket og spist squash på mange forskellige måder til trods for, at husbond før høst egentlig havde meldt ud, at han ikke var særlig vild med squash. Men jeg tror han har forandret mening, især den aften der stod squashsuppe på menuen ☺.

Pyntegræskar

Der er blevet plukket og syltet agurker, intet mindre end 8 glas og lige pt. funderer jeg over, hvad mon jeg kan bruge resten til, for de gror som ukrudt. Den kolde agurkesuppe, som jeg fandt på nettet, tror jeg ikke lige er sagen. Yderligere er der blevet lavet Balsamicopesto i rå mængder og det er ved at være tid for høst igen, så det ender nok med at fryseren bliver fyldt med pesto.

I øvrigt har jeg lige set på Facebook, at der KUN er 20 fredage til jul, det er alt, alt for lidt. Men jeg klager ikke, det har jeg bestemt heller ikke grund til ☺.

14 kommentarer:

Inge sagde ...

Nej det lyder heller ikke til at du har noget som helst at klage over Annette.. :-). Sikke en dejlig sommer du har haft.

Stegemüller sagde ...

Sikke en skøn sommer hvor du rigtig har fået overskud på alle konti: Børn, voksen, familie, veninder, have mv. Herligt.

Det er nogle meget smukke italienske glasting, du har fået.

Jeg forstår godt, at Misse fortrak. Damer taler jo meget :-)

Ellen sagde ...

Sikke en herlig sommer!
Hvor er hun smuk, din Karoline - og flot, at hun har lært at strikke.
Jeg prøvede jo at lære Anna det i efteråret, men det kniber lidt med hendes tålmodighed - hun er for ambitiøs og har svært ved at acceptere, at der ikke bliver strikket en sweater på et par dage :-)

Bettys blog sagde ...

Sikke dejlige besøg, du har haft, af både store og små. Det lyder som en rigtig skøn sommer.
Så flot at dit barnebarn har lært at strikke ;-)

Lene sagde ...

Hvor har du haft en skøn sommer med masser af gode oplevelser. Det er godt at verdenen er blevet lidt mindre med de kommunikationsmåder vi kan bruge i dag, for der er stadig langt fra Nordjylland til Holland :-)

Pia sagde ...

Hvilken herlig sommer fyldt med en masse skønne ting, og dejligt at både du og haven trives.
Du ved vel at du kan rive squash og fryse det til at bage brød og kage af, og at du kan rive agurkerne i tynde skiver, fryse dem og lave agurkesalat af dem. Jeg er også druknet i agurker, frs en enkelt plante, og agurkesuppe bliver ikke lavet mere af mig.

Annette sagde ...

Inge, nej vel ☺.

Annette sagde ...

Stegemüller, ja det har været dejligt og jeg har nydt det i fulde drag. Heldigvis havde katten ikke røde ører, så vi må have været sobre i vor tale ☺.

Annette sagde ...

Ellen, tak skal du have, hun er også en skat og jeg savner hende meget (men det kender du jo alt til).
Planen var, at strikke et tæppe til Misse, men hun nåede ikke så langt, så hun må fortsætte ved næste besøg ☺. Men der blev checket mange gange undervejs, for at se om ikke det var langt nok, så det med ambitionerne kan jeg nikke genkendende til.

Annette sagde ...

Betty, ja det har været dejligt, nu mangler vi lige et Danmarksbesøg, så er alt perfekt ☺.

Annette sagde ...

Pia, hvor er jeg glad for, at jeg skrev om mit squash/agurke overskud, for jeg var ikke klar over, at man kunne fryse det ned.

Da jeg var i haven i forgårs, var der så mange af begge slags og jeg lod dem være, for jeg anede ikke hvad jeg skulle finde på at bruge dem til, men det ved jeg nu.

I øvrigt, så er der ingen hernede der ved hvad jeg snakker om, når jeg siger squash, her hedder de courgette og det glemmer jeg hele tiden. Tusinde tak for dine råd.

Annette sagde ...

Lene, hovsa jeg gik fejl af rækkefølgen i svarene ☺.
Åh ja, hvor har du ret, selv om jeg synes, at det var lidt tidligt, da Karoline fik en mobiltelefon, så er jeg jo selvfølgelig ved at smelte, når der kommer en whatsapp fra Karoline, hvori hun skriver "Jeg savner jer" ☺ ☺.
Det var noget andet, da vi var unge ☺.

Madame sagde ...

Kære Annette, sikke en dejlig sommer du har haft!
Ha' en rigtig god weekend nede sydpå <3

Annette sagde ...

Kære Madame, ja det har været rigtig dejligt og hvor har jeg nydt det.
Også en rigtig god weekend (det der er tilbage af den ☺) til jer.