lørdag den 16. august 2014

Så måtte der investeres…..

Jeg havde ellers sat mig for, at der ikke skulle købes mere fodtøj lige med det første, fordi der i skabet står op til flere par sko og støvler, der kun sjældent bliver brugt og de skulle først slides op.

Men så skete det, faktisk skete det allerede i det tidlige forår, da jeg stod i hestemøgsbjerget der ligger ved kolonihaven, at jeg opdagede, at der var et hul i denne ene af verdens grimmeste gummistøvler.

Der gik et par måneder, hvor jeg funderede over problemet med hullet. Gaffatape kan mange gange udvirke mirakler, men det ser altså ikke fikst ud på et par lyseblå gummistøvler med hvide blomster. Egentlig har jeg i flere år gået og sukket for at få et par Ilse Jacobsen gummistøvler, men jeg var helt på det rene med, at dem ville jeg nok ikke bruge i kolonihaven og at jeg derfor måtte have 2 par. Jeg så også hos Ellen, at hun havde købt de yndigste blomstrede gummistøvler, dem kunne jeg faktisk også godt se mig selv i osv. osv.

For et par dage siden besluttede jeg mig for at købe et par ikke særligt smarte grønne farmerstøvler og så se tiden an mht. indkøb af et par mere elegante. Indkøbet endte nu med at blive blåt og en anelse mere elegant end de grønne, for de havde alle lysebrune såler. Og jeg fandt ud af, at der er i hvert fald sket et eller andet med gummistøvle prisen siden jeg sidst købte, for de var dyre. At der så står Dunlop på siden af dem, ja det havde der for min skyld ikke behøvet.

006 (2)

Den næste investering var knap så dyr, for at være ærlig, så fik jeg dem næsten i nakken. De er totalt unødvendige, men da jeg så dem, var jeg pludselig i tankerne tilbage til de første år ud af de 20, hvor vi boede i Aabybro. Det blev dengang, uvist af hvilken årsag, en vane for min søde nabokone Irma og jeg hvert forår at købe en par espadrillos, farven var underordnet, men vi skulle bare have dem. Og mens jeg futtede rundt i Lidl for et par dage siden, da lå de der og skreg for at komme med hjem. De er nærmest sådan lidt skrigende pink og husbond kommenterede dem slet ikke, han kiggede bare ☺.

Rent bortset fra det, så har det regnet og det har regnet rigtig meget hernede den sidste uges tid. Da jeg i tirsdags var i haven, foregik havearbejdet ind i mellem bygerne, der var tilsat lyn og torden. Men jeg nåede at få fjernet ukrudt og ryddet lidt op, desværre måtte der også ryddes op i rosenkålene. Flere af de garvede havefolk i kolonihaven havde fortalt, at der var gået en eller anden sygdom i alle kålplanter der var plantet/sået før en bestemt dato og de havde kigget på min ene rosenkålsrække og sagt ”Dem kan du lige så godt smide ud”. Indtil tirsdag havde jeg tænkt ja, ja giv det nu lidt tid. Men pludselig begyndte rosenkålene at stinke helt afskyeligt råddent og jeg måtte jeg give de garvede ret. Heldigvis havde jeg kun en række, der er flere der har måttet smide mange kålplanter af forskellig art ud.

Pyntegræskarrene gror helt vildt, selv om jeg i Aabybro gennem flere år havde pyntegræskar i haven, har jeg da aldrig nogensinde set nogle i den størrelse, som jeg nu har. Husbond siger, hvor vil du gøre af dem, når de skal høstes? Og se det problem har jeg endnu taget stilling til, men mon ikke der kan findes en eller anden fiks og dekorativ løsning ☺.

025

Fortsat rigtig god weekend til jer alle ude i Blogland.

10 kommentarer:

Ellen sagde ...

Ja, jeg kan godt se, at det ikke dur lige at lægge en halv snes af dine pyntegræskar op i en skål og stille den på sofabordet :-)
Tillykke med de nye støvler ... hvor er det smukt med gummistøvler og blondenederdel ;-)
Jeg har ikke engang haft brug for mine nye blomstrede støvler endnu, men det skal nok komme.

Annette sagde ...

Det var måske ikke den mest heldige kombination, gummistøvler og kjole, hvoraf det nederste er blonder. Men der var så varmt, så varmt og normalt ville jeg nok have taget sandaler på i haven, men det indebærer timers fodbad, for at få jorden væk under neglene, så derfor gummistøvler ☺.
Jeg så i Belgien et par gummistøvler, som så vidt jeg kunne huske, godt kunne ligne dine nye, men de var så tynde, så tynde, så dem droppede jeg.
Der bliver nok snart god brug for dine nye blomstrede ☺.

Pia sagde ...

Jeg bemærkede også den fine sammensætning af gummistøvler og blondekjole :-)
Hvis halloween er lige så populær hos jer som her, så kan du da sælge dem. De er i høj kurs, har jeg lagt mærke til. Måske kender du en masse børn du kan glæde til den tid :-)

Annette sagde ...

Pia, nej det ser nok lidt mærkeligt ud med den blondekjole (det er kun det allernederste der er blonde ☺), men jeg tror at de garvede havefolk ville have kigget mere, hvis jeg havde valgt shorts og gummistøvler ☺.
Jeg tror heller ikke det bliver noget problem, at finde liebhavere til pyntegræskarrene. Men Frank var lidt nervøs for, at de alle skulle stables op ude på havebordet eller lignende ☺.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

En dejlig investering Annette, vejret har vi ingen indflydelse på, men vi afgør suverænt selv, med hvilken påklædning vi vil møde den udfordring som hverdagens omskiftlige vejrtyper udsætter os for.

Pia´s Hverdag sagde ...

Det ser bare sejt ud,og når det så tilmed var praktisk ...

Fruen i Midten sagde ...

Tillykke med dine nye gummistøvler, må de så bare holde lidt bedre end mine ... Og hvem siger så, at man ikke kan optræde i gummistøvler og blondenederdel? Hvis det er det mest praktiske, så er det da det, man skal ha' på :-) Det var ellers et heftigt pyntegræskar! Måske kan du lave en salgsudstilling i forhaven og sælge dem som halloween-græskar, som Pia foreslår :-)

Annette sagde ...

Michael, du har fuldstændig ret. Og for nu at blive ved emnet, så mener jeg, at have hørt, at tyskerne (turister, altså) siger, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig (forkert) påklædning ☺.

Annette sagde ...

Pia´s hverdag, tak skal du have. Eneste negative var, at blonderne af og til hang fast i naboens hønsenet ☺.

Annette sagde ...

Fruen i Midten, jeg drønede tilbage på din blog, for at se hvad der var sket med dine gummistøvler. Jeg fandt købet af dem med billede og de er bare så flotte (lige noget for mig). Jeg fandt bare aldrig ud af hvad der var sket med gummistøvlerne, måske jeg ikke har set ordentligt efter?

Jeg har overvejet om jeg skulle nedsætte mig som halloween græskar udskærer, men efter at have googlet det og set alle mulighederne, så tror jeg, at det er at gå for vidt ☺.