torsdag den 30. april 2009

Koninginnedag

For første gang i de år jeg har boet i Holland er vi i landet på Koninginnedag, normalt plejer det at falde sammen med at vi er i Danmark for at klargøre sommerhus til sæsonen.

Hvordan skal dagen tilbringes? Afslapning på sofaen med en god bog? Eller skal vi deltage i festlighederne i Amsterdam eller måske i Rotterdam? Eller noget helt tredje? Vi har egentlig dovnet hele morgenen med lækkert morgenbord og er ikke nået særlig langt med vore planer før vi i TV ser hvad der sker i Apeldoorn, hvor den kongelige familie tilbringer dagen.

Sekunder efter den kongelige åbne bus har passeret et vejkryds kommer en personbil farende gennem krydset for til sidst at blive standset af en statue. Inden den er nået så langt har den nået at ramme og kvæste 14 uskyldige tilskuere. Frygteligt, ingen ved endnu om det er en bevidst handling eller et uheld.

4 kommentarer:

Nille sagde ...

Annette,

Jeg ser det lige nu på Avro - det er helt igennem forfærdeligt, det der er sket. Der må være en virkelig trist stemning på det, der ellers plejer at være sådan en festdag i Holland.

Annette sagde ...

Nille, du har fuldstændig ret.

Grønlandsposten sagde ...

Jeg så overskriften på nettet i dag, hvor er det trist.

Annette sagde ...

Ja, det er som om at det ikke er til at fatte at sådan noget kan ske på en dag som skulle have været fest og glæde for alle hollændere.