torsdag den 29. april 2010

Er der noget at klage over?

Vejret, ja det kan næsten ikke blive bedre.
I går eftermiddags var der i henhold til termometeret 27,2 grader på terrassen og lige nu 23,7 grader. Jeg nyder at gå og pusle med mit projekt, mens døre og vinduer står åbne. Jeg kan høre børnene lege i haverne og den hane, der er flyttet ind et sted i nærheden og som plejer at afmærke sit territorium ved at gale konstant hele dagen, han tier endda stille i varmen.
I morgen er der national fridag i Holland på grund af Koninginnedag.
Sjovt nok, så er det nu afdøde Dronning Julianes fødselsdag der fejres og sådan forbliver det indtil videre. Dronning Beatrix blev efter Julianes død spurgt, om hun ville have dagen flyttet til sin egen fødselsdag den 31. Januar, men hun foretrak at beholde den 30 April som Koninginnedag, for at ære sin mor.
Sidste år endte dagen i en stor tragedie i Apeldoorn, da en ung mand kørte ind igennem tilskuermængden, han dræbte 5 personer og kvæstede 12 andre . I år tager den kongelige familie til den skønne by Middelburg i Zeeland, forhåbentlig kommer dagen til at foregå uden tragedier af nogen art.

27 kommentarer:

Annettes space sagde ...

Er det dine tomater, altså en plante du har stående lige ??
I så fald dobbelt wauw.....De er jo spiseklare.

Apros-pos haner, så hører jeg til den slags mennesker der ikke anser hanegal og kirkeklokker som støj, men som underlægningsmusik til en fredelig hverdag.
God fridag imorgen :-))

Madame sagde ...

27 grader - det er jo sommer nede hos dig, Annette, hvor er det dejligt :-) Her har vi haft cirka 20 grader for første gang i år, og jeg har nydt at have dørene åbne ud til haven.

Rigtig god Koninginnedag til dig i morgen! Hos mig er det Bellas fødselsdag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Åh ja, jeg kan godt huske den forfærdelige episode fra sidste år. Men det sker selvfølgelig ikke igen, og hvor lyder det dejligt med sommervarme hos dig. Lige nu og her er det også lunt, men der lurer nattefrost længere fremme på vejrudsigten, så varmen holder nok ikke så længe... :-)

Rosemary and thyme sagde ...

Hei Annette!
Wow, med 27 grader har du jo sommeren der!
Her kan man ikke skryte på seg mer enn 8.5 grader idag, så det er kaldt...

Flotte tomater du har fått til. Å spise nyplukkede tomater er fantastisk godt.

Forferdelig tragedie i fjor der nede. Skjønner ikke hva folk tenker mange ganger.

Ha en fin dag idag, Annette
Klem Tove

Tina - omme i London sagde ...

Joesses, det er allerede et aar siden! Her er ogsaa lang weekend, men det er mandag der er "Bank Holiday" her. :)

May Anna sagde ...

Der er ikke noget bedre end sådan en dejlig rød nyplukket tomat. Er det mon en plante, som du selv har fremdyrket?.
I går havde vi 22 grader og i dag St. Bededag er det blæst og regnbyger. Og ih, hvor det passer mig fint - her står den på hygge med stik og sy. Nåh ja, og så varsles der ned til frysepunktet
En rigtig god Koninginnedag til dig

Pernille på 1. sagde ...

Uha jeg kan godt huske den tragedie der var sidste år. Sikke et vejr du har hos dig, her er det regnvejr i dag hvor vi har St. Bededag, jeg er på job så det er ikke meget jeg mærker til den fridag
Knus

Nille sagde ...

Det var forfærdeligt, hvad der skete sidste år - og mon ikke de tager en lukket bil i år?

I går aftes havde jeg over 22 grader - helt til sent om aftenen. Det er lidt køligere i dag - men det er stadig dejligt sommervejr, og folk leger da også rigtig sommer! Det er pragtfuldt :-)

Hav en dejlig weekend - og tillykke med alle dine dronninger :-)

Lene sagde ...

man skulle jo være nede hos dig :-) Her er det overskyet og koldt, men foråret er her uanset. Ha en god weekend, her står den på arbejde :-)

Unknown sagde ...

Er du sød at holde på de temperaturer til jeg ankommer ;o)

Lone sagde ...

Har I det virkelig så varmt hos jer? Nu må det snart være vores tur :)

Det lyder til, at du rigtig hygger dig, Annette, og nyder lydene udenfor. Barnelatter og hanegal er ørehængere :)

Den røde farve er fantastisk flot. Viser du os det færdige resultat?

Mange søndagshilsener til dig :-)

Lotte Glensnov sagde ...

Hej Annette!
Whee... for nogle skønne tomater og de der 27 grader - waw, siger jeg bare!!!!
Artiklen om sydfynske bloggere har været i avisen i dag (hviske, tiske - du er nævnt) *smiler*
Stort knus herfra

Annette sagde ...

Annette, tomatplanten står ude på terrassen og tomaterne når næsten ikke engang at få lov til at blive lyserøde, før de er spist.
Jeg synes også det er lidt hyggeligt med hanegal og kirkeklokker. Det tog lidt tid før jeg opdagede, at hanen var stille i torsdags og jeg har faktisk ikke hørt den siden, mærkeligt. Hvor vi boede før havde vi en kirke som nærmeste nabo og klokkerne spillede døgnet rundt kendte melodier, det savnede jeg utrolig meget da vi flyttede. Så jeg giver dig fuldstændig ret. En rigtig god mandag til dig.

Annette sagde ...

Madame, rigtig hjertelig tillykke med lille Bella. Jeg håber, at I havde en rigtig dejlig dag og at fødselaren blev godt forkælet.
Vores sommer er desværre forsvundet igen. Både i går og i dag har det regnet konstant, men meteorologerne lover at det gode vejr kommer igen. Jeg håber, at de får ret ☺.

Annette sagde ...

Mia, den holdt heller ikke så længe her, sommervarmen ☺. Men på den anden side set, vi skal ikke klage, jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har haft regn og når man ikke nødvendigvis skal udendørs, så er det forfriskende med lidt regn, bare det ikke bliver ved i for mange dage ☺

Annette sagde ...

Tove, også en rigtig dejlig mandag til dig. Bare rolig foråret og de højere varmegrader kommer også op til dig. Vi har det heller ikke så varmt længere, men mon ikke det kommer tilbage ☺
Knus til dig

Ellen sagde ...

Vi havde også lige en enkelt dag med sommeragtige temperaturer, så var det slut med det...
Nå - det kommer vel igen, og I er jo trods noget længere sydpå dernede i det hollandske hjørne af Europa.

Selv om det er irriterende med regn, må vi bare huske os selv på, at regn er nødvendig for planter, hvis de skal have en chance for at gro. Tænk, hvis der slet ikke kom nogen regn...

Annette sagde ...

Tina/ovre vestpå, jeg håber at du nyder fridagen i dag ☺

Annette sagde ...

Pernille, her er vi også overgået til mere normale temperaturer, men det gør jo heller ikke noget ind i mellem. Hav en rigtig god dag.
Knus

Conny sagde ...

Annette
Her er der ikke så varmt, vi har stadig nattefrost,men tingene gro og blomster tros det kølige vejr, men jeg længes nu efter, at det bliver lidt varmere, så jeg kan få bare tæer i sanddaler og sommertøjet på.Jeg kan godt huske den forfærdelig tragedie der fandt sted sidste år .

Annette sagde ...

Nille, hele Koninginnedag foregik i fred og fordragelighed i år med oceaner af udkommanderet politi både i uniform og civil. Eneste skår i glæden var regn i mængder så prins Willem Alexander var våd fra top til tå. Han synes åbenbart ikke, at det var mandigt nok at bære paraply ☺.
Det har faktisk regnet næsten hele dagen, ok det er sikkert godt for landbrug og haveejere, men det ville nu være rart med bare en lille bitte smule sol og varme igen.
En rigtig god aften til dig.

Annette sagde ...

Lene, her er vi også overgået til andre tilstande, regn og trist vejr. Men det siges, at det skal være så godt for haveejere ☺. På den anden side set var der nu godt vejr, så havde jeg nok ikke fået bund i alt strygetøjet ☺.

Annette sagde ...

Sister, tro mig jeg har gjort hvad jeg kunne, men det virker som om mine forbindelser til vejrguderne ikke er helt efter ønske.
Har jeg ikke godtnok ret i, at det var den 13 -15? Jeg troede, at jeg havde fået det skrevet i kalenderen, men jeg kan ikke finde datoerne.
PS. Min mand siger at der bliver bedre vejr i ugens løb ☺

Annette sagde ...

Lone, i dag har vi 9,2 grader og regn, så der er hverken åbenstående døre eller glade børn udenfor.
Jeg har lige taget billeder af det færdige resultat, vi glæder os hver gang vi går ind i stuen ☺.
En fortsat rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Lotte, jeg har slugt artiklen og er dybt beæret over, at jeg er nævnt ☺ ☺.
Det gode vejr er overstået, øv, øv, øv.
Knus til dig på øen.

Annette sagde ...

Ellen, du har så evig ret, det har jeg også sagt til mig selv hele dagen, hvor regnen er strømmet ned. Og hvis nu ikke det havde regnet, så havde jeg slet ikke fået udrettet alt det som jeg har nået, alt i alt er det godt med regn ind i mellem, både for bønder, haveejere og husmødre.

Annette sagde ...

Conny, ja det var frygteligt sidste år, men heldigvis gik alt godt i år og hele den kongelige familie udtalte, at Middelburg havde givet dem Koninginnedag tilbage.
Jeg savner også bare tæer i sandalerne, det var ikke så meget jeg fik ud af det i de solskinsdage vi har haft, da jeg gik og malede, men det var dejligt at kunne have døre og vinduer stående åbne.
En god aften til jer.