onsdag den 7. april 2010

Så er der gang i pensel og malerrulle......

I rigtig mange hollandske hjem af nyere dato, findes der noget halløj på loft og vægge, som jeg efter at have konsulteret Gyldendals den røde, kun kan oversætte med kornpuds ☺. Hvor vi boede før, var der på et tidspunkt en lejlighed i opgangen, der fik stadset som hedder ”korrelpleister” sprøjtet på mure og loft og det som stukkatøren efterlod overalt på trappen mindede mest om gips.

Men der skal absolut ikke herske nogen som helst tvivl om, at jeg hader det skidt, ikke bare lidt, men meget. Vores lejlighed er af nyere dato (2003) og da vi købte den i 2005 var det ikke nødvendigt at male lofterne, da der aldrig havde været røget i lejligheden. Men vi har efterhånden flyttet et par lamper (jeg er bange for, at det begge gange har været min ide, hvorfor i alverdens riger og lande fik jeg dog den ide?) og vi har ofte et par stearinlys tændt, så nu er tiden inde for at give stuen en overhaling.

Jeg har brugt ca. 2 timer på et lille stykke loft på ca. 3 m2 og det ser stadig ikke ordentligt ud. Mens jeg står der og siger en hel masse ikke ret pæne ord (jeg er helt alene), så husker jeg så vældig godt, hvor forfærdentlig det var, da jeg malede køkkenloft og –vægge kort før jul.

Nå, men nu er te pausen vist overstået og jeg er kommet af med lidt af mit raseri, så jeg må videre. Skidtet maler jo ikke sig selv ☺. Jeg glæder mig utrolig meget til det øjeblik, hvor jeg igen kan sætte mig ned og læse, hvad der er sket rundt omkring i blogland.......

24 kommentarer:

Inge sagde ...

Uf, det ligner sådan noget vi kaldte struktur maling, det er helt umuligt at male pænt ovenpå. Jeg har engang haft et helt hus med sådanne væge.. Endte med at få en murer til at pudse det hele.
God fornøjelse.. Kh Inge

Tina - omme i London sagde ...

Saadan noget skidt er de ogsaa glade for her i landet. Det er jeg ikke! Jeg vil aller helst bare have noget tapet! God arbejdslyst. :)

Salix sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Conny sagde ...

Det er da vist et rigtig træls arbejde du er gået igang med.Her i lejligheder er der savsmuldstapet over det hele,men det er meget nemt at male.Det må også være hårdt ved dine arme.

Nille sagde ...

Det bruger de vist ikke så meget i Belgien - jeg har ikke haft det i nogle af de 4 steder jeg har boet her i landet. Det lyder dom noget sejt stads!

Held og lykke med projektet - mine blogindsatser bliver også lidt sporadiske de nærmeste par dage/uger :-(

Men jeg læser med selvom jeg ikke kommenterer når albuen bøvler for meget!

Mia Folkmann sagde ...

Åh, jeg tror, at jeg kender det. I vores tidligere hus var køkkenet malet med sådan noget, og hver gang jeg satte mig ved køkkenbordet, fik jeg revet armen på de små "grovkorn". Det var sådan en rigtig hadeting... ;-)

God fornøjelse med arbejdet og glæd dig over, at det nok skal blive pænt til sidst... :-)

Annette sagde ...

Inge, det er lige før at jeg følger dit eksempel. Resultatet af en hel dags maleri er en "ommer", det ser mildest talt rædselsfuldt ud. Hvis ikke anden ombæring i morgen bliver bedre, så ved jeg ikke hvilke uhyrligheder jeg kan finde på ☺.
En god aften til dig.

Annette sagde ...

Tina/London, det er da utroligt, at I også må døje med den slags skidt. Jeg bliver helt kåd, når jeg ser alle de lækre tapeter der sælges, men det kan jeg jo godt glemme alt om ☺
Tak skal du ha´.

Annette sagde ...

Lene, tak for din medfølelse.
Du beskriver situationen præcis som den er. Gad vide hvem der dog i sin tid har fundet ud af, at det er en god ide at anvende. Det værste er, at man her sprøjter det på vægge og loft i alle nye huse, fordi det jo er så praktisk.
I morgen står den på en "ommer", for dagens resultat faldt ikke særligt heldigt ud.

Annette sagde ...

Conny, hvor har du ret, savsmuldstapet er let at have med at gøre. Men sjovt nok, så er det meget sjældent at jeg ser det her.
Indtil nu er det ikke så slemt med armene, det er værre med nakken, når jeg skal male loftet. Men bare resultatet så blev ordentligt, så var det da til at bære ☺

Annette sagde ...

Nille, det er det jeg har sagt igennem de sidste 6 - 7 år, jeg vil til Belgien! I har meget bedre øl, mad, ingen "korrelpleister" og så har jeg en ide om, at belgiere og jeg harmonerer godt sammen ☺.
Det er da noget skidt med dig og din albue. Jeg håber, at du snart får det bedre og når det sker, så husk lige at det i fremtiden kun er paperback! Rigtig god bedring til dig.

Annette sagde ...

Mia, du ramte præcis det rigtige udtryk - det er en hadeting. Jeg havde en ide om, at jeg nok ville være klar med hele stuen til den kommende weekend, men en revurdering viser, at det nok nærmest bliver weekenden efter... Grrr.
Tak skal du have, jeg håber og beder til at du får ret ☺

Ellen sagde ...

Det er da lige præcis den slags, man så absolut kan undvære. Tror du, der er nogen vej udenom en professionel til at ændre på det hø?
Som dig takker jeg også for en tur :-) Specielt det fantastiske og meget smukke kloster, men jeg holder også meget af de store, karakteristiske huse, I har dernede.

Kan du slet ikke have krydderurter? Ikke engang i potter? Jeg kan godt forstå, at du savner dem; det ville jeg sandelig også gøre.

Sjovt, du siger det med, at du hellere ville bo i Belgien - jeg har på fornemmelsen, at jeg ville trives bedre med hollændere (undskyld, Nille), men der er selvfølgelig lige det med maden...

Madame sagde ...

Pøj pøj med arbejdet, Annette - det lyder hårdt at male lofter, der ikke har en jævn overflade. Jeg tror, jeg ville give fortabt på forhånd og alliere mig med en fagmand :-)
Ha' en dejlig torsdag, trods kedeligt arbejde med malerrullen!

Annette sagde ...

Ellen, skylden med maleprojektet er helt og holdent min egen ☺.
Min mand var for det første af den opfattelse, at det overhovedet slet ikke var nødvendigt at male det loft og hvis det endelig skulle males, så af en professionel. Men jeg kan vældig godt lide at male (når tiden er der til det) og desuden så har jeg det ikke godt med, at have en hollandsk håndværker inden for vore døre, hvis vi kan undgå det. Vi har 2 gange prøvet det og begge gange er endt i besvær, irritation og en hel del ekstraarbejde for os. Jeg ser rundt i kvarteret, at flere vælger belgiske håndværkere, men inden vi nåede at få undersøgt mulighederne, så blev jeg lidt nærig og tænkte lad mig nu prøve selv ☺.

Jo, jo jeg har skam krydderurter i krukker på terrassen, du behøver slet ikke at have ondt af mig. Men af og til savner jeg at rende rundt og rode i jorden som jeg altid har været vant til. Vi indgik et kompromis, da vi stod for at købe fast ejendom, da min mand ikke har lyst til at få jord under neglene, derfor blev det lejlighed med blomster/urter på terrassen ☺

Jeg ved, at der altid siges, at der er stor forskel på hollændere nord og syd for de store floder og jeg forbavses ofte over oplevelser jeg har her syd for floderne. Jeg tror på, at hollændere nord for floderne ligner skandinaver lidt mere end her i syden. Det var lidt en joke mht. Belgien, da jeg ikke ved om det vil være rarere at bo der, men igen så virker det for mig som om belgiere og nordjyder har en del til fælles ud over glæden ved god mad og øl ☺

Annette sagde ...

Madame, tusinde tak skal du have.
Jeg er i gang med anden ombæring og er absolut ikke tilfreds med resultatet. Men som jeg netop har skrevet til Ellen, så mente min mand slet ikke at det var nødvendigt, at male det loft. Han sagde, hvem kigger dog op i loftet? Og det håber jeg at han har ret i ☺ ☺
Også en dejlig torsdag til dig fra et regnfuldt Holland.

Havfruen sagde ...

Jeg tror alltid det er å "bare" male før jeg starter...så blir det en stor jobb uansett:)) Å de stygge ordene kommer som perler på en snor:)) Jeg har et tak som skal males..har sett på det i 4 måneder uten å kommet i gang:)
Lykke til videre:))

Lone sagde ...

Så er du kommet igang, Annette :))

Det ser ud til at blive en sej omgang med det grove, hurtigtsugende underlag.
Det er værst at male lofter, syntes jeg. Man bliver øm i arme og skuldre og skal flytte stige hele tiden.

Vores mænd er heldige, at de har os til det hårde arbejde :))

Rigtig god arbejdslyst til dig. Mange klem fra mig :-)

Annette sagde ...

Hej MajorogMeg, velkommen her til Holland ☺.
Hvor har du ret, man forventer at kunne gå og hygge sig lidt med at male, men inden man får set sig om, så er alt kaos.
Et tag, pyhhhhh, det bliver da noget af en opgave for dig. Jeg forstår godt, at du forsøger at skabe energi til det job.
Tak skal du have.

Annette sagde ...

Lone, tusinde tak.
Det har været ren katastrofe, det loft og hvor har du ret i, at lofter er det værste at male, eneste positive er, at man genopdager sine benmuskler (og nakkemuskler) ☺.
Nu er jeg klar med anden ombæring af samme stykke loft og håber og be´r til, at det ser lidt (helst meget) bedre ud - når det er tørt -end det gjorde i går aftes.
Også med hensyn til mændene har du ret. Min mand sagde endda "Jamen du ville jo selv", han kunne nemlig fint leve med loftet som det var ☺.
Jeg håber, at du og Rufus har et dejligt vejr på landet og at I nyder det.
Knus til jer begge.

Nille sagde ...

Nej, jeg bliver ikke fornærmet over Ellens bemærkning :-) Om du ville have det bedre i Belgien, ved jeg ikke. Jeg har aldrig boet i Holland, og jeg tror, at det er den flamske del, du refererer til - og den kender jeg meget dårligt.

Jeg tror dog, at humoren i Belgien er ret udtalt - det giver vist sig selv i et land med så mange modsætninger; men jeg synes jo, at Holland er så smukt et land! Er det 'græsset-er-grønnere-syndromet'?

Tina Liel sagde ...

Uh vi skal også have malet men det overlader jeg til manden når jeg tager til DK med drengene til sommer. er jeg ikke smart ;-) HADER at male. God arbejdslyst. KNUS♥

Bistels Brenneri sagde ...

Hej!! Syns du er super dyktig til at male, ser jo ikke så nemt ud med den strukturen.
Dejligt nu er foråret her også.
Her er der ved at skje meget i forhold til min hobby. Jeg er nu ved at satse mere på min keramik, har fået meget god respons på min udstilling. Har også solgt meget. Nu har jeg fået mit eget firma. Har et lille håb om at kunne redusere min stilling til 50% og leve af keramik. Jeg registrert mig så til et National center for kunst og håndværker. Dagen efter får jeg en henvendelse fra en medarbejder der som spørger mig om jeg vil være med til at lave keramik til et suverni center for turister, fortrinsvis til Amerikanske. Der kommer omtrent 9000 turister i sesongen. Der er nu sendt ind 43 forslag fra ulike kunstnere, så nu venter jeg i spænding om jeg bliver en af de udvalgte, ejer vil dog kun bruge 20 stk. Må sige at jeg er mægtig stolt over at jeg er plukket ud af 350 kunstnere. Ellers er nu ved at lave en aftale med en glas og kunst butik her i byen...så jeg håber det lykkes. Du får have en rigtig god weekend....uden male arbejde.
Knus Lisbeth :-)

Unknown sagde ...

God fortsat arbejdslyst - og husk nu at passe på dig selv. Tut