onsdag den 9. juni 2010

Valgaften.

Holland har valg i dag!


Selv om jeg som dansk statsborger ikke må stemme i Holland, så synes jeg alligevel at det er spændende at se resultatet. Den tidligere regering faldt på grund af Afghanistan, idet man tidligere havde besluttet, at Holland ikke skulle sende flere militære styrker af sted efter udløb af den aftalte periode. Men pludselig var der partier, der ændrede mening og alligevel ville have styrker til Afghanistan.


Det tidligere regeringsparti synes at blive valgets store taber. I henhold til prognoserne er PVV (Parti for frihed), der ledes af Gert Wilders (Pia Kjærsgaards ven og meningsfælle) og VVD (det liberale højreparti) nogle af de store vindere. Hvis Gert Wilders parti bliver den helt store vinder, så kan det godt gå hen og blive et andet Holland vi får at se i fremtiden, end det vi hidtil har set. Vi får se hvordan det går i aftenens løb.

Inden valgaftenen begyndte i TV, så vi den yndigste film "Miss Potter". Den handler om børnebogsforfatteren og illustratoren Beatrice Potters liv og havde Renée Zellweger i hovedrollen. Min mand indrømmede, at det ikke lige var hans stil, men han holdt ud. Jeg synes filmen var rigtig sød og romantisk, samtidig med at der blev vist mange smukke naturbilleder.

Dagens billeder er fra Brusssel, hvor jeg var i går. Mit kendskab til den enorme by er ikke stort, vi har været der nogle gange, hvor vi blandt andet har set Automobilmuseet "Autoworld Brussels", det kongelige militærmuseum, Atomium samt få andre attraktioner.

Et år var vi heldige og opdagede via nyhederne en fantastisk udstilling om Brussels historie fra start til nu. Brussel er en by, som jeg gerne vil lære bedre at kende.

Vi opdagede pludselig de små grønne huse, der stod placeret lidt afsides i buskadser. Foran stod fyldte og tomme plastbakker. Vi blev hurtigt enige om, husene var til byens vildkatte og opdagede, at husene var forsynet med små skilte, der bekendtgjorde at husene var opsat af bystyret.

Den dejlige trold her, han så ud til at have et godt liv, smuk og glat i pelsen og da min mand fotograferede ham, missede han scenevant med øjnene til kameraet.

16 kommentarer:

Bistels Brenneri sagde ...

Hei!! Hører lige på nyhederne at der tar et stykke tid inden den nye regeringen er på plads i Holland. Herlige rejse bilder og ikke minst den lille miss. Nu er Keramik Dragen og Nesehornet solgt mens jeg var i København, hærligt!
Ha det godt og nyd sommeren.
Lisbeth :-)

Mette Lykke sagde ...

Ja det bliver spændene at se hvad der sker med Holland.. I lille Danmark er der også røre i andedammen..
Dejligt at se at de vilde katte har det så godt.

Lotte Glensnov sagde ...

Århhh Annette, mit hjerte smeltede da jeg fik øje på de små grønne "kattehuse" - hvor er det betænksomt og dejligt at se :0) Det varmer mit store dyrehjerte!
Det bliver spændende, hvad udfaldet bliver af valget...
Er du sikker på, at du ikke skal være tour-guide i Hollands forskellige byer..du formår at sælge det land som ind i pokker!!!!
Stort knus og kram herfra

Ellen sagde ...

Sådan en kattevenlighed har jeg aldrig oplevet før - hvilket dejligt initiativ.

Til gengæld er jeg ærgerlig over, at folk som Fru Kjærsgaard og Herr Wilder får så mange stemmer. Faktisk er det ret skræmmende... jeg vil gå så vidt som til at sige en af de få ulemper ved demokratiet ;-)

Jeg nyder altid dine 'rejsebeskrivelser' - endnu en gang tak for dem.

Det er lidt sjovt, at det overhovedet kan betale sig med at de rabatpas og rabatkort osv., men det må det kunne, ellers fandtes det vel ikke.
Det må kræve en hel del administration med den slags lokkemad.

Mia Folkmann sagde ...

Hvor sjovt at se, at du har været i Brussel. Jeg føler mig stadig hjemme dér, selv om det selvfølgelig nok mest er centrum, jeg kender. I dag ville jeg nu helt sikkert foretrække Brugge (som du nok ved), for storbyer kan man (jeg) godt blive lidt træt af i længden.

"Vi" har jo også haft valg i England, så nu er jeg spændt på at se, hvilke følger det får. Mine engelske naboer var vist lidt skeptiske...

Dejligt at se, at man også tænker på misserne...

Annettes space sagde ...

Skønt med sådan en kattevenlighed. Det minder lidt om det man har midt i Rom i en gammel ruin som jeg ikke lige nu kan huske navnet på.

Jeg har kun et par enkelte gange været i Brussel men det er en by jeg rigtigt gerne vil gense.

Ha' en dejlig dag :-))

Madame sagde ...

Hvor er det dejligt at se, at vildkattene har små huse og bliver fodret - bliver de mon også neutraliseret, Annette? Når man ellers ser vildkatte, er de gerne meget sølle, men den dejlige lille trold, du har fotograferet, ser ud til at trives fint :-)
Skønne billeder du har taget!!!
Jeg må ind på nyhederne og se, hvordan jeres valg endte i går! Varme klem og god torsdag til dig :)

Annette sagde ...

Lisbeth, hvor er det dejligt, at der er gang i salget. Jeg er helt sikker på, at sommerens turister nok skal sørge for at der bliver solgt mere. Forhåbentlig gik Københavnerturen rigtig godt.
Jeg håber også, at du må nyde sommeren og at vi snart får et dejligt sommervejr over hele Europa ☺.

Annette sagde ...

Mette Lykke, ja det bliver utroligt spændende at se hvad de finder ud af i de kommende dage. En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Lotte, det ville ikke være så ringe et job at få, meeeeen jeg tror at jeg skal læse noget mere på lektion, hvis jeg skal gøre mig nogle forhåbninger i den retning (du ved sådan lidt i samme stil som med dit italienske ☺).
Jeg er meget spændt på hvordan det kommer til at gå med koalitionen, rigtig meget.
Knusere og regnvejrhilsener hernede fra træskolandet ☺

Annette sagde ...

Ellen, ja du har så inderlig ret med hensyn til Hr. Wilders og Fru Kjærsgaard for den sags skyld. Jeg så netop, at Hr. Wilders parti har fået 1½ mill. stemmer!
Men der er ingen tvivl om, at det bliver en interessant tid vi går i møde med hensyn til dannelse af koalition. Tidligere har der Hr. Wilders ikke haft mange legekammerater, men nu bliver han svær at komme udenom.

Annette sagde ...

Mia, jeg er også bedst til mindre byer. De store virker så uoverskuelige på mig, men selvfølgelig drejer det sig givetvis om manglende kendskab til byen og alle dens mange muligheder.
Ja, det er spændende hvad der kommer til at ske rundt i Europa, Belgien skal jo også snart have valg og det kan også let gå hen og blive en speget affære med alle problemerne i området omkring Brussel. Vi må afvente og se hvad der sker, der er ikke meget andet vi kan gøre ☺.

Annette sagde ...

Annette, ja jeg blev også så glad over de små grønne huse og især over, at de kom fra officiel side, det ser man ikke ofte.
Jeg vil også gerne lære Brussel bedre at kende, men når jeg kommer til større byer, så når jeg desværre altid kun at se en lille bitte brøkdel af alt det jeg gerne vil se. Men selvfølgelig så kan man jo tage turen lidt oftere ☺.

Annette sagde ...

Madame, ja det ville egentlig være rart at vide om misserne også bliver neutraliserede. Jeg har ikke engang kunnet finde noget om de små grønne kattelogier på nettet.
Vores valg bliver sikkert starten på en svær periode, tror jeg, da ingen rigtig har lyst til at lege med Hr. Wilders. Men vi får se, hvad de finder ud af i den kommende tid ☺.
En rigtig god eftermiddag til dig.
Knus og varme tanker fra et regnvådt Holland.

Dragonfly sagde ...

Sikke fine valmuer langs vejen. Og sikke dumt med G. Wilders. (Pis altså.) Og sikke dejlige, små misser - hvor fint, at byen tager et ansvar for sine vildkatte:-)

Conny sagde ...

Kære Annette
Her i Danmark har vi også hørt en del om det hollandske valg, jeg bryder mig ikke om G.wilders, jeg har hørt ham udtaler sig på TV.Det er nogle dejlige billeder du har taget,jeg har også været Brussel og taget billede af monokylen,som du har i baggrunden et af dine billeder.Jeg synes det er dejlig at høre at Brussel foder deres vilde katte.
Kan du have en rigtig god weekend