mandag den 17. januar 2011

Blogning mv.

Roxy1

Jeg har i dag fået lov til at være barnepige for denne yndige lille trold, Roxy. Hun er 13 uger og der er fuld fart over feltet hele tiden. Lige nu er der ro og hun sover dybt efter en formiddag med leg samt masser af krammere.

Roxy2roxy3

Nå, men til det mere alvorlige…..

Det er overhovedet ikke, fordi jeg ikke har lyst til at blogge længere, men lige pt. er der så mange ting, der farer rundt i hovedet på mig, så det kniber med at koncentrere sig om blogning. Men jeg forventer, at vende stærkt tilbage.

Jeg lovede en blogger at fortælle lidt om mine oplevelser omkring diabetes 2. Jeg har været til det første møde med den diabetes specialist, der er tilknyttet vort lægehus. Hvis man kan tale om hygge i forbindelse med diabetes, så var det rigtig hyggeligt og selv om jeg allerede vidste en del om diabetes fra min mand, så fik jeg af hende, den bedste og simpleste forklaring på, hvordan det hele hænger sammen. Og det sjove af det hele var faktisk, at forklaringen kom fra Danmark, lavet af Novo Nordisk, der er en af mine gamle kunder.

Lige her og nu drejer det hele sig om bevægelse og uendelig meget af det, at tabe sig nogle kilo, at få taget blodprøver ind i mellem for at se, om den ændrede livsstil har en positiv indvirkning på tallene og for at holde øje med kolesteroltallet. Ud over det, så skal der tages foto af nethinden og fødderne skal checkes (jeg er lidt spændt på, hvordan mon det kommer til at gå, for jeg er frygtelig kilden ☺) og blodtrykket skal jævnligt kontrolleres, men det er heldigvis utrolig fint. Jeg blev tilbudt, at blive tilknyttet en diætist, men har indtil videre takkede jeg nej til tilbuddet. Foreløbig undgår jeg, at skal have medicin, men jeg husker fra husbond, at det stopper på et tidspunkt. Jeg fik at vide, at diabetes er en sygdom og når man først har fået den, så slipper man aldrig af med den igen, men at det hele kan blive bedre ved en ændret livsstil. Diabetes damen mener, at min diabetes skyldes en kombination af arvelig diabetes (min morfar var diabetiker) og usund levevis.

Da min mand i sin tid fik konstateret diabetes, havde jeg netop fået flere store poser gamle blade fra Danmark, jeg hev alle opskrifter på diabetiker mad ud, de opskrifter er nu fundet frem igen. Den småkage eller hvad det nu var, der tidligere blev indtaget sammen med aftenskaffen/theen, den er nu droppet, men derudover er det ikke de revolutionerede ændringer, jeg har foretaget i hverdagen. Det eneste er megen bevægelse og det har jeg ingen problemer med. Mere følger…….

Ud over ovenstående, så pusler der også noget andet rundt i hovedet ☺. Det er uventet og slet ikke hvad jeg/vi havde planer om og egentlig ville, men på den anden side, så er jeg da utrolig beæret. Det handler om noget jobmæssigt, en verden som jeg sagde farvel til for 2 år siden og ikke regnede med igen at skulle stifte bekendtskab med igen. Lige nu og her er der mange tanker i gang, skal, skal ikke. Hvis jeg får mine krav opfyldt, så det måske være svært at sige nej, men vi får se.

Vær sød og bær over med mig, selv om der ikke er megen aktivitet lige pt. ☺.

19 kommentarer:

Inge sagde ...

Du har helt sikkert en dejlig formiddag sammen med den lille trold, og knus og krammere og slik på kinden, fornemmer jeg du har brug for i øjeblikket. Jeg sender en hel bunke afsted gennem cyberspace til dig.
Jeg er her når du er der igen.. tag dig den tid du og tankerne har behov for.. :-)
Knus og kram til dig fra mig

Annette's space sagde ...

Selvfølgeligt bærer vi over med dig....Altså faktisk er der slet ikke noget at bære over med!!!
Der må nødvendigvis være mængder af omstillinger der skal indarbejdes stille og roligt og i DIT tempo.
Sød lille vuffer du har passet. Var det ikke en idé et få en hund selv ? Så er du garanteret masser af daglige ture hver eneste dag. Frisk luft og naturlig motion. Bare et forslag.
Knus herfra

Rejen sagde ...

Herlig lille trold dejligt at få hundekærlighed...og så får du da lidt ekstra motion...Lyder spændende med job tilbud, og jeg er her også når du tid og lyst til at blogge igen..Knus til dig...

Lene sagde ...

Kære Anette, der er tidspunkter hvor der er så meget i hovedet, der fylder, og som man ikke har lyst til at lægge ud på bloggen. Så er det meget naturligt at give sig selv pause eller drosle ned med skriverierne, vi er her når du får overskud/lyst igen :-)
Pøj pøj med motionen. Et varmt vendsysselsk knus herfra :-)

Tina Liel sagde ...

Vidste ikke at du havde fået konstateret diabetes. Kan godt forstå at der er mange tanker! Har en veninde der fik diabetes for nogen år siden og med selvdisciplin-planlægning kan man ha det rigtig godt. Lyder til at du er i gode hænder♥ Det lyder jo lidt spændende med at du måske skal tilbage i job. Tag du dig tid til at få det hele vendt. Kæmpe knus herfra♥

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Du skal ikke undskylde noget Annette, kun tænke på dig selv og din situation lige nu, det er jo ikke sikkert at det bliver så stort et problem, du er ihvertfald glad for at cykle, og det vil helt afgjort hjælpe dig.
God aften.

Madame sagde ...

Pas godt på dig selv, Annette - vi herude løber ingen vegne, selv om du holder en pause fra blog eller fra at skrive kommentarer. Du har rigeligt at tænke på lige i øjeblikket. Jeg synes, det er spændende at læse om, hvordan man tackler diabetes - og pøj pøj med overvejelserne omkring jobbet!
Klem :-)

Pia sagde ...

At blogge, er heldigvis ikke en tidsbestemt kontrakt man er bundet af. Det er kun en forpligtelse man laver over for sig selv, og kan ændres hen ad vejen.
Jeg ønsker dig rigtig god rejse i tankemylderet, og håber du får sat dem lidt i system. Vi ses igen når du har lyst, tid og overskud.
Ha´ det godt så længe som det nu skal vare :-)

Mia Folkmann sagde ...

Du skal selvfølgelig holde den pause, du trænger til. Bare du vender tilbage igen, når du er klar... ;-)

Knus og held og lykke med det hele!

Tina - omme i London sagde ...

Jeg baerer over og krydser fingre helt vildt - for baade det ene og det andet! :)

Lone sagde ...

Det lyder spændende med det job, du har fået tilbudt, Annette. Hvis du føler, det virkelig er noget, du brænder for - og får dine krav opfyldt, sker der ikke noget ved at kaste sig ud i det. Men husk, at din fritid er kostbar, og at du skal have den godt betalt. Pøj-pøj med det :-)

Det glæder mig, at du undgår at tage medicin mod din diabetes. Jeg har også hørt, at den kan holdes hen i årevis med sund kost og motion.

Hvor er Roxy bedårende. Der er rigtig meget liv i sådan en lille hvalp :-)

Jeg håber, du ind imellem har tid til at informere os om, hvilken beslutning du tager, og hvordan det går med dig generelt, Annette.

Mange knus til dig :-)

Conny sagde ...

Kære Annette
Jeg kan god forstå du har nok, at tænke på. Det er godt du får så meget information omkring din sygdom Diabetes 2, jeg har aldrig hørt, at man skulle tage foto af sine nethinden Det lyder spændende med job,jeg håber det må gå godt med både sygdommen og måske et kommende job.
Et stor knus.

Salix sagde ...

Kære Annette
Jeg er meget ked af at høre, at du må kæmpe med diabetes, og håber at du kan kontrollere det med mindre ændringer i hverdagen alene.
Hvor er Roxy da sød! Forhåbentligt får du lov at "låne" hende noget mere, så du får yderligere motion, for sådan en størrelse kan jo blive ved - og så har du jo også børnenes Greyhounds ikke så langt væk, så vidt jeg husker.
Pøj-pøj med jobbet, hvis du beslutter at tage tilbudet. Uanset hvad du beslutter dig for, ser jeg frem til at høre fra dig igen.

Anonym sagde ...

Hvor er jeg ked af at høre, at du har fået diabetes. Det er jo en meget alvorlig sygdom! Men sund livsstil kan hjælpe meget; fx har privathospitalet Arresødal lavet nogle meget spændende og positive undersøgelser.
Jeg ønsker alt det bedste for dig!

Anonym sagde ...

Ikke et ondt ord herfra, Annette. ;-)
Men det er jo godt at høre fra dig.
Det er dog forståeligt, at du kan have så meget at tænke på, at blogskriveriet kommer i baggrunden.
Spændende hvordan jobudsigterne ender.
Alt godt til dig, både når det angår håndtering af diabetes og evt. job

Sol sagde ...

Kære Annette

Pøj-pøj med at få indpasset alt det nye i dit og i jeres liv.

Mange hilsener
Solveig, Champagne

Annette sagde ...

Kære alle I søde bloggere.
Tusinde tak for jeres skønne og dejlige kommentarer. Hvor er det dejligt at have kontakt til jer alle.
Alt går stille og roligt hernede, jeg er ved at vænne mig til, at der hver dag bruges lang tid foran WII´en og at der skal tænkes over hver eneste ting der puttes ind i munden. Men det er jo bare en vane, der skal indarbejdes.
Jeg har heldgvis fået lov til at være barnepige for lille Roxy i hele 3 dage i sidste uge og min ide om, at der kunne blogges samtidig, den faldt til jorden ☺. Den lille vovse må have været rigtig godt tilfreds med at være her, for dens mor fortæller, at den standser ved vores fordør, hver gang de har været ude at gå en tur ☺.
Med hensyn til jobbet, så er jeg ikke blevet meget klogere siden sidst. Det lyder lidt negativt, det ved jeg godt, men det hele foregår med vanlig hollandsk effektivitet ☺. En dag fik jeg en mail med et afslag (i første omgang undrede jeg mig, for jeg havde jo ikke søgt jobbet), 2 dage senere blev jeg ringet op af junior partneren, han udbad sig lidt længere betænkningtid, inden den endelig beslutning blev taget? Han har fået al den tid han har brug for, for så slipper jeg for at tage beslutningen om det nu virkelig er det jeg vil. Vi får se, hvordan det kommer til at gå.
Jeg vender snarest tilbage med lidt mere aktivitet, for jeg savner alle nyhederne fra jer.
Kærlig hilsen og en rigtig god søndag til jer alle.
Annette

lone.g sagde ...

Hej Annette
Nu kender jeg to Annetter i Holland, herligt. Min gamle Annette har jeg kendt siden i 1982 og dig har jeg lige mødt;-)
Hilsen Lone.g

Annette sagde ...

Hej Lone, velkommen til.
Undskyld det sene svar, jeg er lidt fraværende i tiden (men det bliver bedre ☺).
Det er da vildt, at der bor 2 x dansk Annette hernede, vil du mon afsløre bare i hvilken provins den anden Annette bor, for det synes jeg lyder spændende.
En god aften til dig.