torsdag den 13. januar 2011

Pyha, sikken en formiddag…..

NS

Igennem det sidste par år er det blevet ”moderne” at stjæle kobber fra togledningerne hernede. Hvor lige præcis det kobber, som nu er så eftertragtet er placeret, det har jeg ingen anelse om. Og hvordan i alverdens riger og lande det lykkes vandalerne, at få fat i det kobberet, det har jeg heller ingen ide om, men for søren hvor er det dog irriterende.

Nu ved jeg godt, at jeg ikke skal brokke mig, for der er mange mennesker, der dagligt må leve med det besvær et sådan tyveri medfører, hvorimod jeg tager toget ca. 1 – 2 gange om året. Men i dag havde jeg en aftale i Oisterwijk og da stedet for min aftale lå 5 min. fra stationen og togturen i alt (under normale forhold) ville tage 30 min., valgte jeg at tage toget.

Det nåede jeg at fortryde de første mange gange undervejs, idet turen bød på 30 min. ventetid uden information af nogen art, 45 min. forsinkelse til aftalen og en bustur tilbage til Tilburg, hvor folk stod som sild i en tønde. Og det alt sammen i silende regn.

Jeg stod og talte med en ældre dame, mens vi ventede på bussen fra Oisterwijk til Tilburg, hun var inde på, at hænderne skulle hakkes af de vandaler, der lavede den slags unoder som at stjæle kobber fra togledningerne. Jeg turde slet ikke fortælle damen, at jeg for nylig læste i avisen, at kobberbogstaver på gravsten også er i høj kurs og forsvinder rask væk.
Jo, jo jeg har skam oplevet noget i dag.

16 kommentarer:

Kisser sagde ...

Det er da det mest underlige ting, folk kan finde på at stjæle.
Oisterwijk - postnummer 5062 - der har jeg en penneveninde og har haft det i 19 år :-)
Ih, kunne du tage billeder derfra, næste gang du kommer dertil og lægge ud på din blog?
Hav en herlig aften.

Annette sagde ...

Kisser, helt sikkert ☺.
Jeg tænkte på dig i formiddags, da jeg var i Oisterwijk, da jeg mente, at du engang havde nævnt din penneveninde.
Det er en dejlig by med et vidunderligt gammelt centrum. Jeg havde taget kameraet med, men da det regnede uafbrudt og jeg måtte fumle rundt med en stor håndtaske og paraply ☺, så opgav jeg at tage billeder. Men næste gang jeg kommer dertil, skal der nok komme billeder til dig ☺.
Også en rigtig god aften til dig.

Inge sagde ...

Det er ski da det mest utrolige der kan stjæles.. Jeg har aldrig hørt før at man overhovedet kunne stjæle noget som helst fra en køreledning.. gud ved hvordan man gør det, og hvor det kobber sidder.. Annette du må ud på skinnerne og fange et billede af kobber stjældende banditter.. :-)
Stort knus til dig.

Ellen sagde ...

Haha - åh, Annette, du er bare så meget mere sød, end jeg nogensinde ville kunne blive, om jeg så blev 200 år :-D
Jeg ville uden at tænke mig om et sekund bralre ud med den med gravstenene, for hvilken gavn har hun af at leve i den tro, at det kun er jernbaner, der er 'ofre' for kobberrøvere? Og hvilken gavn har hun af at vide det, har du jo spurgt dig selv, inden du spørger hende ;-)

Men irriterende er det da. Og man kan undre sig over, hvad der er penge i at stjæle...

Annette's space sagde ...

Der må jo være penge i skidtet, men hamrende irriterende for dem det går ud over ....

Salix sagde ...

Her er det sommetider i avisen, at nogen har stjålet kobber fra nogle el-ledninger, og en gang imellem går det altså rigtigt galt - det ville sikkert glæde din ældre rejsekammerat at høre.
Lene

Rosemary and thyme sagde ...

Annette. har aldi hørt noe lignende! Må være penger å hente her , ja ;)

God aften til deg
Klem

Rejen sagde ...

Æv det er så hamrende irreterende når man netop har en aftale og så man bliver forsinket pga forsinkelser på togene...Hmm ja kobber er i høj kurs har jeg også læst....;-D

Pia sagde ...

Vi har jo ingen tog hos os, men her sjæler de kæmpe tromler med kabler, som ingen mand kan løfte alene. Eks.vis fiberkabel, lige til at lægge i jorden. Jeg mener at have fået oplyst at de vejer 500 - 1000 kg stk. Hvordan i himlens navn de får dem fjernet aner jeg ikke, og dog, de kommer med store biler og deres kraner, for der er penge i kobber, og det er let at omsætte. Og til de der spørger hvordan de får kobberet ud af de ledninger, så er det ledningerne de piller ned, da de er lavet af kobber.Der er rigtigt mange penge i det. Google det så skal I se :-)

Tina - omme i London sagde ...

Jeg kan simpelthen saa mange tog-forbundne bandeord du kan laane, hvis du vil, jeg tager nemlig toget HVER dag! :)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det burde kører på skinner og gør det så alligevel ikke kan jeg forstå Annette,men er kobber virkelig i så høj kurs i Holland?
Der er ikke noget så frustrerende som tog forsinkelser jeg håber at det snart bliver bedre.
God weekend.

Annette sagde ...

Kære alle,
Tusinde tak for alle jeres kommentarer, undskyld at det bliver et fællessvar, det er ikke fordi jeg er doven, men i stedet for at skrive et nyt indlæg om, hvad der er sket siden sidst, så kommer det i svaret i stedet for.

I går kom det frem i pressen, at tyveri af kobber fra jernbanelinierne, måske kan få/har fået større konsekvenser, end at togene "bare" er forsinkede, hvilket i sig selv er irriterende nok.

I tirsdags skete der en togulykke ved Zevenaar, hvor et godstog og et internationalt ICE tog stødte sammen. Ulykken skete, hvor Betuwelijn , der er et afsindig dyrt sporprojekt tværs over Holland, det bruges til transport af gods mellem Rotterdam og Tyskland, slutter sig til sporet mellem Arnhem og Tyskland. Heldigvis skete der ingen personskade ved ulykken, men begge tog er delvist afsporet.

Man mener, at årsagen til ulykken er, at der lige præcis på det sted hvor ulykken skete, mangler 300 meter kobbertråd.

Da ledningerne over togene er strømførende, må kobberet være i jordhøjde, men præcis hvor, det melder historien ikke noget om. Godt det samme, der er jo ingen grund til at andre tåbelige ideer.

Som jeg vist tidligere har givet udtryk for, så har jeg absolut ingen forstand på kobbertråd og hvad det eventuelt kan indbringe. Men jeg kan huske sidste sommer, da så jeg i Rotterdam en junkie, der var ved at afmontere pumpen fra et kølefryseskab, der var sat ud til storskrald. Operationen lykkedes ikke og hvad skete der så? Jo, han hentede en indkøbsvogn i et nærliggende supermarked og fik med megen møje og besvær kølefryseskabet bakset derop på og jullede så ellers af sted. Vi var en del der stod og kiggede på, men det så ikke ud til at betyde noget.

Et andet kobbereksempel er ganske vist fra lige før, jeg flyttede til Holland. I Oss, hvor vi boede først, var der lige uden for byen en meget stor lejr med folk, der bor i beboelsesvogne. Nu er det altså ikke ganske almindelig campingvogne, men kan være 2 etageshuse eller vanvittig store en etages, de bor i, så vidt jeg har forstået er eneste krav, at der et eller andet sted inde under ”vognen”, skal være et par hjul. Folkene er ikke sigøjnere, langt fra, men mennesker der igennem generationer altid har boet i beboelsesvogn og de findes overalt i Holland. Men da man kommunen fandt ud af, at det var bedre at splitte lejren op i små enklaver i stedet for den store lejr, tog det ca. 4 år at få renset grundstykket, hvor lejren havde været, idet beboerne bl.a. havde brændt ledninger af for at sælge kobberet.

Utrolig verden vi lever i. Kan I nu have en rigtig god weekend alle jer derude i Blogland.

Conny sagde ...

Kære Annette
Jeg vil ikke skrive noget særlig for jeg har læst dit indlæg og dit svarindlæg. Så jeg har fået svar på det hele.Jeg har det vært når jeg høre om hærværk på kirkegårder. Men hele handler nok om penge, så kobber må en have høj værdi.
Kan du have en rigtig god weekend

Lone sagde ...

Hvor er det frækt! Tænk at være så lav også at stjæle fra gravsten!...
Vi fik stjålet en kobbergråspurv fra vores familiegravsted for nogle år siden, men jeg tror ikke, det var med salg for øje.

Nu kan du ikke engang vide dig sikker på togdriften, hvor sneen er på tilbagetog. Nu er det kobbertyve, som giver problemerne.

Det var en forfærdelig brand Moerdijk blev udsat for. Jeg tror ikke på, at det nedfaldne kemikalieaffald ikke er skadeligt for området. Selvom der er 2 km til nærmeste beboelse, ville jeg ikke spise grønsager fra min køkkenhave i år, hvis jeg boede der.

Rigtig god søndag, Annette :-)

Annette sagde ...

Kære Conny, ja jeg er bange for, at det hele handler om penge og mit gæt er, at det nok er penge til narkotika, der er brug for.
Men når det drejer sig om tyveri fra gravsteder og fra jernbanelinier, hvor det kan koste menneskeliv, så har jeg det også skidt med det.
En rigtig god fødselsdag til dig i dag.
Knus

Annette sagde ...

Kære Lone, ja det er en besynderlig verden vi lever i.
Med hensyn til Moerdijk, så er mudderkastningen i fuld gang, man forsøger at placere ansvar og en enkelt borgmester har trukket sig tilbage. De stakkels mennesker der bor i nærheden får ingen eller kun lidt information, hvilket må være frygteligt. Jeg læste i sidste uge, at der er forbud mod at høste grøntsager i området og at der i det område, hvor støvskyen var drevet over, var ca. 1000 gange mere bly på jordoverfladen end normalt og et enkelt sted op til 6.000 gange mere.
Vi er enige, at stjæle fra gravsteder, det kan man bare ikke, uanset hvad formålet måtte være.

Ja de tog, om efteråret kan de ikke køre pga. blade på skinnerne, om vinteren er det sne og nu er det tyveri af kobber. Pro Rail, der står for togdriften hernede, er i forvejen ikke så populære og dette hjælper sikkert ikke på populariteten.
En god dag til dig.