torsdag den 18. august 2011

Gad vide hvad det ender med?

Rijksweg1

For 5½ år siden, da vi flyttede til den vestlige del af Noord Brabant, var dette hus (desværre er billedet lidt uskarpt) pænt vedligeholdt og vi snakkede tit om, at det havde et eller andet udefinerligt spændende over sig. Haven var intet mindre end pragtfuld, fyldt med store gamle buske og træer og med et flor af blomster tittende frem hist og pist.

På et tidspunkt så vi, at krakerne (besætterne) var flyttet indenfor. Vi er normalt aldrig i tvivl  når et hus bliver besat, idet der bliver malet alverdens underlige tegn på murene og det flyder med skidt og møg udenfor. Antallet af skure, vogne samt roderi i haven, steg da også i takt med månederne, hvori huset var besat.

Rijksweg

I går skulle jeg til biblioteket i Tilburg for at hente en bestilt Ken Follett bog…..”A place called freedom” og da vejret var pragtfuldt, cyklede jeg en omvej og kom forbi huset. Nu er haven ryddet og der er sat træ for vinduerne. Hvad mon der skal ske med huset?

9 kommentarer:

Rejen sagde ...

Ja hvad mon der sker, men der ser da pænt ryddeligt ud..;-D knus og en god dag til dig..

Nille sagde ...

Hvor er det synd, at sådant et fint hus skal besættes og nu står øde hen.

Man ser det faktisk også ret tit i Bruxelles - huse med træbrædder slået for døre og vinduer; men vi er ikke specielt plagede af besættere. Det er som regel arvestridigheder, der udgør det her. Hvis man ikke kan blive enige, kan et hus stå hen i årevis - det må ikke bebos, det bliver ikke vedligeholdt - og når de endelig bliver enige har huset tabt så meget i værdi, at de mister penge på det. Mystisk filosofi!

Det ser ellers ud som et rigtigt lille pandekagehus der midt i skoven!

Hav en dejlig dag :-)

Lavendel sagde ...

Det smerter helt ind i hjertet med sådan en mishandling.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Jeg undrer mig altid over hvad historien er med den slags huse. I Hvidovre er der et dejligt hus der har stået tomt i mange mange år, det forfalder mere og mere, hvilket ses tydeligere fordi nabohusene bliver flot istandsat. Min fantasi går altid igang med at istandsætte den slags huse og flytte ind. Jeg ku' da godt tænke mig at bo i skoven... ;-)

Inge sagde ...

Ja hvad mon, det ser da umiddelbart ud til, at huset er sluppet af med besætterne..
Knus og en god aften til dig Annette. :-)

Pia sagde ...

Ja, det er ikke godt at vide, og nu bliver jeg nysgerrig, så når der ud i fremtiden sker noget, må du følge op :-)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det bliver formodentligt revet ned Annette, også for at hindre endnu en besættelse, glæder mig til en opfølgning.
I kærlige tanker, god Torsdag aften.

Tina - omme i London sagde ...

Det er ikke til at vide, men hvor er det et dejligt hus, selv med trae for vinduerne!

Annette sagde ...

Kære alle I søde mennesker ☺.
Jeg lover jer, at der nok skal komme en opfølgning på sagen ☺.

Da vi flyttede ind her i November 2005, stod der på den modsatte side af gaden, et smukt gammelt stuehus fra den gård, hvorfra det meste byggeri i området er udstykket. Da det var (og stadig er) planen, at der skal bygges endnu et lejlighedsbyggeri på grunden, rev man stuehuset ned for at undgå besøg af krakerne. Det uheldige ved den sag er, at lejlighederne endnu ikke er blevet bygget, så i stedet for den smukke gamle bygning har vi nu udsigt til en naturgrund (læs: rod) med metalhegn omkring.

Hvis et hus af en eller anden grund kommer til at stå tomt, udlejes det ofte for en spotpris for at undgå, at det bliver besat og der sættes en autoriseret skilt i vinduet med teksten "Midlertidig beboet".

I Oss, hvor vi boede før var et større forretnings/kontorkompleks blevet opkøbt med det formål, at lave en "Lidl" forretning der. Af en eller anden grund blev ombygningen forsinket og pludselig var bygningen besat. Ejeren gik i retten for at få besætterne ud, men nej besætterne vandt retssagen og fik lov til at blive boende. Og husk endelig, at de har krav på vand/el/gas.

Jeg har også på et tidspunkt set en webside, hvor besætterne kan give oplysninger om, hvor der findes ledige huse.

Selv om det er en let måde at komme til en bolig på, så har jeg bestemt ikke is nok i maven til at være besætter ☺.

En rigtig god dag til jer alle derude i Blogland.
Kærlig hilsen
Annette